Edyta Ż 17.04.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Na cenzora byś się nie nadawał, za bardzo ( do czcionek ) podchodzisz emocjonalnie , ale "na ciągnika' to się w zupełności nadajesz.. Tak też właśnie jest.O co Wam chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 17.04.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Na cenzora byś się nie nadawał, za bardzo ( do czcionek ) podchodzisz emocjonalnie , ale "na ciągnika' to się w zupełności nadajesz.. Cenzura to wasz niezrealizowany, na szczęście, pomysł i to zostawiam wam. Szacunek dla mowy polskiej jest obowiązkiem rozemocjonowanych narodowców. Zwłaszcza ich obowiązkiem. Puste frazesy,nieznajomość ojczystego języka, kij w ręku i krzyż oraz wycieranie sobie gęby Polską jest domeną idiotów a nie ludzi kochających swój kraj. Niestety w twoim przypadku trudno powiedzieć, że do czegokolwiek się nadajesz, nawet "na ciągnika". Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.04.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) ... Napisałam podanie o odszkodowanie za błąd w projekcie trasy 776, podanie o dotację z UE na remont kapliczek właścicieli prywatnych, wniosek do gminny o pogłębienie źródeł na terenie wsi.Źródła zaolewają nam studnię w ok.20 domach w okolicy. Wyliczyłam też parę PITów w okolicy i umówiłam się na przyszły tydzień na podania dla zwykłych ludzi , bo czują stratę bo budują nam tu tresę 776 i każdy czyje się pokrzywdzony. Wiem jestem śmieszna, bo pomagam ludziom. ... Nie, nie jesteś śmieszna z powodu bezinteresownej pomocy ludziom. Śmiesznie będą miały osoby, które "z urzędu" będą musiały przeczytać Twój bełkot ... spróbuj na początek pomodlić się w jednej z Kapliczek (o co ? ... odpowiedz sobie sama) ... być może zostaniesz wysłuchana. ps - podania lepiej pisać ludzim "niezwykłym" - większa "medialność" zapewniona Po tej całej uroczystości w Krakowie* nie pojawię się tu w muratorze ani na sekundę. .... Było mi z Wami naprawdę miło. Teraż żegnam i dziękuję. * podkreślenie moje uff, nareszcie (rozumiem, że było to tylko takie "okazjonalne wcielenie" na bieżące zapotrzebowanie propagandowe) ... i dobrze. Mnie miło nie było czytając Twoje teksty, ale cóż ... również dziękuję i żegnam - mam nadzieję, że na zawsze (mniemam, iż ludzie Twego pokroju wiedzą co to znaczy honor i dotrzymywanie danego słowa). Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 17.04.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 .... ... Rzadko na moich wargach - Niech dziś to warga ma wyzna - Jawi się krwią przepojony, Najdroższy wyraz: Ojczyzna. Widziałem, jak się na rynkach Gromadzą kupczykowie, Licytujący się wzajem, Kto Ją najgłośniej wypowie. Widziałem, jak między ludźmi Ten się urządza najtaniej, Jak poklask zdobywa i rentę, Kto krzyczy, iż żyje dla Niej. Widziałem, jak do Jej kolan - Wstręt dotąd serce me czuje - Z pokłonem się cisną i radą Najpospolitsi szuje. Widziałem rozliczne tłumy Z pustą, leniwą duszą, Jak dźwiękiem orkiestry świątecznej Resztki sumienia głuszą. Sztandary i proporczyki, Przemowy i procesyje, Oto jest treść Majestatu, Który w niewielu żyje. Więc się nie dziwcie - ktoś może Choć milczkiem słuszność mi przyzna - Ze na mych wargach tak rzadko Jawi się wyraz: Ojczyzna. /.../ cd. http://www.wiersze.annet.pl/w,,972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 17.04.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Dropsiak a Ty zrobiłeś cos ponadto w ostatnim czasie i całkiem gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 17.04.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Łatwo szydzić.Ale ruszcie dupska.Pomóżcie tym którzy kasy nie mają.Ponieśli straty i zostali wykorzystani przez machinę Państwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 17.04.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Norwid też pięknie pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 17.04.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Baczyński też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 17.04.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Broniewski Włądysław też cóś tak pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 17.04.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Chef Paul.Ja nie uciekłam z kraju.Tużyję prowadzę firmę.Nie jestem tchórzem,żeby z daleka komentować poczynania innych.Ja tu żyję i walczę z z systemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 17.04.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Chef Paul napisał:Mnie miło nie było czytając Twoje teksty, ale cóż ... również dziękuję i żegnam - mam nadzieję, że na zawsze (mniemam, iż ludzie Twego pokroju wiedzą co to znaczy honor i dotrzymywanie danego słowa). Żyj w zakłamaniu i uciekaj przed odpowiedzialnością.ZAWSZE.Edyta z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 17.04.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Ale prawda boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.04.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Edyta, nie zapędzasz się trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.04.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Chef Paul. Ja nie uciekłam z kraju. Tużyję prowadzę firmę. Nie jestem tchórzem,żeby z daleka komentować poczynania innych. Ja tu żyję i walczę z z systemem *. ... ja uciekłem ... nie mogłem już dłużej słuchać w bezpośredniej bliskości takiego bełkotu, jaki jest tworzony z Twym udziałem Rozumiem, że walka "z układem" do łatwych nie należy ... "kosy" na sztorc ... nagroda dla bojowników czeka, (niebawem Wawel w rozbudowie) * podkreślenie i pogrubienie moje ... Żyj w zakłamaniu i uciekaj przed odpowiedzialnością. ZAWSZE. Edyta z Krakowa Dzięki za dobre słowo "patriotyczno - żarliwy katoliku z Krakowa" ... będzie mnie Ciebie bardzo brakowało, Ty jedyne "bezinteresowne wspomożenie bliźnich" Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez Chef Paul dodano tekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.04.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) No to nie pozdrawiaj. Od ciebie pisze sie z duzej litery do szkoly nie chodzdzilas... Nie "z dużej litery", tylko "dużą literą", więc też racji nie masz. Czyli: zacznij od siebie Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez Sloneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 17.04.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Może i jestem sentymentalny, narodowy jak PiSowcy, jak prosty "lud" ale ja na uczuciach nie kupcze jak " ONI".Te " mocherowe berety" i tych co jak ślepiec odzyskali wzrok jadą do Krakowa aby złozyc hołd " Piłsudzkiemu" naszych czasów.Reszta ( obrośnięta skorupą idei libertynynów ) liberałów uwaza że ONI wiedzą lepiej.To ci "inni" ( oni) kupczą biletami na pogrzeb w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 17.04.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 ... ja uciekłem ... nie mogłem już dłużej słuchać w bezpośredniej bliskości takiego bełkotu, jaki jest tworzony z Twym udziałem Rozumiem, że walka "z układem" do łatwych nie należy ... "kosy" na sztorc ... nagroda dla bojowników czeka, (niebawem Wawel w rozbudowie) * podkreślenie i pogrubienie moje Dzięki za dobre słowo "patriotyczno - żarliwy katoliku z Krakowa" ... będzie mnie Ciebie bardzo brakowało, Ty jedyne "bezinteresowne wspomożenie bliźnich" Szefie Ale się dajesz podpuszczać, no nie........ Nawet bym nie podnosił rękawicy - bo nie każdy na ten przywilej kiedyś zasługiwał, a co dopiero współcześni krasnale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.04.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Szefie Ale się dajesz podpuszczać, no nie........ Nawet bym nie podnosił rękawicy - bo nie każdy na ten przywilej kiedyś zasługiwał, a co dopiero współcześni krasnale. ... Prezesie Szanowny ... czasami lubię się dać "wkręcić" (szczególnie kiedy mam dzień wolny) ... daję wtedy "odpór" z pozdróweczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 18.04.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Prezydenta hamerem?! Złomem jakimś?!Przy całym świecie?! To już koni nie mamy?! Ale wiocha ! Ciekawe stwierdzenie i dalsze w tym temacie także – rzeczonej, oczywiście. Może warto napisać, choćby dla tej jednej (niech się uczy), że przejazd ŚP Prezydenta odbywał się zgodnie z Ceremoniałem Wojskowym, albowiem był on zwierzchnikiem (dowódcą) Sił Zbrojnych RP – co w tym przypadku uczyniono z najdrobniejszymi szczegółami. Tradycja została zachowana. Ceremoniał ten wymaga aby ostatnią drogę przebył On na lawecie armaty – nie powozem, jak sugerowała znawczyni tematu (wsiowego ?). Co do koni, to faktycznie kiedyś ciągnęły one armaty, ale od 70 lat temu w tej roli występują (w przypadku lekkich dział) pojazdy samochodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 18.04.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Śmierć Prezydenta wyraxnie pokazała kto OBŁUDĄ za Jego zycia kierował się w zyciu społecznym - politycy, redakcje TVN, Gazety Wyborczej. Ronią teraz krokodyle łzy a jeszcze parę dni temu szkalowali, pluli, mieszali z błotem. Dla mnie to tacy "współcześni szmalcownicy" - za kasę nasrają na Wawel, nasrają na Majestat RP a na końcu na Naród. W czasie wojny taki "kundlizm" to jest zdrada a "kundle" rozstrzeliwuje się a w najlepszym wypadku łeb się goli !Fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts