agnieszkakusi 13.04.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) chyba muszę łyknąć coś na zbicie ciśnienia. Czy powoli zaczyna dochodzić do jakiejś ogólnonarodowej paranoi?! Przed chwila kard. Dziwisz potwierdził, że L. Kaczyński wraz z małżonką zostaną pochowani na Wawelu. Przecież to zaczyna graniczyć z absurdem!!! Z całym szacunkiem do zmarłych, ale co On zrobił dla Polski, żeby być pochowanym w takim miejscu?! Co zrobiła jego żona?! Dla mnie jest to jak bezczeszczenie grobów osób tam pochowanych. Naród kpił z Niego jako z prezydenta, a teraz chcą Go chować w takim miejscu? Ludzie, o co w tym wszystkim chodzi? Ja rozumiem, że to był prezydent, że głowa państwa, że należy się szacunek, ale to już jest jakaś paranoja. A co z innymi, którzy zginęli? Niektórzy z nich pewnie zrobili więcej dla kraju i swoich rodaków niż prezydent. Gdzie oni będą pochowani? Czy na Wawelu będzie szykowane miejsce dla np. Lecha Wałęsy? W sumie zrobił chyba więcej dla kraju niż Kaczyński. Ciężko mi to pojąć....naprawdę Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez agnieszkakusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.04.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Tak zadecydowala RODZINA, mam nadzieje, ze wyborcy wyciagna wnioski z tej manii wyzszosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 13.04.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 A bo ja wiem czy wybór nekropolii ma tu aż takie znaczenie? Mogli to skorzystali - to w końcu prestiż. Kto by nie skorzystał. No może ja bo mam do Krakowa daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.04.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 chyba muszę łyknąć coś na zbicie ciśnienia. Czy powoli zaczyna dochodzić do jakiejś ogólnonarodowej paranoi?! Przed chwila kard. Dziwisz potwierdził, że L. Kaczyński wraz z małżonką zostaną pochowani na Wawelu. Przecież to zaczyna graniczyć z absurdem!!! Z całym szacunkiem do zmarłych, ale co On zrobił dla Polski, żeby być pochowanym w takim miejscu?! Co zrobiła jego żona?! Dla mnie jest to jak bezczeszczenie grobów osób tam pochowanych. Naród kpił z Niego jako z prezydenta, a teraz chcą Go chować w takim miejscu? Ludzie, o co w tym wszystkim chodzi? Ja rozumiem, że to był prezydent, że głowa państwa, że należy się szacunek, ale to już jest jakaś paranoja. A co z innymi, którzy zginęli? Niektórzy z nich pewnie zrobili więcej dla kraju i swoich rodaków niż prezydent. Gdzie oni będą pochowani? Czy na Wawelu będzie szykowane miejsce dla np. Lecha Wałęsy? W sumie zrobił chyba więcej dla kraju niż Kaczyński. Ciężko mi to pojąć....naprawdę Śp. Lech KACZYNSKI był Prezydentem naszego panstwa, który zginął tragicznie na słuzbie ( w trakcie pełnienia obowiazków ) dla RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ. Jeżeli nie on to kto? A czym On różni się od króla? Prezydenta wybiera naród, a to ze nie jest jakimś tam szlachcicem jest bez znaczenia. Taki Prezydent to więcej niż król. To skarb narodowy i Wawel bedzie z niego dumny. To, że na Niego nie głosowałeś nie ma znaczenia w tej materii. Jako Polak wysoko oceniam poświęcenie największego patrioty dzisiejszych czasów. Tak was boli, ze żaden z waszych na Wawelu nie będzie leżał i dlatego umniejszacie zasługi? Nie mam nic przeciwko temu żeby następny urzedujący Prezydent RP ( wybrany w demokratycznych wyborach) był pochowany na Wawelu. Historia lubi sie powtarzać, tak juz kiedys było : http://www.sciaga.pl/tekst/68523-69-pogrzeb_jozefa_pilsudskiego Moze ja jestem inaczej wychowany (staroswiecki ) ale zgadzałem sie z pogladami i wartosciami Śp. Lecha Kaczynskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.04.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Nie chodzi o to, ze nie jest krolem tylko o to, ze nie ma takiej tradycji w Polsce, zeby prezydentow chowac na Wawelu. Przeczytaj sobie komentarz bpa Pieronka, dobrze Ci to zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Nie chodzi o to, ze nie jest krolem tylko o to, ze nie ma takiej tradycji w Polsce, zeby prezydentow chowac na Wawelu. Przeczytaj sobie komentarz bpa Pieronka, dobrze Ci to zrobi. A co stoi na przeszkodzie, żeby taka tradycja zaistniała? O ile się nie mylę to pierwszy zmarły prezydent, od czasów kiedy w pełni odzyskaliśmy niepodległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.04.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 A co stoi na przeszkodzie, żeby taka tradycja zaistniała? O ile się nie mylę to pierwszy zmarły prezydent, od czasów kiedy w pełni odzyskaliśmy niepodległość. Ze co? No chyba nie pierwszy, cos Ci sie pomylilo. Nie chce mi sie ciagnac tej dyskusji. Jestem tylko ciekawa, czy Jaruzelskiego tez by pochowali na Wawelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Ze co? Jak się pomyliłam to sprostuj. A jak nie zrozumiałaś co napisałam to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 13.04.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 To, że na Niego nie głosowałeś nie ma znaczenia w tej materii. Jako Polak wysoko oceniam poświęcenie największego patrioty dzisiejszych czasów. Tak was boli, ze żaden z waszych na Wawelu nie będzie leżał i dlatego umniejszacie zasługi? a kolegę to przepraszam pogrzało? 1 - nie "nie głosowałeś" tylko "nie głosowałaś" - Agnieszka ma wszak Agnieszka w nicku więc tak z szacunku dla adwersarza sie wczytaj 2 - największego patrioty naszych czasów? a jak Ty sobie przepraszam tę wielkość wyliczasz? i według kogo największego? według Ciebie? A to Ty tu nadajesz rozmiar wielkości? Jakim prawem? a patriotyzm Ojca Świętego? a patriotyzm Lecha Wałęsy? a Anna Walentynowicz, która też zginęła pod Smoleńskiem? A inni? To co? pies? 3 - jakie poświęcenie? dobrowolnie zginął za naród? bo to chyba był wypadek, takie wiesz, jak im tam, wyroki boskie... 4 - żaden z Waszych nie na Wawelu? Waszych czyli czyich? I którzy są Nasi a którzy Wasi? a może w ogóle zróbmy małą ankietę p.t. Nasi na Wasi i zobaczymy kto się na Wawel dopcha? Twój post przebił wszystko co tu do dziś zostało napisane. Nic wspólnego z żałobą, szacunkiem, milczeniem, zadumą. Przepraszam wszystkich, którzy chcieli tu wyciszenia ale co mi ciśnienie podniósł to sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Jeśli mamy zacząć tradycje grzebania tam prezydentów to czy wchodzą w tę tradycję również eks-prezydenci Jaruzelski, Wałęsa, Kwaśniewski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.04.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Za nasze wychowanie, wpajane wartosci ect. maja najwiekszy wpływ rodzice.Może Ci dla których słowa " Bóg, honor, Ojczyzna" nie maja wiekszego znaczenia .Zastanawiam sie: Dlaczego niektórzy deprecjonują Polske , Śp. Prezydenta w tak warznych i tragicznych dla Polaków chwilach. Czy oni widzą i włysza to co teraz mówia zwykli ludzie w TV i radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 13.04.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Też uważam ze Wawel to przesada.Powązki mają aleję zasłużonych, i uważam że jest to godne miejsce dla pochówku głowy państwa.W niczym nie umniejsza statusu za życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 13.04.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Wawel ? to robi się co najmniej dziwne.....zawsze wydawało mi się, że Wawel jest miejscem pochówku dla wybitnych Polaków.... Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez BOHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 13.04.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Tak zadecydowala RODZINA, mam nadzieje, ze wyborcy wyciagna wnioski z tej manii wyzszosci. chyba też muszę porozmawiać ze swoją rodziną..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 13.04.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 A co stoi na przeszkodzie, żeby taka tradycja zaistniała? O ile się nie mylę to pierwszy zmarły prezydent, od czasów kiedy w pełni odzyskaliśmy niepodległość. jeszcze jest Pan Ryszard Kaczorowski, ostatni prezydent RP na Uchodźstwie. Spocznie w wilanowskiej Świątyni Opatrzności Bożej. Jestem zażenowana. Z każdym dniem coraz bardziej. I coraz głębsze moje współczucie dla Pani Marty , z domu Kaczyńskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 13.04.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Za nasze wychowanie, wpajane wartosci ect. maja najwiekszy wpływ rodzice. Może Ci dla których słowa " Bóg, honor, Ojczyzna" nie maja wiekszego znaczenia . Zastanawiam sie: Dlaczego niektórzy deprecjonują Polske ..... tzn. którzy ? i jak "deprecjonują Polskę" ? jakieś konkrety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.04.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Jeśli mamy zacząć tradycje grzebania tam prezydentów to czy wchodzą w tę tradycję również eks-prezydenci Jaruzelski, Wałęsa, Kwaśniewski? Czy to pytanie zadaje osoba dorosła? Najlepiej idż zapytać rodziców jak oni uważają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.04.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Jak się pomyliłam to sprostuj. A jak nie zrozumiałaś co napisałam to trudno. Narutowicz, Wojciechowski i Moscicki nie byli prezydentami niepodleglej Polski? Litosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 13.04.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Czy to pytanie zadaje osoba dorosła? Najlepiej idż zapytać rodziców jak oni uważają? co ty marian ? bardzo dobre pytanie...... czy b.prezydent Kwaśniewski, były aparatczyk partyjny,będzie pochowany na Wawelu ? w końcu jego osiągnięcia jako prezydenta są znacząco większe niż ś.p. Kaczyńskiego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.04.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 tzn. którzy ? i jak "deprecjonują Polskę" ? jakieś konkrety ? ".....Czym on się różni od króla? A chociażby tym, że królem nie mógł zostać każdy, natomiast prezydentem może zostać każdy, a zwłaszcza ten, który więcej obieca np. trzy miliony mieszkań i takie tam... Ty wyolbrzymiasz zasługi... na Powązkach leżą ludzie 100razy bardziej zasłużeni dla ojczyzny, ludzie, którzy zdziałali o wiele więcej niż Lech Kaczyński -i założę się, że ich nazwiska by Ci nic nie powiedziały, tylko dlatego, że nikt nie pokazywał ich w telewizji, kiedy kiedy poświęcali swoje życie dla tego kraju. Pomimo swoich niekwestionowanych zasług Kaczyńscy nie dosięgają im do pięt, jako patrioci. To zaszczyt leżeć obok takich ludzi i to tam pan prezydent powinien leżeć, a tym czasem jego rodzina gardzi powązkami i chce na wawel ku chwale swojego nazwiska. .....OCZYWIŚCIE ŻE NIE !!!!!!!!!!!! Jak prymas Glemp chce to niech chowa parę prezydencką w Światyni Opatrzności (dziele swojego życia++++?)Ale tak na prawdę to powinni spoczać na Powązkach w normalnej rodzinnej mogile w ALEJI ZASŁUŻONYCH!!! Panie Jarku! Trochę skromności ...nie był to prezydent który mógły "leżeć "z królami na Wawelu. WAWEL TO MIEJSCE ŚWIĘTE! . .... na Wawel, a Kaczorowskiego na laki pod Wilanowem? Kaczynskiego obok Jagielly,Jagiellonczyka,Batorego, Pilsudskiego? Skandal, chyba to zart!!! Owszem mozna go beatyfikowac, zrobic swietym, pochowac obok sw. Wojciecha w Gnieznie, czy jak Popieluszke pod murem koscielnym, ale nie na Wawelu. Taki pochowek przyniesie ujme na honorze tym co tam leza. Order orderowi nie rowny, nawet ten ORLA BIALEGO!!! " To my Polacy!!!! Natomiast np.Gruzja, Brazylia, Litwa potrafiła wznieść sie na wyżyny nazywając Go bohaterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts