duduś 12.04.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Mam pytanie; czy z racji bycia chrzestną i zaproszenia na rocznicę komuni powinnam dać jakiś prezent , czy tylko kwiaty z bombonierką . Jeżeli prezent to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Rocznica komunii? Pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju. Czy co roku organizuje się takie uroczystości, czy tylko w pierwszą rocznicę?Dziecku kwiaty niepotrzebne, więc chyba trochę słodkiego, jeśli już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.04.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Mam pytanie; czy z racji bycia chrzestną i zaproszenia na rocznicę komuni powinnam dać jakiś prezent , czy tylko kwiaty z bombonierką . Jeżeli prezent to jaki? To jakaś nowa forma wyłudzenia prezentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.04.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Nie wiem czy się zwróci, zważając na fakt, że na oficjalną imprezę trzeba też wydać jakąś kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 12.04.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Rocznica komuni?????????? Pierwsze slysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.04.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Rocznica komuni?????????? Pierwsze slysze. A Pierwsza Komunie mialas czy tylko o niej slyszalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.04.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 A Pierwsza Komunie mialas czy tylko o niej slyszalas? A co to ma do rzeczy. Pewnie większość z nas miała. Ale Czy to jest powód, żeby jej rocznicę obchodzić z pompą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.04.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 A co to ma do rzeczy. Pewnie większość z nas miała. Ale Czy to jest powód, żeby jej rocznicę obchodzić z pompą? Oczywiscie, ze nie. Ale z postu Madd wywnioskowalam, ze dla niej zdziwieniem jest sam fakt rocznicy pierwszej komunii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 13.04.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Rozumiem, ze rodzice chrzestni są zaproszeni na msze rocznicową i pewnie potem na obiad. Słodycze będą więc bardzo miłym gestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 13.04.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Nie , nie daje się prezentów ew. jak chcesz to bombonierka lub kwiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 13.04.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Jeśli dziecko dostało na komunię rower, to proponuję doposażyć go w kask, ochraniacze, etc.za rok, na 2 rocznicę można iść dalej... jakieś ubranie profi, sakwy na ewentualne wycieczki.albo kolejny gadżet typu skuter...pozdrawiam W głowach się ludziom..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 17.04.2010 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 kochani po prostu w rejonie jakim mieszkam obchodzi się pierwszą rocznicę komuni , dzieci ( w zakrótkich sukienkach : ) ) idą na mszę , no i potem właśnie jest albo rozinny obiad albo popołudniowa kawka , stąd moje pytanie ale myślę że kwiat zawsze jest eleganckim dodatkiem do wszelkich uroczystości , dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 19.04.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Poradźcie coś rozsądnego- ja mam taki sam problem co autor tematu ale niekoniecznie chcę pojawić się u dzieciaka z kwiatami i słodyczami. A kask do roweru dostał razem z rowerem:) Nie mam pomysłu, a rocznica tuz tuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.04.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Poradźcie coś rozsądnego- ja mam taki sam problem co autor tematu ale niekoniecznie chcę pojawić się u dzieciaka z kwiatami i słodyczami. A kask do roweru dostał razem z rowerem:) Nie mam pomysłu, a rocznica tuz tuż... jesli dziewczynka to może coś ze srebra ,a dla chłopaka może koszulka piłkarska znanej(ulubionej druzyny piłkarskiej ) albo jesli masz taka możliwośc to zamów koszulke sportową z nazwiskiem dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 24.05.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Dziekuje- ta koszulka to niezły pomysł- faktycznie wypaliło:) Do tego jeszcze mały drobiazg i coś słodkiego i mały był zadowolony ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.05.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Ale jaja :) To ja mam w tym roku ....dziestą rocznicę komunii.Proszę o prezenty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts