nitubaga 01.02.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 bedzie piknie. Urzekła mnie wysoka zabudowa w kuchni Mysia zgadnij na czyją zabudowe sie zapatrzyłam dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.02.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 NItka, ilość szafek powala...myslałam ze trochę mniej ich bedzie a tu taaakie bogactwo... tam w szafce nie nazywa się karuzela, tylko "nerka" Kolor błękitny trochę mnie przeraził, bo nie lubie niebieskiego ale jakby sie uczepić, to kwestia przyzwyczajenia. Mój M. mówi, ze jak zostawisz w folii, to za rok masz nową kuchnię :D:D Szafek jest dużo, bo wiadomo nie mam spiżarki. co do karuzeli to tak ją sobie nazywali monterzy ... patrząc mi prosto w oczy kazali Bąkom mnie przekonac bym nie robiła blatu nad tą szafką i będą mieli karuzele :D Mój monsz ma widac podobne podejście do Twojego... bo chodzi i mlasaka nad tym "nebeskim" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.02.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Nitka a co z kafle masz na podłoze w kuchni??? proszę bardzo ceramika campogaliano - kolekcja sandstone - kolor beige. http://www.ceramichecampogalliano.it/gres/sandstone_beige.htm można je kupić w opexie na Alejach to jest kolor niby beżowy, ale do nas przyszła partia zimnego beżu, takiego wpadającego w szarość, jak widac na fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 01.02.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Nitka spodobają się na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.02.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam się znów mamy kolejny dzień i kolejne kroczki do przodu dziś byli schodziarze i zrobili pomiar schodów, jak Bóg da a partia pozwoli montaz schodów będzie na przełomie marca i kwietnia znaczy się przed świętami :D i znów zamówiliśmy kontener na śmieci.... strach przyznać się ileśmy tego naprodukowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.02.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 No tak nie dziwie się, ze temat śmieci nikogo nie zakręcił W domku znów zmiany, przybyło dwie lampy, i tyleż samo firanek, a nawet lodówka juz wystartowała Zrobilismy małe podsumowanko - wygląda na to, że po wykonaniu schodów, które już się pomierzyły, blatu do kuchni, który mam nadzieje, że się w tym tygodniu zmierzy i garderoby, która musi w końcu skończyć się wymyślać - dom będzie gotowy do przeprowadzki Niestety nie będzie drzwi byliśmy w kilku miejscach, macaliśmy kilka sztuk... i niestety wyszło nam, że nie chcemy fornirowanych tylko z całe drewniane... teraz musimy wysłac zapytanie do stolarni czy nam zrobią takie jak chcemy... jeśli się zgodzą to po montażu schodów będzie można o nich pomyśleć :D Oczywiście będzie też brakowało całej masy pierdół, ale z tym już łatwiej się uporać mieszkając tam.... Na dzień dzisiejszy "zgryzot" mam dwie... karnisz na wykusz - ktokolwiek widział ktokolwiek wie....? wykończenie schodów - listwy czy deska wangowa? :confused::confused::confused: jakies sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.02.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Nitusia ja na wykusz te moje pół 6-kąta wymyśliłam że dam "jeden" karnisz w sensie 3 rurki połączone takimi łącznikami przegubowymi i będą miały tylko 2 końcówki bo będzie niby cały karnisz o ten łącznik to w tym stylu:) http://www.centrumhandlowerobi.pl/gfx/big/1276942732.2252.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.02.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 dzięi Wusia... musze poszukac takiich tylko okrągłych i o odpowiedniej średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.02.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 A i zrobiłam wycene na żaluzje drewniane do kuchni - wymiar 165*150 to koszt kole tysiaka czy to nie za dużo? jakoś mnie się widziało, że to 500 zł nie powinno przekroczyc zwłaszcza, ze w LM takie 150*150 to niespełna 4 stówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.02.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Nitu wrzuć do Zrób sam te cubiki. Bardzo fajnie Ci wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.02.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Nitusia one są w różnych kształtach i kolorach po prostu takie mi się udało poglądowe zdjęcie znaleźć patrzyłam na takie z Bojanka ale sądzę że inni tez takie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.02.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Nitu wrzuć do Zrób sam te cubiki. Bardzo fajnie Ci wyszły. Wrzuce, wrzuce ale jeszcze musze sciane pomalowac na grafitowo już wczoraj półki wisiały na swoim miejscu, ale mój Trzeszczący SAM PRZYZNAŁ że wyglądaja nieco mdło farba juz jest, trzy warstwy, wieszanko i fotki - jak to wszystko zrobie to wątek o kubikach ponownie odżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.02.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) No to jestem się dziś złożyło, że byłam w dzień ze SPRAWNYM aparatem w domku... więc conieco zdjęć dziś moge ukazać. Ocenie nie poddaję bo jeszcze oceniac nie ma czego - myslowe procesy twórcze podobnie jak rękodzieło - trwają :D By nie zanudzać. Zacznę od parteru bo najłatwiej - tak więc na parterze w holu powiesiłam byłam lampe, tyleż niepozorną co mocno efektowną.... własnie taka miała być :D a jej cena rzuciła mnie na kolana 180 zł :D zdjęcie kulawe bo to wycinek większej fotki ale coś widać lampa i jej efekt Strasznie mi się podoba... daje duuużo światła, które jest świetnie rozproszone po całym holu. A najfajniejsze jest to, że pani w sklepie chciała mnie od niej odwieść, "bo wie pani ona jest strasznie oczojebna" i już wiedziałam że będzie moja tego na fotkach nie widać, ale jakoże to nie jest zwykłe szkło tylko takie nieco kryształowe, to te "zajączki" na ścianach i szafie mienią się w kolorach tęczy, delikatnie, ale jednak Edytowane 8 Lutego 2011 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.02.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Jak jest w kuchni pisac nie ma co... bo kuchnie już pokazywałam... ale moge pokazać stół w jadalni, bo tego jeszcze nie było tu w wresji jeszcze mocno surowej, no bo przecie nie używany jeszcze, ale jak się pojawi bieżnik mały, wazon na środku z ogromną ilością tulipanów, będzie cudnie stół w wersji złożonej ma 180, rozkłada się do 220 miłoooooo blat - świeci bo fotka z lampą... ale coś tam koloru widać Edytowane 8 Lutego 2011 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.02.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Czy widać, ze świeciło piękne słoneczko....? ooo tak świeciło... widok z kuchni aaaaaaaaaaale wiałooooo - jak w kieleckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.02.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 miodzio :D to kiedy przeprowadzka ? w wiatrołapie szafa ma białe drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.02.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Nooo i na koniec zanim ucieknę do szkoły po Synusia pokaże jego pokój... drugi pokój tez pokaże, ale jak skończe kubiki w oknach tymczasówy, ale nie wyglądają strasznie czekamy na skrócone zasłony ... przypomne tylko, ze jest to pokój ucznia, więc misiów, motylkow i innych pajacyków już niei będzie... zabawki już jakże dorosłe typu roboty i szachy i lego mam nadzieje będą w szafie. Waham się nad otwartymi półkami, ale odstrasza mnie myśl o widoku wiecznie potrzebującym ściarania kurzu kurzołapie... noo to jeszcze to pokaże... Spód blatu biurka.. po pierwszej warstwie oleju, zdjęcie z lampą dlatego się wszystko tak świeci... ale kolory drewna - mniamuśne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.02.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 miodzio :D to kiedy przeprowadzka ? w wiatrołapie szafa ma białe drzwi ? hejka.. już wróciłam Tak, szafa ma drzwi białe, przez co działa optyka na nasz korzyść.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.02.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 No i juz zupełnie na sam koniec - nasza sypialnia komkretnie lampa i w akcji Łóżka i tapety nie pokazuje, bo już było.. Plan na teraz to zaolejowanie blatów u chłopców, by mogli już cieszyć się biurkami... i blat w kuchni wykombinować z granitu by mamusia była zadowolona I pytanko mam - jak planujecie lampy na parter - bo mnie kusi poleciec wszędzie takimi samymi... z farbą tak zrobiułam, z podłogą tez i jestem zadowolona... i zastanawiam się czy by z lampami tez tego nie popełnić.... co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.02.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 A gdzie Ty te lampe pierwsza zanabylas? I co to jest za drewno, merbau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts