Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bateria wannowa firmy BLUE WATER

aLien01

Recommended Posts

Witam

Zna ktoś może tą firmę? Czy produkuje ona w miarę dobre jakościowo produkty, nigdy o niej nie słyszałem i dlatego się pytam. Planuje kupić taki zestaw http://www.allegro.pl/item987515641_bateria_wannowa_3_blue_water_toronto_tor_bww_080c.html czy ktoś ma może baterie i może napisać parę słów>

• 7 years później...
Czy ktoś może zna produkty z firmy Blue Water? Zamierzam kopić taką baterię wannową, cena przystępna 950 zł ale co z ich jakością - czy warto?[ATTACH=CONFIG]397117[/ATTACH]

Nie wiem czy to ma dla Ciebie znaczenie, ale do tej wylewki nie zamontujesz perlatora (wiem, że ideą takiego wynalazku jest strumień a'la wodospad, ale wolę o tym napisać) oraz jeśli masz twardą wodę i brak zmiękczacza na całą instalację, to dość szybko obejdzie kamieniem. Ładnie to wygląda, ale jest dość niepraktyczne. Być może masz tego świadomość, ale czasami warto napisać. :)

jak_to_mozliwe dziękuję za wpis. Zupełnie nie mam świadomości w tym temacie, całą energię włożyłam w elewację i projekty łazienek. Na baterie czasu, siły i serca mi już nie zostało. Baterie wybrałam zupełnie przypadkowo - ciekawy kształt, miła w dotyku, cena w porządku.

A perlatora do wanny nie chcę, natomiast nie wiem jaką mamy wodę - jest miejska więc pewnie umiarkowanie twarda. A ten kamień to z powodu kształtu baterii - czy chodzi o coś innego?

Perlator ma ten plus, że jako część dodatkową, można go łatwo zdemontować i wyczyścić, bez niego trzeba użyć lepszej chemii. Oczywiście można, pytanie jak z praktycznością rozwiązania, ale to zależy od podejścia. Osobiście jestem zdania, że przy urządzaniu swojego gniazdka warto kierować się kompromisem między praktycznie, a ładnie z nastawieniem na praktycznie - to zależy od podejścia. :) wolę w domu odpocząć, niż poświęcać czas na czyszczenie czegoś co jest ładne, ale w użyciu nastręcza pewnych problemów.

Aha, jeszcze dopowiem, że kamień wytrąci się zawsze*, niezależnie od kształtu wylewki. ;)

* nie dotyczy sytuacji, w której zostanie zamontowany zmiękczacz wody na całą instalację, ale czasami się tego nie da zrobić.

Bateria już przyjechała. Wylewka i mieszacz są ładne i solidne, natomiast słuchawka jest niestety plastikowa :sick:

Jutro będziemy ją podłączali to okaże się co tam jest w środku. Pierwotnie glazurnik miał wywiercić dziury w stalowej wannie ale teraz to raczej zdecydujemy się na obsadzenie baterii na półce przy wannie, no i zrobimy większą rewizję żeby w razie czego było można wymieniać wężyki...

Edytowane przez nuxe
Dopłata za wykonanie otworów w wannie Kaldewei to 806 zł/netto/katalog.