perm 10.04.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Szok, po prostu szok! Jak to możliwe? To nie miało prawa się zdarzyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 10.04.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Szok taka tragedia 132 osoby zginęły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 10.04.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 ale jednak się zdarzyło:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 10.04.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Dopiero włączyliśmy tv! Nigdzie się nie możemy dodzwonić - mieliśmy właśnie jechać na pogrzeb. Jestem bardzo zaskoczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.04.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Wyzej jest watek kondolencyjny....więc pozwole sobie tu zapytać cz nasz kraj jest bezpieczny? ....pomijająć strate prezydenta, zgineli przedstawiciele Sił Zbrojnych RP: Gen. broni Bronisław Kwiatkowski (Dowódca Sił Operacyjnych),Gen. Andrzej Błasik (Dowódca Sił Powietrznych ),Gen. Tadeusz Buk (Dowódca Sił Lądowych),Gen. Wojciech Potasiński (Dowódca Sił Specjalnych),Wiceadmirał Andrzej Karweta (Dowódca Marynarki Wojennej), Gen. Kazimierz Gilarski (Dowódca Garnizonu Warszawa) powstaje pytanie....dlaczego Ci wszyscy ludzie lecieli tym samym samolotem...katastrofa CASY , nikogo nic nie nauczyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.04.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 malka, ja ciągle o tym myślę....tylko bałam sie głośno o to zapytać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.04.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Kraj bez prezydenta, bez dowódców sił zbrojnych, w chaosie politycznym....wystawieni jak na dłoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.04.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Może dobrze tym razem się stało, że premier nie leciał.Myślę, że zastępcy dowódców i sztaby działają, zapewne nawet bardzij niż zazwyczaj, na pewno mają stan najwyższej gotowości.Racją jednak jest stwierdzenie, że nie powinno się tak zdarzyć, iż wszyscy lecieli jednym samolotem.CASA chyba jednak niczego nie nauczyła.Podobnie jak katastrofa śmigłowca Millera, kiedy był premierem.Od dobrych kilku lat wiadomo było, że stan naszej rządowej i prezydenckiej floty powietrznej jest opłakany i grozi w każdej chwili katastrofą. Stało się najgorsze... I niestety odpowiedzialni są ci, którzy do tej pory opóźniali zakup nowych maszyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 10.04.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Straszna tragedia Brak mi słów, żeby w ogóle komentować tę sytuację Nie do pojęcia jest to, że wszyscy dowódcy, prezydent i ministrowie lecieli jednym samolotem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.04.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Depesia, chwilowo wykluczono awarię samolotu, jako przyczynę katastrofy, więc nie dywagujmy, nie obwiniajmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 10.04.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) ----- Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez Redakcja Regulamin forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 10.04.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 A ja szczerze mam bardzo złe , przeczucia ...... i teraz nie żartuje , myślę nad wyjazdem z Polski.Ta sprawa jakaś taka dziwna dla mnie jest..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 10.04.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Pierwszy prawicowy rząd !!! który sprzeciwiał się rosji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 nie lubiłam Kaczyńskiego, ale w końcu prezydent, więc wywiesiłam flagę z kirem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 10.04.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Stara flota to jedno, ale nad lotniskiem była gęsta mgła, ponoć 4-krotne podchodzenie do lądowania.. wszystko będzie wyjaśnione Państwo działa i działać będzie - są przecież konkretne procedury na takie sytuacje, zwłaszcza w wojsku, gdzie nikt nie ma prawa wierzyć w czyjekolwiek istnienie aż do biologicznej śmierci.. Symbolika zaiste jest swoista, przypomina się Bolesław Bierut... ale proponowałbym daleko posuniętą powściągliwość we wskazywaniu winnych, zwłaszcza teraz i w najbliższych dniach..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM2008 10.04.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Tragedia ,tragedia i jeszcze raz tragedia...Niebezpieczna sytuacja dla Polski...Zbieg okoliczności ?.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.04.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Nie doszukiwałabym się spisku, czarna skrzynka zapewne pokaże, czy rzeczywiście odradzano lądowanie w Smoleńsku. Ale gdyby samolot był nowocześniejszy, miałby lepsze wyposażenie nawigacyjne mogłoby do tego nie dojść. Daleka jestem od polowania na czarownice, ale wszyscy wiemy, że to były rupiecie.Stare, z przestarzałym wyposażeniem, ciągle się psujące.Wielka tragedia,wciąż mam kluchę w gardle, choć inne poglądy mam niż Prezydent miał. Ale zginął kwiat intelektualny naszego kraju, elita elit. A my bezbronni jak dzieci we mgle... Czuję się okropnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 10.04.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Popieram, Ponury. Wysłuchałam jednak przed chwilą wywiadu z b.Prezydentem A.Kwaśniewskim - wiele mądrych słów powiedział. Wniosek jednak jednoznaczny - to był przestarzały samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Samolot miał system nawigacji całkiem nowoczesny, to lotnisko w Smoleńsku nie posiadało nowoczesnego sprzętu, by nakierować samolot elektronicznie na pas lądowiska. Przecież to małe lokalne lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 10.04.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Moj Prezydent, wielu swiatlych ludzi. Czesc ich pamieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts