Piotrek Kk 13.04.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Jestem nowy na tym forum, ale ostatnio zacząłem z mojąnarzeczoną remontować i urządzać nasze mieszkanko, stąd moja obecność tutaj. Chcielibyśmy zacząć naszą przygodę z urządzaniem od sypialni. Znaleźliśmy już chyba całkiem fajną lampę która, naszym zdaniem, będzie idealnie pasować do powieszenia w tym pokoju. Ale ponieważ pierwszy raz urządzamy jakiekolwiek wnętrze,prosimy bardziej doświadczonych forumowiczów o radę i opinię. Jeżeli możecie, to zaproponujcie nam coś równie ciekawego, ładnego i ożywiającego taki pokój:) Sypialnia: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b60c897d5b0a.jpg Lampa: http://www.sklep.mdom.pl/go/_info/?user_id=72493001&lang=pl Pozdrawiam,Piotrek Kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek Kk 14.04.2010 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Nikt mi nie doradzi? Bardzo was proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 14.04.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 czy zamierzacie pozostawić meble, które sa na zdjęciu czy tylko zmienicie kolorystykę? czy te szafy da sie przesunąć czy sa na stałe? Ciężko cos doradzić bo nie widac reszty pomieszczenia. A może narysuj rzut sypialni i wstaw to cos pokombinujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.04.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Lampa jest świetna, ale nie do tej budyniowej ściany i czerwonawych potężnych mebli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 14.04.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ta nie pasuje, a inną trudno polecić, bo zdjęcie na pewno przekłamuje kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek Kk 15.04.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Wielkie dzięki za dotychczasowe uwagi! Myślimy na razie o zmianie koloru ścian, może zrobimy coś z tymi szafami (ale na razie bez konkretnego pomysłu), wstawimy jakieś dodatki (oświetlenie, firanki itp.). Skoro mówicie, że taka lampa średnio nadaje się do powieszenia nad łóżko, to moglibyście polecić coś innego? A może coś zupełnie innego: http://www.sklep.mdom.pl/go/_info/?user_id=423111&lang=pl ? (cena jest bardzo ciekawa:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 15.04.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 ramy łóżka są czarne? widziałam lampę czarną z zewnątrz, a czerwoną wewnątrz - pasowałaby idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 15.04.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 a moze jakąs fototapete miedzy szafkami? dodala by troche zycia (wstawilam pierwsza lepsza)http://i197.photobucket.com/albums/aa284/radwanscy/b60c897d5b0a.jpg a lampa moze coś takiego?http://www.allegro.pl/item992626198_lampa_wiszaca_mataro.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 15.04.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Świetnie z tą fototapetą! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.04.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Żartujecie obydwie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 15.04.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Tak oczywiście - to taki żarcik był! Lubimy sobie pożartować. Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez DoniaSuzzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 16.04.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) To wnętrze należy jakoś uspokoić i uporzadkować. Fototapeta tylko przydaje chaosu. Przemalowałabym szafy na biało, ściany greige, białe lampy, białe zasłony i biala pościel plus czarne poduchy i dodatki.pozdrawiam Tak na szybko http://images35.fotosik.pl/138/f1d12b059263a1dbm.jpghttp://images49.fotosik.pl/284/96bec1fbbebfd157m.jpghttp://images35.fotosik.pl/138/f1d12b059263a1dbm.jpg Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez kuleczka dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 16.04.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Tak. Bo kremowo-biale wnetrze jest takie orginalne Nie malowałabym szaf bo ktoś je wybral ze względu na kolor. Podalam tylko tani sposob na rozbudzenie nudnego wnętrza. Juz mówiłam ze to pierwsza lepsza fototapeta, a w necie jest ich pelno (także kremowych Chodzilo mi tylko o zagospodarowanie przestrzeni. Mozna tam powiesic take duzy obraz i rzucic na niego swiatło. Sciany przemalowac a juz napewna wyodrebnic wneke nad lozkiem i juz mamy nowy pokoj Zamiast fototapety można polozyć tapetę, np w starym stylu. Do tego odpowiednia lampa i włala )) (cholera wciąz nie mogę dodawac usmieszkow) Ale to tylko moja wizja. Zalozylam sobie, że pokoje goscinne (otwarte) powinny byc neutralne, za to powinno sie troche poszalec w sypialni. To prywatna przestrzen i nie warto dostosowywac jej do gustow obcych ludzi. Robcie w niej co chcecie i cieszcie się z wlasnych szaleństw Osobiście umarlabym z nudow w tak bezowo ijakiej sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 16.04.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Dlatego poszalałabym z czarnymi dodatkami. Dodawanie smaczków do bordowych szaf i czarnego łóżka z zupełnie innej parafii wydaje się już być tylko powiększaniem chaosu i przypadkowości. Oczywiście w mojej subiektywnej opinii. Pozdrawiam. Ps. błagam Cię, do tych szaf tapetę w starym stylu??? Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez kuleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.04.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Monumentalne szafy wyznaczają dalsze poszukiwania stylu tej sypialni.Łóżko z takim zagłówkiem jest tu pomyłką - ono powinno stać przy pustej ścianie, bo wtedy widać byłoby zagłówek.Zagracona półka nad łóżkiem ..., brak kinkietów i pomysł na górne światło... - bez komentarza.Łososiowe ściany gryzą się z beżowymi roletami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 16.04.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 W moim monitorze te ściany są różowe A co sądzisz joliska o moje propozycji? Wydaje mi się, że to jakiś w miarę do przyjęcia kompromis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 16.04.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Zagracona półka nad łóżkiem ..., brak kinkietów i pomysł na górne światło... - bez komentarza.. Skoro dopiero zaczynają remont i urządzanie, nie widzę nic dziwnego, że mają bałagan nad łóżkiem, nie mają kinkietów .. ale najwyraźniej niektórzy w czasie remontów mają wszędzie kinkiety i porządek. Przepraszam za zgryźliwość, ale takie wypowiedzi mnie do szał doprowadzają, zwłaszcza, że autor tematu podkreślił, że dopiero zaczynają. Ja do takiego mocnego koloru szaf, dałabym neutralne ściany (np białe). U mnie na monitorze również wychodzą łososiowe (osobiście nie lubię tego koloru). Piotrku, może napisz w jakich kolorach dobrze się z żoną czujecie? I spróbujemy coś pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.04.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Skoro dopiero zaczynają remont i urządzanie, nie widzę nic dziwnego, że mają bałagan nad łóżkiem, nie mają kinkietów .. ale najwyraźniej niektórzy w czasie remontów mają wszędzie kinkiety i porządek. Przepraszam za zgryźliwość, ale takie wypowiedzi mnie do szał doprowadzają, zwłaszcza, że autor tematu podkreślił, że dopiero zaczynają. Doniu, Piotrek napisał, że zaczęli od sypialni - to dla jest równoznaczne z tym, że jest ona już skończona, a do pełni szczęścia brakuje im lampy... Jeśli jest inaczej, sorry - wtedy dziwi mnie, że ktoś zaczyna urządzanie pokoju od wyboru lampy. Czy meble są docelowe? Czy usytuowanie lampy względem łóżka jest ostateczne? Piotrku, może napisz w jakich kolorach dobrze się z żoną czujecie? Napisał również, że to narzeczona - nie mam więc kłopotów z czytaniem ze zrozumieniem A co sądzisz joliska o moje propozycji? Wydaje mi się, że to jakiś w miarę do przyjęcia kompromis. Kuleczko, ja poszłabym chyba w większy kontrast: szarość na ścianę, dodatki w czerni łamanej czerwienią, żeby oswoić czerwień mebli. Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 16.04.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Dlaczego nie? Wystarczy zeby tapeta miala element srebra (jak uchwyty w szafach) i juz pasuje A w starym stylu to nie koniecznie sredniowieczne. Cos takiego jak na zdjeciu ponizej (wybaczcie tandetne wykonanie ale mialam na to tylko chwile). Do tego pomalowac wneke i dobrac kolorystycznie odpowiadajace dodatki i tanio mamy nowa sypialnie. Oczywiscie latwiej pracuje sie na pustym wnetrzu. Wtedy można dobrac wszystko od poczatku, ale tutaj mamy 2 dominujace szafy i to one nadaja charakter wnetrzu. Radzilabym kupic wielkie poduchy zeby zakryc zagłówek i mamy ladna sypialnie. Oczywiscie gdyby tapeta miala inny kolor np. czarny, wybor lampy i dodatkow byl by inny, ta ktora wybralam to pierwsza z allego ze srebnym tłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 16.04.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 A dlaczego takie wysokie szafy? Trochę "gniotą". Mam wrażenie, że utrudniają przepływ pozytywnej energii w obrębie głów osób śpiących, a wyzwalają negatywną. I ta półka nad głowami. Te meble widziałabym na przeciwnej ścianie. A przy łóżku niskie szafki nocne. I koniecznie coś okrągłego, co "zmiękczy" i "wyciepli" tak "pocięte" kanciastościami wnętrze. Zasadą jest, że łóżko wezgłowiem należy ustawiać przy ścianie (pełnej, tj. bez otworów), przy (na) której unikamy ustawiania mebli o znacznej wysokości. Lampki na szafkach nocnych, albo kinkiety.Sorry, ale takie jest moje szczere zdanie. W sypialni przedstawionej na zdjęciach nie czułabym się bezpiecznie i dobrze bym nie spała. Także ze względu na niefortunnie ulokowane, "zwisające" oświetlenie (lampki prawie nad twarzami i światło górne nad kolanami). Dla mnie nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts