Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ale dlaczego na Wawelu?

19501719500414

Recommended Posts

http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał Jani_63 http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png

Chcesz prześledzić cała historię Krakowa, czy cofać się w czasie wybiórczo.

Na początku był wodór - Kraków 2010.

To długi okres, a Ty akurat o czasach PZPR-u.

w/g ciebie najpierw był wodór - PiS dłułgo, długo nic a potem Kraków 2010

Widzisz i czytasz to co Ci akurat pasuje.

Pokazałeś już zresztą nieraz jak to jest u Ciebie ze zrozumieniem tekstu.:(

Chodziło mi miejsce w czasoprzestrzeni,

a czaso-okres to kilka miliardów lat..

Ale żeby żeby skrócić ten okres to weźmy

992 - pierwsza wiarygodna wzmianka pisemna o Krakowie - czasy obecne Kraków 2010.

Może okres przeszło tysiącletni będzie Ci łatwiej ogarnąć wyobraźnia.

• Odpowiedzi 669
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie zamierzam. Nigdzie nie podalam, czy jestem za, przeciw, czy mi to obojetne.

Ale w sumie, to ja tez nie poznalam jeszcze zadnego konkretnego argumentu przeciw.

Moze ten artykul moglby pomoc?

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/wawel_porazka_polskiej_demokracji_133768-1--4-a.html

Nie bardzo, ale dziekuje za jego podsuniecie. Sama bym nie trafila.

Z tego, co wiem, nie ma chyba przepisow, ktore precyzowalyby, gdzie i w jaki sposob maja byc chowani prezydenci ani, kto ma o tym decydowac, stad odwolania w tym artykule do demokracji i wplywu na rzad, nie bardzo ma sie do rzeczywistosci.

Hmmm... Zbliżają się wybory - oby nasz przyszły prezydent godzien był pochówku na Wawelu!

Kogo widzicie na tym stanowisku - żeby nie zapytać w sarkofagu!?

Odpowiedź na Twoje pytanie mogłaby być zarzewiem kolejnego sporu.

Kto godzien a kto nie pozostawmy lepiej bez odpowiedzi.

Będzie i ciszej i spokojniej.

Hmmm... Zbliżają się wybory - oby nasz przyszły prezydent godzien był pochówku na Wawelu!

Kogo widzicie na tym stanowisku - żeby nie zapytać w sarkofagu!?

-

Zakladasz, ze samolot kolejnego prezydenta rowniez .............

To nie jest atrakcyna oferta . ...............

" Szukamy kandydata na prezydenta....................tatatatata...................w razie naglej i niespodziewanej smierci mozliwosc pochowku na Wawelu a nawet sarkofag . Wynagrodzenie do negocjacji . . "

-

Edytowane przez barakuda1

"Ksiądz Kardynał stał się obiektem brutalnych ataków, jak poprzednio Jan Paweł II, ks. Jerzy Popiełuszko, a obecnie Benedykt XVI. Przeżywa Eminencja trudne chwile nie tylko bolesne, gdyż być w jednym szeregu z tymi obrońcami prawdy jest zaszczytem i rodzajem trudnego szczęścia w świetle wiary chrześcijańskiej."

Taa.. Najpierw Lech Kaczyński równy królom i bohaterom narodowym a teraz Dziwisz równy papieżom i męczennikom. A najlepiej to od razu nadawac jakiś tytuł bohaterski każdemu kto wyda kontrowersyjną decyzję (nieważne czy dobra czy zła) i narazi się na krytykę.

Taa.. Najpierw Lech Kaczyński równy królom i bohaterom narodowym a teraz Dziwisz równy papieżom i męczennikom. A najlepiej to od razu nadawac jakiś tytuł bohaterski każdemu kto wyda kontrowersyjną decyzję (nieważne czy dobra czy zła) i narazi się na krytykę.

Decyzja ta jest kontrowersyjna dla Ciebie, dla mnie i jeszcze najprawdopodobniej kilku milionów obywateli naszego kraju.:(

Jest za to po myśli ludzi Prawych i Sprawiedliwych oraz ich popleczników.

Z takimi sugestiami odnośnie nadawania tytułów to uważaj, bo jeszcze gotowi to podchwycić i forsować w Sejmie.

Po jakimś czasie zaczną przekonywać społeczeństwo jak patriotyczną była walka o takie tytuły.

I w następnych wyborach będziemy mieli "Powtórkę z rozrywki"

-

Bo mu sie tak po-dobalo .

-

Jeszcze najprawdopodobniej nie raz się ZDziwisz.

Z tego, co wiem, nie ma chyba przepisow, ktore precyzowalyby, gdzie i w jaki sposob maja byc chowani prezydenci ani, kto ma o tym decydowac, stad odwolania w tym artykule do demokracji i wplywu na rzad, nie bardzo ma sie do rzeczywistosci.

Moze nie ma przepisow, ale istnieje jakas tradycja...Tradycję, co prawda - zawsze mozna zmienic - warto jednak posluchac glosu ludzi. Wszak mamy jeszcze demokracje. Na szczescie

No strasznie .

Nikt ci nie mowi jak masz w swoim domu meble w salonie przestawiac to nie mow Dziwiszowi, metropolicie krakowskiemu , jakie i gdzie ma sarkofagi w kryptach umieszczac .

A znasz to:

Wisi na ścianie i ma biało-czarne zęby. Co to jest?

Podpowiem - fortepian.

W sumie nikogo nie powinno obchodzić jak mam umeblowany dom,

ale to wcale nie znaczy że moje zachowanie w tym przypadku jest normalne.