Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiany polskiej kultury politycznej po tragedii?

bobiczek

zmienią sie politycy, czy nie  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. zmienią sie politycy, czy nie

• na 100% będą lepsi
      2
    • absolutnie wątpię w zmiany
      42

Recommended Posts

Katastrofa lotnicza, być może spowodowana głupotą i brawurą, być może "pod presją" (obojętnie w jakim zakresie i przez kogo spowodowaną).

Tragedia narodowa.

Deklaracje polityków ... jak zwykle bez pokrycia.

... i co ? ... i znowu gówno.

Tak samo jak po śmierci JP2

Patrzę na to wszystko z boku, (może widać trochę ostrzej) i współczuję ... Krajowi mego pochodzenia, Ojczyźnie za którą tęsknię nie raz, swoim Przyjaciołom którzy tam mieszkają i ... sobie.

My się nigdy nie nauczymy. Nie ma nadziei, nie mam co do tego najmniejszych złudzeń.

Pycha i małostkowość, korzyści polityczne wyciągane z ludzkich uczuć i odruchów człowieczeństwa (tylko czekać, kiedy kandydatem na Prezydenta RP ogłosi się JK).

Wawel mnie dobił.

Dodaj jeszcze ten "dziki kraj" i ..........będziemy wiedzieć wszystko.

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... ... próby "zbijania kapitału politycznego" nawet w przypadku śmierci własnych przywódców, budzą po prostu we mnie odrazę.

ne sutor supra crepidam iudicet

Edytowane przez Chef Paul
emocje mnie trochę poniosły ... kilka słów za wiele

Mnie również szkoda się nawet odzywać w temacie.

Jest mi smutno z powodu katarstrofy, po ludzku wielki żal przedwcześnie zmarłych.

Nadzieję na zmiany i pewnego rodzaju pojednanie społeczeństwa odebrano mi wczoraj, decyzją o Wawelu.

Próbuję to zaakceptować, poukładać w głowie, ale brak mi argumentów, tak dla samej siebie.

Mimo wszystko apeluję, zaakceptujmy, nie kłóćmy się, nie oblewajmy pomyjami.

Myślący wyciągną swoje wnioski, zwolennicy i tak nie dadzą się przekonac.

Poza tym badziej niż kiedykolwiek dotychczas - Świat patrzy.

zadecydowało przynajmniej kilka.... gdyby córka powiedziała, że NIE, to by było NIE.....

A ja myślę że córka nie ma w głowie sporu o miejsce pochówku ukochanych mamy i taty.

Na pewno nie dzisiaj.

A decyzja o pochówku w katedrze za chwilkę podzieli wielu z nas.............. -:(

Może nie akurat w tym temacie, ale skoro założyłem to wygodnie mi tutaj - choc omijam net ostatnio jakoś (brak nastroju).

Bo okazuje się że głupkiem nie koniecznie trzeba być z polskim obywatelstwem, albo pochodzić z dzikiego kraju.

Ten głupek i jego kompani akurat mienią się pochodzeniem mającym powodować że głupkami nie są.

A gówno prawda - prawda?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Belgijska-gazeta-kpi-z-polskiej-tragedii,wid,12171762,wiadomosc.html

a tekst "Orzeł wylądował" pod rysunkiem, to chyba więcej niż głupi żart głupka z głupiego kraju................................

Gość Pepeg z Gumy
Sęk w tym, że nie wiadomo kto ma się zmieniać. Czy ci, co "wiedzą lepiej" czy ci, co "mają wątpliwości"

Niewątpliwie każda grupa wolałaby, żeby ci drudzy.....

Oczywiście, zwłaszcza , że różnice są umiejętnie podsycane a dla niektórych sam fakt istnienia tych różnic jest już nie do zaakceptowania.

Nie może być Polakiem ateista a posiadanie majątku więlszego niż mój, już jest wysoce podejrzane.

W ponizszym artykule oraz w przytoczonych po nim linkach, mozna zapoznac sie z opiniami znanych polskich socjologow (+ glos red. Wildsteina) na temat ostatnich wydarzen:

http://www.rp.pl/artykul/465561_Glinski__Socjologowie_nie_tkwia_w_gabinetach_.html

Pozdrawiam