DarioAS 13.04.2010 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Na facebooku sa teraz 2 grupy - przeciwko - skupiajaca ponad 22 tysiace ludzi i za - skupiajaca... 6 (slownie: szesciu) czlonkow. Pewnie sporo tych 'za' nie ma odwagi, czyż nie jest tak, że zazwyczaj stoi się za większością? Kilka dni temu cała Polska była zjednoczona, solidarna.. Dziś powróciły podziały i to z wielka mocą. Taki dajemy przykład naszego zjednoczenia światu.. A on na nas teraz patrzy jak mało kiedy. I sami sobie wystawiamy ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 13.04.2010 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Sorry ale nie mogę... Pitolicie Hipolicie i to strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 13.04.2010 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 To się nie dziwię , że tylko 6 głosów za. Ja sie też nie dziwię, ( 3666:1 )karmieni propagandą w mediach i efekty są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.04.2010 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Sorry ale nie mogę... Pitolicie Hipolicie i to strasznie Jasne.. Wystarczy delikatnie zabrać głos i nawet nie być w żadnej grupie żeby dostać po łebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 13.04.2010 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Ja sie też nie dziwię, ( 3666:1 )karmieni propagandą w mediach i efekty są. Jak to dobrze, że jest na kogo zwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 14.04.2010 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Jak to dobrze, że jest na kogo zwalić. Każdy powinen wiedziec gdzie jego miejsce w szyku. Ale widocznie brak instrukcji swoje zrobił. Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.04.2010 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ania, to nie tak... Polska byla solidarna (chociaz tu mam watpliwosci, ale niech bedzie), bo odbierala te tragedie bardzo osobiscie. Bylo nam po ludzku zal rodzin, ktore zostaly, niezaleznie od naszych preferencji politycznych. Niestety pochowek na Wawelu to decyzja bardzo polityczna, wyrzadzajaca wiecej szkody niz pozytku najblizszej rodzinie zmarlych. Nie mowie o wielkim bracie, bo ten zachowuje sie tradycyjnie... Rosjanie pisali w gazetach, ze nie podal nawet reki Putinowi ani Tuskowi po przylocie do Smolenska. Zostala przede wszystkim corka, ktorej wola powinna byc uszanowana, a nie sadze, zeby ktokolwiek z nas chcial, aby jego rodzice spoczeli w takim miejscu. Powinna zostac zachowana rownowaga miedzy pogrzebem prezydenta i jego malzonki, a pogrzebem czyichs rodzicow, dziadkow, tesciow... Ceremonia na Wawelu i swiadomosc powagi miejsca pozbawi ja tego personalnego charakteru, dlatego odezwaly sie polityczne demony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 14.04.2010 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Tylko Pan Bartoszewski, w/g mnie to obraża inteligencję oponentów. Chyba się nie mylę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 14.04.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 WitamJestem przeciw. Dlaczego? Ano wystarczy sobie odpowiedzieć na pytanie czy propozycja pochowania na Wawelu by zasistniała gdyby Prezydent nie zginął w tym tragicznym wypadku a zmarł śmiercią naturalną? Na pewno nie, więc wychodzi na to, że jedynym warunkiem pochowania na Wawelu nie jest Jego patriotyzm czy zasługi dla Polski ale właśnie śmierć w wyniku wypadku i to jest nie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.04.2010 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Pewnie sporo tych 'za' nie ma odwagi, czyż nie jest tak, że zazwyczaj stoi się za większością? Kilka dni temu cała Polska była zjednoczona, solidarna.. Dziś powróciły podziały i to z wielka mocą. Taki dajemy przykład naszego zjednoczenia światu.. A on na nas teraz patrzy jak mało kiedy. I sami sobie wystawiamy ocenę. a czyja to zasługa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.04.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Jestem przeciw. Dlaczego? Ano wystarczy sobie odpowiedzieć na pytanie czy propozycja pochowania na Wawelu by zasistniała gdyby Prezydent nie zginął w tym tragicznym wypadku a zmarł śmiercią naturalną? Na pewno nie, więc wychodzi na to, że jedynym warunkiem pochowania na Wawelu nie jest Jego patriotyzm czy zasługi dla Polski ale właśnie śmierć w wyniku wypadku i to jest nie w porządku. no właśnie, może zwolennicy Wawelu powiedzą nam nieświadomym, jakie to wybitne zasługi ma dla Polski śp Kaczyński, żeby go chować koło Piłsudskiego czy Sikorskiego.... może dowiemy się wreszcie ? bo na razie słyszę tylko jaki to był wielki patriota i mąż stanu, ale rozumiem że te określenia z czegoś muszą wynikać, a nie z faktu śmierci w katastrofie lotniczej ? a więc pytanie jest proste: jakie zasługi śp Kaczyńskiego powodują, że powinien być pochowany na Wawelu ? bardzo proszę o konkrety..... chętnie poznam wasze opinie na ten temat.... Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez BOHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 14.04.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ania, to nie tak... Polska byla solidarna (chociaz tu mam watpliwosci, ale niech bedzie), bo odbierala te tragedie bardzo osobiscie. Bylo nam po ludzku zal rodzin, ktore zostaly, niezaleznie od naszych preferencji politycznych. Niestety pochowek na Wawelu to decyzja bardzo polityczna, wyrzadzajaca wiecej szkody niz pozytku najblizszej rodzinie zmarlych. Nie mowie o wielkim bracie, bo ten zachowuje sie tradycyjnie... Rosjanie pisali w gazetach, ze nie podal nawet reki Putinowi ani Tuskowi po przylocie do Smolenska. Zostala przede wszystkim corka, ktorej wola powinna byc uszanowana, a nie sadze, zeby ktokolwiek z nas chcial, aby jego rodzice spoczeli w takim miejscu. Powinna zostac zachowana rownowaga miedzy pogrzebem prezydenta i jego malzonki, a pogrzebem czyichs rodzicow, dziadkow, tesciow... Ceremonia na Wawelu i swiadomosc powagi miejsca pozbawi ja tego personalnego charakteru, dlatego odezwaly sie polityczne demony. z wielkim żalem ale muszę się zgodzić z tą pieniaczką. Oraz z tego miejsca upraszam administrację forum o finansowe zadośćuczynienie moim moralnym krzywdom, albowiem chwieje się w moim sumieniu żałobą narodową ilekroć Mariancośtam wyłazi, żeby zamachać sękatym palcem Wernyhory. Tak, mimo że się oflagowałem kirem, wyję ze śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 14.04.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Powiem tylko, że kolejną wręcz kretyńską decyzją zniszczono to, co się w te dwa minione dni choć trochę w Polsce udało zbudować. Szlag trafił wszelkie wzniosłe nastroje, pozostaną zapisy w księgach pamiątkowych, no i jeszcze czeka nas ceremonia pogrzebowa wzbogacona 'nielicznymi przypadkami zakłócenia porządku publicznego' - bo takich można się spodziewać. Oj jaka prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 14.04.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Może większym taktem by było podziękować za mieszanie Jarkowi w najbliższych wyborach? w tej chwili sprzeciw raczej będzie szkodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 14.04.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 szacunek i współczucie owszem mam. żal mi ludzi, żal mi ich rodzin. Serce żal ściska, bo nie powinno tak się stać. Ale są pewne granice. Nieprzekraczalne. Nieprzekraczalną granicą jest podnóże wawelskiego wzgórza. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Notoco 14.04.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Nikt nic nie burzy ani nie rujnuje mówiąc ze nie chce Lecha na Wawelu. Po prostu wyraża swoja opinie, każdy ma prawo do tego.Nie uwłacza to ani Lechowi ani osobie, która to mówi/pisze.Tragedia pozostaje tragedia - ale nie ma powodu do nadmiernej przesady z tego powodu.Mnie osobisci tez ten pomysl sie nie podoba - patriotów większego kalibru u nas pod dostatkiem bylo ale zaden nie lezy ani nikt nie ma zamiaru ich tam chować.Zostawmy to miejsce dla naprawdę wielkich .....Nie zapomnijmy tez ze mamy 38mln patriotów w Polsce tylko władze mamy mniejsza i nie ma nas wszystkich w telewizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 14.04.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Odpowiedzialność przed historią za decyzję o pochówku prezydenta na Wawelu bierze na siebie rodzina, bo nawet nie Kościół krakowski. Skoro taka jest decyzja rodziny, to nawet kardynałowi metropolicie krakowskiemu, dysponentowi miejsc wiecznego spoczynku władców polskich na Wawelu, trudno podjąć jakąkolwiek inną decyzję niż akceptującą wolę rodziny. Ja też mogę ją tylko uszanować. Na FM ( inie tylko) widac ze każdy ma tu inne zdanie co do Śp. Prezydenta i jest to wasza opinia suwerenna.Widać kazdy miał takiego na jakiego zasługiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 14.04.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) no właśnie, może zwolennicy Wawelu powiedzą nam nieświadomym, jakie to wybitne zasługi ma dla Polski śp Kaczyński, żeby go chować koło Piłsudskiego czy Sikorskiego.... może dowiemy się wreszcie ? bo na razie słyszę tylko jaki to był wielki patriota i mąż stanu, ale rozumiem że te określenia z czegoś muszą wynikać, a nie z faktu śmierci w katastrofie lotniczej ? a więc pytanie jest proste: jakie zasługi śp Kaczyńskiego powodują, że powinien być pochowany na Wawelu ? bardzo proszę o konkrety..... chętnie poznam wasze opinie na ten temat.... Kolego konkret jest taki ze wreszcie wszyscy dowiedzieli się co to jest KATYŃ kto tam mordował !!! od razu dodam ze nie glosowałem na Kaczyńskiego Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez makawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ania, to nie tak... Polska byla solidarna (chociaz tu mam watpliwosci, ale niech bedzie), bo odbierala te tragedie bardzo osobiscie. Bylo nam po ludzku zal rodzin, ktore zostaly, niezaleznie od naszych preferencji politycznych. Niestety pochowek na Wawelu to decyzja bardzo polityczna, wyrzadzajaca wiecej szkody niz pozytku najblizszej rodzinie zmarlych. Nie mowie o wielkim bracie, bo ten zachowuje sie tradycyjnie... Rosjanie pisali w gazetach, ze nie podal nawet reki Putinowi ani Tuskowi po przylocie do Smolenska. Zostala przede wszystkim corka, ktorej wola powinna byc uszanowana, a nie sadze, zeby ktokolwiek z nas chcial, aby jego rodzice spoczeli w takim miejscu. Powinna zostac zachowana rownowaga miedzy pogrzebem prezydenta i jego malzonki, a pogrzebem czyichs rodzicow, dziadkow, tesciow... Ceremonia na Wawelu i swiadomosc powagi miejsca pozbawi ja tego personalnego charakteru, dlatego odezwaly sie polityczne demony. Małgoś zgadzam się z Tobą w 100% To straszna tragedia ale ja osobiście nikogo nie znałam więc nie mogę powiedzieć nic więcej ... jest mi ich bardzo żal jako ludzi i wielkość katastrofy przybija ale Wawel to przesada Decyzja bardziej podzieliła naród niż zjednoczyła..zupełnie niepotrzebnie... ale chyba możemy sobie tylko już pogadać bo decyzja zapadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 14.04.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Czyli Ci dzięki, którym świat się dowiedział co to Oświęcim, Powstanie Warszawskie, '68, '76, '81 też powinni być pochowani na Wawelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts