Marzenka11 13.04.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Nie rozumiem jednak tego, co się teraz dzieje. Owszem prezydent, owszem żałoba. Tylko dlaczego ludzie, którzy na niego pluli za życia teraz stawiają go na piedestale. Ja chyba rozumiem to co się dzieje. Wszycy mamy wyrzuty sumienia, tak strasznie nam żal , że nie doceniliśmy człowieka za życia. Trzeb było takiej tragedii , żeby zobaczyć to czego nie chcieliśmy widzieć. Szczególnie skrzywdzona pani Maria Kaczyńska. Tak zachowujemy się w naszym codziennym życiu. Zobaczmy wokół siebie, dzisiaj, teraz. Mamy wokół siebie ludzi. Co czynimi, co im powiemy za chwilkę. Inna sprawa, która wypłynęła bezwględnie to to, że wobec śmierci jesteśmy wszyscy równi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 13.04.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 A "ucywilizowanie" społeczne. Nadal widzę nienawiść do drugiego człowieka. .... Bądźmi wyrozumiali, a poprawę zacznijmy od siebie. ...to po co wybieramy tych, którzy mają nas reprezentować ? Śmiem twierdzić, że są to na swój sposób autorytety - najlepsi z najlepszych. Więc to oni powinni dawać przykład i za swoje błedy przynajmniej przepraszać nie mówiąc o rozliczaniu się przed wyborcami, społeczenstwem Polski z tego co zrobili. Ja, jako obywatel czuję sie w wielu wypadkach usprawiedliwiony tym, ze przedstawiciele elit władzy popełaniając błędy zachowują się bezkrytycznie w stosunku do mnie i nie powinni w takim razie wymagać ode mnie innej postawy ! Użyłem specjalnie zwrotu "elity władzy" aby nie mylić z elitami intelektualnymi Polski. Jedno z drugim nie ma kompletnie związku w dzisiejszych realiach politycznych RP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 13.04.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 ...Szczególnie skrzywdzona pani Maria Kaczyńska. Dlaczego? Akurat działania Pierwszej Damy były lepiej oceniane niż jej męża Inna sprawa, która wypłynęła bezwględnie to to, że wobec śmierci jesteśmy wszyscy równi. I tego się trzymajmy. Tam zginęło 96 Polaków jak zwykle w takich przypadkach bezsensowna śmiercią, choć symbolika miejsca jest ogromna. Ale żadna z osób przebywających na pokładzie samolotu prezydenckiego nie pisała się na męczeństwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.04.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 ...więc zdecydowałam się nazywac siebie obywatelką Europy...prawdziwy patriotyzm juz nie istnieje. Lukas Podolski zagrał w meczu przeciwko Hoffenheim z czarną opaską na ramieniu. "Przegląd Sportowy" informuje, że zrobił to mimo zakazu władz klubu. Kiedy Podolski zgłosił potrzebę założenia czarnej opaski, władze klubu nie zgodziły się na to. Piłkarz postawił jednak na swoim. Jeszcze w szatni, tuż przed wyjściem na murawę, odwiedził go menedżer FC Koeln i przekonywał do zmiany decyzji. Jak się okazało, próby przekonania urodzonego w Gliwicach napastnika nie były skuteczne. Wielki szacunek dla Łukasza za...prawdziwy patriotyzm i prawdziwe uczucia a nie szopkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 13.04.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 ...a tak swoją drogą gdybym miał zginąć we wypadku i mógłbym wybrać to wybrałbym katastrofę np. autokaru z pielgrzymami! Wtedy może "państwo" by coś dało mojej rodzinie... oczywiście przed kamerami TV... a gdybym zginął w "zwykłej" kraksie to moją rodzinę czekały by długie procesy z ubezpieczycielem... niestety... Rada Ministrów zdecydowała, że każda rodzina, która straciła swoich bliskich w katastrofie samolotowej pod Smoleńskiem 10 kwietnia 2010 r., otrzyma 40 tys. zł. Na ten cel rząd przeznaczył z budżetu 3 840 000 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 13.04.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 W takich chwilach chyba wszyscy którzy mają jakieś uczucia w ten czy inny sposób identyfikują się ze swoimi korzeniami.Z POLSKĄ W przypadku Łukasza Podolskiego to bardzo ładny gest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.04.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Najbardziej współczuję z najbliższą rodziną Prezydenckiej Pary - muszą swoją żałobę i rozpacz przeżywać na oczach tłumów, w świetle fleszy... PS. MAM PROŚBĘ. Przywołano już w tym wątku fragment wiersza ks. Twardowskiego "Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą" - pozwolę sobie na przypomnienie Wam tych słów raz jeszcze. Spieszmy się kochać ludzi - wszystkich ludzi.. Wszystkich naszych bliźnich.. Nie tylko tych najbliższych, ale wszystkich żyjących, piszących tu, na Forum.. Mam prośbę - żebyśmy nie opluwali się wzajemnie, nie krzyczeli na siebie, nie wyzywali się od dorobkiewiczów, anty-patriotów, obłudników itp. itd. Dyskutujmy, ale postarajmy się dyskutować z szacunkiem dla naszych rozmówców, dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.04.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Czytacie wiadomości?Wiecie o Wawelu?Wczoraj cała Polska zjednoczona, solidarna..Dziś pierwsze manifesty, bo prezydent był nikim, bo nie zasłużył, bo jest tylko zmarłym tragicznie człowiekiem..Nadal wszyscy uważacie, że wczorajsze łzy całej Polski były szczere?Bo ja właśnie zaczynam rozumieć Elfir, z wielu serc bije obłuda, tylko niektórzy chcą, żeby było inaczej..Nie piszę tego o Was, nie o tych wpisach w tym miejscu..Bo nie znam nikogo z Was.Ale spójrzcie na komentarze w internecie i na to, co dziś można przeczytać..A zapewne niejedna z tych osób zrobiła wpis do księgi czy wywiesiła flagę.. Jest mi przykro, że nawet po śmierci niektórzy nie potrafią sobie odpuścić..Już wróciła rzeczywistość.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 13.04.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Czytacie wiadomości? Wiecie o Wawelu? Wiemy, wiemy. Tu toczy się dyskusja na ten temat http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158917-Poch%C3%B3wek-na-Wawelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.04.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Dzięki.. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez DarioAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 14.04.2010 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Nadal wszyscy uważacie, że wczorajsze łzy całej Polski były szczere? całej? Oczywiście, że nie. Bo ja właśnie zaczynam rozumieć Elfir ale jej zdanie były jasne, tylko swoją ocenę skierowała do osób, którym zdarzenie akurat nie jest obojętne... Już wróciła rzeczywistość.. niedawno pisałem: "skończy się smutek i się zacznie", powoli się zaczyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 14.04.2010 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ja chyba rozumiem to co się dzieje. Wszycy mamy wyrzuty sumienia, tak strasznie nam żal , że nie doceniliśmy człowieka za życia. Mylisz się - umarł prezydent i wielu ludzi w tragiczny sposób i stąd taki a nie inny smutek. Prezydent był oceniany jak na to zasłużył. Nie mniej jednak to nasz prezydent! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 14.04.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Uważam że śmierć tylu znanych Polskich polityków na czele z prezydentem III RP powinno skłonić do zadumy, ale nie oczekuję że wszyscy będą płakać i łkać.Należy zachowa powagę, ale płakać rzewnymi łzami na każde wspomnienie o katastrofie to już histeria - oczywiście jeśli się nie jest kimś bliskim danych osób. A jeśli chodzi o pstrykanie zdjęci konwojowi z ciałem prezydenta to można by sobie to darować, ale to kwestia podejścia.Na pogrzebie mojego taty po ceremonii w kościele nim wyniesiono trumnę osobiście cyknęłam fotkę na pamiątkę, mimo wielkiego bólu, zapłakanych oczu i rozbicia emocjonalnego - zresztą do tej pory jestem rozbita wewnętrznie po stracie (2 lata już minęło). Osobiście bardzo współczuje córce Kaczyńskich i całej reszcie dzieci których rodzice zginęli, bo ten ból przeżyłam, przeżywam. Czy mam coś przeciw pochowaniu pary prezydenckiej na Wawelu? Nie nie mam i nieczęsto zdarza się taka tragedia żeby prezydent giną podczas wypełniania swoich obowiązków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.04.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 A mnie zastanawia pilot.... i jużmi szkoda jego rodziny cytat z innego forum... Ania: Sluchajcie, na osiedlu mojej mamy mieszkal p. Arkadiusz Protasiuk raz w tygodniu wszyscy sie spotykali przy wspolnych sasiedzkich grillach. P. Arkadiusz byl perfekcjonista zreszta powierzono Mu funkcje pilota kapitana rzadowego samolotuwozacego m.in. glowe panstwa wiec takiej funkcji na pewno nie pelni pierwszy lepszy pilot. Prawda? Ktos dopuscil zeby wszystkie najwazniejsze osoby w kraju znalazly sie na pokladzie w jednym samolocie a teraz wina jest pilota! Ludzie przeciez to smierdzi na KILOMETR! Druga sprawa jest fakt ze pilot mogl miec prikaz elity, ktora nie brala pod uwage w ogole sytuacji w ktorej to mieliby ladowac na lotnisku oddalonym 260 km od miejsca uroczystosci. Sluchajcie nie wiemy jak bylo naprawde ale z tego co opowiadala mi mama jakim czlowiekiem byl p. Arkadiusz moge jedynie wywnioskowac za na pewno nie robil by z siebie bohatera i narazajac zycie prawie setki osob ladowalby na sile na tym lotnisku! Nawet pod grozba ze strony oficjeli! Jestem przekonany w 100 procentach ze wolalby byc pociagniety do odpowiedzialnosci przez Kaczynskiego sic! Niz ladowac i narazac wszystkich na smierc. Stala sie rzecz straszna ale na Boga nie robmy z pilotow kozlow ofiarnych! Przeciez oni tez mieli rodziny. P. Arkadiusz zostawil zone i 2 dzieci. Starszy 6 letnisyn p. Arkadiusza, ktory zapatrzony byl w tate jak w obrazek, dla ktorego tata byl najwiekszym autorytetem, spakowal plecak ktory dostal od niego i powiedzial mamie ze chce umrzec jak tatus. Mlodsza 2 letnia corka nic jeszcze nie rozumie ale przeciez ten chlopczyk chodzi do szkoly, oglada tv i slyszy coraz czesciej ze to jego tatus byl sprawca tej strasznej katastrofy. Przeciez o tym beda sie uczyly nasze dzieci w szkole na lekcjach historii. Prosze robmy wszystko aby nie dopuscic do zaklamania tego okropnego wypadku. Nie pozwolmy robic z pilotow kozlow ofiarnych. Pozdrawiam wszystkich czytelnikow tego portalu i oczywiscie jego zalozycieli, bardzo ciekawe tematy. Czytam Wasza strone juz jakis czas. Chcialem ta wiadomosc zostawic pod tematem o katastrofie w Solensku ale mnie wywala i nie moge. Jeszcze raz pozdrawiam i zycze wytrwalosci w dazeniu do pokazywania prawdy wszystkim chcacym ta prawde zobaczyc i przyjac. http://www.globalnaswiado...kktozawiodl.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glouu 14.04.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Myślę, że to nie tylko wyrzuty sumienia, jako same wyrzuty...Nie ma co ukrywać, za życia Pana prezydenta, media nie były mu raczej sprzyjające. Nawet jeśli dokonał czegoś dobrego, była to króciutka informacja, a jeśli popełnił jakieś faux pas było to podane wielką wytłuszczoną czcionką i tak aby obiło się szerokim echem. Większość z nas znała Prezydenta wg. tych informacji, jakimi byliśmy karmieni. Teraz po tej tragedii dochodzą głosy osób, które znały Pana Prezydenta niejednokrotnie osobiście i teraz dowiadujemy się o tym i dochodzi gdzieś wewnątrz jakiś głos potrzeby oddania czci..Pozatym, ja nie ukrywam, nie orientuję się za mocno w świetle polityki, zwolenniczką Kaczyńskich nie byłam, ale jako człowieka który pełnił u nas tak ważną funkcję uważam, że należy się mu szacunek. Pozatym wraz z nim zginęło tylu naszych rodaków...nie wyobrażam sobie, aby w takiej chwili nie poczuć nic..trzebaby było być bez serca chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 14.04.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 A mnie zastanawia pilot.... i jużmi szkoda jego rodziny cytat z innego forum... Mi też szkoda, ale co tamten cytat ma oznaczać? Nikt nie robi z nikogo kozła ofiarnego. Śledztwo jest w toku. Można domniemywać i na domniemaniach na razie powinno się zakończyć, dopóki nie zostanie wydany oficjalny komunikat w tej sprawie. Ja swojego zdania (a je posiadam) nie wypowiadam publicznie właśnie z w/w względów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Można domniemywać i na domniemaniach na razie powinno się zakończyć Właściwie nawet nie powinno ich być, póki nie będą znane fakty. Właśnie choćby przez wzgląd na jego rodzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 14.04.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Właściwie nawet nie powinno ich być, póki nie będą znane fakty. Właśnie choćby przez wzgląd na jego rodzinę. Nie mówię o publicznym dzieleniu się swoimi domysłami, prywatnie, w czterech ścianach to co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan_905 15.04.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Pozwolę sobie... Niewygłoszone przemówienie Prezydenta Kaczyńskiego w Katyniu [...] Oddajmy wspólnie hołd pomordowanym i pomódlmy się nad ich głowami. Chwała bohaterom! Cześć Ich pamięci! Dzieki DPS widzialem je w kilku miejscach, zachowam je w moim archiwum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artfilka 15.04.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) ---------->>>>>http://3j9.utnij.net http://3jc.utnij.net Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez artfilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts