Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozbił sie samolot z prezydentem!

perm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wyzej jest watek kondolencyjny....więc pozwole sobie tu zapytać

cz nasz kraj jest bezpieczny? ....pomijająć strate prezydenta, zgineli przedstawiciele Sił Zbrojnych RP:

Gen. broni Bronisław Kwiatkowski (Dowódca Sił Operacyjnych),Gen. Andrzej Błasik (Dowódca Sił Powietrznych ),Gen. Tadeusz Buk (Dowódca Sił Lądowych),Gen. Wojciech Potasiński (Dowódca Sił Specjalnych),Wiceadmirał Andrzej Karweta (Dowódca Marynarki Wojennej), Gen. Kazimierz Gilarski (Dowódca Garnizonu Warszawa)

powstaje pytanie....dlaczego Ci wszyscy ludzie lecieli tym samym samolotem...katastrofa CASY , nikogo nic nie nauczyła :(

Może dobrze tym razem się stało, że premier nie leciał.

Myślę, że zastępcy dowódców i sztaby działają, zapewne nawet bardzij niż zazwyczaj, na pewno mają stan najwyższej gotowości.

Racją jednak jest stwierdzenie, że nie powinno się tak zdarzyć, iż wszyscy lecieli jednym samolotem.

CASA chyba jednak niczego nie nauczyła.

Podobnie jak katastrofa śmigłowca Millera, kiedy był premierem.

Od dobrych kilku lat wiadomo było, że stan naszej rządowej i prezydenckiej floty powietrznej jest opłakany i grozi w każdej chwili katastrofą.

Stało się najgorsze...

I niestety odpowiedzialni są ci, którzy do tej pory opóźniali zakup nowych maszyn.

Stara flota to jedno, ale nad lotniskiem była gęsta mgła, ponoć 4-krotne podchodzenie do lądowania.. wszystko będzie wyjaśnione

Państwo działa i działać będzie - są przecież konkretne procedury na takie sytuacje, zwłaszcza w wojsku, gdzie nikt nie ma prawa wierzyć w czyjekolwiek istnienie aż do biologicznej śmierci..

Symbolika zaiste jest swoista, przypomina się Bolesław Bierut... ale proponowałbym daleko posuniętą powściągliwość we wskazywaniu winnych, zwłaszcza teraz i w najbliższych dniach.....

Nie doszukiwałabym się spisku, czarna skrzynka zapewne pokaże, czy rzeczywiście odradzano lądowanie w Smoleńsku.

Ale gdyby samolot był nowocześniejszy, miałby lepsze wyposażenie nawigacyjne mogłoby do tego nie dojść.

Daleka jestem od polowania na czarownice, ale wszyscy wiemy, że to były rupiecie.

Stare, z przestarzałym wyposażeniem, ciągle się psujące.

Wielka tragedia,wciąż mam kluchę w gardle, choć inne poglądy mam niż Prezydent miał.

Ale zginął kwiat intelektualny naszego kraju, elita elit.

A my bezbronni jak dzieci we mgle...

Czuję się okropnie.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...