aLien01 13.04.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam Zna ktoś może tą firmę? Czy produkuje ona w miarę dobre jakościowo produkty, nigdy o niej nie słyszałem i dlatego się pytam. Planuje kupić taki zestaw http://www.allegro.pl/item987515641_bateria_wannowa_3_blue_water_toronto_tor_bww_080c.html czy ktoś ma może baterie i może napisać parę słów> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archianna 14.04.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 U klienta raz użyłam baterii Blue Water (model Alabama), bo zależało mi na dwóch obiegach wody- zwykłej i filtrowanej. Bateria działa na razie trzy lata bez kłopotu, więc chyba można polecić tę firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 19.09.2017 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Czy ktoś może zna produkty z firmy Blue Water? Zamierzam kopić taką baterię wannową, cena przystępna 950 zł ale co z ich jakością - czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.09.2017 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 to nie jest chińczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 19.09.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Nie wiem czy to chińczyk. Po czym to poznam?Pytam bo właśnie zamówiłam tę baterię, model TOR-BWW.080C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 19.09.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Czy ktoś może zna produkty z firmy Blue Water? Zamierzam kopić taką baterię wannową, cena przystępna 950 zł ale co z ich jakością - czy warto?[ATTACH=CONFIG]397117[/ATTACH] Nie wiem czy to ma dla Ciebie znaczenie, ale do tej wylewki nie zamontujesz perlatora (wiem, że ideą takiego wynalazku jest strumień a'la wodospad, ale wolę o tym napisać) oraz jeśli masz twardą wodę i brak zmiękczacza na całą instalację, to dość szybko obejdzie kamieniem. Ładnie to wygląda, ale jest dość niepraktyczne. Być może masz tego świadomość, ale czasami warto napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 19.09.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 jak_to_mozliwe dziękuję za wpis. Zupełnie nie mam świadomości w tym temacie, całą energię włożyłam w elewację i projekty łazienek. Na baterie czasu, siły i serca mi już nie zostało. Baterie wybrałam zupełnie przypadkowo - ciekawy kształt, miła w dotyku, cena w porządku. A perlatora do wanny nie chcę, natomiast nie wiem jaką mamy wodę - jest miejska więc pewnie umiarkowanie twarda. A ten kamień to z powodu kształtu baterii - czy chodzi o coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 19.09.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Perlator ma ten plus, że jako część dodatkową, można go łatwo zdemontować i wyczyścić, bez niego trzeba użyć lepszej chemii. Oczywiście można, pytanie jak z praktycznością rozwiązania, ale to zależy od podejścia. Osobiście jestem zdania, że przy urządzaniu swojego gniazdka warto kierować się kompromisem między praktycznie, a ładnie z nastawieniem na praktycznie - to zależy od podejścia. wolę w domu odpocząć, niż poświęcać czas na czyszczenie czegoś co jest ładne, ale w użyciu nastręcza pewnych problemów. Aha, jeszcze dopowiem, że kamień wytrąci się zawsze*, niezależnie od kształtu wylewki. * nie dotyczy sytuacji, w której zostanie zamontowany zmiękczacz wody na całą instalację, ale czasami się tego nie da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 20.09.2017 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 (edytowane) Bateria już przyjechała. Wylewka i mieszacz są ładne i solidne, natomiast słuchawka jest niestety plastikowa Jutro będziemy ją podłączali to okaże się co tam jest w środku. Pierwotnie glazurnik miał wywiercić dziury w stalowej wannie ale teraz to raczej zdecydujemy się na obsadzenie baterii na półce przy wannie, no i zrobimy większą rewizję żeby w razie czego było można wymieniać wężyki... Edytowane 21 Września 2017 przez nuxe Dopłata za wykonanie otworów w wannie Kaldewei to 806 zł/netto/katalog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts