Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NItka, ilość szafek powala...myslałam ze trochę mniej ich bedzie a tu taaakie bogactwo...

tam w szafce nie nazywa się karuzela, tylko "nerka" ;)

Kolor błękitny trochę mnie przeraził, bo nie lubie niebieskiego ale jakby sie uczepić, to kwestia przyzwyczajenia. Mój M. mówi, ze jak zostawisz w folii, to za rok masz nową kuchnię :D:D:D

Szafek jest dużo, bo wiadomo nie mam spiżarki. co do karuzeli to tak ją sobie nazywali monterzy ;)... patrząc mi prosto w oczy kazali Bąkom mnie przekonac bym nie robiła blatu nad tą szafką i będą mieli karuzele :o :D :D

Mój monsz ma widac podobne podejście do Twojego... bo chodzi i mlasaka nad tym "nebeskim"

Nitka a co z kafle masz na podłoze w kuchni???

proszę bardzo :)

ceramika campogaliano - kolekcja sandstone - kolor beige.

http://www.ceramichecampogalliano.it/gres/sandstone_beige.htm

można je kupić w opexie na Alejach :) to jest kolor niby beżowy, ale do nas przyszła partia zimnego beżu, takiego wpadającego w szarość, jak widac na fotkach :)

Witam się znów :) mamy kolejny dzień i kolejne kroczki do przodu :) dziś byli schodziarze i zrobili pomiar schodów, jak Bóg da a partia pozwoli montaz schodów będzie na przełomie marca i kwietnia :) znaczy się przed świętami :D :D i znów zamówiliśmy kontener na śmieci.... strach przyznać się ileśmy tego naprodukowali :eek:

No tak nie dziwie się, ze temat śmieci nikogo nie zakręcił ;)

W domku znów zmiany, przybyło dwie lampy, i tyleż samo firanek, a nawet lodówka juz wystartowała :o :D

Zrobilismy małe podsumowanko - wygląda na to, że po wykonaniu schodów, które już się pomierzyły, blatu do kuchni, który mam nadzieje, że się w tym tygodniu zmierzy i garderoby, która musi w końcu skończyć się wymyślać - dom będzie gotowy do przeprowadzki ;)

Niestety nie będzie drzwi :( byliśmy w kilku miejscach, macaliśmy kilka sztuk... i niestety wyszło nam, że nie chcemy fornirowanych tylko z całe drewniane... teraz musimy wysłac zapytanie do stolarni czy nam zrobią takie jak chcemy... jeśli się zgodzą to po montażu schodów będzie można o nich pomyśleć :D :D Oczywiście będzie też brakowało całej masy pierdół, ale z tym już łatwiej się uporać mieszkając tam....

Na dzień dzisiejszy "zgryzot" ;) mam dwie...

karnisz na wykusz - ktokolwiek widział ktokolwiek wie....?

wykończenie schodów - listwy czy deska wangowa?

:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

jakies sugestie?

Nitusia ja na wykusz te moje pół 6-kąta wymyśliłam że dam "jeden" karnisz w sensie 3 rurki połączone takimi łącznikami przegubowymi i będą miały tylko 2 końcówki bo będzie niby cały karnisz

o ten łącznik to w tym stylu:)

http://www.centrumhandlowerobi.pl/gfx/big/1276942732.2252.jpg

A i zrobiłam wycene na żaluzje drewniane do kuchni - wymiar 165*150 to koszt kole tysiaka :o czy to nie za dużo? jakoś mnie się widziało, że to 500 zł nie powinno przekroczyc :roll: zwłaszcza, ze w LM takie 150*150 to niespełna 4 stówy :o

Nitu wrzuć do Zrób sam te cubiki. Bardzo fajnie Ci wyszły.

Wrzuce, wrzuce :) ale jeszcze musze sciane pomalowac na grafitowo ;) już wczoraj półki wisiały na swoim miejscu, ale mój Trzeszczący SAM PRZYZNAŁ :o że wyglądaja nieco mdło :o farba juz jest, trzy warstwy, wieszanko i fotki - jak to wszystko zrobie to wątek o kubikach ponownie odżyje :)

No to jestem :)

się dziś złożyło, że byłam w dzień ze SPRAWNYM aparatem w domku... :) więc conieco zdjęć dziś moge ukazać. Ocenie nie poddaję bo jeszcze oceniac nie ma czego - myslowe procesy twórcze podobnie jak rękodzieło - trwają :D :D

By nie zanudzać. Zacznę od parteru bo najłatwiej - tak więc na parterze w holu powiesiłam byłam lampe, tyleż niepozorną co mocno efektowną.... własnie taka miała być :D :D a jej cena rzuciła mnie na kolana 180 zł :D :D :D zdjęcie kulawe bo to wycinek większej fotki ale coś widać

lampa

147.JPG

i jej efekt :D

105.JPG

108.JPG

106.JPG

Strasznie mi się podoba... daje duuużo światła, które jest świetnie rozproszone po całym holu. A najfajniejsze jest to, że pani w sklepie chciała mnie od niej odwieść, "bo wie pani ona jest strasznie oczojebna" :o i już wiedziałam że będzie moja :D tego na fotkach nie widać, ale jakoże to nie jest zwykłe szkło tylko takie nieco kryształowe, to te "zajączki" na ścianach i szafie mienią się w kolorach tęczy, delikatnie, ale jednak :)

Edytowane przez nitubaga

Jak jest w kuchni pisac nie ma co... bo kuchnie już pokazywałam... ale moge pokazać stół w jadalni, bo tego jeszcze nie było :)

tu w wresji jeszcze mocno surowej, no bo przecie nie używany jeszcze, ale jak się pojawi bieżnik mały, wazon na środku z ogromną ilością tulipanów, będzie cudnie :)

113.JPG

153.JPG

stół w wersji złożonej ma 180, rozkłada się do 220 :) miłoooooo :D

blat - świeci bo fotka z lampą...

116.JPG

ale coś tam koloru widać :)

Edytowane przez nitubaga

Nooo i na koniec zanim ucieknę do szkoły po Synusia pokaże jego pokój... drugi pokój tez pokaże, ale jak skończe kubiki :)

091.JPG

w oknach tymczasówy, ale nie wyglądają strasznie ;) czekamy na skrócone zasłony ...

127.JPG

128.JPG

przypomne tylko, ze jest to pokój ucznia, więc misiów, motylkow i innych pajacyków już niei będzie... zabawki już jakże dorosłe typu roboty i szachy i lego mam nadzieje będą w szafie. Waham się nad otwartymi półkami, ale odstrasza mnie myśl o widoku wiecznie potrzebującym ściarania kurzu kurzołapie...

noo to jeszcze to pokaże... Spód blatu biurka.. po pierwszej warstwie oleju, zdjęcie z lampą dlatego się wszystko tak świeci... ale kolory drewna - mniamuśne :D

119.JPG

No i juz zupełnie na sam koniec - nasza sypialnia :) komkretnie lampa :)

135.JPG

133.JPG

i w akcji :D

136.JPG

089.JPG

Łóżka i tapety nie pokazuje, bo już było..

Plan na teraz to zaolejowanie blatów u chłopców, by mogli już cieszyć się biurkami... i blat w kuchni wykombinować z granitu by mamusia była zadowolona ;)

I pytanko mam - jak planujecie lampy na parter - bo mnie kusi poleciec wszędzie takimi samymi... z farbą tak zrobiułam, z podłogą tez i jestem zadowolona... i zastanawiam się czy by z lampami tez tego nie popełnić.... co Wy na to?