Elfir 12.04.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 To jak zachowujesz się od kilku stron jest co najmniej niestosowne. Co konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 12.04.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Cytowany artykuł nie feruje wyroków, przede wszystkim przytacza słowa kontrolera lotów w Smoleńsku oraz pilota - praktyka; zresztą GW już zmieniła tytuł Nawet jeśli "ferowanie" to za mocne słowo, to uważam że i tak za dużo GDYBANIA W szczególności w mediach, choć to one są głównym źródłem informacji. A na podstawie tych informacji, często sprzecznych :("zwykli" ludzie, niektórzy, zaczynają snuć własne teorie, co najmniej dziwne, żeby nie powiedzieć wręcz spiskowe. Spotkałem się już z teorią, o której można powiedzieć w skrócie - "KGB wiecznie żywe":jawdrop: Moim zdaniem to absurd do potęgi "n". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 12.04.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Co konkretnie? Co konkretnie? Ano to, że panoszysz się tu jakby ten (Twój zdaje się już powoli prywatny) wątek miał służyć wypromowaniu Twego doinformowania i erudycji, animujesz wrażenia, którymi dzielą się forumowicze a nie masz do tego prawa, dyskutujesz z odczuciami, oceniasz patriotyzm, narzucasz, imputujesz, przejaskrawiasz, miejscami instruujesz, poklepujesz po ramieniu, akceptujesz lub odrzucasz i generalnie trochę nazbyt się tu rozsiadłaś i rozgdakałaś. Potraktuj ten wątek jak miejsce gdzie każdy może na chwilę przysiąść, pomyśleć, podzielić. Nie ma tu miejsca na postawy nadrzędne. To nie ten moment. Zachowujesz się jak Mariusz Kolonko, który wylansował się na tragedii WTC. Brakuje tylko, żebyś zaczęła wklejać linki do autorskich filmików umieszczonych na Youtube gdzie przyodziana w musztardową garsonkę łamiącym się głosem będziesz co chwila donosić gawiedzi o nowościach z pola. Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez dandi3 dodanie odnośnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 (...) Zachowujesz się jak Mariusz Kolonko, który wylansował się na tragedii WTC. Brakuje tylko, żebyś zaczęła wklejać linki do autorskich filmików umieszczonych na Youtube gdzie przyodziana w musztardową garsonkę łamiącym się głosem będziesz co chwila donosić gawiedzi o nowościach z pola. Widzę , że niektórym zdrowy rozsądek zastąpiły niskie i negatywne emocje. To jest forum DYSKUSYJNE. A ten wątek nie nazywa się "Księga kondolencyjna". Tutaj dyskutuje się o katastrofie i jej politycznych następstwach. A mnie, przy okazji, interesuje również społeczny paradoks w sposobie odczuwania smutku. Dlaczego ja nie mogę się podzielić własnymi przemyśleniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 12.04.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Nistosowne jest np. twoje stwierdzenie, że rozpaczając ci ludzie odstawiają szopkę.Dzisiaj nawet najbardziej zatwardziałe serce pochyli głowę nad tymi trumnami w ogromnym żalu. To się czuje i to nie jest udawane. Tylko niektóre osoby naszczęście jest ich mało pokażą swoje prawdziwe oblicza ludzi bez serc i bezdusznych. Jeżeli jesteś obojętna dla tej tragedii to uszanuj ból innych ludzi. To ty robisz teraz szopkę bo zwykła przyzwoitość i dobre wychowanie nakazują w takiej sytuacji szacunek dla zmarłych i osób pogrążonych w żalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 12.04.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 [*] to jest mój komentarz...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Marzenko - abstrahując od tej tragedii. Ludzie wzruszają się do łez również na filmach czy przy czytaniu książek. Chcę zwrócić uwagę na ogromny wpływ jaki mają media na nasze odczuwanie pewnych zdarzeń. A teraz tu na forum wychodzi jeszcze jedne zjawisko - nie wolno myśleć i działać inaczej niż tłum, bo zostaje się napiętnowanym. Każda jednostka dołączająca do tłumu, przejmuje jego emocje albo zostaje usunięta - jest to wielokrotnie udowodnione. Postawiłam tezę, że w tym przypadku zachodzi podobne zjawisko. No i cóż, wasze wypowiedzi tylko to potwierdzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 12.04.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 ten wątek nie nazywa się "Księga kondolencyjna". a musi, żeby i ten wątek obowiązywał takt , którego taka księga wymaga? A mnie, przy okazji, interesuje również społeczny paradoks w sposobie odczuwania smutku. sposobem odczuwania smutku rządzi paradoks? PARADOKS???? Dlaczego ja nie mogę się podzielić własnymi przemyśleniami? Możesz i Bogu dziękować mamy nowe i można tu włączyć opcję ignor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 a musi, żeby i ten wątek obowiązywał takt , którego taka księga wymaga? Acha, analiza logiczna jest nietaktowna? sposobem odczuwania smutku rządzi paradoks? Uważam, że inaczej odczuwa się śmierć osoby publicznej, a inaczej anonimowej. Śmierć jest śmiercią. Tragedia tragedią. Każdy ze zmarłych ma jakiś swoich bliskich. Próbuję się zastanowić dlaczego tak jest? Nigdy nie próbowałaś analizować zjawisk które cię otaczają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 12.04.