Egon 16.04.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 bardzo dobry pomysł, słyszałem że smocza jama jest jeszcze wolna Nie, już zajęta. Tam pochowają prof. Macieja Giertycha, specjalistę od badań nad smokiem wawelskim i teorią ewolucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.04.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Patetycznie? Bełkot? Każdy, powtarzam każdy, kto priorytetowo myśli o gospodarce, miejscach pracy, inwestycjach, handlu zagranicznym, edukacji, sięga wzrokiem ku przyszłości. Nie ma takich osób w PiS'ie. Jeśli były to już odeszły, bo PiS sięga tylko do teczek, wytartej, romantycznej martyrologii, wietrzenia "układów", spisków, agentów i wyznacza swoją definicję patriotyzmu (patriota to ten, kto myśli tak, jak PiS'aki i Jaruś. Inni to zdrajcy, masoni, libertyni, lewacy, komuchy, geje, lesbijki itp.). PiS żywi się rozdrapywaniem starych ran, oczekiwaniem przeprosin od wszystkich i za wszystko, wytwarzaniem atmosfery stałego zagrożenia i podejrzliwości. Im bardziej dostajemy gdzieś łupnia, tym lepiej żeby się poużalać nad sobą, pomodlić i pokazać światu, jacy to jesteśmy biedni i pokrzywdzeni. No i ten dewocyjno-ludowy światopogląd. To wszystko, niestety, jest spoglądaniem wstecz, nie w przód. czyli trafiłem, bełkot :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 16.04.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 czyli trafiłem, bełkot :-/ Bełkot masz w głowie, tyle trafiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 17.04.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Jakby się PiS przyznało oficjalnie toby straciło wielu wyborców. Dlatego Dziwisz mówi o "rodzinie" i "poparciu władzy", mimo, ze inicjatywa wyszła od polityków PiS z Krakowa. Tragedie są rzeczą ludzką: http://wiadomosci.onet.pl/2156329,12,przerazajacy_kataklizm_w_chinach_setki_ofiar,item.html Pisałem już wcześniej że Kraków to bastion PiS-owski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 17.04.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Pisałem już wcześniej że Kraków to bastion PiS-owski A przed PIS-em to czyim było bastionem? PZPR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 17.04.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Chcesz prześledzić cała historię Krakowa, czy cofać się w czasie wybiórczo. Na początku był wodór - Kraków 2010.To długi okres, a Ty akurat o czasach PZPR-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.04.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Egon, jasny gwint! Trudno mi się z Tobą nie zgodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 17.04.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Chcesz prześledzić cała historię Krakowa, czy cofać się w czasie wybiórczo. Na początku był wodór - Kraków 2010. To długi okres, a Ty akurat o czasach PZPR-u. w/g ciebie najpierw był wodór - PiS dłułgo, długo nic a potem Kraków 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 17.04.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 W Krakowie na rynku teraz chamstwem jest zimnego Lecha zamowic.... Taki zarcik tu u nas krazy jakby kto sie obruszal... A na powaznie. Papiez-Polak nie zostalpochowany na Wawelu, wielu naprawde zasluzonych dla Polski nie zostalo - chocby Kaczorowski. A chowa sie Kaczynskiego tylko i wylacznie dlatego, ze zginal tragicznie. I dobrze sie mowi na miescie, ze to wymysly jarusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 17.04.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Co to się porobiło, a jeszcze nie tak dawno " naród" wołał :"... WARCHOŁY !!!!! z URSUSA , Z RADOMIA , z GDAŃSKA PRECZ ŁAPY OD OJCZYZNY !!! Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.04.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Co to się porobiło, a jeszcze nie tak dawno " naród" wołał : "... WARCHOŁY !!!!! z URSUSA , Z RADOMIA , z GDAŃSKA PRECZ ŁAPY OD OJCZYZNY !!! no to w temacie Wawelu się czujnie wypowiedziałeś...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 18.04.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Bardzo mnie ciekawi taka sprawa i jest to pytanie do zwolenników pochówku na Wawelu. Wiecie, że lokalizacja budzi kontrowersje. Argumentujecie jednak, iż Lech Kaczyński był naszym prezydentem, wybranym demokratycznie, więc takie miejsce mu się należy. Czy protestowalibyście, gdyby po smierci Kwaśniewskiego jego rodzina chciałaby go pochować na Wawelu ? Wszak też był wybranym demokratycznie prezydentem, naszym prezydentem. W dodatku został wybrany dwukrotnie, ponadto drugi raz już w pierwszej turze. Za jego kadencji weszliśmy do UE i NATO. Ciekawy jestem jak wtedy byście się wypowiadali i jakie formy protestu maiłyby miejsce. Czy uszanowalibyście pogrzeb, zasadę mówienia tylko dobrze o zmarłym ?Przyjęlibyście do wiadomości, że decyzja została podjęta i nie powinno się o tym dyskutować ? Mam takie niejasne przeczucie, graniczące z pewnością, że tak by nie było. Cała ta chrześcijańsko-katolicka otoczka prysnęłaby jak bańka mydlana i dopiero zaczęlibyśmy się nurzać w bagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 18.04.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Czy protestowalibyście, gdyby po smierci Kwaśniewskiego jego rodzina chciałaby go pochować na Wawelu ? Wszak też był wybranym demokratycznie prezydentem, naszym prezydentem. W dodatku został wybrany dwukrotnie, ponadto drugi raz już w pierwszej turze. Za jego kadencji weszliśmy do UE i NATO. Mowisz o tym bylym "prezydencie": http://www4rzeczpospolita.blox.pl/resource/KwachuKatyn.jpg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 18.04.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Mowisz o tym bylym "prezydencie": http://www4rzeczpospolita.blox.pl/resource/KwachuKatyn.jpg? Tak, o tym samym, demokratycznie wybranym. Wg definicji tutaj przeczytanej jeśli jesteś pro-państwowcem to także był Twój prezydent i żadne cudzysłowowy tego nie zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Oczywiście, żebym protestowała. Stanowisko prezydenta nie określa automatycznie, ze był bohaterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 19.04.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Elfir Twoje stanowisko znam - w tej sprawie jest podobne jak moje - sam fakt bycia prezydentem nie jest równoznaczne z pochowaniem na Wawelu.Moje pytanie skierowane było do tych, którzy argumentują, że prezydentowi się należy, żeby nie protestować itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 19.04.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Tak, o tym samym, demokratycznie wybranym. Wg definicji tutaj przeczytanej jeśli jesteś pro-państwowcem to także był Twój prezydent i żadne cudzysłowowy tego nie zmienią. z tego co wiem ale ateistów nie chowa się w świątyniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 19.04.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 z tego co wiem, to był chrzczony..... i jakoś się nigdy ze swoim ateizmem nie obnosił..... a zresztą zawsze może być synem marnotrawnym - takich się wita z otwartymi ramionami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 19.04.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 ty pewnie też byłeś chrzczony co wcale nie przeszkadza ci w pluciu na Kościół Katolicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Piłsudski może nie był ateistą ale do kwestii wyznawanej akurat religii podchodził dość pragmatycznie, zależnie co chciał osiągnąć. Kościuszko: "Pozostawmy więc wszystkim sektom, wszystkim religiom swobodę praktykowania ich kultu, byleby były one posłuszne prawom ustanowionym przez Naród." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts