Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pochówek na Wawelu?? Lech Kaczyński pochowany w Krakowie

agnieszkakusi

Recommended Posts

jareko - nie byłabym pewna. PO, słowami Komorowskiego, zdystansowało się jak to tylko możliwe do Wawelu, zrzucając tym samym całą winę za rozłam w narodzie na PiS. Myślisz, że nie wykorzystają tego w wyborach?

Nie tylko PO odcina się od tego dzielącego nas wszystkich pomysłu. Jak słyszałem to znacząca większość wypowiadających się na ten temat publicystów, polityków jest temu pomysłowi przeciwna. Fakt, mało jest osób które wprost to powiedzą, ale sens wypowiadanych zdań jest jednoznaczny.

Żal d... ściska, że kolejną decyzją - już nie ważne z jakich pobudek - doprowadza się do antagonizowania społeczeństwa.

• Odpowiedzi 967
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewnie w części zwanej z niemiecka SIlesia. W końcu nie może być prawdziwym Polakiem, prawda, mariankossy?

Dlaczego w głowach pewnych ludzi Polacy dzielą się wyłącznie na komunistów i nacjonalistów?

Odp.

" głodnemu zawsze chleb na myśli"

A tak rzeczowo?

Co do protestu to na wp.pl są zdjecia z protestu w Krakowie.

Wiem ze nie tylko Ty z nimi się identyfikujesz , patrz na zdjecie 1 ; 6

: Ładne ich te uśmieszki, robia sobie "jaja"

Na zdj. nr 8 to pewnie twoja elita z którą się utożsamiasz ,elita protestu

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24346/krak1.jpeg

( ".....A ci troglodyci..

ze zdjęcia czytać potrafią ??

-Na razie nie ale jest nadzieja bo oni sie szybko ucza. Tak im powiedzieli jak wychodzili za brame wiezienia:))) ..... "

Edytowane przez mariankossy

Odp.

Fakt, strasznie monotematyczny jesteś. Wszędzie widzisz Stalina.

(...)

Przepraszam, ale czy ja mam ciebie sprowadzać do sympatyka Radia Maryja, który opluwa śliną i nienawiścią dziennikarza z TVN?

Też jestem zbulwersowana sposobem wyrażania swojego sprzeciwu przez tych ludzi. W Poznaniu ludzie przynieśli znicze i stali raczej w milczeniu.

Skąd u ciebie taka nienawiść i pogarda do innych Polaków, których jedynym przewinieniem jest to, ze korzystają z dobrodziejstw demokracji i mają inne zdanie?

Naprawdę marzy ci się totalitaryzm narodowo-socjalistyczny z religijnymi akcentami?

Gość Pepeg z Gumy
Odp.

A tak rzeczowo?

Wiem ze nie tylko Ty z nimi się identyfikujesz , patrz na zdjecie 1 ; 6

: Ładne ich te uśmieszki, robia sobie "jaja"

Na zdj. nr 8 to pewnie twoja elita z którą się utożsamiasz ,elita protestu

( ".....A ci troglodyci..

ze zdjęcia czytać potrafią ??

-Na razie nie ale jest nadzieja bo oni sie szybko ucza. Tak im powiedzieli jak wychodzili za brame wiezienia:))) ..... "

Ale ty się chłopie weź nie hamuj.

Powiedz szczerze, że to degeneraci poaborcyjni, więźniowie wypuszczeni przez Komorowskiego na przepustkę, swołocz Schetyny, komuniści i lewacy.

Przecież to z ryja widać, że tam Pana Jezusa w sercu nie ma - ateiści jedni, pomiot esbecki.

Co ty taki subtelny, miłość bliźniego cię wstrzymuje czy przykazania boskie?

Daj spokój , to nie grzech a nawet jeśli, to ksiądz proboszcz Ci odpuści bo lżysz w dobrej sprawie.

@ BOHO ; Naprawde " ujął " mnie ten " braterski znak pokoju " pana ( ten na 1-szym planie) protustujacego przed oknem kardynała Dziwisza. To chyba (twoja) elita protestu? Mozna rzec prawdziwy patriota.

ps. ja jednak nie to nazywam prawdziwym patriota, nie te wartosci co ta " elita"

Edytowane przez mariankossy

....Po tej tragedii wszystko już bedzie inne.
Mylisz się. Będzie tak samo. To było tylko kilka dni kiedy było w miarę spokojnie. Zastanawia mnie tylko czym zostanę zaskoczony. Wawel - nie mam na to żadnego wpływu, mojego zdania i tak nikt nie weźmie pod uwagę. Tylko jakoś mi będzie wstyd zwiedzając krypty Królów Polskich - co powiem synowi jak staniemy kiedyś tam przed grobem Kaczyńskiego?

Co przyniesie jutrzejszy dzień?

Co jeszcze wymyśli brat?

Brat który wzorem Marszałka z ukrycia od lat steruje innymi a do Marszałka pięt nawet nie dorasta.

W tej całej awanturze najbardziej żal mi rodzin innych, tragicznie doświadczonych - ich spokojne przezywanie tragedii zagłusza powoli polityka

Mariankossy - dlaczego przenosisz zarzuty wobec tych ludzi na uczestników forum? Przecież to nikt z nas.

heh. Jako jedyna na forum nie obrażę się za odmowę mi patriotyzmu. Przy moich poglądach musiałoby istnieć inne słowo na określenie moich związków z Polską. Patriotyzm zaczyna mi się źle kojarzyć.

Edytowane przez Elfir

...

Skąd u ciebie taka nienawiść i pogarda do innych Polaków, których jedynym przewinieniem jest to, ze korzystają z dobrodziejstw demokracji i mają inne zdanie?

Naprawdę marzy ci się totalitaryzm narodowo-socjalistyczny z religijnymi akcentami?

... te "typy" już tak mają :( ... to nieuleczalna przypadłość :(

Ale ty się chłopie weź nie hamuj.

...

Co ty taki subtelny, miłość bliźniego cię wstrzymuje czy przykazania boskie?

Daj spokój , to nie grzech a nawet jeśli, to ksiądz proboszcz Ci odpuści bo lżysz w dobrej sprawie.

Mamusia nie kazali :)

Gość Pepeg z Gumy

Elfir Ty jeszcze powiedz ,że nie jesteś katoliczką, to po dojściu Jarka do władzy już jesteś na liście Macierewicza.

Tak, tak, wyczyścimy Polskę z elementu, gdy na białym koniu wróci Ziobro z Brukseli.

I zapanuje demokracja.

Ale nie odmówił. Nie zasugerował proponującym, że to niestosowne. Ochoczo się zgodził, bez konsultacji.

Spokoju nie daje mi to pytanie - dlaczego nie zasugerowal, ze to niestosowne, dlaczego nie odmowil? Czuje sie, jakbym brala udzial w jakims koszmarnym przedstawieniu, w jakiejs tragifarsie.

...

Tak, tak, wyczyścimy Polskę z elementu, gdy na białym koniu wróci Ziobro z Brukseli.

I zapanuje demokracja.

... chyba Opatrzność nademną czuwała :) ... sam się "abortowałem" :) ;)

Ciekawe czy pan doktor o tym wie?

... zataili ?