malgos2 13.04.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Najwyraźniej jest, ale czemu zmieniasz temat? Najwyrazniej jest dla 2 osob, jestes pewna, ze jest dla wiekszej ilosci ze tak chetnie przenosisz wszystkich na Wawel? Moze jednak odpowiesz, kiedy bylas w krypcie ostatnio? Co do reszty to musisz mi wytlumaczyc dokladniej, o co Ci chodzi, bo nie ogarniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.04.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 O proszę - jak na zawołanie: klasyczny "upór maniaka". I jak tu takich szanować... po Twoich wpisach śmiem twierdzić, że nawet nie znasz znaczenia słowa "szacunek". Wygoogluj sobie - kiedyś w życiu moze Cisię przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Najwyrazniej jest dla 2 osob, jestes pewna, ze jest dla wiekszej ilosci ze tak chetnie przenosisz wszystkich na Wawel? Moze jednak odpowiesz, kiedy bylas w krypcie ostatnio? Co do reszty to musisz mi wytlumaczyc dokladniej, o co Ci chodzi, bo nie ogarniam... Kiedy byłam na Wawelu? Na pewno było tam tyle samo osób pochowanych co dziś... A reszty nie będę Ci tłumaczyć, bo jaśniej się nie da. Skoro nie ogarniasz to trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 13.04.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 jestem przekonany, że Sanktuarium Narodowe na Wawelu to miejsce dla Królów, Bohaterów Narodowych i wybitnych Polaków. Byłem, jestem zwolennikiem polityki historycznej ś.p. Prezydenta RP i sam byłem wychowywany w etosie Marszałka ale szczerze powiem to nie uważam, że jest godzien w tej chwili najświętszego miejsca w Polsce z prostej przyczyny - nie jest Bohaterem Narodowym Polski.Jest Bohaterem Narodowym Gruzji, taki tytuł nadał mu wczoraj bądź przedwczoraj ichni Prezydent niestety, nie pomnę jakie ma imię (nie za bardzo też kojarzę w tej chwili gdzie ta Gruzja). Szczerze mówiąc to kardynał Dziwisz ogłaszając tę hiobową wieść bezkrytycznie podzielił Naród. W mojej ocenie to powinno się spytać Narodu czy pretendent zasługuje na ten najwyższy zaszczyt jaki może spotkać Polaka katolika a tymczasowo szczątki Prezydenta powinny spocząć np. w Aleji Zasłużonych na Powązkach. Jakoś to trzeba klepnąć bo co nam pozostało - kopanie z koniem ? Ciekawe co by Kardynał miał do powodzenia gdyby wierni przestali rzucać na tacę przez 4 niedziele - może by sobie przypomniał o Narodzie ? Kasa jednak najbardziej boli w dzisiejszych czasach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wosk96 13.04.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 po Twoich wpisach śmiem twierdzić, że nawet nie znasz znaczenia słowa "szacunek". Wygoogluj sobie - kiedyś w życiu moze Cisię przydać Ach! Przyganiał kocioł garnkowi...A przeczytaj sobie jeszcze raz swoja wypowiedź: domagasz się szacunku dla siebie, a nie potrafisz uszanować Osoby zmarłej przed kilkoma dniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Ale gafa, miało być Jarosław. Ja miałam na myśli raczej kardynała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 grupka klakierów skrzyknięta naprędce przez "pomysłowych" redaktorów z TVN (Tusk Vision Network) i jakże opiniotwórcze "komentarze na Onecie" to WOLA NARODU. Rozumiem, że negatywne wypowiedzi na tym forum piszą: komuniści Żydzi masoni grupa klakierów TVN (do wyboru) I w związku z powyższym nie wyrażają opinii społecznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.04.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Kiedy byłam na Wawelu? Na pewno było tam tyle samo osób pochowanych co dziś... a możesz uściślić kiedy ? absolutnie pewna jesteś ,że przez ten czas grobów nie przybyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wosk96 13.04.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Rozumiem, że negatywne wypowiedzi na tym forum piszą: komuniści Żydzi masoni grupa klakierów TVN (do wyboru) I w związku z powyższym nie wyrażają opinii społecznych? Jak najbardziej wyrażają SWOJĄ opinię. Ale nie opinię całego narodu (chyba, że nasz naród składa się tylko z komunistów, Żydów, masonów, klakierów TVN). Ale chyba tak nie jest... Przeczytaj wypowiedź agnieszkakusi, do której odnosił się mój komentarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.04.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Najwyraźniej jest, ale czemu zmieniasz temat? w krypcie Piłsudskiego jest akurat miejsce tylko na 1 trumnę. Kaczyńska miałaby być pochowana w krypcie Leonarda, w której leży Sikorski. Ja też jestem na nie jeśli chodzi o pochowanie Kaczyńskiego na Wawelu. Wszyscy na niego narzekali jak żył, a teraz niemal świętym się stał . Ja o wiele bardziej żałuję stewardess, pilotów i tych z BOR'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 a możesz uściślić kiedy ? absolutnie pewna jesteś ,że przez ten czas grobów nie przybyło ? No wiesz... W sumie nie zaglądam tam co dzień. Może od początku roku jakiś przybył. Tego nie wiem z cała pewnością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Ale dlaczego nazwałeś młodych, protestujących ludzi klakierami? Całkiem sporo osób na forum tez jest zniesmaczona tym pomysłem i gdyby mieszkali w w Krakowie, być może też ujrzałbyś ich w TVN. Czy profesorzy UJ tez są klakierami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 13.04.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Wawel zawsze był dla mnie takim "miejscem magicznym". Jakimś echem dawnych czasów, kiedy Polska była inna, dostojniejsza, poważana.Jeśli teraz śp. Kaczyńscy zostaną tam pochowani to miejsce to straci całą swoją magię, a stanie się kolejnym symbolem narodowym zawłaszczonym w imię partyjnych interesów. Nie mogę powiedzieć że Lech nie był patriotą - na pewno był, choć miał wizję Polski diametralnie rożną od mojej. Ale znam wielu patriotów, którzy bardziej zasługiwaliby na miejsce na Wawelu niż on. Sęk polega na tym, że ich rodziny nawet nie rozważałyby takiej opcji, żeby pochować ich na Wawelu obok królów i bohaterów narodowych. Więcej pokory, mniej pychy i megalomanii. Co przykre, że pomysł promuje Dziwisz, który powinien być szczególnie wrażliwy na takie rzeczy. Wiadomo nie od dziś, że duża część (większość ?) Polaków nie poważała Kaczyńskiego jako prezydenta, a mylić smutek i współczucie z powodu śmierci z uwielbieniem i aprobatą jego poczynań to już gruby nietakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.04.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Jak najbardziej wyrażają SWOJĄ opinię. Ale nie opinię całego narodu (chyba, że nasz naród składa się tylko z komunistów, Żydów, masonów, klakierów TVN). Ale chyba tak nie jest... Przeczytaj wypowiedź agnieszkakusi, do której odnosił się mój komentarz... Od kilku dni szłyszę, czytam "Cały naród w żałobie," " Wszyscy Polacy oplakuja prezydenta," - czy to nie jest opina na wyrost, czy aby napewno wszyscy i cały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.04.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Ja miałam na myśli raczej kardynała. Tak, wiem JoShi. Chiałam tylko naprawić swój błąd w imionach. Wracając do sprawy, kardynał prawdopodobnie zaproponował, a Jarosław podchwycił. Mimo to jednak uważam, że nie powinien. Miejsce pochówku Prezydenta Kaczyńskiego powinno być Warszawie. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Co przykre, że pomysł promuje Dziwisz, który powinien być szczególnie wrażliwy na takie rzeczy. Temu to się akurat nie dziwię. Jakoś nie spodziewam się po nim ani szczególnego taktu ani wrażliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 No wiesz... W sumie nie zaglądam tam co dzień. Może od początku roku jakiś przybył. Tego nie wiem z cała pewnością... Ostatni pochówek miał miejsce 17 września 1993 - Sikorskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Od kilku dni szłyszę, czytam "Cały naród w żałobie," " Wszyscy Polacy oplakuja prezydenta," - czy to nie jest opina na wyrost, czy aby napewno wszyscy i cały ? Ciiiii.... Mnie za takie przypuszczenie zlinczowano. Hhmm.. Chyba ze już jest koniec żałoby i można pisać co się myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.04.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 No wiesz... W sumie nie zaglądam tam co dzień. Może od początku roku jakiś przybył. Tego nie wiem z cała pewnością... no nie na początku tego roku, ale mimo to proponuję wycieczkę ze zwróceniem uwagi na ilość miejsca w kryptach. Ale cóż....przy tak dobieranych zasłużonych obywatelach rozbudujemy Wawel....myslę, że już czas zaczynać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Ostatni pochówek miał miejsce 17 września 1993 - Sikorskiego. Nooo. Czyli jednak miałam aktualne dane. Ciiiii.... Mnie za takie przypuszczenie zlinczowano. Nie za przypuszczenia a jedynie za miejsce, czas i sposób ich wypowiedzenia. Nie udawaj, że nie rozumiesz. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez JoShi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts