Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polska prasa widziana "z boku"

Sloneczko

Recommended Posts

Ktoś już gdzieś cytował pismo śp. Gosiewskiego z pytaniami - jak mogło dojśc do odznaczenia pilota, który odmówił lądowania w Gruzji.

Niestety, coraz bardziej wygląda na to, że zginęli, bo taka była presja na to tragiczne lądowanie. :(

... Takie same wielkie słowa, marsze milczenia, świece, kwiaty, obiecywanie sobie, że będziemy lepsi. I co? I nic. Taka jest mentalność Polaka. Owszem potrafimy się jednoczyć w obliczu tragedii, ale za chwilę o tym zapominamy.

Demokracja w Polsce jest wypaczona przez wrogie Polsce srodki przekazu, ludzie sa malo wyrobieni politycznie i latwi przez to do manipulacji.

W innych krajach jest to nie dopomyslenia jak nasmiewanie sie z prezydenta, zamknieto by ta gazete szybko, bo nikt ich produktu by nie kupil z dnia na dzien.

Demokracja w Polsce jest wypaczona przez wrogie Polsce srodki przekazu, ludzie sa malo wyrobieni politycznie i latwi przez to do manipulacji.

W innych krajach jest to nie dopomyslenia jak nasmiewanie sie z prezydenta, zamknieto by ta gazete szybko, bo nikt ich produktu by nie kupil z dnia na dzien.

Proszę Cie, w USA na przykład nikt nie bawi sie w niuanse, żarty z elity politycznej i finansowej są na dużo "cięższym" poziomie niż te spotykane u nas.

Jeśli juz tak bardzo polski chcesz być, to czemu Ciebie tutaj nie ma, hę?

Wróć, żyj w tym kraju, martw się tymi samymi rzeczami, co my wtedy porozmawiamy o tym, co polskie, a co nie. Instead.

No chyba, że masz na myśli takie kraje jak Białoruś czy obecnie w mniejszym zakresie Rosję.

No ale my chyba raczej jesteśmy bliżej Francji i Włoch, ze nie wspomnę już o Niemczech – choć w porównaniu akurat z nimi to u nas mały pikuś – przepraszam Pan Pikuś.

Proszę Cie, w USA na przykład nikt nie bawi sie w niuanse, żarty z elity politycznej i finansowej są na dużo "cięższym" poziomie niż te spotykane u nas.

Jeśli juz tak bardzo polski chcesz być, to czemu Ciebie tutaj nie ma, hę?

Wróć, żyj w tym kraju, martw się tymi samymi rzeczami, co my wtedy porozmawiamy o tym, co polskie, a co nie. Instead.

Zalowalem wiele razy ze wyjechalem w najlepszym okresie tzn, tuz przed, Luty 1990. Probowalem 10 lat wczesniej, ale kapusie nie spali. Od kilku lat podejmowalem proby znalezienia pracy w Polsce nie moge trafic na firme ktora ma takie potrzeby. W koncu wroce do Polski bo taki mam zamiar. Napewno nie bede uzywal zwrotu "w tym kraju", mimo ze nie mieszkam w mojej Ojczyznie martwie sie o MOJ kraj codziennie. Nie podoba mi sie bardzo kiedy obce sily mieszaja Polakom w glowach i robia znich europejczykow pozal sie Boze. Sprawdz to np z Niemcami napewno sa niemieckimi patriotami a potem ewentualnie europejczykami. Stalin wiedzial co robi mordujac patriotow w Katyniu, i pozniej po wojnie.

Srodki przekazu w Polsce w zdecydowanej wiekszosci sa wrogie Polsce, niema rownowagi miedzy lewym i prawym skrzydlem w mediach, gra toczy sie do jednej bramki.

Edytowane przez Bogdan_905

Kiedyś w 2006 roku założyłem taki wątek:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56062-Divide-et-impera.-Czwór(-)podział-władzy.&highlight=divide+impera

W zasadzie mój pogląd na ten temat nie zmienił się zbyt zasadniczo.

Media są konkurentem władzy wykonawczej i mogą wywierać presję na władzę sądowniczą i ustawodawczą...

Nie wyciął (wyciąąął, Polaku), bo pyskówki nie było. Przeniósł na właściwe miejsce: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158922-Polska-prasa-widziana-quot-z-boku-quot

Pyskówka została usunięta, z udziałem Elfir i kilku innych osób po drugiej stronie płotu.

Część wpisów została przeniesiona pod wskazany przez Ciebie adres.

Próbowałem znaleźć w słowniku i na www słowa wyciął lub wycioł żadne z nich nie istnieje "tam" trzeba by było sięgnąć po pomoc językoznawcy.

wyciąć oczywiście ale wyciął to troche za duży łamaniec, podobnie usunąć i usunął albo usunoł , może masz rację, muszę to sprawdzić z żoną.:oops:

Próbowałem znaleźć w słowniku i na www słowa wyciął lub wycioł żadne z nich nie istnieje "tam" trzeba by było sięgnąć po pomoc językoznawcy.

wyciąć oczywiście ale wyciął to troche za duży łamaniec, podobnie usunąć i usunął albo usunoł , może masz rację, muszę to sprawdzić z żoną.:oops:

niektórzy taką wiedzę tajemną wynoszą ze szkoły podstawowej.....

...Próbowałem znaleźć w słowniku i na www słowa wyciął lub wycioł żadne z nich nie istnieje "tam" trzeba by było sięgnąć po pomoc językoznawcy.

Po konsultacji wyciol brzmi poprawnie i to mi wystarczy w zupelnosci.:cool:

Po pyskowce zrobilo sie cicho, o przylazlo to tu znowu.

Edytowane przez Bogdan_905