Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pochówek na Wawelu?? Lech Kaczyński pochowany w Krakowie

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 967
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Był jeszcze zamach na Kennedy'ego. Tyle, że zginął tylko on.

Ach, no i jeszcze zamach na rodzinę panującą w Nepalu (przez jednego z jej członków, co doprowadziło do upadku monarchii w tym kraju)

tyle co pamiętam, ale pewnie by się coś znalazło.

A wcześniej Lincoln i Gabriel Narutowicz

Edytowane przez Jani_63

To zakrawa juz o paranoję.:jawdrop:

pochować człowieka na Wawelu tylko dlatego,ze miał pecha i samolot, którym leciał rozbił się.......taaaaaaaaa bohaterstwo, martyrologia i oddanie za ojczyznę.....żenujące

Temat Wawelu nie powinien być teraz "uruchamiany".

My, robaczki nie mamy na to wpływu, a niepotrzebnie bierzemy się za łby.

Nie upodabniajmy się do polityków,bo oni z tego żyją, a my tylko niepotrzebnie skaczemy sobie do oczu.

Jest tragedia i żałoba,uszanujmy to ,choćby ze względu na te młode dziewczyny,piękne i wykształcone,przed którymi było całe piękne życie....

Jak kurz opadnie znów sobie skoczymy do gardła. OK?

T,choćby ze względu na te młode dziewczyny,piękne i wykształcone,przed którymi było całe piękne życie....

Widziałam dziś reportaż.....i tym razem naprawdę się wzruszyłam,przyznam ,że pierwszy raz od katastrofy....

No dobrze, ale teraz tak uczciwie. Kto pierwszy wyszedł z tą propozycją. Pytam z ciekawości.

Czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka. Trzeba trochę skupienia, uwagi i szczerych chęci. Napisałam wyraźnie "od czasów kiedy w pełni odzyskaliśmy niepodległość". Poza tym nie mam nic przeciwko, żeby ich tam przenieść, gdyby się tak przyjęło.

Bylas kiedys na Wawelu? Nie wiesz, ze tam po prostu nie ma juz miejsca? Nie zacznie to byc zadna "swiecka tradycja", bo to po prostu niemozliwe. Kilka tygodni temu pod wplywem protestow spolecznych zrezygnowano z nadania Lechowi Kaczynskiemu honorowego obywatelstwa miasta Krakowa. Mozna sie bylo spodziewac prostestow i one sa. Facebook az wrze, wlasnie skonczyly sie prostesty pod kuria, jutro kolejne. Jaro powinien byl sie tego spodziewac, jak mozna bylo narazic na cos takiego corke Kaczynskich? Co jest zlego w Warszawie, w bazylice Jana Chrzciciela, gdzie lezy Narutowicz i Moscicki? Papiezy chowa sie w Watykanie, a prezydentow Polski w Warszawie. Nie moze tak zostac?

To co robi J.Kaczynski jest chore.Dorazne cele polityczne,megalomania,pycha.Mielismy chwile poczucia jednosci, wspolnoty.Wykorzystuje sie chwile tragedi,zalu.

Wszedzie tylko nie Wawel to Nas Polakow zaczyna dzielic.

Krzymi

P.S moze tak jak we Francj w panteonie zasluzonch skladane sa prochy po 100 latach od smierci.

przed chwilą na TVN24 widziałam jak młodzi ludzie z Krakowa protestują przeciwko pochowaniu Kaczyńskich na Wawelu. Czytałam wypowiedzi na onecie. Jakoś nie widze, żeby naród był za tym, żeby byli pochowani w Krakowie. Uważam, że Aleja Zasłużonych na Powązkach to bardzo dobre miejsce.

No nie, nie mogę się powstrzymać: grupka klakierów skrzyknięta naprędce przez "pomysłowych" redaktorów z TVN (Tusk Vision Network) i jakże opiniotwórcze "komentarze na Onecie" to WOLA NARODU. Ludzie opamiętajcie się, już wyobrażam sobie co będzie jak minie żałoba narodowa: zamiast zapowiadanego przełomu adwersarze poprzegryzają sobie gardła zanim dopalą się znicze. Co Wam tak w oczy kole ten Wawel - miejsce jak inne. Jeśli rzeczywiście to błąd i wyborcy odczytają ten pochówek jako akt pychy to zweryfikują kandydata PISu już w czerwcu. Zapłaci za to i będziecie triumfować. Ale w takiej chwili żonglować zasługami i licytować która z głów naszego państwa jest godna/niegodna by spocząć na Wawelu jest co najmniej niesmaczne...

Ale w takiej chwili żonglować zasługami i licytować która z głów naszego państwa jest godna/niegodna by spocząć na Wawelu jest co najmniej niesmaczne...

w tym przypadku nawet czym pożonglować nie ma :(

jak chcą wawelu to niech tak będzie

byle by jak najszybciej bo ludziom bije na dekiel w prześciganiu się by go wychwalać

bo puki co to ja nie widzę tragedii narodowej tylko cyrk związany z pochówkiem

jak sprawy potoczą się tym tempem to

do niedzieli rozpocznie się proces beatyfikacyjny

myślę że wszyscy powinni go godnie i z szacunkiem pożegnać a nie robić szopek

No nie, nie mogę się powstrzymać: grupka klakierów skrzyknięta naprędce przez "pomysłowych" redaktorów z TVN (Tusk Vision Network) i jakże opiniotwórcze "komentarze na Onecie" to WOLA NARODU. Ludzie opamiętajcie się, już wyobrażam sobie co będzie jak minie żałoba narodowa: zamiast zapowiadanego przełomu adwersarze poprzegryzają sobie gardła zanim dopalą się znicze. Co Wam tak w oczy kole ten Wawel - miejsce jak inne. Jeśli rzeczywiście to błąd i wyborcy odczytają ten pochówek jako akt pychy to zweryfikują kandydata PISu już w czerwcu. Zapłaci za to i będziecie triumfować. Ale w takiej chwili żonglować zasługami i licytować która z głów naszego państwa jest godna/niegodna by spocząć na Wawelu jest co najmniej niesmaczne...

Tak - te wyboldowane zdania szczegolnie niestrawne sa :(