BOHO 14.04.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 chyba jesteś niespełna rozumu ignorancie na drodze, kiedy jechała trumna do pałacu, nie widziałeś?!!!!!! i oni wszyscy byli za pochówkiem na Wawelu ? jesteś pewien ? a skąd to wiesz ? zrobiłeś szybką ankietę, czy nie rozróżniasz tych dwóch kwestii ? zaczynasz mnie rozczarowywać, bo dotąd uznawałem cię za myślącego gościa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 14.04.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 A z czyich ust te decyzje zapadły? Gdzie są władze państwowe, które ani me ani be w tej sprawie?!! Kto u nas rządzi, rząd czy Kościół? Niby jesteśmy państwem świeckim, ale ważne decyzje bez akceptacji Kościoła nie przejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.04.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 zacytuje jedna wypowiedz To wstyd i Hańba dla Narodu Polskiego aby porównywać takiego Kaczynskiego z Piłsudskim !!! Uwłacza to naszej dumie i Patriotyzmowi !! Tylko prostacy mogli wpaść na taki pomysł aby obok Królów spoczywał jakiś tam nic nie znaczący dla Historii Kaczyński !! Co ten Kaczyński zrobił dla Polski ???? NIC !!!!!!Wielu ludzi ginie w katastrofach komunikacyjnych , ale to nie znaczy aby ich chować zaraz na WAWELU !!Współczuję mieszkańcom Krakowa, że teraz będą mieli na WAWELU jakiegoś kolesia z Powiśla !!! Ten klecha co o tym informował spoliczkował w ten sposób większość Narodu Polskiego co myśli inaczej !!!Jest to kolejny dowód na to że pasożytniczy kościół rządzi naszym Krajem i owija wokół palca prawowitych przywódców Naszego Kraju i robi z nimi co tylko zechce !!!!!! I tak się zastanawiam, po jaka nagłą cholerę znów podzielono i tak nieskłonne do współpracy, społeczeństwo?To naprawdę dziki kraj.Panie Drzewiecki - gromy na pana spadały za te słowa ale jakże one są trafne w ogólnej ocenie tego miejsca w którym dane nam było się urodzić PSPrezydent Kaczorowski, także jedna z ofiar katastrofy w Smoleńsku, ponoć miał byc także pochowany na Wawelu ale rodzina sprzeciwiła się temu pomysłowiCzy podobnie nie powinien uczynić Jarosław?Wielkich ludzi poznaje się za wielkich czynach - dla mnie to czego jestem teraz świadkiem to marność nad marnościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.04.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Nie zatrzymałeś się w czasie przypadkiem? przypadkiem nie, bo wymieniłbym drugiego Lecha? pożądasz imienia Jarosława? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 14.04.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Słowo pospolity w wyrazie rzeczypospolita jest tłumaczeniem łacińskiego "communis" - czyli aktualny odpowiednik wspólny, powszechny. A ja mam jednak wrażenie,że słowo ciałem się stało i bardziej jednak pasuje tu "pospolite pospólstwo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.04.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Dlaczego obrażasz ludzi, którzy mają inne poglądy? Dlaczego po prostu nie przekonasz ich do swoich racji? Nie emocjami tylko logiką? Ja nie uważam za "pospólstwo" osób wykształconych, nawet jeśli ich poglądy wytracają mnie z równowagi. Pogardliwy stosunek do drugiego człowieka z powodu tak trywialnego powodu jakim jest polityka nie przystoi ludziom cywilizowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.04.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 i oni wszyscy byli za pochówkiem na Wawelu ? jesteś pewien ? a skąd to wiesz ? zrobiłeś szybką ankietę, czy nie rozróżniasz tych dwóch kwestii ? zaczynasz mnie rozczarowywać, bo dotąd uznawałem cię za myślącego gościa..... jakby tu napisać i Cię nie obrazić? hmmm to co Ty myślisz o mnie niewiele mnie interesuje, bo dałeś dowód tego już wcześniej, że nie warto ONI wszyscy nie powiedzieli nie Nie. Nie widziałam zwolenników pochowania pary prezydenckiej na Wawelu. Widziałam ludzi, którzy chcieli go pożegnać albo przyszli obejrzeć sobie wydarzenie i zrobić zdjęcie znaczy się hipokryci? "zrobić sobie zdjęcie" - kwalifikuje się do annałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 14.04.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 przypadkiem nie, bo wymieniłbym drugiego Lecha? pożądasz imienia Jarosława? Zaiste godny to człek noszący to imię. Mały wzrostem ale wielki duchem i aspiracjami. Aspiracjami żeby być u Władzy. Bo władza to jego żywioł w jego mniemaniu oczywiście. Teraz megalomania Jarosława dzieli po raz kolejny cały Naród i zaczynam powoli dochodzić do wniosku ze jest to działanie przemyślane i podjęte z pełną premedytacja. A jak przeczytałem ze nakłania się młodych ludzi do wstępowania w szeregi PiS w imię pamięci o Lechu Kawczyńskim to już nawet się nie zdenerwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.04.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 jakby tu napisać i Cię nie obrazić? hmmm to co Ty myślisz o mnie niewiele mnie interesuje, bo dałeś dowód tego już wcześniej, że nie warto ONI wszyscy nie powiedzieli nie widzę że już łapiesz w czym rzecz i od twierdzenia "są za" przeszedłeś do "nie powiedzieli nie"..... postęp..... powtarzam jednak pytanie: skąd wiesz, że "nie powiedzieli nie" ? przeprowadziłeś ankietę, czy tak sobie zmyślasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.04.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 ONI wszyscy nie powiedzieli nie Nie powiedzieli też tak. Po prostu nikt się nie zapytał przedstawicieli społeczeństwa jak powinien zostać uhonorowany. jedno posiedzenie Sejmu wytrąciłoby argumenty z reki przeciwników lub zwolenników. "zrobić sobie zdjęcie" - kwalifikuje się do annałów idealista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 14.04.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 A wśród żywych jest imć brat Jarosław Warto się zastanowić kto był i jest głową tej rodziny No to masz problem ale jak ze swoją głowa rodziny bedziesz miał problemy to zawsze mozesz (swojej głowie rodziny) kupic bilet do Holandii w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.04.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 idealista. raczej naiwniak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 14.04.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 No to masz problem ale jak ze swoją głowa rodziny bedziesz miał problemy to zawsze mozesz (swojej głowie rodziny) kupic bilet do Holandii w jedną stronę. Namawianie zarówno na ćpanie jak i eutanazję jest w kraju na Wisła leżącym karalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 14.04.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ogladacie 1 pr TVP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.04.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Obstawiam idealistę po natężeniu emocjonalnym wypowiedzi.Ja rozumiem zwolenników PiS, że to dla nich bardzo dobry wybór. Podkreśla rangę ich przywódcy. Mitologizuje. Jeśli PiS przetrwa dłużej w polityce niż przeciętna partia, będzie to dla nich symbol, na rangę Dmowskiego w PSL. Zawsze będzie można zagrać na sentymentach przy wyborach. Boję się jednak wielkiej walki politycznej za x lat przy okazji śmierci Wałęsy. Chyba, że jego rodzina okaże skromność i zadowoli się Gdańskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.04.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 powtarzam jednak pytanie: skąd wiesz, że "nie powiedzieli nie" ? przeprowadziłeś ankietę, czy tak sobie zmyślasz ? tak, przeprowadziłem ankietę, swoją, 80% jest za pochówkiem na Wawelu raczej naiwniak... pewnie tak pogadamy sobie później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.04.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Mnie też wszystko jedno, gdzie będa pochowani. Oczy świata zobaczą, a własciwie już widzą, że się żremy nad trumną o to, czy godzien, czy nie godzien, więc co widzą? Kilkadziesiąt milionów jak to nazwał Barbossa, wałów, którzy zamiast pokazac światu swą jedność, a właściwie jednomyślność, odwracają uwagę wszystkich od tego, co istotne, bo może wreszcie jest szansa, aby prawda wyszła na jaw i cały świat ją poznał. Czy godzien, czy nie, to historia pokaże i nasze wnuki będą oceniać, więc nie uważam tego za swój problem. Z Piłsudskim było podobnie jeśli chodzi o Jemu współczesnych, a historia to zweryfikowała. Pogrubienie moje. Próbowałam to wczoraj powiedzieć, ale chyba za delikatnie.. Te słowa są coraz bardziej stosowniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.04.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 zacytuje jedna wypowiedz ..... warto przytoczyć autora któż zacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 14.04.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Czy godzien, czy nie, to historia pokaże i nasze wnuki będą oceniać, więc nie uważam tego za swój problem. Po nas choćby potop (fr. après nous, le déluge) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.04.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 amalifi - a jak oceni niżej niż decydenci dziś, to co? przenosiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts