mariankossy 20.04.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 wystarczą niemieccy przodkowie..... najlepiej z dobrym nazwiskiem.... Znajdzie stare dokumenty że rodzinka już podpisała v-liste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 20.04.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) - Co do kandydatow na prezydenta Polski szczegolnie z SLD , to wydaje mi sie, ze ich raczej odstrasza iwizja pochowku nawet z honorami na Wawelu niz zacheca. - Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 20.04.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Ale jest jeden który udźwignie to brzemię.Powiem więcej.Będzie się wstanie poświęcić dla dobra narodu, jeśli nikt inny na Wawelu nie będzie chciał być pochowany.Jego Szara Eminencja, Wielki Manipulator - Jarek K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.04.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Ale jest jeden który udźwignie to brzemię. Powiem więcej. Będzie się wstanie poświęcić dla dobra narodu, jeśli nikt inny na Wawelu nie będzie chciał być pochowany. Jego Szara Eminencja, Wielki Manipulator - Jarek K. Zaiste sld ma wielkiego doła. Może wyjdą z tego jak dają na msze w swojej intencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Zaiste sld ma wielkiego doła. Może wyjdą z tego jak dają na msze w swojej intencji. co ty z tym LSD ? (taki żarcik) widziałeś jakieś legitymacje ? czy jako wróżka robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 20.04.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Zaiste sld ma wielkiego doła. Może wyjdą z tego jak dają na msze w swojej intencji. Jeśli swoją wiedzę czerpiesz z toruńskiego radia którego słuchasz przed zaśnięciem, to lepiej zmień falę bo pożniej Ci się pierdoły śnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.04.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Jeśli swoją wiedzę czerpiesz z toruńskiego radia którego słuchasz przed zaśnięciem, to lepiej zmień falę bo pożniej Ci się pierdoły śnią Kształcić tylko umysł człowieka, nie udzielając mu nauk moralnych, to stwarzać zagrożenie społeczne. — Theodore Roosevelt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Kształcić tylko umysł człowieka, nie udzielając mu nauk moralnych, to stwarzać zagrożenie społeczne. — Theodore Roosevelt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 20.04.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Kształcić tylko umysł człowieka, nie udzielając mu nauk moralnych, to stwarzać zagrożenie społeczne. — Theodore Roosevelt Sama prawda, pod warunkiem że tych nauki udziela światły człowiek. Człowiek cieszący się autorytetem społecznym, z którym nawet jeśli nie wszyscy się zgadzają, to wszyscy go szanują. Samozwańcza szarlataneria to raczej pranie mózgu niż umoralnianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 20.04.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Erotoman gawędziarz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.04.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Sama prawda, pod warunkiem że tych nauki udziela światły człowiek. Człowiek cieszący się autorytetem społecznym, z którym nawet jeśli nie wszyscy się zgadzają, to wszyscy go szanują. Samozwańcza szarlataneria to raczej pranie mózgu niż umoralnianie rozumiem, że masz takiego Człowieka, kto to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.04.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 "Siła moralna bardziej niż liczba decyduje o zwycięstwie." Coś mi się wydaje, że ten „podpis w stopce” nie utrzyma się długo. Jeśli złoży się tak szczęśliwie, że najbardziej moralny z moralnych, z najbardziej moralnego z moralnych ugrupowań, przegra wybory prezydenckie, to Twoje następne „kredo” życiowe, umieszczone w stopce, legnie w gruzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 21.04.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) - Moze zawies sobie na szyii medalik na szczescie . Na razie ,, jakos tak od niechcenia i bez wielkiego wysilku , w gruzach legla SLD - po odmowie Majchrowskiego . Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 21.04.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał Jani_63 http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Sama prawda, pod warunkiem że tych nauki udziela światły człowiek. Człowiek cieszący się autorytetem społecznym, z którym nawet jeśli nie wszyscy się zgadzają, to wszyscy go szanują. Samozwańcza szarlataneria to raczej pranie mózgu niż umoralnianie rozumiem, że masz takiego Człowieka, kto to? Eee raczej nie, ale rozumiem że Ty szukasz kogoś bo obecny Cię zawiódł. A może się mylę i jesteś wstanie "oddać mu ostatnią koszulę" jeśli by tego zażądał dla obrony tez (prawd) które głosi(ł). Któż to taki? Oświeć mą duszę zagubioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.04.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Eee raczej nie, ale rozumiem że Ty szukasz kogoś bo obecny Cię zawiódł. A może się mylę i jesteś wstanie "oddać mu ostatnią koszulę" jeśli by tego zażądał dla obrony tez (prawd) które głosi(ł). Któż to taki? Oświeć mą duszę zagubioną. z przykrością stwierdzam, że brak mentora widać po Twoich tekstach, może warto poszukać, skoro sam nie potrafisz trzymać jakiegoś rozsądnego poziomu zastanawia mnie jedno, czy rzeczywiście opcja społeczna/polityczna, z którą się utożsamiasz, nie ma takich ludzi? ja się na niej nie znam, ale to dziwne :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 21.04.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) Kształcić tylko umysł człowieka, nie udzielając mu nauk moralnych, to stwarzać zagrożenie społeczne. — Theodore Roosevelt I tak to jest w tej Ameryce . Amerykanie to sa przede wszystkim i d e a l i s c i. I zaraz potem p a n s t w o w c y , ktorzy bronia interesow swojej spolecznosci . Tylko oni swoich i d e a l i s t o w nie z a s z c z u w a j a jak to sie dzieje w Polsce , tylko wprowadzaja ich idee w zycie ( hmmm....w 90 % bo jednak ustrzelil iKennedych, Malcolma i MLK , ale to byl wypadek przy pracy ). I dzieki temu sa jacy sa . - A roznia sie, dyskutuja i awanturuja przy tym ile tylko dusza zapragnie . Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 21.04.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 z przykrością stwierdzam, że brak mentora widać po Twoich tekstach, może warto poszukać, skoro sam nie potrafisz trzymać jakiegoś rozsądnego poziomu No właśnie. Obawiałem się że to zauważysz. No i stało się. Zdążyłem też zauważyć że nie jednemu już wytykałeś że nie trzyma odpowiedniego poziomu. Więc dlatego zwróciłem się do Ciebie jako osoby opiniotwórczej w tej materii o oświecenie w sprawie doboru mentora. Dlatego ponawiam pytanie Któż to taki? Oświeć mnie. Może osoba która tak pozytywnie ukształtowała Ciebie wywrze też na mnie podobnie wielki wpływ, żebym mógł w drugim rzędzie stanąć za Tobą. Nawet nie śmiem marzyć żeby dorównać Tobie, bo proces oświecenia jest długotrwałym, więc zawsze będę w tyle za Tobą gdyż masz co najmniej kilkuletnią przewagę w chłonięciu nauk tego światłego człowieka. Podaj proszę kto to żebym i ja mógł poznać prawdę bo zaczynam czuć wewnętrzną pustkę, co raczyłeś zauważyć. Jeśli mnie oświeci będziesz miał namacalny dowód na wniesienie Swojego wkładu w odbudowę moralną kraju. Czyż człowiek zagubiony w dzisiejszej rzeczywistości nie jest wart przychylnego spojrzenia kogoś kto już posiadł tą jedynie słuszną wiedzę. Liczę na Twoje współczucie dla kogoś kto zbłądził i pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Mam nadzieję że na samym współczuciu się nie skończy, bo dobroć ludzka podobno nie zna granic. Z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 21.04.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 No właśnie. Obawiałem się że to zauważysz. No i stało się. Zdążyłem też zauważyć że nie jednemu już wytykałeś że nie trzyma odpowiedniego poziomu. Więc dlatego zwróciłem się do Ciebie jako osoby opiniotwórczej w tej materii o oświecenie w sprawie doboru mentora. Dlatego ponawiam pytanie Któż to taki? Oświeć mnie. może "ktokolwiek" ? oczywiście w odpowiedniej interpretacji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.04.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 No właśnie. Obawiałem się że to zauważysz. No i stało się. Zdążyłem też zauważyć że nie jednemu już wytykałeś że nie trzyma odpowiedniego poziomu. Więc dlatego zwróciłem się do Ciebie jako osoby opiniotwórczej w tej materii o oświecenie w sprawie doboru mentora. Dlatego ponawiam pytanie Któż to taki? Oświeć mnie. Może osoba która tak pozytywnie ukształtowała Ciebie wywrze też na mnie podobnie wielki wpływ, żebym mógł w drugim rzędzie stanąć za Tobą. Nawet nie śmiem marzyć żeby dorównać Tobie, bo proces oświecenia jest długotrwałym, więc zawsze będę w tyle za Tobą gdyż masz co najmniej kilkuletnią przewagę w chłonięciu nauk tego światłego człowieka. Podaj proszę kto to żebym i ja mógł poznać prawdę bo zaczynam czuć wewnętrzną pustkę, co raczyłeś zauważyć. Jeśli mnie oświeci będziesz miał namacalny dowód na wniesienie Swojego wkładu w odbudowę moralną kraju. Czyż człowiek zagubiony w dzisiejszej rzeczywistości nie jest wart przychylnego spojrzenia kogoś kto już posiadł tą jedynie słuszną wiedzę. Liczę na Twoje współczucie dla kogoś kto zbłądził i pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Mam nadzieję że na samym współczuciu się nie skończy, bo dobroć ludzka podobno nie zna granic. Z poważaniem mój Ojciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 21.04.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 W momencie kiedy zadałeś to pytanie rozumiem, że masz takiego Człowieka, kto to? Odpowiedz jaką udzieliłeś teraz cisnęła się na "usta" również mnie, ale doszedłem do wniosku że mimo że mój Ojciec piastuje role nestora rodu nie jest autorytetem społecznym a li tylko rodzinnym. Z racji wieku i doświadczenia życiowego cieszy się autorytetem rodziny. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulować rodziciela który dorobił się szacunku społecznego za wniesiony wkład w krzewienie wartości moralnych na forum społecznym. To jednak wymaga dużo pracy i nieskazitelnej opinii we wszystkich środowiskach. Aż tak dużo w naszym kraju nie ma ludzi którzy cieszą się szacunkiem nawet wśród osób które zawsze były w opozycji. Takie życiorysy powinny być upubliczniane w tych ciężkich czasach kiedy brak wzorców moralnych. Na pewno już ktoś to zebrał w całość i opracował. Możesz powiedzieć gdzie znaleźć te opracowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts