czmirek 02.05.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Zastanawiam się, po co napisałeś ten post. poniweaz mi wolno pisac posty i wyrazac wlasne zdanie od lat nie mieszkam w polsce i z pewnej odleglosci inaczej patrzy sie na polska polityke zagraniczna np. w hiszpani w ciagu ostatnich 4 lat dwa razy mowilo sie o polsce 1 afera z p. Leperem i jego czlonkami w tle tzw. sex-afera 2 wypadek w smolensku, nie moga wyjsc z podziwu jak tylu politykow, generalow moznabylo zalodowac do jednego samolotu i wszystko to rozsmarowac przed pasem startowym w rosii w niemczech 1 polski kierowca TIR-a rozwalil kilka osobowek poniweaz byl w trasie 48 godzin 2 polacy z okolic koszalina napoadali na jubilerow przez okolo 3 lata 3 zamknieto puff w hamburgu gdzie wiekszosc panienek byla z polski itp. itd. takie sa na zachodzie wiadomosci z polski i o polsce ale naturalnie to sa teorie spiskowe poniewaz w polsce mieszkaja nie tylko Leper i Kaczynscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.05.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 - A co, juz owdowialas ? To byly grzybki czy rybka ? - lump ,widzę ,że po nocach spać nie możesz, ale nie martw się - zapewniam,że nie zamierzam robić ci konkurencji .trochę się obawiam czy aby wśród energicznych i wszędobylskich (cóż za poezja swoja drogą ) twoje szanse niezbyt marne, ale będę trzymać kciuki - taka pierwsza dama to byłby zaszczyt grzybów nie używam - a tobie radzę zmniejszyć dawki. zwłaszcza jeśli do pałacu się szykujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.05.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) Z drugiej strony to byłaby jakaś nowa jakość - prezydentura oparta na potrzebie opiekowania się prezydentem. Może USA zniosły by nam wizy, bo jakby Obama zobaczył Kaczyńskiego to chciałby się nim zaopiekować, Putin by go przytulił i uścisnął - tak z potrzeby opieki. Janukowicz nawróciłby się z prorosyjskiego kursu, bo potrzeba opieki polskim prezydentem byłaby silniejsza niż prorosyjskie ciągoty ... widzę samo pasmo sukcesów. też mnie zaczyna ta koncepcja intrygować. Ale zgrożenie widzę tutaj : - Musze tez napisac, ze wbrew temu co pokazuja na wizji , gdyby Jaroslawa postawic obok wielu panow w jego wieku to Jaroslaw naprawde odbija na plus - wiec trudno sie dziwic wdowom, ze traca glowe . Wolę nie myśleć co byłoby gdyby np. Miszel O. nie zdołała oprzeć się urokowi Jarosława. Albo chociaż Karla S. z domu B. Edytowane 2 Maja 2010 przez Zochna tak, był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 02.05.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Miałaby się na kim oprzeć, W pozycji stojącej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 02.05.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) poniweaz mi wolno pisac posty i wyrazac wlasne zdanie od lat nie mieszkam w polsce i z pewnej odleglosci inaczej patrzy sie na polska polityke zagraniczna np. w hiszpani w ciagu ostatnich 4 lat dwa razy mowilo sie o polsce 1 afera z p. Leperem i jego czlonkami w tle tzw. sex-afera 2 wypadek w smolensku, nie moga wyjsc z podziwu jak tylu politykow, generalow moznabylo zalodowac do jednego samolotu i wszystko to rozsmarowac przed pasem startowym w rosii w niemczech 1 polski kierowca TIR-a rozwalil kilka osobowek poniweaz byl w trasie 48 godzin 2 polacy z okolic koszalina napoadali na jubilerow przez okolo 3 lata 3 zamknieto puff w hamburgu gdzie wiekszosc panienek byla z polski itp. itd. takie sa na zachodzie wiadomosci z polski i o polsce ale naturalnie to sa teorie spiskowe poniewaz w polsce mieszkaja nie tylko Leper i Kaczynscy - Nie tylko . W Stanach w telewizji np tez o Meksykanach mowi sie zle albo wcale i co z tego ? - Meksykanie tworza prezna grupe spoleczna i ulica w Stanach mowi przewaznie juz po hiszpansku, angielski staje sie powoli jedynie i az jezykiem urzedowym - ale o tym w telewizji - cisza . To jest paradoks - srodki masowego przekazu maja informowac i pokazywac rzeczywistosc a sa w stanie przekazac jedynie drobny jej wycinek na dodatek zalezny od sponsorow . Edytowane 2 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 02.05.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Miałaby się na kim oprzeć, W pozycji stojącej - Ahahahahahahaha - doskonaly zart , no, usmialam sie jak norka w Hudsonie . Masz takich wiecej na podoredziu ? Takie swietne, ze masz szanse na duza kariere w TVN ie, zglos sie . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 02.05.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Ahahahahahahaha - doskonaly zart , no, usmialam sie jak norka w Hudsonie . Masz takich wiecej na podoredziu ? Takie swietne, ze masz szanse na duza kariere w TVN ie, zglos sie po-dorędziu ... nie będzie premii za dzisiejszy dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 02.05.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 - Takie swietne, ze masz szanse na duza kariere w TVN ie, zglos sie . - Chciałem ale już nie mogę Złożyłem już wcześniej akces do innej TV. Niedługo będę gościł u Ciebie w domu na ekranie telewizora. Wiesz o jakiej mówię. Prawda? To ta co tak mocno TRwa w Twoich realiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 02.05.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) - Ale smieszne hahahahaha , kupa smiechu, ale z przewaga kupy . Jak ktos widzi tylko na jedno oko to tez wyzwala to w tobie po-klady dobrego humoru ? Mozesz sobie goscic ale na pewno nie u mnie bo ja nie mam telewizora poza tym - moj dom moja twierdza - i nie przypominam sobie zebym cie kiedykolwiek zapraszala - nie pochlebiaj sobie . Tzn nie po-chlebiaj sobie. - Edytowane 2 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 02.05.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 po-dorędziu ... nie będzie premii za dzisiejszy dzień. A skad wiesz ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 02.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) poniweaz mi wolno pisac posty i wyrazac wlasne zdanie od lat nie mieszkam w polsce i z pewnej odleglosci inaczej patrzy sie na polska polityke zagraniczna np. w hiszpani w ciagu ostatnich 4 lat dwa razy mowilo sie o polsce 1 afera z p. Leperem i jego czlonkami w tle tzw. sex-afera 2 wypadek w smolensku, nie moga wyjsc z podziwu jak tylu politykow, generalow moznabylo zalodowac do jednego samolotu i wszystko to rozsmarowac przed pasem startowym w rosii w niemczech 1 polski kierowca TIR-a rozwalil kilka osobowek poniweaz byl w trasie 48 godzin 2 polacy z okolic koszalina napoadali na jubilerow przez okolo 3 lata 3 zamknieto puff w hamburgu gdzie wiekszosc panienek byla z polski itp. itd. takie sa na zachodzie wiadomosci z polski i o polsce ale naturalnie to sa teorie spiskowe poniewaz w polsce mieszkaja nie tylko Leper i Kaczynscy - Aha . Zapomnialabym . A o Hiszpanach w telewizji anglo saskiej jest albo zle albo juz tylko gorzej - Hiszpanie sa glupi, brudnawi, okrutni a w najlepszym razie podstepni ,na dodatek glupio podstepni. Nie mowiac o tym, ze nie potrafia sie rzadzic i stad kraje hiszpanskojezyczne maja nieustajace klopoty gospodarcze , ktore wynikaja z podrzednego charakteru ich mieszkancow. - No i oczywiscie hahahaha w zartach wystepuje senor Cutasposampas hahahahahahaha . Niski, gruby, glupawy i brudnawy hahahahahahahahaha . - Edytowane 2 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 02.05.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Mozesz sobie goscic ale na pewno nie u mnie bo ja nie mam telewizora poza tym - moj dom moja twierdza - i nie przypominam sobie zebym cie kiedykolwiek zapraszala - nie pochlebiaj sobie . :oGdzieżbym śmiał. Nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby przekraczać próg Twojego domu. I pomyśleć że całą wiedzę czerpiesz tylko z radia. No no. To musi być RM bo tylko ono może przekonać wiernych słuchaczy żeby nie widząc na własne oczy, mówili autorytatywnie co się mówi w telewizji o innych nacjach. I do tego ze szczegółami anatomicznymi osób tam przedstawianych. - A o Hiszpanach w telewizji anglo saskiej jest albo zle albo juz tylko gorzej - Hiszpanie sa glupi, brudnawi, okrutni a w najlepszym razie podstepni ,na dodatek glupio podstepni. Nie mowiac o tym, ze nie potrafia sie rzadzic i stad kraje hiszpanskojezyczne maja nieustajace klopoty gospodarcze , ktore wynikaja z podrzednego charakteru ich mieszkancow. - No i oczywiscie hahahaha w zartach wystepuje senor Cutasposampas hahahahahahaha . Niski, gruby, glupawy i brudnawy hahahahahahahahaha . Ja bym tak żadnemu radiu nie zaufał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 02.05.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) - Nie prowadze agroturystyki i nie jestem zobowiazana do przyjmowania wszystkich jesli tylko zaplaca . Niestety, nie moglabym cie zaprosic do swojego domu bo nie zamierzam swiecic oczami ze wstydu przed innymi goscimi z twojego po-wodu . Moi goscie ani ja nie przeprowadzamy drobiazgowego sledztwa kto jaka telewizje oglada albo jakiego radia slucha . Spotykamy sie w moim domu na zupelnie innej plaszczyznie ktora dla ciebie jest i bedzie niezrozumiala. Radia owszem slucham . Stacji z gatunku RB + jesli ci to cos mowi . Jak prowadze samochod. Spisz protokol, panie sledczy . - A jesli slucham Radia Maryja to nie zamierzam sie z tego powodu ukrywac - bo radio jest po to zeby go sluchac i jesli ktos chce to sobie slucha bo tak jest w demokracji i nic ci do tego , swiatly po-stepowcu . - Edytowane 2 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 02.05.2010 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) Nie wiem o co Ci chodzi z tym zapraszaniem. Napisałem już wcześniej że nie jestem zainteresowany, a Ty dalej swoje. Przykro mi, ale musisz się pogodzić z tym, że mimo drążenia tematu zaproszenia jednak nie jestem zainteresowany. Tak jak nie jestem zainteresowany płaszczyzną spotkań w Twoim domu. Nie znam się na szydełkowaniu i robieniu na drutach, i chyba nie jestem zainteresowany zglebieniem tych umiejętności, więc marny byłby ze mnie kompan przy dzierganiu berecików z włoczki moherowej. Wiem że najlepszą obroną jest atak, też czytałem Sun Tzu i ale podejrzewanie mnie o prowadzenie śledztwa przeciw Tobie to już lekka przesada. Poza tym protokół pisze się w celu zrelacjonowania jakiegoś zdarzenia. Wiem że masz wysokie mniemanie o sobie, ale wybacz, jak dla mnie nie jest to wystarczający powód do sporządzania jakiś notatek odnośnie Ciebie. To nie moja wina że piszesz co Ci ślina na palce przyniesie i najpierw piszesz że nie masz telewizora, a w siedem minut później ze szczegółami opisujesz co dana telewizja pokazała. Gdybyś miała trochę wyobraźni i polotu to mogłaś łatwo wybrnąć z tej sprzeczności stwierdzeniem że widziałaś u znajomych, a nie od razu się odszczekiwać. A tak już po zawodach. :bye:Zostałaś przyłapana na fakcie że piszesz co w danej minucie Ci pasuje i co niekoniecznie jest zgodne z prawdą. Mając takie ciągoty do konfabulacji może warto porozmawiać z jakimś psychologiem. W jednym tylko jesteś stała. W szafowaniu przyimkiem "po". Po co to robisz wiesz tylko Ty. Edytowane 2 Maja 2010 przez Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 03.05.2010 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 (edytowane) - Nie chce misie z toba gadac . A juz na pewno czytac dlugich i nudnych po-stow. Przystepuje do dzirergania na drutach - jak wiele Amerykanek - jakiego rozowego, moherowego bereciku . I zamierzam sobie sluchac radia MR oraz ogladac telewizje - taka co to wiesz - jest nie teges . - Edytowane 3 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.05.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Minister Sergei Shoigu: Panie Premierze, o 10:50, samolot TU-154 lecący z Warszawy do Smoleńska zniknął z radarów w czasie podchodzenia do lądowania na Lotnisku Północnym w Smoleńsku. Samolot rozbił się w lesie 300 metrów od pasa startowego. (...) O 10:51 na miejsce katastrofy zostały wysłane 3 brygady straży pożarnej. (...) Jakim cudem samolot znikł z radarów dopiero 10 minut po tym jak leżał rozbity, paląc się na ziemi, od kilku minut w towarzystwie oglądającej to z bliska delegacji rosyjskiej, która była przy wraku już wtedy, gdy kontroler miał jeszcze samolot na radarze? Przedstawiciel Miedwiediewa Georgy Poltawczenko: ................. Gubernator Sergei Antufyev, ja i członkowie delegacji czekaliśmy na ten samolot. Kontroler lotów podszedł do nas i powiedział, że warunki pogodowe są bardzo złe, i mogę potwierdzić, że tak było. Moim zdaniem widoczność była nawet mniejsza niż 400 metrów. Było to ok. 10:30. Widoczność wynosiła ok. 100-150 metrów, mgła była bardzo gęsta. Kontroler powiedział nam, że zasugerował polskiej załodze lot na inne lotnisko, były trzy opcje - Mińsk, Witebsk i Moskwa. Kontroler powiedział, że ponieważ mają wystarczająco paliwa, załoga zdecydowała się kontynuować lot do Smoleńska, przyjrzeć się warunkom a potem podjąć decyzję. Kontrolerzy informowali, że załoga była zdecydowana na lądowanie. Prawie nie słyszeliśmy zbliżającego się samolotu, nie słyszeliśmy silników. Potem usłyszeliśmy dziwny dźwięk, który nie brzmiał jak uderzenie. A potem powiedziano nam, że samolot się rozbił. Byliśmy na miejscu katastrofy dosłownie po trzech minutach. Jeśli prawdziwa jest ostatnio podawana godzina katastrofy, czyli 10:39, to ta transmitowana w Polsce narada Putina z najważniejszymi osobami w sztabie była zwykłą szopką mającą puścić w świat ewidentne kłamstwo (godzina katastrofy), i narrację jaka ma obowiązywać (mgła, wieża ostrzegająca pilotów, pilot lekceważący rekomendacje wieży i rozbijający się trochę na własne życzenie). Poltawczenko twierdzi, że słyszał odgłos rozbijającego się samolotu i był przy wraku w ciągu 3 minut. Czyli ok. 10:43. Może nawet tak było. Tylko od tej godziny nic już się nie zgadza. Dlaczego alarm został włączony dopiero po kilkunastu minutach, a straż pożarna wysłana do gaszenia samolotu dopiero o 10:51, czyli 8 minut po tym jak do wraku zdążyła już dobiec cała rosyjska delegacja? Czy pierwsze osoby bedące na miejscu katastrofy widziały rannych ( pierwsze info o katastrofie podało że są 3 osoby ranne ) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.05.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Czas to pojęcie względne, co do czasu to istnieje na forach pełna dowolnośc.Na forum w Smoleńsku pierwszy post o katastrofie już o 10.25 http://www.smolensk-auto.ru/forum/index.php?showtopic=16192 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 04.05.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Minister Sergei Shoigu: Panie Premierze, o 10:50, samolot TU-154 lecący z Warszawy do Smoleńska zniknął z radarów w czasie podchodzenia do lądowania na Lotnisku Północnym w Smoleńsku. Samolot rozbił się w lesie 300 metrów od pasa startowego. (...) O 10:51 na miejsce katastrofy zostały wysłane 3 brygady straży pożarnej. (...)Jeśli prawdziwa jest ostatnio podawana godzina katastrofy, czyli 10:39... Czas Jest pojęciem względnym, ale ty mieszasz strefy czasowe. Samolot rozbił się jak na razie oficjalnie o 8:56. Jest to godzina naszego czasu i taka się posługujemy. Ty podajesz przesunięcie o dwie godziny co odpowiada czasowi lokalnemu. Dobrze by było zaznaczyć że w tekście - "czasu lokalnego", bo jeszcze któś wysnuje kolejna teorię spiskową, że wiadomość o katastrofie podano na dwie godziny przed jej zdarzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.05.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Dobrze by było zaznaczyć że w tekście - "czasu lokalnego", bo jeszcze któś wysnuje kolejna teorię spiskową, że wiadomość o katastrofie podano na dwie godziny przed jej zdarzeniem. Ale po co? Tak przecież brzmi bardziej sensacyjnie i na korzyść spisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.05.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Delikatnie mówiac "nie zaskoczyłem" , ze po 3 tygodniach od katastrofy podajac cytat z konferencji rosyjskich władz " Gubernator Sergei Antufyev, ja i członkowie delegacji czekaliśmy na ten samolot. ...." ( zaznacze zeby nie było nieścisłości , czekali na lotnisku w Smolensku , zachodnia Rosja ) bede musiał tłumaczyc jak jest strefa czasowa w Rosji a jaka w Polsce ps; bardzo mnie to podbudowało a te 10 min. ( pomiędzy 10.40 a 10.50 czasu lokalnego ) kiedy nie widzieli samolotu ( na wskażnikach stacji radiolokacyjnych ) i prowadzili " po palcu" to mały pryszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts