Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pochówek na Wawelu?? Lech Kaczyński pochowany w Krakowie

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 967
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"popatrz synku,

tu jest król Sobieski, on powstrzymał nawałę

turecką na Europę, a tu marszałek Piłsudski

zwycięski wódz nad bolszewikami, ojciec

niepodległości po 200 latach niewoli, a tu książę

Poniatowski zginął bohatersko, a tam Kościuszko

naczelnik powstania, zwycięski wódz w Ameryce

Północnej a tam polscy królowie z dynastii Wazów,

Jagiellonów....

- a tu tato

- tuuuu... prezydent Kaczyński i jego Żona

- a co oni zrobli

- byli mili, ciepli, sympatyczni"

i specjalny cytat dla mariana i Bogdana - spodoba wam się chłopaki:

- Widać w Pałacu Prezydenckim ci pracownicy dotychczasowi chodzą już jak cienie tylko - opowiadał. - Już jest inna władza tam. Rozmawiałem z różnymi ludźmi, pracownikami i mówią: "to co chcieli dostać, papiery, to już mają." Ci, którzy już weszli tam i p.o. prezydenta (Bronisław Komorowski - red.). Proszę zobaczyć, jak zachował się TVP Info, czy to jest przypadek? Kiedy mówi jeden z redaktorów prowadzących: "jak fantastycznie wchodzi w rolę prezydenta, ten, marszałek Komorowski". Zobaczcie państwo, tu jest już walka. My mamy żałobę, naprawdę ból straszny, a inni z zimną krwią będą wchodzić. Nie mówię którzy. Uważajmy, tu jest walka naprawdę o Polskę. Tu są przeróżne siły, również międzynarodowe.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,7779113,O_Rydzyk__manipulacja_na_placu_Pilsudskiego.html#ixzz0lLVYwA8h

Po jakimś czasie zastanawiam się, czy autentyczny jest ten płacz, bo staje się to niewiarygodne, robi się z tragedii serial, a ludzie zaczynają obojętnieć, ich wrażliwość rogowacieje.

To zobojętnienie daje się zauważyć w życiu codziennym.

Żal i smutek zaczyna się trochę przejadać,

a życie toczy się dalej, bo musi.

Czekałem z niecierpliwością kiedy i czym o.Rydzyk "zabłyśnie"

No i się doczekałem.

A myślę że to dopiero początek.

W czerwcu znowu wnuczkowie będą chowali D.O. swoim babciom. :)

Najbardziej wkurzone są redaktory z GW i TVN, które przebierają nogami, odliczając sekundy do

zakończenia żałoby. Na tydzień musieli zaprzestać szczucia ludzi na PiS i Kaczorów, a nawet powiedzieć wiele ciepłych słów o nieboszczykach, których za życia opluwali i wyśmiewali. Spójrzmy na redaktor Olejnik, która bez talarków cebuli ukrytych w mankietach wylała tyle łez, że groziło jej odwodnienie. Zauważmy napiętą twarz Miecugowa, który nie może już przemycić ukrytej szpili pod adresem Edgara Perona, czy WasserWanny. Oni cierpią, bo musieli swą misję zarzucić na czas żałoby (a ta niebezpiecznie się wydłuża).

Widać że nie tylko oni czekają..........

No i się doczekałem.

W czerwcu znowu wnuczkowie będą chowali D.O. swoim babciom. :)

Najbardziej wkurzone są redaktory z GW i TVN, które przebierają nogami, odliczając sekundy do

zakończenia żałoby. Na tydzień musieli zaprzestać szczucia ludzi na PiS i Kaczorów...

Widać że nie tylko oni czekają..........

A co mi tam.

TVN to duża telewizja i pracuje tam kilku mądrych ludzi, więc to żadna ujma dla mnie że mnie porównujesz do redaktorów tam zatrudnionych.

Ale przypomnij mi, bo mi umknęło kiedy to o.dyrektor wstąpił do PiS-u

Bo ja o kozie o Ty o wozie.

A co mi tam.

TVN to duża telewizja i pracuje tam kilku mądrych ludzi, więc to żadna ujma dla mnie że mnie porównujesz do redaktorów tam zatrudnionych.

Ale przypomnij mi, bo mi umknęło kiedy to o.dyrektor wstąpił do PiS-u

Bo ja o kozie o Ty o wozie.

Tu jest to co chciałes to zobaczyłeś.

Napisał mariankossy

Napisał Jani_63

No i się doczekałem.

W czerwcu znowu wnuczkowie będą chowali D.O. swoim babciom.

zakończenia żałoby. Na tydzień musieli zaprzestać szczucia ludzi na PiS i Kaczorów...

Widać że nie tylko oni czekają.........."

(Myliłem się, już zaczęli redaktory,

Feliks D. i Heinrich H. byli by b. zadowoleni ( za taki PR ) nie wsPOminając o ..... . )

Edytowane przez mariankossy

Gość Pepeg z Gumy

(Myliłem się, już zaczęli redaktory,

Feliks D. i Heinrich H. byli by b. zadowoleni ( za taki PR ) nie wsPOminając o ..... . )

Jak na Polaka, narodowca i genetycznego patriotę , to zaiste intrygująca ortografia.