BOHO 19.04.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 A ile osób głosowało nogami tak w Warszawie jak i Krakowie za tym by Kaczyński był pochowany na Wawelu ? Nie zauważasz tego przypadkiem czy świadomie ? Ciekawe, że więcej osób protestuje przeciwko rzezi fok w Kanadzie niźli wawelskiemu pochówkowi... nie każdy kto wchodzi do knajpy ma zamiar urżnąć się w trupa..... Nie zauważasz tego przypadkiem czy świadomie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.04.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) no to nas akurat nie dziwi..... sprawdź sobie może co to jest gramatyka, a co to jest ortografia, wynotuj różnice i może wtedy będziesz miał jakieś sensowne przemyślenia..... a kto to jest "nas" strasznie sobie uzurpujesz prawo do decydowania. za "nas" Nauczyciel niespełniony cycós? Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 19.04.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał Jani_63 http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Forum Muratora to nie jedyne forum czego łatwo się domyślić. Twój wpis to kolejny przykład manipulacji prawdą tak jak jest akurat wygodnie w danej chwili. Tu jest np http://www.petycje.pl/indexLista.php więcej wpisów niż sugerujesz, bo tak jest Ci akurat wygodnie. Nie mam ani czasu ani ochoty przegrzebywać netu żeby Ci udowodnić że piszesz nieprawdę. Podaję tylko jeden przykład, a sieć jest ogromna. A ile osób głosowało nogami tak w Warszawie jak i Krakowie za tym by Kaczyński był pochowany na Wawelu ? Nie zauważasz tego przypadkiem czy świadomie ?... . Uczestnictwo w pogrzebie i okazanie szacunku Prezydentowi Państwa wcale nie jest równoznaczne z aprobatą miejsca pochówku. Tym bardziej że część ludzi w tej formie okazywała swoją boleść i żal z powodu tragicznej katastrofy w której zginęło w sumie 96 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 19.04.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 a kto to jest "nas" strasznie sobie uzurpujesz prawo do decydowania. za "nas" Nauczyciel niespełniony cycós? przynajmniej mnie i Sloneczko...... a masz już wiedzę co to jest ortografia, a co gramatyka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 19.04.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Uczestnictwo w pogrzebie i okazanie szacunku Prezydentowi Państwa wcale nie jest równoznaczne z aprobatą miejsca pochówku. Tym bardziej że część ludzi w tej formie okazywała swoją boleść i żal z powodu tragicznej katastrofy w której zginęło w sumie 96 osób. podziwiam twoją cierpliwość..... takie rzeczy to się tłumaczy dzieciakom w szkole..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 19.04.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Z wiekiem człowiek pokornieje i zawsze mu się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 19.04.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Z wiekiem człowiek pokornieje i zawsze mu się chce a ja powoli wysiadam...... jeśli dorosłym (?) ludziom trzeba tłumaczyć, że ortografia to jednak nie to samo co gramatyka i że nie wszyscy którzy złożyli kwiaty czy znicze to od razu widzieli LK wśród królów i bohaterów narodowych, to ja zaczynam się czuć jakoś nieswojo..... jakby trochę w innej lidze mentalnej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 19.04.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Uczestnictwo w pogrzebie i okazanie szacunku Prezydentowi Państwa wcale nie jest równoznaczne z aprobatą miejsca pochówku. Rozumiem, że w Twoim mniemaniu ludzie zwłaszcza w Krakowie podczas ceremonii jak teraz odwiedzając kryptę ostro protestują... A może coś tak n/t rzezi fok w Kanadzie ? Wygląda na to że więcej Polaków jest bardziej zainteresowanych ochroną środowiska niż sporem o Wawel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 19.04.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 do Jani_63 mówiłem ? nawet nie zatrybił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.04.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 a ja powoli wysiadam...... jeśli dorosłym (?) dorosłość ma różny wymiar jak wiesz..... akurat ortografia której się czepisz nie jest ujęta w tym terminie szkoda nie? bo by się było dorosłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.04.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 a ja powoli wysiadam...... jeśli dorosłym nie wszyscy którzy złożyli kwiaty czy znicze to od razu widzieli LK wśród królów i bohaterów narodowych, to ja zaczynam się czuć jakoś nieswojo..... jakby trochę w innej lidze mentalnej..... problemy rozwiązuje się odpłatnie. Albo z kasy chorych. Zależnie od statusu - ale potrzebny psycholog - bezwzględnie. Inaczej nawet samobójstwo jest możliwe - czego nie życzę.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.04.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 "I tylko żeby nie było" jak w tej piosence http://www.youtube.com/watch?v=GWr6AWyCKAg i trzymam się tego motto od paru lat - dobre jest - słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 19.04.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 A ile osób głosowało nogami tak w Warszawie jak i Krakowie za tym by Kaczyński był pochowany na Wawelu ? Nie zauważasz tego przypadkiem czy świadomie ? Pewnie wiele osób postanowiło nie kopać się z koniem. Na uroczystości pewnie bym poszedł - bo to jednak pożegnanie prezydenta Polski i symboliczne pożegnanie wszystkich poległych. Zgaduję, że moją obecność należałoby odczytać jako poparcie dla pochówku na Wawelu i przy okazji za PIS. Otóż nie. Ja wiem, że decydenci maja mnie głęboko w dupie (po wyborach momentalnie odcinają pępowinę łączącą ich z ludźmi, którzy ich wybrali) i mój głos liczy się tylko przed wyborami. Ale ja mam dobrą pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 19.04.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) to napisz jeszcze co to znaczy "zakąpleksiony" i wtedy porozmawiamy jak Polak z Polakiem, w języku polskim..... Prosze bardzo ( i nie tylko dla Ciebie ) Kompleksy mogą rozwijać się niepostrzeżenie. Czasem wystarczy jedna niepochlebna uwaga ze strony osoby, na której nam zależy, a zaczynamy nadmiernie koncentrować się na sobie. Zauważony przez kogoś mankament urasta do rozmiarów potwora, który zaczyna przeszkadzać nam w codziennym funkcjonowaniu i w kontaktach z ludźmi. Zdarza się, że kompleksy tak głęboko wrastają w naszą psychikę, że niemożliwe wydaje się pozbycie ich. Kilka przykładów dla lepszego zrozumienia: ...udowadniać, że nie jest Pan wielbłądem. Zachowania, wypowiedzi tej garstki - ale jakże hałaśliwych - frustratów, zakompleksionych, bezinteresownie zawistnych (M. Wańkowicz "Szewc zazdrościł prałatowi, że ten został biskupem"), wskazują... ...Niedojrzałość polskich kierowców jest wstrząsająca! Najbardziej boję się wyprzedzić lub zjechać na prawy pas. Banda zakompleksionych polskich kierowców wyprzedza neurotycznie z prawej strony, z lewej, na trzeciego, po chodnikach, pędząc szaleńczo... ...późniejszych latach prawości i odwagi, podpisał Kartę 77, ale teraz w jego biografii liczy się tylko stary grzech. Wyciągnął go zakompleksiony zięć profesora, który żył dotąd w jego cieniu, nienawidząc go za tę nieskazitelność. Widz postawiony w roli śledczego... Taki off topik jak to mówisz " ciemnego ludu " Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 19.04.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 A jednak patryjota nie patriota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 A jednak patryjota nie patriota. i do tego jakiś jeszcze zakąpleksiony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.04.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 a ja powoli wysiadam...... jeśli dorosłym (?) ludziom trzeba tłumaczyć, że ortografia to jednak nie to samo co gramatyka i że nie wszyscy którzy złożyli kwiaty czy znicze to od razu widzieli LK wśród królów i bohaterów narodowych, to ja zaczynam się czuć jakoś nieswojo..... jakby trochę w innej lidze mentalnej..... przynajmniej mnie i Sloneczko...... a masz już wiedzę co to jest ortografia, a co gramatyka ? i do tego jakiś jeszcze zakąpleksiony.... Jesli juz taki ortograficzny jesteś, to tak z ciekawości zapytam - a masz już wiedzę, że zdania zaczynamy wielką literą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.04.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 i do tego jakiś jeszcze zakąpleksiony.... Takjak bym słyszał kogoś co się tłumaczy jak to przodek "musiał " na volksdojcza lub do parti za komuny podpisać. ( no przeciez wtedy prawa nie złamał...postąpił jak prawdziwy patriota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 20.04.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Takjak bym słyszał kogoś co się tłumaczy jak to przodek "musiał " na volksdojcza lub do parti za komuny podpisać. ( no przeciez wtedy prawa nie złamał...postąpił jak prawdziwy patriota) Ojczyzna polszczyzna, brak znajomości historii i celny strzał w stopę. Miało być złośliwie a wyszło jak zwykle -siermiężnie, prymitywnie i żałośnie . Ale skoro już o patriotyzmie , to przypomnijmy też oficera carskiego i Rajmunda z Żoliborza - też prawdziwy patriotyzm za który nikt się nie odważył tłumaczyć. I jeszcze jedno. Określenie prawdziwy patriota jest tak samo logiczne jak głupi głupiec. Nie ma czegoś takiego w polskiej mowie, mimo zabiegów błaznów, szermujących tym określeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 20.04.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 a ja powoli wysiadam...... jeśli dorosłym (?) ludziom trzeba tłumaczyć, że ortografia to jednak nie to samo co gramatyka i że nie wszyscy którzy złożyli kwiaty czy znicze to od razu widzieli LK wśród królów i bohaterów narodowych, to ja zaczynam się czuć jakoś nieswojo..... jakby trochę w innej lidze mentalnej..... Szkoda, ze sam nie wiesz, co to interpunkcja. Takie posty czyta sie niestety gorzej niz takie z bledna ortografia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts