Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zastanawiam się, po co napisałeś ten post.

poniweaz mi wolno pisac posty i wyrazac wlasne zdanie od lat nie mieszkam w polsce i z pewnej odleglosci inaczej patrzy sie na polska polityke zagraniczna

np. w hiszpani w ciagu ostatnich 4 lat dwa razy mowilo sie o polsce

1 afera z p. Leperem i jego czlonkami w tle tzw. sex-afera

2 wypadek w smolensku, nie moga wyjsc z podziwu jak tylu politykow, generalow moznabylo zalodowac do jednego samolotu i wszystko to rozsmarowac przed pasem startowym w rosii

w niemczech

1 polski kierowca TIR-a rozwalil kilka osobowek poniweaz byl w trasie 48 godzin

2 polacy z okolic koszalina napoadali na jubilerow przez okolo 3 lata

3 zamknieto puff w hamburgu gdzie wiekszosc panienek byla z polski itp. itd.

takie sa na zachodzie wiadomosci z polski i o polsce

ale naturalnie to sa teorie spiskowe poniewaz w polsce mieszkaja nie tylko Leper i Kaczynscy

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

-

A co, juz owdowialas ?

To byly grzybki czy rybka ?

-

lump ,widzę ,że po nocach spać nie możesz, ale nie martw się - zapewniam,że nie zamierzam robić ci konkurencji .trochę się obawiam czy aby wśród energicznych i wszędobylskich (cóż za poezja swoja drogą ) twoje szanse niezbyt marne, ale będę trzymać kciuki - taka pierwsza dama to byłby zaszczyt :lol2:

grzybów nie używam - a tobie radzę zmniejszyć dawki. zwłaszcza jeśli do pałacu się szykujesz :rolleyes:

Z drugiej strony to byłaby jakaś nowa jakość - prezydentura oparta na potrzebie opiekowania się prezydentem.

Może USA zniosły by nam wizy, bo jakby Obama zobaczył Kaczyńskiego to chciałby się nim zaopiekować, Putin by go przytulił i uścisnął - tak z potrzeby opieki. Janukowicz nawróciłby się z prorosyjskiego kursu, bo potrzeba opieki polskim prezydentem byłaby silniejsza niż prorosyjskie ciągoty ... widzę samo pasmo sukcesów.

też mnie zaczyna ta koncepcja intrygować.

Ale zgrożenie widzę tutaj :

-

Musze tez napisac, ze wbrew temu co pokazuja na wizji , gdyby Jaroslawa postawic obok wielu panow w jego wieku to Jaroslaw naprawde odbija na plus - wiec trudno sie dziwic wdowom, ze traca glowe .

Wolę nie myśleć co byłoby gdyby np. Miszel O. nie zdołała oprzeć się urokowi Jarosława.

Albo chociaż Karla S. z domu B. ;)

Edytowane przez Zochna
tak, był.

poniweaz mi wolno pisac posty i wyrazac wlasne zdanie od lat nie mieszkam w polsce i z pewnej odleglosci inaczej patrzy sie na polska polityke zagraniczna

2 wypadek w smolensku, nie moga wyjsc z podziwu jak tylu politykow, generalow moznabylo zalodowac do jednego samolotu i wszystko to rozsmarowac przed pasem startowym w rosii

w niemczech

ale naturalnie to sa teorie spiskowe poniewaz w polsce mieszkaja nie tylko Leper i Kaczynscy

-

Nie tylko .

W Stanach w telewizji np tez o Meksykanach mowi sie zle albo wcale i co z tego ?

-

Meksykanie tworza prezna grupe spoleczna i ulica w Stanach mowi przewaznie juz po hiszpansku, angielski staje sie powoli jedynie i az jezykiem urzedowym - ale o tym w telewizji - cisza .

To jest paradoks - srodki masowego przekazu maja informowac i pokazywac rzeczywistosc a sa w stanie przekazac jedynie drobny jej wycinek na dodatek zalezny od sponsorow .

Edytowane przez barakuda1

-

Takie swietne, ze masz szanse na duza kariere w TVN ie, zglos sie .

-

Chciałem ale już nie mogę :( Złożyłem już wcześniej akces do innej TV.

Niedługo będę gościł u Ciebie w domu na ekranie telewizora.

Wiesz o jakiej mówię. Prawda?

To ta co tak mocno TRwa w Twoich realiach.:lol2:

-

Ale smieszne hahahahaha , kupa smiechu, ale z przewaga kupy .

Jak ktos widzi tylko na jedno oko to tez wyzwala to w tobie po-klady dobrego humoru ?

Mozesz sobie goscic ale na pewno nie u mnie bo ja nie mam telewizora poza tym - moj dom

moja twierdza - i nie przypominam sobie zebym cie kiedykolwiek zapraszala - nie pochlebiaj sobie .

Tzn nie po-chlebiaj sobie.

-

w niemczech

-

Aha .

Zapomnialabym .

A o Hiszpanach w telewizji anglo saskiej jest albo zle albo juz tylko gorzej - Hiszpanie sa glupi, brudnawi, okrutni a w najlepszym razie podstepni ,na dodatek glupio podstepni.

Nie mowiac o tym, ze nie potrafia sie rzadzic i stad kraje hiszpanskojezyczne maja nieustajace klopoty gospodarcze , ktore wynikaja z podrzednego charakteru ich mieszkancow.

-

No i oczywiscie hahahaha w zartach wystepuje senor Cutasposampas hahahahahahaha .

Niski, gruby, glupawy i brudnawy hahahahahahahahaha .

-

Mozesz sobie goscic ale na pewno nie u mnie bo ja nie mam telewizora poza tym - moj dom

moja twierdza - i nie przypominam sobie zebym cie kiedykolwiek zapraszala - nie pochlebiaj sobie .

:oGdzieżbym śmiał. Nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby przekraczać próg Twojego domu.

I pomyśleć że całą wiedzę czerpiesz tylko z radia. No no.:confused:

To musi być RM bo tylko ono może przekonać wiernych słuchaczy żeby nie widząc na własne oczy,

mówili autorytatywnie co się mówi w telewizji o innych nacjach.

I do tego ze szczegółami anatomicznymi osób tam przedstawianych.

-

A o Hiszpanach w telewizji anglo saskiej jest albo zle albo juz tylko gorzej - Hiszpanie sa glupi, brudnawi, okrutni a w najlepszym razie podstepni ,na dodatek glupio podstepni.

Nie mowiac o tym, ze nie potrafia sie rzadzic i stad kraje hiszpanskojezyczne maja nieustajace klopoty gospodarcze , ktore wynikaja z podrzednego charakteru ich mieszkancow.

-

No i oczywiscie hahahaha w zartach wystepuje senor Cutasposampas hahahahahahaha .

Niski, gruby, glupawy i brudnawy hahahahahahahahaha .

Ja bym tak żadnemu radiu nie zaufał :no:

-

Nie prowadze agroturystyki i nie jestem zobowiazana do przyjmowania wszystkich jesli tylko zaplaca .

Niestety, nie moglabym cie zaprosic do swojego domu bo nie zamierzam swiecic oczami ze wstydu przed innymi goscimi z twojego po-wodu .

Moi goscie ani ja nie przeprowadzamy drobiazgowego sledztwa kto jaka telewizje oglada albo jakiego radia slucha .

Spotykamy sie w moim domu na zupelnie innej plaszczyznie ktora dla ciebie jest i bedzie niezrozumiala.

Radia owszem slucham . Stacji z gatunku RB + jesli ci to cos mowi .

Jak prowadze samochod.

Spisz protokol, panie sledczy .

-

A jesli slucham Radia Maryja to nie zamierzam sie z tego powodu ukrywac - bo radio jest po to zeby go sluchac i jesli ktos chce to sobie slucha bo tak jest w demokracji i nic ci do tego , swiatly po-stepowcu .

-

Nie wiem o co Ci chodzi z tym zapraszaniem.:-?

Napisałem już wcześniej że nie jestem zainteresowany, a Ty dalej swoje.

Przykro mi, ale musisz się pogodzić z tym, że mimo drążenia tematu zaproszenia jednak nie jestem zainteresowany.:no:

Tak jak nie jestem zainteresowany płaszczyzną spotkań w Twoim domu.

Nie znam się na szydełkowaniu i robieniu na drutach, i chyba nie jestem zainteresowany zglebieniem tych umiejętności, więc marny byłby ze mnie kompan przy dzierganiu berecików z włoczki moherowej.:rolleyes:

Wiem że najlepszą obroną jest atak, też czytałem Sun Tzu i ale podejrzewanie mnie o prowadzenie śledztwa przeciw Tobie to już lekka przesada.

Poza tym protokół pisze się w celu zrelacjonowania jakiegoś zdarzenia.

Wiem że masz wysokie mniemanie o sobie, ale wybacz, jak dla mnie nie jest to wystarczający powód do sporządzania jakiś notatek odnośnie Ciebie.

To nie moja wina że piszesz co Ci ślina na palce przyniesie i najpierw piszesz że nie masz telewizora, a w siedem minut później ze szczegółami opisujesz co dana telewizja pokazała.

Gdybyś miała trochę wyobraźni i polotu to mogłaś łatwo wybrnąć z tej sprzeczności stwierdzeniem że widziałaś u znajomych, a nie od razu się odszczekiwać.

A tak już po zawodach. :bye:Zostałaś przyłapana na fakcie że piszesz co w danej minucie Ci pasuje i co niekoniecznie jest zgodne z prawdą.

Mając takie ciągoty do konfabulacji może warto porozmawiać z jakimś psychologiem.

W jednym tylko jesteś stała. W szafowaniu przyimkiem "po".

Po co to robisz wiesz tylko Ty.

Edytowane przez Jani_63

-

Nie chce misie z toba gadac .

A juz na pewno czytac dlugich i nudnych po-stow.

Przystepuje do dzirergania na drutach - jak wiele Amerykanek - jakiego rozowego, moherowego bereciku .

I zamierzam sobie sluchac radia MR oraz ogladac telewizje - taka co to wiesz - jest nie teges .

-

Minister Sergei Shoigu: Panie Premierze, o 10:50, samolot TU-154 lecący z Warszawy do Smoleńska zniknął z radarów w czasie podchodzenia do lądowania na Lotnisku Północnym w Smoleńsku. Samolot rozbił się w lesie 300 metrów od pasa startowego. (...) O 10:51 na miejsce katastrofy zostały wysłane 3 brygady straży pożarnej. (...)

Jakim cudem samolot znikł z radarów dopiero 10 minut po tym jak leżał rozbity, paląc się na ziemi, od kilku minut w towarzystwie oglądającej to z bliska delegacji rosyjskiej, która była przy wraku już wtedy, gdy kontroler miał jeszcze samolot na radarze?

Przedstawiciel Miedwiediewa Georgy Poltawczenko: ................. Gubernator Sergei Antufyev, ja i członkowie delegacji czekaliśmy na ten samolot. Kontroler lotów podszedł do nas i powiedział, że warunki pogodowe są bardzo złe, i mogę potwierdzić, że tak było. Moim zdaniem widoczność była nawet mniejsza niż 400 metrów. Było to ok. 10:30. Widoczność wynosiła ok. 100-150 metrów, mgła była bardzo gęsta. Kontroler powiedział nam, że zasugerował polskiej załodze lot na inne lotnisko, były trzy opcje - Mińsk, Witebsk i Moskwa. Kontroler powiedział, że ponieważ mają wystarczająco paliwa, załoga zdecydowała się kontynuować lot do Smoleńska, przyjrzeć się warunkom a potem podjąć decyzję. Kontrolerzy informowali, że załoga była zdecydowana na lądowanie. Prawie nie słyszeliśmy zbliżającego się samolotu, nie słyszeliśmy silników. Potem usłyszeliśmy dziwny dźwięk, który nie brzmiał jak uderzenie. A potem powiedziano nam, że samolot się rozbił. Byliśmy na miejscu katastrofy dosłownie po trzech minutach.

Jeśli prawdziwa jest ostatnio podawana godzina katastrofy, czyli 10:39, to ta transmitowana w Polsce narada Putina z najważniejszymi osobami w sztabie była zwykłą szopką mającą puścić w świat ewidentne kłamstwo (godzina katastrofy), i narrację jaka ma obowiązywać (mgła, wieża ostrzegająca pilotów, pilot lekceważący rekomendacje wieży i rozbijający się trochę na własne życzenie).

Poltawczenko twierdzi, że słyszał odgłos rozbijającego się samolotu i był przy wraku w ciągu 3 minut. Czyli ok. 10:43. Może nawet tak było. Tylko od tej godziny nic już się nie zgadza. Dlaczego alarm został włączony dopiero po kilkunastu minutach, a straż pożarna wysłana do gaszenia samolotu dopiero o 10:51, czyli 8 minut po tym jak do wraku zdążyła już dobiec cała rosyjska delegacja?

Czy pierwsze osoby bedące na miejscu katastrofy widziały rannych ( pierwsze info o katastrofie podało że są 3 osoby ranne ) ??

Minister Sergei Shoigu: Panie Premierze, o 10:50, samolot TU-154 lecący z Warszawy do Smoleńska zniknął z radarów w czasie podchodzenia do lądowania na Lotnisku Północnym w Smoleńsku. Samolot rozbił się w lesie 300 metrów od pasa startowego. (...) O 10:51 na miejsce katastrofy zostały wysłane 3 brygady straży pożarnej. (...)
Jeśli prawdziwa jest ostatnio podawana godzina katastrofy, czyli 10:39...

Czas Jest pojęciem względnym, ale ty mieszasz strefy czasowe.

Samolot rozbił się jak na razie oficjalnie o 8:56.

Jest to godzina naszego czasu i taka się posługujemy.

Ty podajesz przesunięcie o dwie godziny co odpowiada czasowi lokalnemu.

Dobrze by było zaznaczyć że w tekście - "czasu lokalnego",

bo jeszcze któś wysnuje kolejna teorię spiskową, że wiadomość o katastrofie podano na dwie godziny przed jej zdarzeniem.:D

Gość Pepeg z Gumy

Dobrze by było zaznaczyć że w tekście - "czasu lokalnego",

bo jeszcze któś wysnuje kolejna teorię spiskową, że wiadomość o katastrofie podano na dwie godziny przed jej zdarzeniem.:D

Ale po co? Tak przecież brzmi bardziej sensacyjnie i na korzyść spisku.

Delikatnie mówiac "nie zaskoczyłem" , ze po 3 tygodniach od katastrofy podajac cytat z konferencji rosyjskich władz " Gubernator Sergei Antufyev, ja i członkowie delegacji czekaliśmy na ten samolot. ...." ( zaznacze zeby nie było nieścisłości , czekali na lotnisku w Smolensku , zachodnia Rosja )

bede musiał tłumaczyc jak jest strefa czasowa w Rosji a jaka w Polsce :-(

ps; bardzo mnie to podbudowało a te 10 min. ( pomiędzy 10.40 a 10.50 czasu lokalnego ) kiedy nie widzieli samolotu ( na wskażnikach stacji radiolokacyjnych ) i prowadzili " po palcu" to mały pryszcz.