lidszu 15.03.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 ściana śliczna, chociaż perspektywa kiepska . czekam na zdjęcie, na którym będzie można jej więcej troszkę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.03.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Uwielbiam szarości więc proszę o zdjęcie całej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.03.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Zdjęcie całej ściany postaram się zrobić dziś, ale to póki nie ma blatu, żaluzji i dodatków jest takie noooo... ale wkleje. Natomiast od wczoraj mam w końcu jasność w domu Próbka jasności i tu.. baaa i nawet tu A wczoraj byliśmy na przedstawieniu brzydkie kaczątko. Moje dziecię było psem-niedowiarkiem Wczoraj był dooobry dzień. A dziś siedze z pierwszorocznym i kujemy angielski - jutro test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Matko moje dziecko ma takei tyly w angielskim ze szok, maz mial sie zabrac za jej edukacje i jakos mu nie wychodzi swietna ta lampka dzwig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.03.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Wiesz co... ja tam nie wiem, ale moje dziecko w jezyku polskim nie miało jeszcze podziału na zaimki osobowe. Oni je piszą, używają, ale jako takiej gramatyki jeszcze nie mieli. A ja teraz mam nauczyć moje dziecko zaimków osobowych w liczbie poj i mn w wersji angielkiej z czasownikami have got, live i like. No i jade. I się wściekam bo musiałam wyjść od języka polskiego by dojąść do angielskiego. A to przecież nie moja rola i uważam, ze to moooocno za szybko. A cała ta książka Bingo jest do dupy. Prywatnie mamy też lekcje z Clock in a sock i to jest świetny podręcznik i aż szkoda, ze w szkole go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 no my tez to bingo meczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.03.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 oo czyli wiesz o czym mówie a jak Wam idzie? mnie te durne piosenki z płyt zaczynają już wkurzać jak śpiewają dzieci to jest ciut niewyrażnieniekiedy ale oki.. ale śpiew tego faceta jest ponad moją wytrzymałość - nie wiem czemu ale tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Wg mnie ta ksiazka jest jakas nie teges, tzn dla dziecka ktore nie mialo kontaktu z angielskim jest za trudna, Amelia nie lapie slowek z lekcji wiec wlasciwie wszystko trzeba przerabiac w domu a do tego jeszcze trzeba pisac te slowka, kombinowac crocodile z rozsypanki czy shoulders jakos nie widze zeby dziecko po pol roku nauki umialo pisac tak trudne slowka i inne glupie wyrazy, jakos to jest na glowie postawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.03.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Wiesz co... my mamy dodatkowy angielski z innej książki która ma ten sam program bo obie są dedykowane do szkół klas 1. Ale ma śiwtnie to poukładane. Słowa są ułożóne nie tylko tematycznie, choć to też bo jak części ciała, czy przybory szkolne, czy zwierzęta to jadą. Ale sa ułożone tak by się rymowały. przykład: a bee - a tree - a bee on a tree a cat - a hat - a cat in a hat a dog - a log - a dog on a log a mouse - a house - a mouse in a house a kitten - a mitten - a kitten in a mitten a fox - a box - a fox in a box a clok - a sock - a clock ina sock a plum - a drum - a plum on a drum a duck - a truck - a duck ona a truck i tego jest mase innych. Wiesz to jest w formie świetnych wesołych piosenek... i dziecko mi myje zęby i śpiewa bo to rytmiczne i zjadliwe jest. A tego typu rymowanej jest mnóstwo, do każdej obrazek, potem są ćwiczenia na utrwalanie rymów poprzez łączenie w pary, potem są ćwiczenia na utrwalaniu pisowni. POtem sa do wycinania puzzle. I jakoś to idzie. Jak się mają nauczyć wyrażeń - to mamy a pup - a cup - PUT the pap in a cup a bat - a hat - PUT the bat in a hat an elf - a schelf - PUT the elf on a schelf i znów obrazki, pisenki i pierdoły... można napisac ciekawie? można.... dla mnie bingo to porażka!!! się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Ja juz mam dosc tej 1 klasy, Amelia wraca padnieta a do tego wiekszosc wieczoru musze ja meczyc z nauka, nie dziwie sie jej ze sie buntuje O fajna ta ksiazka , chyba ja poszukam edit: widze ze jest problem z dostaniem tej ksiazki Edytowane 16 Marca 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.03.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Joanna Zarańska A CLOK IN A SOCK. part 1 i 2. My do tego mamy podręcznik jej współautorstwa Hocus Pocus 1 ja polecam nawet do pracy w domu bojest fajna i ciekawa a ma ten sam materiał, tylko w ciut innej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.03.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) U nas nauki też jest sporo... tylko, że my z tego robimy zaszczyt, zalete, wyróżnienie. Bo B sie uczy a M jeszcze nie musi. Efekt jest taki, ze B siedzi zadowolony a M się robi wyrywny więc też coś obok skrobie. Ale nie zawsze jest różowo. Najgorzej jest jak B się musi uczyć a M mi włącza TV na bajki.... mam zong i gonie małego do pisania a jak nie chce to do porządkówi, zdając sobie doskonale sprawe, ze wybierze pisanie. Chce w nich wyrobić nawyk, ze czas nauki jest czasem świętym i nie ma wtedy sytuacji, że jeden się wydurnia a drugi przez to nie moze się uczyć. Edytowane 16 Marca 2011 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 U nas oboje dzieci musi pracowac wiec wykorzystujemy ten czas wspolny ale Amelia ma duzo wiecej do zrobienia i tu zaczynaja byc zgrzyty. Gdzie kupilas te ksiazki bo juz nigdzie ich nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.03.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 kurcze... jak teraz sobie przypominam to pani nasza je sprowadzała.... My uczymy się w ramach tej szkoły http://www.earlystage.pl/index.html tylko nigdzie tam nie widze zakładki podręczniki... Jeśli byś chciała to moge zapytać czy by mi nie skołowała kompletu takich książek. Następne zajęcia mam w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Zapytaj prosze o 1 czesc . Bo wszedzie naklad jest wyczerpany. Chcialabym zobaczyc moze amelii by spasowala taka ksiazka i chetniej by sie uczyla Tez dotarlam do tej szkoly i zazdroszcze bo u nas nie ma tylko ta helen doron Edytowane 16 Marca 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.03.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Nituś, a mogłabyś się zapytać i dla mnie o taki komplet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.03.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Nituś, proszę, teraz Ty odetkaj swoją skrzynkę. )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.03.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Nitka hand made świetne a jasności zazdroszczę bo sama ani sztuki lampy nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 17.03.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 lampka dla bąków prześliczna :D Nituś, baaaardzooo dziękuję za odwiedziny i za to, że mogłyśmy się spotkać :D Zapraszam teraz po położeniu podłóg i schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.03.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Spokojna Twoja zakręcona przyjade na pewno. Teraz juz się robi fajnie ciepło więc coraz łatwiej się wyrwać dzięki za spotkanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts