Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ale dlaczego na Wawelu?

19501719500414

Recommended Posts

• Odpowiedzi 669
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wydaje mi się, ze przed chwila ktoś cię obraził poddając w wątpliwość twoje rozumienie siebie jako patrioty?

Zastanów się nad znajomością słów i ich użyciem.

pisałem o tych, którzy nie poczuli zażenowania podejmując taką decyzję..... być może nie znają znaczenia takiego słowa....

popieram twój post w całości.....

To wszystko lewacy i komuniści podpuszczani przez ateistyczne bojówki sterowane z gabinetu Schetyny..

dodaj, że sfinansowani (bilety MPK im kupili) przez żydomasonerię.

A wiecie, gdyby tak teraz rozdano kałachy i ogłoszono amnestię in spe, to obawiam się, że krwią by spłynęły ulice.. Na wszelki wypadek nie powiem jakie jest moje zdanie w temacie wątku, bo "gdyby co" to albo jedna albo druga frakcja mogłaby mnie wykosić

Nie korzystam z "telewizji", musiałam przestać korzystać z radia, internetowych serwisów informacyjnych, może z FM się powinnam czasowo ewakuować... Mnie się to wszystko po prostu nie podoba :eek: Czas żałoby kojarzył mi się zawsze ze smutkiem ale i ucieczką, wyciszeniem, zatopieniem w rozmyślaniach. Z wrzeniem jakoś nie.

Edytowane przez Mymyk_KSK

dodaj, że sfinansowani (bilety MPK im kupili) przez żydomasonerię.

A wiecie, gdyby tak teraz rozdano kałachy i ogłoszono amnestię in spe, to obawiam się, że krwią by spłynęły ulice.. Na wszelki wypadek nie powiem jakie jest moje zdanie w temacie wątku, bo "gdyby co" to albo jedna albo druga frakcja mogłaby mnie wykosić

i tak cię załatwimy ! kto nie z nami - ten przeciwko nas !

Wiesz, tak mi się skojarzyło teraz. Kiedy w całej Polsce były dwie minuty ciszy i wyły syreny kamery pokazywały ulice miast. Ludzie stali w milczeniu. Samochody, tramwaje, wszystko stało. Tylko w Krakowie zamiast ulicy pokazano wierzę mariacką a w tle słychać było tupot obcasów o bruk. Nie żaby miała coś do Krakowa, ale tak mi się skojarzyło.

No popatrz , jaki ten Kraków niewrażliwy .

Niewielu z Was pewnie wie ,że radni z PiS-u jeszcze miesiąc temu chcieli nadać ś.p. Kaczyńskiemu honorowe obywatelstwo miasta Krakowa .

Już wtedy w mieście zawrzało .Pojawiły się bilbordy z protestem wobec tego pomysłu.

Skąd zatem ta niechęć ?

Otóż ś.p. prezydent olał zaproszenie SLD-wskiego prezydenta miasta Majchrowskiego w związku z 750 rocznicą lokacji miasta .

Olał tym samym mieszkańców -bo nie potrafił wznieść się ponad jakiekolwiek podziały .

Co tam dla takiej ważnej persony znaczą jacyś prowincjonalni Krakowianie.