Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani wszystkim dziękuje za pamięć i życzenia :)

Dziś był ważny i miły dzień. Ważny bo była rozprawa w sądzie, nie pierwsza, ale na pewno też nie ostatnia ;) nie pytajcie jak poszło ale po sprawie w radosnych nastrojach zakupiliśmy lampy na cały parter, w sumie 5szt :D skoro to już mamy za sobą to znak, że został już tylko temat karniszy i zasłon. Ale i z tym powoli damy rade ;) ja wymysle, Trzeszczący przetrawi i będzie dobrze :)

Dziś zakończyliśmy temat kubików, wiszą... pikne, kolorowe, w sam raz do pokoju małolata, ale już nie dziecięcia ;)

noo to tyle :)

szkoda, że na białym tle, ale trudno może coś się da wylookac :)

http://www.cudownelampy.pl/sklep/files/zyrandol-pinto-firmy-eglo-89834.jpg

spokojne, bez szału, nie odwracające uwagi od tego co w danym pomieszczeniu najważniejsze :)

aaaaaaaaaaaaa :D :D :D

z lampami poszło w 5 sekund... spodobały nam się do jadalni... a że z jadalni widac kuchnie, więc wzięliśmy 2 pojedyńcze do kuchni, a że z salonu widac jadlanie - to poszły i do salonu... a z salonu wiadomo - widac hol... więc ;) poszły i do holu i tym sposobem... łatwo i bez bólu poszło :D

Tu lepiej witac jak świecą

057.JPG

Kubiki, no wyszły tak.

090.JPG

060.JPG

mały żółty kubik jest jeszcze oklejony taśmą... bo będzie zdejmowany przed montażem osprzetu elektrycznego ...

I w końcu dotarły zasłony do pokoju B...

067.JPG

nooo to tyla :)

Dzięki, dzięki :)

ale trzeba przyznac uczciwie, że było to prostsze niż by się mogło na wstępie wydawać... teraz to nawet Trzeszczącemu się grafitowa ściana bardzo podoba... i powiedział, że CZASEM WARTO posłuchać żony :o :p

no niemożliwy jest ten mój chłop. Szkoda, ze jak wspominam o pomalowaniu na ten kolor kuchni - to znów jak przy kubikach kręci nosem :D :D :D

No a teraz on śpi a ja o 5 klikam. Obudził mnie jego budzik :o jego nie ruszył, a ja mam po nocce :o

Temat na teraz to zasłony... jako, że nie wszyscy zaglądaja na watek z dekorackami okien - wkleje też kilka szmatek tutaj...

Do ścisłego finału weszły ;)

szare

014.JPG

015.JPG

jest też beżowe, ale nie żołte.

017.JPG

019.JPG

021.JPG

następne pasiaki ;)

025.JPG

daje metke by zobaczyć szerokość i nazwe - dla chętnych ;)

024.JPG

next - ta jest bardziej przezroczysta.

027.JPG

następna... długo nad nią stałam :)

033.JPG

następne.... te mają srebrne niteczki, ale te są z tych droższych... po ok 150 - 200 zł m2

041.JPG

044.JPG

046.JPG

i LM

050.JPG

051.JPG

oraz

054.JPG

056.JPG

wszystkie są w miare jasne, kolorystycznie bez szaleństw, jak było zasugerowane ;) ceny różne...

Ja byłam wczoraj w LM....

Spodobały mi się zasłony już gotowe za... 40zł... Są jednokolorowe i jasne szare i takie beżowo miodowa i złotobrązowe,,, każda z tych zasłon ma maleńki cieniutki paseczek oczywiście pionowy.... Co mnie tylko powstrzymało od zakupu to iż nie mogłam zdecydować się na kolor, i to, że znalazłam len z bawełną ... iiiii nie wiem teraz co wybrać.....

Len pochodzi z fabryki lnu w Żyrardowie.... Nazywa się Montana... Cena coś 42zł/mb ... A, że na takie zasłony na podłodze potrzebuję ok 35mb to się muszę albo zastanowić, albo wstrzymać, albo znaleźć gdzieś tańszy materiał....

Nooo szmatkowy zawrót głowy....