Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W drugiej części wywiadu Korwin–Mikke mówi,(....)

czy marihuana powinna zostać zalegalizowana....

Ale urwałłł !!! :D:D:D:D

Pomyśleć że piszesz takie teksty tylko popalając.

Co by było gdybyś mógł oficjalnie jarać marychę to strach pomyśleć.

Wtedy to byś się dopiero URWAŁ !!!:wiggle::rotfl::cool:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Takie zwroty jak „uspokój się!”, „nie zabijajcie nas!”, „patrz mu w oczy!”, „dawaj pistolet!” w języku polskim mogły zostać wypowiedziane tylko przez pasażerów samolotu. Natomiast komenda w języku rosyjskim: „Wszyscy z powrotem, wychodzimy stąd!” mogła być oddana przez dowódcę oddziału specjalnego, który rozstrzeliwał rannych Polaków.

O innych momentach w filmie nawet nie ma co mówić. Kto jeszcze wczesną wiosną – 10 kwietnia, rankiem, mógł stać w samej białej koszuli w zimnych smoleńskich lasach, obok samolotu, który przed chwilą runął, oprócz członka załogi? Inne znane i bezpośrednie dowody Katynia – 2 każdy zdrowy człowiek może zobaczyć sam.

:eek:

-

A co ?

-

dochodzimy do wniosku, że „oficjalne dane” na temat „materiału genetycznego” zamiast ciał 21 Polaków nie są zgodne ze stanem szczątków samolotu. Oznacza to, że zginęli z innej przyczyny.

Wszyscy eksperci jednogłośnie przytoczyli paralelę z niedawnego upadku samolotu przy lądowaniu na lotnisku Domodiedowo w Moskwie. Ale warunki tam były zupełnie inne. Załoga samolotu Ту-204 lecącego z Egiptu była na nogach od wczesnego ranka, czyli prawie całą dobę. Po odlocie z Moskwy do Hurghady nastąpiło krótkie spięcie kabla i pojawiło się dymienie. Po przebyciu sporej odległości trzeba było zawracać. Oczywiście nerwy wszystkich były napięte.

Po wymianie instalacji załoga tym samym samolotem, z tymi samymi pasażerami znowu poleciała do Hurghady. Trzeba było namawiać i uspokajać pasażerów, że nie ma więcej żadnego niebezpieczeństwa. Bezpośredni lot do Hurghady trwa, w zależności od typu samolotu, około 5 godzin. Przylecieli do Egiptu. Z uwzględnieniem awaryjnego powrotu i remontu, załoga Ту-204 miała już przepracowane 9 godzin. Norma godzin lotu została wyczerpana. Normalnie należało iść odpocząć.

Co robić – zamawiać hotel i płacić za postój samolotu? Strata tym większa, że planowych pasażerów już wywieziono na lot powrotny. Kompania lotnicza za to nie podziękuje. Zgodzili się więc lecieć z powrotem.

Niedaleko od Moskwy popsuł się sprzęt nawigacyjny. W odróżnieniu od polskiego samolotu panowała głęboka noc, i 21-22 marca nad całą Moskwą stała gęsta mgła. Lądowanie według przyrządów „koszących” nie udało się, załoga zmęczona i rozdrażniona, a tu jeszcze radiowy wysokościomierz zawył. Dokucza, że niby to ziemia jest blisko – a idź ty…! W rezultacie – typowy błąd zaufanego do siebie doświadczonego pilota, który setki razy sadzał samolot w podobnych warunkach. Prawie na lotnisku macierzystym.

Oba samoloty, których wypadki były porównywane przez ekspertów, są podobnego typu. W Smoleńsku ТU-154, w Domodiedowo ТU-204. Samolot, który leciał z Hurghady, też spadł do lasu, i także oderwało mu skrzydła. W efekcie – dwie osoby w oddziale reanimacji, reszta odniosło rany różnego stopnia ciężkości. Po upadku w lesie samolotu podobnego typu w chwili znalezienia szczątków Tu-204, który leciał z Hurghady, wszystkie osoby żyły!

Czyli profesjonalne rosyjskie śledztwo... w prostej kwestii zabezpieczenia terenu okazują się dyletantami to jak wygląda pozostała część śledztwa... ale pewno się czepiam, jak zwykle zresztą... trzeba ufać byłym KGBistom , bo inaczej to fukną na Tuska...

Napisałem o faktach, a nie dowcipach... pięknie starasz się rozmydlić fakt amatorszczyzny Rosjan czy niechęci od

szukania przyczyn katastrofy... a może z góry dostali prikaz co ma śledztwo wykazać i dlatego robią je niedbale... dowcipy o nacjach czy stereotypy nie mają tutaj nic do rzeczy...

Niczego nie chciałem rozmydlić.

Łagodnie wykazałem że dla ludzi Twojego pokroju wszystko co ruskie musi być złe.

nie twierdzę wcale i nie twierdziłem że wszystko co tam się dzieje jest OK.

Ale jesteś laikiem, zresztą podobnie jak ja i większość tu piszących a zajmujesz autorytatywne stanowisko.

Machasz szabelką i podobnie jak śp. LK najchętniej byś im wypowiedział wojnę.

Jak bym słyszał naszego premiera... słowem nie róbmy nic i czekajmy aż Rosjanie coś powiedzą albo i nie powiedzą, bo przecież mogą utajnić wyniki śledztwa...

Napisałem "po ich zweryfikowaniu"

Sprawdź w słowniku słowo "weryfikacja"

A pisząc

Zastanawia mnie za to co innego, na co ani Ty ani nikt piszący przyimek "po" oddzielnie nie zwrócił uwagi.

Dziki pęd w pogoni za sensacją.

Bo jak inaczej nazwać chęć wyjazdu na miejsce katastrofy w zorganizowanej grupie przez biuro podróży.

miałem na myśli między innymi fakt, o czym zresztą napisałem tylko wybiórczo nie zrozumiałeś, że dla wyznawców Jarka pogoń za sensacją niektórych ludzi, jest już traktowana jako hołd dla poległych PiS-ców.

Jak można coś ugrać nawet na czymś tak nietaktownym, to czemu nie.

Jeśli po zakończeniu śledztwa ludzie dalej będą chcieli odwiedzać to miejsce, bo właściwie dlaczego by mieli nie chcieć, to będzie to naturalne jako punkt wycieczki do Katynia.

Na dziań dzisiejszy jest to tylko niesmaczna pogoń za sensacją.

Jakoś nie ma i nie było wycieczek na miejsce zatonięcia promu M/S "Jan Heweliusz" na którym straciło życie 55 osób.

Łagodnie wykazałem że dla ludzi Twojego pokroju wszystko co ruskie musi być złe.

Ale jesteś laikiem, zresztą podobnie jak ja i większość tu piszących a zajmujesz autorytatywne stanowisko.

Machasz szabelką i podobnie jak śp. LK najchętniej byś im wypowiedział wojnę.

Wytłuściłem epitety jakimi mnie raczysz... a teraz proponuję czytającym usunąć te wytłuszczone epitety i przeczytać tylko resztę... cały pozostały komentarz sprowadza się w zasadzie do jednego zdania:

Reszty nie będę komentował, bo w podobnym stylu jak powyższe i nie na temat...

Gość Pepeg z Gumy
Wytłuściłem epitety jakimi mnie raczysz... a teraz proponuję czytającym usunąć te wytłuszczone epitety i przeczytać tylko resztę... cały pozostały komentarz sprowadza się w zasadzie do jednego zdania:

Reszty nie będę komentował, bo w podobnym stylu jak powyższe i nie na temat...

Trochę żenujący zabieg i dosyć infantylny komentarz.

Ale skoro tak musi ...

Gość Pepeg z Gumy
Rozumiem, że dla ciebie nie jest żenujący komentarz Jani_63 sprowadzający się właściwie, bo w 90%, do epitetów.

Sprawdź jeszcze co oznacza określenie epitet, bo z pewnością nie znasz prawidłowego znaczenia tego słowa.

W podkreślonym przez Ciebie tekście nie znalazłem żadnego epitetu.

PO-PIS-zcie jeszcze trochę , jeszcze zdźiebko , a uwierzę ,że faktycznie , Putin zlikwidował Lecha K. pare miesiecy przed końcem kadencji:)

Następna okoliczność – polski samolot po zaczepieniu skrzydłem drzew obrócił się. Jednakże podczas lądowania załoga i pasażerowie muszą mieć zapięte pasy. Nie ma powodu do przypuszczenia, że tego przepisu nie przestrzegano przy lądowaniu w niezbyt gęstej, ale jednak mgle.

Ostatnia okoliczność mogąca wpłynąć na liczbę ofiar śmiertelnych to kąt ataku samolotu w momencie uderzenia o ziemię. Istnieje informacja od doświadczonych lotników wojskowych, że TU-154 Lecha Kaczyńskiego „schodził do lądowania, jak myśliwiec”. Czyli pod bardziej stromym kątem niż zwyczajnie. To faktycznie może zwiększyć liczbę ofiar śmiertelnych. Świadczą o tym także szczątki samolotu oraz ich rozmieszczenie.

Wersja oficjalna – „podczas katastrofy zginęli wszyscy”. Orzeczenie ekspertów: prawdopodobieństwo zgonu wszystkich co do jednej osoby w samolocie polskiego prezydenta jest takie same, jak gdyby woda z odkręconego kranu poleciała do góry zamiast na dół – prosto do sufitu. Innymi słowy, prawdopodobieństwo, że w tej katastrofie zginęły wszystkie 96 osób znajdujących się na pokładzie samolotu TU-154, jest zerowe.

Kto z POLAKÓW WIDZIAŁ CIAŁA NA MIEJSCU KATASTROFY ?? JEST JAKIŚ ŚWIADEK??

A więc „jedynie materiał genetyczny pozostały po 21 osobach”, o którym mowa w wersji FSB, w rzeczywistości jest liczbą osób, którzy przeżyły katastrofę prezydenckiego samolotu Lecha Kaczyńskiego. Dobili ich rosyjscy komandosi, po czym wywieźli i zamienili w kawałki spalonego mięsa, aby ukryć ślady zbrodni.

Dostrzelić tych, którzy przeżyli, rozerwać na strzępy i spalić ciała zastrzelonych pasażerów i członków załogi. Zapewnić „tajemnicze zniknięcie” dowodów, na przykład, broni, z której odstrzeliwali się ochroniarze Lecha Kaczyńskiego i wojskowi, którzy przeżyli katastrofę.

Wyszukiwać naboje wystrzelone przez oddział specjalny i polskich wojskowych w szczątkach samolotu i drzewach w miejscu egzekucji. Podrabiać wskazania „czarnych skrzynek”. Podawać wykaz pogody oraz inne parametry katastrofy niezbędne do potwierdzenia fałszywej wersji o rzekomej „winie załogi, która nie zdołała wylądować w trudnych warunkach pogodowych”. Itd.....

....stawka Kremla na „polskiego Janukowycza” – Donalda Tuska, jego towarzyszy i elektorat uruchomiła mechanizm fizycznej likwidacji Lecha Kaczyńskiego.

Rozumiem, że dla ciebie nie jest żenujący komentarz Jani_63 sprowadzający się właściwie, bo w 90%, do epitetów.

Ułatwię Ci zadane.

Wykaż w tym tekście http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159001-WYDZIELONY-Teorie-spiskowe&p=4101923&viewfull=1#post4101923 , a to on jest przedmiotem dyskusji, że 50% jego objętości to epitety.

Bo ten http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159001-WYDZIELONY-Teorie-spiskowe&p=4102781&viewfull=1#post4102781 jest już tylko odpowiedzią na Twój post http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159001-WYDZIELONY-Teorie-spiskowe&p=4102055&viewfull=1#post4102055 w którym sugerujesz że staram się cokolwiek rozmydlać i stoję na stanowisku że:

czekajmy aż Rosjanie coś powiedzą albo i nie powiedzą, bo przecież mogą utajnić wyniki śledztwa...

Odczytujesz to co akurat przystaje do Twoich przekonań.

Odnośnie nie zabezpieczenia terenu o którym wczoraj w wiadomościach mowili:

http://smolensk-2010.pl/2010-05-05-teren-jest-niezabezpieczony-i-ogolnie-dostepny.html

wg mnie to kolejny mały klocek ku temu jak ruscy leją na tę katastrofę, zresztą nasz władza też.

pzdr

Odnośnie nie zabezpieczenia terenu o którym wczoraj w wiadomościach mowili:

http://smolensk-2010.pl/2010-05-05-teren-jest-niezabezpieczony-i-ogolnie-dostepny.html

wg mnie to kolejny mały klocek ku temu jak ruscy leją na tę katastrofę, zresztą nasz władza też.

pzdr

Drodzy blogerzy! Nawet jeżeli zostaniecie demonstracyjnie, na oczach dużego skupiska ludzi zastrzeleni przez usłużnego pułkownika putinowskich specsłużb, odpowiadać będzie szeregowy gliniarz – „zwrotniczy”. I ten więcej niż rok w zawieszeniu nie dostanie.

Szczególnym przypadkiem było zabójstwo Anny Politkowskiej. Tu Putin pozwolił sobie nawet publicznie zakpić, mówiąc, że „jej zabójstwo spowodowało nam szkodę o wiele większą niż to, co ona napisała. Zarozumiała forma tegoż przesłania – drżyjcie, my możemy nie tylko zabić, ale także zabić, splunąć i nie zauważyć!

Nie zdziwię się, jeżeli Putina i „polskiego Janukowycza” – Donalda Tuska – dwóch głównych partnerów w sprawie zabójstwa prezydenta Polski – w najbliższym czasie znowu zobaczymy razem. I obaj będą w dwa gardła będą opowiadać jedna i te samą kremlowską fabułę na temat „osiągniętych wyników wspólnego śledztwa” i nierozłączną przyjaźń między narodami rosyjskim i polskim”.

W/w teks pisany ponad tydzien temu przez Rosjanina

Nikt nie przypomni sobie szczerego żalu Putina, że nie udało się do końca otruć Wiktora Juszczenki. Prezydenta Ukrainy – państwa, które, zgodnie z publiczną wypowiedzią Putina, „w ogóle nie istnieje”.

Nikt nie przypomni sobie nadania przez Putina trucicielom prezydenta Ukrainy Wiktora Juszczenki stopni generałów rosyjskich resortów siłowych i specsłużb.

A przecież Lech Kaczyński był trzecim prezydentem sąsiedniego państwa po Saakaszwilim i Juszczenką, którego Putin nienawidził bardziej od pozostałych.

Kto z POLAKÓW WIDZIAŁ CIAŁA NA MIEJSCU KATASTROFY ?? JEST JAKIŚ ŚWIADEK??

Wersja oficjalna – „podczas katastrofy zginęli wszyscy”. Orzeczenie ekspertów: prawdopodobieństwo zgonu wszystkich co do jednej osoby w samolocie polskiego prezydenta jest takie same, jak gdyby woda z odkręconego kranu poleciała do góry zamiast na dół – prosto do sufitu.
To jest mądre.

Powiedz to rodzinom ofiar katastrofy w Lesie Kabackim Iła62-M SP-LBG Tadeusz Kościuszko.

Trzeba będzie powołać komisję dla ustalenia kto dobił tych co przeżyli. Uderzenie 470km/h pod kątem w ziemie nie powinno być przecież tak tragiczne w skutkach. Tym bardziej że kapitan Zbigniew Pawlaczyk był świadomy zbliżającego się zderzenia z ziemią, więc robił wszystko żeby złagodzić jego skutki.

Wyszukiwać naboje wystrzelone przez oddział specjalny i polskich wojskowych w szczątkach samolotu i drzewach w miejscu egzekucji.
Marian co ty. Chyba tylko przez BOR-ców bo przecież rosyjscy komandosi posługują się bronią bez łuskową, elektromagnetyczną miotającą pociski aluminiowe. A tam nie ma nawet żadnych łusek.

Nie wiedziałeś?:D

Edytowane przez Jani_63

PO-PIS-zcie jeszcze trochę , jeszcze zdźiebko , a uwierzę ,że faktycznie , Putin zlikwidował Lecha K. pare miesiecy przed końcem kadencji:)

kiedy już od dawna wiadomo było, że nie miał szans na reelekcję.... nic tylko zrobić spektakularny zamach na politycznego emeryta.....

może Putin miał swoje własne, rzetelne sondaże, a z nich wynikało jasno ze Lech Kaczyński bez problemu pokona Komorowskiego, Ty jako Agent GRU powinieneś to wiedzieć,

poza tym Jarek też miał lecieć tym samym samolotem,

generał Gągor był jednym z poważniejszych kandydatów na dowódcę NATO, Polak dowódcą NATO, co za potwarz dla Putina

kiedy już od dawna wiadomo było, że nie miał szans na reelekcję....

Niby dlaczego nie miała szans? Dlatego, że tak ogłaszała TVN i Gazeta Wybiórcza?

Przypomnij sobie poprzednie wybory prezydenckie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_prezydenckie_w_Polsce_w_2005_roku

Sondaże przedwyborcze i w/w media, także Lechowi Kaczyńskiemu nie dawały szans.

Może tym razem ktoś nie chciał ryzykować takiej "wpadki"?

może Putin miał swoje własne, rzetelne sondaże, a z nich wynikało jasno ze Lech Kaczyński bez problemu pokona Komorowskiego, Ty jako Agent GRU powinieneś to wiedzieć,

nie miał...

poza tym Jarek też miał lecieć tym samym samolotem,

generał Gągor był jednym z poważniejszych kandydatów na dowódcę NATO, Polak dowódcą NATO, co za potwarz dla Putina

tak, tak...... Putin nic innego praktycznie nie robił tylko dzień i noc rozmyślał o Polsce, Jarku i Gągorze....

Edytowane przez BOHO