19501719500414 13.04.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 od niedzieli, jestem w szoku i bardzo przygnębiony, jestem pod wrażeniem, że tak potrafimy to przeżywać, należą się IM wszystkim wyrazy szacunku i powaga, ale z decyzją pochówki na Wawelu się nie zgadzam, to nie to miejsce i mimo wszytko, Osoba nie tego formatu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 13.04.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Bujda dziennikarska. Rodzina by chciała, a od chęci do realizacji - w takim miejscu - daleka droga. Myślę że pochowają ich w miejscu najmniej kontrowersyjnym czyli na cmentarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.04.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Myślę, ze należałoby jednak poczekać do ostatecznej decyzji.http://www.tvn24.pl/-1,1652029,0,1,pogrzeb-na-wawelu--krakow-jest-otwarty,wiadomosc.html Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Dropsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 ale z decyzją pochówki na Wawelu się nie zgadzam, to nie to miejsce i mimo wszytko, Osoba nie tego formatu, A mógłbyś rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.04.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 od niedzieli, jestem w szoku i bardzo przygnębiony, jestem pod wrażeniem, że tak potrafimy to przeżywać, należą się IM wszystkim wyrazy szacunku i powaga, ale z decyzją pochówki na Wawelu się nie zgadzam, to nie to miejsce i mimo wszytko, Osoba nie tego formatu, Dokładnie to samo myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 13.04.2010 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 A mógłbyś rozwinąć? JoShi, mężem stanu jednak nie był, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.04.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 1950, perm i ja do Was dołacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 JoShi, mężem stanu jednak nie był, A co to właściwie znaczy i co można powiedzieć o tych co sa na Wawelu pochowani? Nie chcę się z Tobą spierać. Chcę po prostu, żebyś się tak konkretniej wypowiedział. A nie 'nie podoba mi się i już'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Bo historia ocenia czy należy kogoś tam pochować czy nie. Od czasów pochówku królów grzebie się tam wyłącznie szczątki ekshumowane z innych miejsc. Czy teraz można mówić o obiektywizmie w ocenie działalności Lecha Kaczyńskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.04.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Bo trzeba odpowiedzieć na podstawowe pytanie, czy jedynym powodem aby Go tak uczcić jest tylko jego tragiczna śmierć? Czy gdyby był byłym prezydentem, też by padła taka propozycja? A co z Kaczorowskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.04.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 ...A co z Kaczorowskim? to samo pytanie chodzi mi po glowie? Gdzies w necie znalazlam sugestie, zeby Aleje Prezydentow na Wawelu stworzyc;) Tylk czy aby na pewno bylby to dobry pomysl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 13.04.2010 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 JoShi, tragicznie zmarłemu Prezydentowi z Małżonką, należy się szacunek, przecież był moim Prezydentem,chociaż go nie wybierałem,po prostu, nie był z mojej bajki, ale szacunek się należał, dla Urzędu, ale nie z urzędu, niestety i boleję nad tym,nie starał się o ten szacunek dla siebie,i chyba nie szanował zwykłych ludzi,choćby "ta małpa w czerwonym" czy też "spieprzaj dziadu", można by dużo pisać, ale to chyba nie czas na to, Wawel to SYMBOL,to miejsce dla Wybrańców, niestety, pomimo tego, że staram się szukać jakichkolwiek przesłanek, które by mogły uzasadnić ten wybór,nie znajduję ich, a gdy powodem do tego, jest życzenie rodziny,to, to dla mnie jest jedynie oznaką wielkiej PYCHY tejże rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.04.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 No to pozamiatane.Będzie Wawel . Pycha została dopełniona – ale nie rodziny, tylko brata.Szkoda mi Marty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.04.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Jeśli o mnie chodzi, wszędzie, tylko nie Wawel ... niestety sSiwy ma rację z tą pychą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Wawel to SYMBOL, to miejsce dla Wybrańców, Ostatecznie był głową państwa, podobnie jak pochowani tam królowie. A może nawet bardziej, bo nie z urodzenia lecz z woli narodu (ja też na niego nie głosowałam). A to, że od czasu pochówku królów grzebie się tam tylko szczątki ekshumowane to głównie dlatego, że nie mieliśmy od tamtej pory zbyt wielu prezydentów. Ja nie twierdzę, że jestem za, choć idea alei prezydentów wydaje mi się nie głupia. a gdy powodem do tego, jest życzenie rodziny, to, to dla mnie jest jedynie oznaką wielkiej PYCHY tejże rodziny O cho cho... Rozpędziłeś się. Kto twierdzi, że to zachcianka rodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.04.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) http://www.tvn24.pl/-1,1652070,0,1,spoczna-obok-pilsudskiego,wiadomosc.htmlJednak.Mogę się podpisać pod większością słów 1950.Wawel to symbol. Czy wszystkich prezydentów będziemy chować na Wawelu? Czyli Kaczorowski powinien spocząć obok. A za jakiś czas następni.... Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Dropsiak dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.04.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Kardynał Dziwisz powiedział, że sprawa pochówku pary prezydenckiej na Wawelu nie jest ostatecznie przesądzona. Dodał, że rozmowy w tej sprawie były prowadzone z rodziną, m.in. z Jarosławem Kaczyńskim. Jak informuje gazeta.pl, prezes PiS poprosił jeszcze o czas do namysłu. To był komunikat z godz.(około) 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 13.04.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 No i zgodzili się na Wawel. Oj, wydaje mi się, że spokoju to tam mieć nie będą. Lepiej było pochować na Powązkach, może po kilkudziesięciu latach przeniesiono by uroczyście na Wawel - a może i nie. Co do prezydentów i Wawelu: Bierut też był prezydentem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 To był komunikat z godz.(około) 16. No to co? Pokaż jakiś świeższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.04.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Te wypowiedzi były moim zdaniem wyważone i rozsadne:http://wyborcza.pl/1,105766,7767881,Bp_Pieronek__O_pochowku_na_Wawelu_powinien_zdecydowac.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts