Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdjęcie całej ściany postaram się zrobić dziś, ale to póki nie ma blatu, żaluzji i dodatków jest takie noooo... ale wkleje.

Natomiast od wczoraj mam w końcu jasność w domu ;)

Próbka jasności

033.JPG

i tu..

041.JPG

baaa i nawet tu ;)

037.JPG

A wczoraj byliśmy na przedstawieniu brzydkie kaczątko. Moje dziecię było psem-niedowiarkiem ;)

019.JPG

Wczoraj był dooobry dzień. A dziś siedze z pierwszorocznym i kujemy angielski - jutro test.

Wiesz co... ja tam nie wiem, ale moje dziecko w jezyku polskim nie miało jeszcze podziału na zaimki osobowe. Oni je piszą, używają, ale jako takiej gramatyki jeszcze nie mieli. A ja teraz mam nauczyć moje dziecko zaimków osobowych w liczbie poj i mn w wersji angielkiej z czasownikami have got, live i like.

No i jade. I się wściekam bo musiałam wyjść od języka polskiego by dojąść do angielskiego. A to przecież nie moja rola i uważam, ze to moooocno za szybko. A cała ta książka Bingo jest do dupy. Prywatnie mamy też lekcje z Clock in a sock i to jest świetny podręcznik i aż szkoda, ze w szkole go nie ma.

oo czyli wiesz o czym mówie :) a jak Wam idzie? mnie te durne piosenki z płyt zaczynają już wkurzać :mad: jak śpiewają dzieci to jest ciut niewyrażnieniekiedy ale oki.. ale śpiew tego faceta jest ponad moją wytrzymałość - nie wiem czemu ale tak jest

Wg mnie ta ksiazka jest jakas nie teges, tzn dla dziecka ktore nie mialo kontaktu z angielskim jest za trudna, Amelia nie lapie slowek z lekcji wiec wlasciwie wszystko trzeba przerabiac w domu a do tego jeszcze trzeba pisac te slowka, kombinowac crocodile z rozsypanki czy shoulders jakos nie widze zeby dziecko po pol roku nauki umialo pisac tak trudne slowka i inne glupie wyrazy, jakos to jest na glowie postawione

Wiesz co... my mamy dodatkowy angielski z innej książki która ma ten sam program bo obie są dedykowane do szkół klas 1. Ale ma śiwtnie to poukładane. Słowa są ułożóne nie tylko tematycznie, choć to też bo jak części ciała, czy przybory szkolne, czy zwierzęta to jadą.

Ale sa ułożone tak by się rymowały.

przykład:

a bee - a tree - a bee on a tree

a cat - a hat - a cat in a hat

a dog - a log - a dog on a log

a mouse - a house - a mouse in a house

a kitten - a mitten - a kitten in a mitten

a fox - a box - a fox in a box

a clok - a sock - a clock ina sock

a plum - a drum - a plum on a drum

a duck - a truck - a duck ona a truck

i tego jest mase innych. Wiesz to jest w formie świetnych wesołych piosenek... i dziecko mi myje zęby i śpiewa bo to rytmiczne i zjadliwe jest. A tego typu rymowanej jest mnóstwo, do każdej obrazek, potem są ćwiczenia na utrwalanie rymów poprzez łączenie w pary, potem są ćwiczenia na utrwalaniu pisowni. POtem sa do wycinania puzzle. I jakoś to idzie.

Jak się mają nauczyć wyrażeń - to mamy

a pup - a cup - PUT the pap in a cup

a bat - a hat - PUT the bat in a hat

an elf - a schelf - PUT the elf on a schelf

i znów obrazki, pisenki i pierdoły... można napisac ciekawie? można.... dla mnie bingo to porażka!!!

się rozpisałam :D

Ja juz mam dosc tej 1 klasy, Amelia wraca padnieta a do tego wiekszosc wieczoru musze ja meczyc z nauka, nie dziwie sie jej ze sie buntuje

O fajna ta ksiazka , chyba ja poszukam

edit: widze ze jest problem z dostaniem tej ksiazki :(

Edytowane przez markoto

U nas nauki też jest sporo... tylko, że my z tego robimy zaszczyt, zalete, wyróżnienie. Bo B sie uczy a M jeszcze nie musi. Efekt jest taki, ze B siedzi zadowolony a M się robi wyrywny więc też coś obok skrobie.

Ale nie zawsze jest różowo. Najgorzej jest jak B się musi uczyć a M mi włącza TV na bajki.... :( mam zong i gonie małego do pisania a jak nie chce to do porządkówi, zdając sobie doskonale sprawe, ze wybierze pisanie. Chce w nich wyrobić nawyk, ze czas nauki jest czasem świętym i nie ma wtedy sytuacji, że jeden się wydurnia a drugi przez to nie moze się uczyć.

Edytowane przez nitubaga

kurcze... jak teraz sobie przypominam to pani nasza je sprowadzała....

My uczymy się w ramach tej szkoły

http://www.earlystage.pl/index.html tylko nigdzie tam nie widze zakładki podręczniki...

Jeśli byś chciała to moge zapytać czy by mi nie skołowała kompletu takich książek. Następne zajęcia mam w piątek.

Zapytaj prosze o 1 czesc . Bo wszedzie naklad jest wyczerpany. Chcialabym zobaczyc moze amelii by spasowala taka ksiazka i chetniej by sie uczyla

Tez dotarlam do tej szkoly i zazdroszcze bo u nas nie ma tylko ta helen doron

Edytowane przez markoto