Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pochówek na Wawelu?? Lech Kaczyński pochowany w Krakowie

agnieszkakusi

Recommended Posts

Kaczynscy zawsze byli lasi na rozne zaszczyty i przywileje wiec wcale mnie nie dziwi pochowanie prezydenta na Wawelu.Wystarczy przypominiec jak bracia zachowywali sie w stosunku do ich matki.J.Kaczynska cala okupacje spedzila w Starachowicach,zas ponowie K przedstawiali ja jako uczestniczke powstania warszawskiego oznaczyli ja medalem za udzial w powstaniu itd ,pomimo,iz doskonale wiedzili ze to klamstwo i oszustwo.Pogrzeb L.Kaczysnkiego na Wawelu ladnie komponuje z reszta "patryjotycznych " dokonan rodziny Kaczynskich.Matka "bohaterka" syn ';bohater"

• Odpowiedzi 967
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W czasie wojny taki "kundlizm" to jest zdrada a "kundle" rozstrzeliwuje się a w najlepszym wypadku łeb się goli !

Fuj

Takie pojęcie „zdrady” cechowało też innych „wielkich” tego świata, a ofiary tak pojętej „zdrady” leżą min. w Katyniu i nie dotyczy to tylko naszych tam poległych.

Jakoś inaczej pojmuję pojęcie „zdrady”, zarówno w czasie wojny jak i pokoju.

A czytając takie wypowiedzi jak Twoje, jasnym się staje dlaczego PiS ma taką marną „passę”.

W sumie szkoda, bo jako partia opozycyjna, PiS powinien zostać na arenie politycznej, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi (w znaczeniu symbolicznym i dosłownym) wskazują raczej na yo, że zostanie zmarginalizowana.

Piszę szkoda, mimo że nie jest to zupełnie moja bajka.

Może i jestem sentymentalny, narodowy jak PiSowcy, jak prosty "lud" ale ja na uczuciach nie kupcze jak " ONI".

Te " mocherowe berety" i tych co jak ślepiec odzyskali wzrok jadą do Krakowa aby złozyc hołd " Piłsudzkiemu" naszych czasów.

proszę cię nie rozwalaj publiki taki bełkotem.....porównywać do Piłsudskiego ? a może jeszcze do Mieszka I ?

było tu postawione proste pytanie, na które na razie nikt , także ty , nie odpowiedział w sposób rozsądny:

jakie ma zasługi dla kraju śp. Kaczyński, żeby go chować na Wawelu ?

twoje milczenie w tej kwestii też jest znamienne....

Czekałem z niecierpliwością kiedy i czym o.Rydzyk "zabłyśnie"

No i się doczekałem.

A myślę że to dopiero początek.

W czerwcu znowu wnuczkowie będą chowali D.O. swoim babciom. :)

http://glosrydzyka.blox.pl/2010/04/ORydzyk-po-Smolensku-Zamach-stanu.html

to?

proszę cię nie rozwalaj publiki taki bełkotem.....porównywać do Piłsudskiego ? a może jeszcze do Mieszka I ?

było tu postawione proste pytanie, na które na razie nikt , także ty , nie odpowiedział w sposób rozsądny:

Miał szacunek dla nas wszystkich.

Nigdy nie próbował buntować się na obraźliwe teksty dotyczące swojego wzrostu, nazwiska, i podobne bzdety.

Nie dotyczyły go.

Dotyczyła go flaga wsadzona w psią kupę.

Bo ona obrażała godność NAS wszystkich, mieszkających w Polsce.

A i to starano się mu wykazać jako przywarę i wyśmiewać.

Do diabła ze wszystkimi których fascynuje ślepe przywiązanie do powielanych bzdur poniżej poziomu przeciętnego Kowalskiego z minimalnym poziomem IQ jak moje.......

Miał szacunek dla nas wszystkich.

Nigdy nie próbował buntować się na obraźliwe teksty dotyczące swojego wzrostu, nazwiska, i podobne bzdety.

Nie dotyczyły go.

Jeśli piszemy obiektywnie to bądźmy obiektywni - za szacunek dla wszystkich nie chowa się na Wawelu.

Nie było też tak, że go nie dotyczyły - artykuł o kartoflach spowodował odwołanie wizyty międzynarodowej (artykuł był chamski, prawda, ale w polityce nie powinno się tak emocjonalnie reagować).

2006 10 kwietnia NIEOBECNY W KATYNIU

W 2006 17 września ZNÓW NIEOBECNY W KATYNIU

W 2007 w kwietniu ZNÓW NIEOBECNY W KATYNIU

W 2007 , PRZED WYBORAMI 17 WRZEŚNIA BYŁ OBECNY W KATYNIU !!!

W 2008 10 kwietnia ZNÓW NIEOBECNY W KATYNIU

W 2008 17 września ZNÓW NIEOBECNY W KATYNIU

W 2009 10 kwietnia ZNÓW NIEOBECNY W KATYNIU

W 2009 17 września ZNÓW NIEOBECNY W KATYNIU

podroze p. Kaczynskigo prezydenta RP do Katynia

jeśli to prawda, to jest to faktycznie szokujące zestawienie..... powtarzam - jeśli to prawda.....

...." Piłsudzkiemu" naszych czasów

Czepiasz się szczegółów , nie rozumiesz przenośni , jesteś małostkowy.

Czytam te Twoje posty, twoje podejscie do tematu i tak myslę że jesteś do tego bardzo zakąpleksiony.

...jeśli to prawda, to jest to faktycznie szokujące zestawienie..... powtarzam - jeśli to prawda.....

i co z tego, masz jakiś problem???

jego szacunek dla nas wszystkich był tak wielki, że nawet nie zająknął się gdy prowincjonalny klecha obrażał publicznie jego żonę.....

O. Dyrektora wprawdzie nie słucham ale wiem o kogo chodzi, natomiast tego "prowincjonalnego kleche" zna b. duzo ludzi z nazwiska a ja nie przypominam sobie zeby twoje nazwisko kojarzyło mi sie z osoba która zna więcej osób niz jego.

Twoje zachowanie sie wpisuje się jak "ulał" w pijar medialny i znane powiedzenie ministra propagandy III RZeszy.

Wystarczy ze troche uwierzysz w siebie i zaczniesz samodzielnie myslec a nie wierzyc we wszystko co " telenowele " medialne przekazują to wyjdziesz z tego.

Czepiasz się szczegółów , nie rozumiesz przenośni , jesteś małostkowy.

Czytam te Twoje posty, twoje podejscie do tematu i tak myslę że jesteś do tego bardzo zakąpleksiony.

to napisz jeszcze co to znaczy "zakąpleksiony" i wtedy porozmawiamy jak Polak z Polakiem, w języku polskim.....

i co z tego, masz jakiś problem???

i to z tego, że to by świadczyło, że sprawę Katynia śp.Kaczyński traktował jedynie instrumentalnie - przed wyborami..... a to by kruszyło mit założycielski "Katyń2 - o prezydencie, który bohatersko zginął"

czy może tego też nie rozumiesz?

O. Dyrektora wprawdzie nie słucham ale wiem o kogo chodzi, natomiast tego "prowincjonalnego kleche" zna b. duzo ludzi z nazwiska a ja nie przypominam sobie zeby twoje nazwisko kojarzyło mi sie z osoba która zna więcej osób niz jego.

Twoje zachowanie sie wpisuje się jak "ulał" w pijar medialny i znane powiedzenie ministra propagandy III RZeszy.

Wystarczy ze troche uwierzysz w siebie i zaczniesz samodzielnie myslec a nie wierzyc we wszystko co " telenowele " medialne przekazują to wyjdziesz z tego.

chcesz przez to powiedzieć, że ojciec D. nigdy nie obrażał publicznie śp.Kaczyńskiego i jego żony ?

"Pani prezydentowa z taką eutanazją? Ty czarownico! Ja ci dam! Jak zabijać ludzi, to sama się podstaw pierwsza."

"Jeżeli wypowiedzi o. Tadeusza Rydzyka, ujawnione przez "Wprost", są prawdziwe, to znaczy, że o. Rydzyk już po raz trzeci obraził głowę państwa i jego żonę - powiedział we wtorek prezydent Lech Kaczyński."

Edytowane przez BOHO

czy w tych datach były w Katyniu jakieś uroczystości? I nie było naszego obrońcy pamięci o ofiarach? JA nie wiem, ja specjalnie nie interesowałam się, gdzie byl a gdzie nie, ale zestawienie faktycznie szokuje

A co do TV uśmiałam się dziś z komantarzy w dzienniku. napadli na ludzi w górach na szklaku, a bylo tych ludzi całkiem sporo, siłą wyduszali z nich jakieś komentarze a podsumowanie było - ludzie poszli w góry, żeby bardziej ODCZUWAĆ śmierć prezydenta. Ech, a tu po prostu pogoda ładna i nikomu do odczuwania nie było.

Oglądałam dziś scenę, jak z Rancza. Dwóch jeszcze w miarę trzeźwych panów z lekka chwieje się przed dzwiami zamkniętego sklepu. Miny mieli bardzo zmartwione i chyba omawiali sytuację, jak podeszłam (w nadziei na sklep :) ). Usłyszałam część komentarza. Jeden tłumaczył, że społeczeństwo chyba ogląda pogrzeb, na to drugi odwrócił się i wskazał na okoliczne ogródki: społeczeństwo?... Ja też sie obejrzałam. A wokół ludzie na lezaczkach, w każdym ogrodzie dymi gril, jeżeli coś słychać, to skoczną muzyczkę, na ulicy sznury rowerzystów, stada spacerowiczów... Hmmm też odczuwali?

Dźwięczy requiem pod dzwonu kloszem,

Salonowcy - skończcie tę wrzawę.

O czas smutnej zadumy proszę,

gdy Prezydent idzie na Wawel.

Kogo wiedzie w żałobnej gali?

Jakieś cienie, mundury krwawe,

ci w Katyniu z dołów powstali,

z Prezydentem idą na Wawel.

Idą wolno, lecz równym krokiem,

bo im marsza rozbrzmiewa grave.

Niezbadanym Boga wyrokiem

z Prezydentem ciągną na Wawel.

Gdy próg przejdą królewskich pokoi,

krótki apel – czas z misji zdać sprawę,

potem spać – pierwsza noc już wśród swoich

z Prezydentem, co wwiódł ich na Wawel.

Ciiiiiicho! śpią …Ale może obudzi

ich los w nas to, co czyste i prawe?

Niech pojedna – i partie i ludzi,

dzień, gdy oni dotarli na Wawel.

Henryk Krzyżanowski

Co by nie mówić, niezależnie od tego czy się jest zwolennikiem czy przeciwnikiem pochowku na Wawelu, że ta decyzja wywołała całkiem spory podział w społeczeństwie.

Widać to nawet tu, na Forum Muratora - miejscu gdzie takie tematy są tylko offtopem. W dyskusji poleciało sporo nieprzyjemnych słów, sporo epitetów, pewnie niektóre osoby nie bedą już w stanie porozmawiać z adwersarzami na inne, mniej konfliktowe tematy.

Ponieważ ja osobiście jestem/byłem przeciwnikiem tej decyzji - zastanawia mnie cały czas czy to była świadoma decyzja. Dlaczego widząc, że sprawa wywołuje takie kontrowersje - i w konsekwencji sprowadzi się do oceny prezydentury Lecha Kaczyńskiego i jego osoby - czasem pozytywnych, czasem negatywnych - na pewno przykrych - nie zrezygnowano z tego pomysłu.

Oczywiście nie mogę sobie tego do końca wyobrazić, ale jeśli chodziłoby o moją rodzinę, to nigdy nie trzymał bym się kurczowo takiej decyzji jeśli mogłaby być ona pretekstem do ataków na zmarłą osobę. To kwestia priorytetów - czy ważniejszy jest pochówek w spokoju w atmosferze zjednoczenia narodowego, czy uzyskanie dla zmarłego jakiegoś potwierdzenia niezwykłości nawet za cenę kontrowersji.

Ponieważ ja osobiście jestem/byłem przeciwnikiem tej decyzji - zastanawia mnie cały czas czy to była świadoma decyzja.

Po co odgrzewac teraz " stare kotlety", to już było i teraz jest historią.

Przez takie " za i " przeciw" minn. od 17 lat toczyła sie sprawa zakupu samolotów dla rządu RP. Ten "kotlet nadal się smaży bo ktoś nie miał " jaj" zeby szybko podjąc wiążącą decyzje. ( to taki mały przykład braku odwagi urzędników pod presją obywateli )

To nie tylko było i jest historią - wpływ jeszcze długo będzie się odciskał na ludziach.

Nie brak odwagi urzędników pod presja obywateli - tylko fałszywie pojęta chęć pokazania wyborcom, że "ja" oszczędzam. Zauważ, że urzędnicy nie mają żadnych skrupułów w marnowaniu dziesiątków milionów złotych na rozmaite dotacje - byle by się przypodobać.

To zaś jest problem klasy tych urzędników i, chyba ogólnie, administracji państwowej. Nie ma też co wytykać tego braku jakiejś jednej opcji politycznej - takiej decyzji nie podjęła ani lewica, ani prawica, ani centrum.

W jednym poście stajesz w obronie L. Kaczyńskego ( O. Dyrektor) w drugim ganisz Prezydenta ( ilość wizyt w Katniu).

Chcesz byc poprawnym politycznie czy wyrazistym w poglądach???

Zdecyduj się bo "nie można dwum Panom służyć" .

Nasuwa sie zaraz myśl że ,podobnym do Ciebie był Judasz.. Czy tak chcesz być BOHO postrzegany minn. na tym forum?? ( Jdasz tez był po jednej stronie a potem za "garść srebrników " zdradził. Wiesz jaki był jego " koniec"? )

Czyżby jakaś przemiana w 3 minuty???

Edytowane przez mariankossy