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Elfir ty za bardzo sprowadzasz wszystko do czysto naukowego podejscia do tej sprawy. A moze to jest poprostu tylko a może aż zwykły ludzki żal i współczucie. Moze zainteresuj sie paradoksem w twojej miejscowości bo napewno jest tam jakis pogrzeb w którym wezną udział tłumy i tez odstawia szopkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.04.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Elfir kazdy kto zajrzal do tego watku napisal kilka slow albo tylko przeczytal co pisza inni i milczal, Ty od dwoch dni obrazasz pamiec Ofiar sobotniej katastrofy, obrazasz nas forumowiczow wysmiewajac nasze uczucia!Napisalas juz wiele, wszyscy przeczytali, wiec moze w koncu odpusc, ten watek to nie zawody i nagrody nie bedzie.Ja tez nikogo osobiscie nie znalam z osbo, ktore zginely, a jest mi smutno, wczoraj zasypialam myslac o tych osobach, dla mnie to nie jest obluda, bo nie mysle o nich jak o politykach, z ktorych nie jeden czasami mnie denerwowal, tylko mysle jak o ludziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 12.04.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 ....ale to co robił, robił dla kraju... Podpisując raport o WSI też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 12.04.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Podpisując raport o WSI też? Cos nie tak z tym raportem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.04.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Podpisując raport o WSI też? Boszsz, następna... Albercik, wychodzimy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 12.04.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Uważam, że inaczej odczuwa się śmierć osoby publicznej, a inaczej anonimowej. (...) Próbuję się zastanowić dlaczego tak jest? Rozumiem. Czy w związku z tym nie mogłabyś sobie założyć wątku dla tych rozważań? Wciąż wydaje mi się, że wybrałaś nieodpowiednie miejsce i nie wierzę, że osoba z Twoją wrażliwością nie jest w stanie wyczuć pewnych subtelności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 12.04.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Boszsz, następna... Albercik, wychodzimy! Tylko włożę buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 12.04.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Zidentyfikowano ciało Marii Kaczyńskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.04.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Nawet jeśli "ferowanie" to za mocne słowo, to uważam że i tak za dużo GDYBANIA W szczególności w mediach, choć to one są głównym źródłem informacji. A na podstawie tych informacji, często sprzecznych :("zwykli" ludzie, niektórzy, zaczynają snuć własne teorie, co najmniej dziwne, żeby nie powiedzieć wręcz spiskowe. Ja tylko podałem linki, dopiero potem napisałem dlaczego. Nic nie snuję, czytam i czekam na kolejne. Ale nie ma problemu, po prostu poczekam w pojedynkę. Boszsz, następna... Albercik, wychodzimy! Tak. Ciemność. Widzę ciemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna7113 12.04.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Elfir kazdy kto zajrzal do tego watku napisal kilka slow albo tylko przeczytal co pisza inni i milczal, Ty od dwoch dni obrazasz pamiec Ofiar sobotniej katastrofy, obrazasz nas forumowiczow wysmiewajac nasze uczucia! Napisalas juz wiele, wszyscy przeczytali, wiec moze w koncu odpusc, ten watek to nie zawody i nagrody nie bedzie. Ja tez nikogo osobiscie nie znalam z osbo, ktore zginely, a jest mi smutno, wczoraj zasypialam myslac o tych osobach, dla mnie to nie jest obluda, bo nie mysle o nich jak o politykach, z ktorych nie jeden czasami mnie denerwowal, tylko mysle jak o ludziach. Dokładnie,tak skacze z forum na forum (buduj dom) i mąci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 12.04.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Ja tylko podałem linki, dopiero potem napisałem dlaczego. Nic nie snuję, czytam i czekam na kolejne. Ale nie ma problemu, po prostu poczekam w pojedynkę. Nie bierz mojej wypowiedzi tak do siebie. Myślałem ogólnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts