ooksana 19.04.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Może ktoś mi poradzi- mam skarpę- średnio stroma ale jest. - chcę ją obsypac korą na geowłókninie ale boję się, że będzie spadac w dół. jest na to jakaś rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 19.04.2010 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) ooksano - właśnie wczoraj o tym rozmawiałam ze znajomym ponieważ też mam i spadek i jeszcze do tego wieją silne wiatry - niestety trzbe by dać na to taką cieńką siatkę a to znacznie podnosi koszty więc ja zdecydowałam się niestety na żwir (i taniej i praktyczniej) a tylko miejscami połączę to z korą ( może wszystka nie spadnie i nnnie odleci ) Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez duduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 24.05.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 W sumie nizły pomysł- dziekuję serdecznieTaki żwirek nieźle wygląda, a w połaczeniu z kora miejscami może być ciekawie - taki biały zwirek, np, choć widziałam gdzies, że są rózne kolory W sumie to jeszcze trochę przed nami- z powodu tak podmókł mi teren, że roboty na budowie musieliśmy wstrzymać, to i termin odbioru się przedłużywięc skarpę to chyba dop[iero na wiosnę przyszłoroczną będę zadospodarowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 27.05.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Ja powoli też korę wymieniam na żwirek............w miejscach przeciągów silnych wiatrów kora się ulatnia.............i mam gołe placki włókniny............i z roku na rok jej ubywa ........około 30 worków rocznie muszę dokładać dla dobrego wyglądu............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 27.05.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 i tu też wymiana kory na żwirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 27.05.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Korę drobną w workach 50 litrowych kupowałam na allegro w cenie 4 zł. z dowozem i rozładunkiem. Jakość bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.05.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Kory zawsze będzie ubywało z czasem - jeśli nie zostanie wywiana, to się sama rozłoży. Dlatego powinno się sadzić rośliny okrywowe pod krzewami, by korę zatrzymywały a z czasem przejęły jej ochronne zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 28.05.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 ja ma kore na skarpie ( skarpa nie jest jakas duza ale długa) i mam tam kore na agrowłokninie i miejsce mamy bardzo wietrze ale kory nie ubywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 11.06.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 niestety ja w niektórych miejscach również będę wymieniała na żwirek...u mnie sporo ubyło od zeszłego roku..jak nie wywiało to ptaszki też trochę poroznosiły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 11.06.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Ja mam ten sam problem.Chyba część wymienię na żwir i grys biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 A jak zamierzacie zbierać opadłe liście ze żwiru i nawozić rośliny kompostem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 11.06.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 dlatego pewnie trzeba umiejętnie dobierać miejsca, gdzie kamyszki dać, np tam tylko gdzie iglaste i można zastosować nawóz w płynie... pytanie to zadałam również kropkq, która taki ma piękny ogród, jak ona to zrobiła, ze ma tyle kamyków a rośliny jej tak pięknie rosną i kwitną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 11.06.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 amber, gdzie w Markach kupujesz tę korę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts