yarpenowski 21.04.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) Do BOHO , Jani_63 ; Myślę, że życie dzieli się na straszne i żałosne. To są dwie kategorie. Straszne to, no nie wiem, śmiertelne przypadki, niewidomi, kalectwo. Nie wiem jak sobie ludzie dają z tym radę, to zadziwiające. A żałosne są życia wszystkich pozostałych. Więc jeżeli jesteś żałosny, powinieneś być wdzięczny losowi, że jesteś żałosny, bo być żałosnym to wielkie szczęście. Jeśli się już kogoś cytuje, w tym przypadku Woody'iego Allena, to wypadałoby podać autora. W innym przypadku jest co plagiat. Rozumiem, że masz otwartą zakładkę z cytatami, ale sugerowałbym ich wklejanie wtedy kiedy są zasadne, nie dlatego, że akurat się skopiował ... Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 21.04.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Jeśli się już kogoś cytuje, w tym przypadku Woody'iego Allena, to wypadałoby podać autora. W innym przypadku jest co plagiat. Rozumiem, że masz otwartą zakładkę z cytatami, ale sugerowałbym ich wklejanie wtedy kiedy są zasadne, nie dlatego, że akurat się skopiował ... obawiam się, że to może być niestety trudne... bardzo trudne...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 21.04.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 obawiam się, że to może być niestety trudne... bardzo trudne...... Ale za to jak inteligentnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.04.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 a wiecie jakie byly ostatnie slowa wypowiedziane na pokladzie samolotu z b. prezydentem - spadaj dziadu jeszcze to, godne odnotowania podziwiam poczucie "humoru" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.04.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Wy jeszcze ciągniecie ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 21.04.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Ale za to jak inteligentnie wygląda. Bardzo trzeba uważać na tych ludzi, których natura pobłogosławiła talentem, ale do talentu nie dodała im rozumu. Ci bowiem są najgroźniejszymi rywalami każdej umiejętności i w ogóle ludzkiej wspólnoty. Można współpracować z człowiekiem mniejszego talentu, lecz rozumnym, natomiast z utalentowanym, ale głupim - nie ma zgody. W ten sposób obdarowany i pokarany człowiek wiecznie podejrzewa, że coś wyjdzie na jaw; podejrzewa słusznie. W końcu naprawdę wychodzi na jaw, że jest głupi, i ten smutny defekt oddziałuje na jego dzieło i talent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.04.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 skoro FORUMOWICZ WIELKI SERCEM go założył, zapewne żyje zasilany tym wielkim sercem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 21.04.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 marian gra nawiedzonego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 21.04.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 marian gra nawiedzonego..... No nie wiem czy marian tylko gra nawiedzonego , wygląda to raczej autentycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 21.04.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 No nie wiem czy marian tylko gra nawiedzonego , wygląda to raczej autentycznie. myślisz, że gościa nawiedziło NA NASZYCH OCZACH ? ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 21.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Nie wiem! Natchnienie i spazmy patriotyczne ma chyba jednak od urodzenia.Genetycznie po wójkach ( jak pisze), powstańcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 21.04.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Bardzo trzeba uważać na tych ludzi, których natura pobłogosławiła talentem, ale do talentu nie dodała im rozumu. Ci bowiem są najgroźniejszymi rywalami każdej umiejętności i w ogóle ludzkiej wspólnoty. Można współpracować z człowiekiem mniejszego talentu, lecz rozumnym, natomiast z utalentowanym, ale głupim - nie ma zgody. W ten sposób obdarowany i pokarany człowiek wiecznie podejrzewa, że coś wyjdzie na jaw; podejrzewa słusznie. W końcu naprawdę wychodzi na jaw, że jest głupi, i ten smutny defekt oddziałuje na jego dzieło i talent. © by Sándor Márai / Księga Ziół Coraz bardziej mam wrażenie, że Marian to jakiś neo-bot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 21.04.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Coraz bardziej mam wrażenie, że Marian to jakiś neo-bot. Myślę, że teraz już trochę przesadziłeś. To po prostu powołanie i należy za to go docenić. Jest misyjny jak TVP, czuły jak Szymala i obiektywny niczym Janek Pośpieszalski. I pięknie cytuje, chociaż czasem bez związku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 21.04.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Myślę, że teraz już trochę przesadziłeś. To po prostu powołanie i należy za to go docenić. Jest misyjny jak TVP, czuły jak Szymala i obiektywny niczym Janek Pośpieszalski. I pięknie cytuje, chociaż czasem bez związku. Zapisałem własną myśl: "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliżniemu twemu " Czy to źle, czy dobrze, że dopiero po chwili spostrzegłem - popełniłem plagiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 21.04.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 - A tak wracajac do tematu...............i pana Wajdy przy okazji . Nikt panu Wajdzie nie mowi i nie doradza co ma ustawiac u siebie w salonie wiec niech pan Wajda nie mowi metropolicie krakowskiemu w ktorej krypcie co postawic . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 21.04.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Zapisałem własną myśl: "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliżniemu twemu " Czy to źle, czy dobrze, że dopiero po chwili spostrzegłem - popełniłem plagiat. Nie frasuj się. U ciebie ten cytat, to odruch bezwarunkowy.Szkoda ,że jego treść nie stosowana do siebie. Na końcu zdania drugiego postaw znak zapytania. Polak w każdym razie tak by zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 21.04.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 - To Meksykanie na przyklad nie uzywaja znakow zapytania ? Tylko Polacy ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 21.04.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 - To Meksykanie na przyklad nie uzywaja znakow zapytania ? Tylko Polacy ? - Prawdziwi Meksykanie patryjoci tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 21.04.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 - A tak wracajac do tematu...............i pana Wajdy przy okazji . Nikt panu Wajdzie nie mowi i nie doradza co ma ustawiac u siebie w salonie wiec niech pan Wajda nie mowi metropolicie krakowskiemu w ktorej krypcie co postawic . - Ciekawa analogia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 21.04.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Nie frasuj się. U ciebie ten cytat, to odruch bezwarunkowy.Szkoda ,że jego treść nie stosowana do siebie. Na końcu zdania drugiego postaw znak zapytania. Polak w każdym razie tak by zrobił. Jakoś sobie nie przypominam żebym mówił fałszywie o sp. L. Kaczynskim ?? Może zacytujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts