Mymyk_KSK 15.04.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Tylko jakoś mi będzie wstyd zwiedzając krypty Królów Polskich - co powiem synowi jak staniemy kiedyś tam przed grobem Kaczyńskiego? No a co masz powiedzieć? Powiesz prawdę. Że były głosy sprzeciwu (nie brane pod uwagę), że decyzja została podjęta pod wpływem mieszanki żalu i histerii oraz opowiesz o skutkach które jeszcze przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.04.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 - Skoro zasłużył się, to dlaczego „upadła” pierwotna koncepcja umieszczenia obok Marszałka? Bo na szczęście rodzina Marszałka miała coś do powiedzenia w temacie http://wyborcza.pl/1,75478,7773329,Na_Wawelu__ale_nie_z_Pilsudskim.html drugi i trzeci akapit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.04.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Czy rzeczywiście rodzina? Poczytaj to : http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7773165,kto_wymyslil_wawel_dla_lecha_i_marii_kaczynskich_.html No to kto? Kto jest autorem tego absurdu. Czy to taki wstyd sie przyznac? Rodzina nie, Dziwisz nie, kto wiec te machine uruchomil i w jakim celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 15.04.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Zgromadzonym przed telewizorami Polakom cynicznie wmawiano, że ważniejsze niż ideowość są przekleństwa bezdomnego Huberta, od którego rozpoczęła się era „nowoczesnego PR” w Polsce, „Borubar”, „Irasiad”, przekręcony szalik czy flaga.Zróbcie kolejne „Szkło kontaktowe”, wyśmiejcie tę śmierć, wypijcie małpki. Zaproście Palikota i Niesiołowskiego. Krzyczcie: „cham” i „dureń”, i „były prezydent Lech Kaczyński”. Wyśmiewajcie i drwijcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 15.04.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 tak myślę, że po tym wszystkim głosowanie na PiS przy najbliższych wyborach to będzie akt jakiegoś fanatyzmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.04.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Zgromadzonym przed telewizorami Polakom cynicznie wmawiano, że ważniejsze niż ideowość są przekleństwa bezdomnego Huberta, od którego rozpoczęła się era „nowoczesnego PR” w Polsce,. A nie zaczęła się od - "spieprzaj dziadu"? - Przynajmniej chronologycznie? Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez sSiwy12 dokleiłem cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.04.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Zgromadzonym przed telewizorami Polakom cynicznie wmawiano, że ważniejsze niż ideowość są przekleństwa bezdomnego Huberta, od którego rozpoczęła się era „nowoczesnego PR” w Polsce, „Borubar”, „Irasiad”, przekręcony szalik czy flaga. Zróbcie kolejne „Szkło kontaktowe”, wyśmiejcie tę śmierć, wypijcie małpki. Zaproście Palikota i Niesiołowskiego. Krzyczcie: „cham” i „dureń”, i „były prezydent Lech Kaczyński”. Wyśmiewajcie i drwijcie. Marianku, zapomiałeś o "małpie w czerwonym" i "spieprzaj dziadu", a toż przeciez takie godne prezydenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 15.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Zgromadzonym przed telewizorami Polakom cynicznie wmawiano, że ważniejsze niż ideowość są przekleństwa bezdomnego Huberta, od którego rozpoczęła się era „nowoczesnego PR” w Polsce, „Borubar”, „Irasiad”, przekręcony szalik czy flaga. Zróbcie kolejne „Szkło kontaktowe”, wyśmiejcie tę śmierć, wypijcie małpki. Zaproście Palikota i Niesiołowskiego. Krzyczcie: „cham” i „dureń”, i „były prezydent Lech Kaczyński”. Wyśmiewajcie i drwijcie. wychodzi na to, ze w TVN-ie ś.p. Kaczynski przed i po smierci to dwie różne osoby A Pani Ścierka czyli M.Olejnik to najbardziej obłudny pracownik stacji TVN. Hipokryzja do kwadratu uprawiana na oczach Świata - fuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.04.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 trudno się z tym nie zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 15.04.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Jeszcze jedno. Dyskusję o miejscu pochówku głowy państwa prowokuje dziś to samo środowisko, które sześć lat temu w najostrzejszych słowach oburzało się zadawaniem pytań, czy Czesław Miłosz powinien spocząć na krakowskiej Skałce. Krakowska Unia Wolności głosiła z kolei, że wszelkie głosy sprzeciwu wobec pochowania Miłosza na Skałce przynoszą wyłącznie wstyd ich autorom. Wszystkie te teksty publikowała „Gazeta Wyborcza”, która dziś uznała za stosowne, aby w komentarzu podpisanym przez całą redakcję zdystansować się od decyzji o pochowaniu prezydenta na Wawelu. Czy argumenty środowiska „Gazety” w sprawie pochówku Czesława Miłosza sprzed sześciu lat dziś przestały mieć znaczenie? Czy wtedy też sugerowano, by poczekać z wyborem miejsca pochówku na wynik jakiejś społecznej debaty? TerazPolacy dostrzegli, że niepokojąco wiele haseł podczas tych protestów kojarzy się z haniebną fobią antykaczyzmu, która zatruwała czas prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.04.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 A Pani Ścierka czyli M.Olejnik to najbardziej obłudny pracownik stacji TVN. Każdy w jakiś sposób zarabia na życie, ale ubliżanie za darmo, bez celu, to raczej cecha charakteru . Jak zatem nazwiesz przedsiębiorcę pogrzebowego, który żeruje na nieszczęściu rodziny? Jak nazwiesz całą służbę zdrowia, która też żyje z nieszczęścia jaka jest choroba? Może podaj równie błyskotliwe epitety – wszak potrafisz, jak mało kto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.04.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 A ja Ci powiem mariankossy, że mnie szlak by trafił, gdyby na miejsce pochówku mojego idola wybrano „przedpokój”, a nie salon tego przybytku. Moim zdaniem uwłacza to godności człowieka jakim był ŚP Prezydent, tak jak całe to zamieszanie, które zgotowali mu (ponoć) jego najbliżsi i zwolennicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.04.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 "... Podkreślam rodzina i Kościół dokonują niestosownego nadużycia. Ano i nic wiec dziwnego, ze w spoleczenstwie "kipi", a na forach mnostwo tekstow tego typu: "O laboga moja noga, rzekł Miciewicz zmieszany ...ups. Wawel. . Nie powinnam nic pisac, ani nawet kropki postawc nad "i", ale.. Boże mój. W Polsce, żeby zaistniec można: pkt.1 Ubrac się wyzywająco, obciąc extrawagancko, porządnie nawalic, nacpac i zacząc śpiewac, tańczyc lub grac w filmach. pkt.2 Zrobic wszystko, co w punkcie 1 oraz wyrazic skruchę i publicznie wyznac grzechy, byle dokładnie. pkt.3 miec ojca, który był komunistą i matkę, ktora wymodliła dla niego polityczne nawrocenie pkt.4 Byc Lechem Kaczyńskim i spasc samolotem wprost na Wawel. Tak. Ja też tak kurde chcę. Nazywam się Anna D. w swoim życiu popełniłam masę błędów, np. 1. Do dziadka, gdy miał urodziny powiedziałam zamiast życzeń "dzień dobry" - byłam zestrsowana jako dziecko. 2. Jechałam pod prąd rowerkiem zmuszając do tego młodszą kuzynkę. Miałam 10 lat. 3. Byłam zazdrosna o męża kuzynki, więc jako nastolatka wyszłam obrażona z ich ślubu. 4. Płakałam na sprawdzianie z matematyki, bo cyrkiel mi się popsuł. 5. Przykładałam termometr do kaloryfera, bo nie chciałam isc do szkoły (A mama jest pielęgniarką...) 6. Piłam wino na parapecie i mówiłam, że to brat. Mam jeszcze inne, niekiedy bardziej wyuzdane, np. 1. Na pielgrzymce widac mi było kolana. 2. Chodziłam na piwo na plebanię 3. Miałam romans "kościelny" 4. Że mnie nie chcieli przyjąc do Komuniii, już mówiłam. I mam też takie uliczno-bytowe: 1. Szłam przez Stary Rynek w staniku, padało. 2. Pokazuję tyłek sąsiadowi. Zawsze latem. 3. Wspólnie z koleżanką pożyczyłam znak drogowy. 4. I kurtkę drogowca. W dodatku: notorycznie jeżdżę stopem po Europie, nie umiem chemii ani fizyki, nie znam polskich rzek - o dopływach Wisły nie wspomnę. Mam klaustrofobię i uczulenie na pająki, jak mnie ugryzą umrę. I co???!! Starczy? Dobra, to już jestem Prezydentową, robię masę błędów. Bęc, spadłam, uulala - WAWEL. YEAH. To wreszcie pogadam z tym no..Adamem Mickim, Julkiem Słowaczkiem i całą ferajną. Bosko. Tylko w Polsce takie cuda. Jak chcesz - to się zawsze uda. Kaczor chciał wyleciec w świat, walną w Katyń - Wawel ma. Więc historii tejże morał: chcesz życ wiecznie - zgiń niebezpiecznie. Ad.pkt nieobecny : Nie obrażam p. Kaczyńskiego ale tych, dla których pochówek na Wawelu już nic nie znaczy, to tak jak z nagrodą nobla dla Obamy - on też miał szczere chęci, by coś zrobic. Ale czy coś zrobił, by go dostac??! A Wawel u Nas za niemal darmo. http://www.mmbydgoszcz.pl/blog/entry/2791/O+laboga+moja+noga%2C+rzekł+Miciewicz+zmieszany+ups+Wawel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.04.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Wybraniem Wawelu na miejsce pochówku rozpoczęto kampanię wyborczą na prezydenta. Przecierz już Bielan mówi ,że to nie J. Kaczyński zdecydował o miejscu tylko jego doradcy. Wstyd. Najgorsze jest to, ze kampania prezydencka rozpoczela sie wlasnie z ta wycieczka do Katynia tylko nikt o tym glosno nie mowi. O ile pamietam, narod reprezentowal w oficjalnych uroczystosciach premier, kilka dni wczesniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.04.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 a mnie przeraża jedno. Wizja, że na fotelu prezydenckim zasiądzie Jaruś. Mąż był wczoraj u swojej mamy. Cała wizytę miał wbijane do głowy jak to Tusk z Ruskimi wykończył Kaczyńskiego, jacy to durni ludzie sprzeciwiają się pochówkowi na Wawelu, że Jaruś musi wystartować i wygrać. Jak mąż powiedział, że będziemy głosować na Komorowskiego to go prawie wyrzuciła za drzwi. Przed wypadkiem notowania Kaczyńskiego były marne, a teraz wszystko może się zmienić. Najbardziej przerażające jest to, że na fali tego całego nieszczęścia PIS może wystawić Jarusia i dzięki moherowym beretom on te wybory wygra. A wtedy miejcie nas wszyscy u góry w opiece. Wczoraj widziałam urywki gdzie wypowiadały się osoby stojące pod Pałacem Prezydenckim. Wiele z nich było przeciwko pochowaniu na Wawelu.Tak sobie myślę jak teraz czuje się Marta. Jednego dnia straciła rodziców, chcą ich pochować jakieś 600 km od jej domu, nad ich trumnami zaczynają robić się polityczne szopki, babcia pewnie niedługo zejdzie z tego świata, a na świecie zostanie chory wujek. Ile siły musi mieć w sobie, żeby się z tego podnieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.04.2010 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Małgoś, Lech kampanię zaczął na pogrzebie Andrzeja Struja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 15.04.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 co za cyrk .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 15.04.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 czyli mamy rozumieć, że to światli doradcy Jarosława, w tym pan Bielan - człowiek z wykształceniem średnim ogólnym, wepchnęli nas w to szambo? Pomysł mógł wyjść o Bielana i Kamińskiego, no ale Jarosław podjoł decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.04.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 W każdym razie teraz jeden z drugim będą się wzajemnie przerzucać kogo to był pomysł - bo mleko się wylało i nikt sie nie przyzna, że wywołał antagonizację społeczeństwa. Jeśli pomysł przeszedłby bez kontrowersji - każdy z nich by się do niego przyznawał. To jest coraz bardziej żenujące. Chyba wyczytałeś to co chciałeś wyczytać. Tego nie zauważyłeś : Tymczasem w Krakowie z autorstwa pomysłu pochowania prezydenckiej pary na Wawelu chwali się już kilkanaście osób! J. Kaczyński tylko wyraził zgodę na takie rozwiązanie, a nie był jego autorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.04.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 No to kto? Kto jest autorem tego absurdu. Czy to taki wstyd sie przyznac? Rodzina nie, Dziwisz nie, kto wiec te machine uruchomil i w jakim celu? Też nie potrafisz czytać? http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7773165,kto_wymyslil_wawel_dla_lecha_i_marii_kaczynskich_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts