Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

czyli, ze co? za ciemne? w całej jadalnie tych zasłon było by potencjalnie 3 szt... i też się mnie widzi, ze w pionie....

Niby mam jeszcze na oku inne - takie niby z lnu... spokojne, ale się obawiam, ze to już przegięcie z tymi jasnymi kolorami - chyba wyjdzie mdło po prostu, bo tam oprócz stołu nie było by wcale kolorów.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Blat zamówiony... :) wygląda na to, że będę miała piękny, czarny granit nero absolute, gruby na 4 cm bez podklejek :D :D w zajebistej cenie :) montaż wstępnie umówiony na I poł marca.

Jeśli się wszystko szczęśliwie uda to po montażu schodów na przełomie marca i kwietnia i po ogólnym sprzątaniu, czyli gdzies ok 15 kwietnia - wybije godzina P jak przeprowadzka ;)

Blat w końcu będzie od nazwijmy to "lokalnego" pana kamieniarza.... ;) do którego w życiu bym nie trafiła gdyby nie jedna taka laska stąd, z foruma... jeszcze nie wiem jaką flaszke jej dam, ale kurde dam :) Monika słyszysz... to o Tobie :)

Zasłony na razie robią stop. Pomyslałam, ze jak odpale kuchnie i wypoczynek i lampy - to wtedy spojrze krytycznie co w okna wsadzić. Raczej na pewno będa to rzymskie rolety z jakiejś mało przezroczystej firany + zasłony.

coś jak tu...

modern-classic-home-interior-4.jpg

to na wykusz i okno w salonie. Pytanie otwarte jest wciąż o okna balkonowe... i tam pewnie zrobię to samo tylko w formie tradycyjnej firany zapewne... ale jeszcze nie wiem. Bo kłopot w tym, że okna balkonowe zwłaszcza to na taras musi sie dobrze otwierac i nie zawadzać o te roletkę...

Edytowane przez nitubaga

A ten len to jaki i po ile????????

Ja myślę nad zasłonami... i myślę i wymyślić nie mogę....

wiesz co.. jak będe w tym sklepie z zasłonami to zrobię fotkę i sprawdze cenke ;) on jest w 2 kolorach... taki beżyk - wiem, że brzmi strasznie ;) i szarość... jak dobrze kojarze to w jednej cenie za ok 100 zł mb, ale pokroić się za to nie dam :no:

A w sklepie powinnam byc lada dzień, bo mam nadzieje, że już niedługo będę miała do odbioru zasłony do pokoi Bączków :)

Nitka ja ostatnio właśnie czytałam, żeby zasłony to na sam koniec, jak się już wszystko poustawia a nawet zamieszka:yes:

ja już trzeci miesiąc mieszkam i nadal dumam nad oknami:mad:

no i pewnie u nas tak własnie będzie... :)

To co ja chce to ja mniej więcej wiem, gorzej z dobraniem kolorów, bo raz mi się podoba jedno, po czym ide do innego wieszaka z próbnikami i podoba się inne... ostatnio widziałam fajne materiały z kolekcji Ewy Minge. Nie wszystkie dla mnie - ale niektóre na prawde piękne i odważne.

Poza tym to tylko szmata... która można wymienić nie? no :)

OOOOOOO matko :o mam nadzieje, że mój mi nie zada takiego pytania.... co prawda szamty w oknach na tym etapie uważa za zbytek mojej fanaberii :p ale jeszcze pytań o cenki nie zadaje.

Masz karnisze do wykusza? ja musze się gdzieś zacząć rozglądac... i nie wiem czy pojedyncze i być skazaną na te rolety czy jednak zakupić podwójne na "jakby co" hm...

Ja kupiłam u siebie podwójne... na jakby co... Fajny i bardzo rzetelny sprzedawca. Niedrogo p[rzede wszystkim. Zamówiłam na aukcj rozmiary, przy czym napisałm maila, żeby mi jednak rurki w czterech karniszach wysłali o 20cm dłuższe... Niestety wysłali jak na aukcji... Zadzwoniłam do pana.... i zaraz tego samego dnia wysłali prawidłowe z odbiorem tych co je za krótkie wysłali. Nooo aż sie kurier zdziwił.. jednego dnia przywozi karnisze , a drugiego dnia przywozi rurki i zabiera te za krótkie....

Nie powiem byłam bardzo zadowolona... i to wszystko gratis oczywiście....

Ma różne karnisze, i kwadratowe, i okrągłe i cienkie i grube... i łamane... jakie chcesz.... Są u mnie w komentach wklejone....

Niestety mój o ceny szmatek się pyta, bo nie mam za dużo kasy i takie za 100 to by na jedno okno było OK ale za metr... to dużo za dużo....:(

Ale polukaj, bo może u nas są te same szmatki ale w rozsądnych cenach....