Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W 97 roku Cimoszewicz mówił , że trzeba się było ubezpieczyć i w całym tym okrutnym na owe czasy stwierdzeniu była gorzka prawda.

O Lanckoronie wiadomo było od przedwojny ,że to jest teren osuwiskowy a po 97' ostrzegano , że podobna powódź być może zmiecie z ziemi budynki.

Ale co tam. Arogancja i ignorancja urzędników a przede wszystkim budujących była większa niż ostrzeżenia geologów "naciągaczy".

Smutne , ale trzeba było myśleć przed zakupem działki i wbiciem szpadla w ziemię.

Za gapowe się płaci.

Sorry za OT.

-

W ' 97 ludzie tracili pracę , Polska nie była w Unii więc nie mogli legalnie tam pracować i nawet jakby chcieli to nie mieli się z czego ubezpieczać -

w odróżnieniu od tłustego pana Cimoszewicza - zwykła arogancja polityka oderwanego od rzeczywistości .

I dlatego Cimoszewicz był , jest i będzie na spalonym .

I coś ci powiem bez sekretu - ja tylko proszę o pomoc grzecznie i spokojnie dla kogoś kogo nie znam a ty -

wcale nie musisz jej udzielić jak na dzielnego zwolennika lewicy przystało :p

Dom nie był chyba budowany przez osobę , która w nim mieszka .

-

Już ktoś z Katowic kupił i przywiózł generator , więc będie można komórkę naładować i jakąś lampkę zapalić - tam jest też dwuletnie dziecko .:p

Pozdrawiam cię czule :-P:lol::-P dzięki za pouczenia .

Edytowane przez barakuda1

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

barakuda Ty wogole jestes normalna!!!!!!Akurat Lanckorone znam i mialem tam nawet dom kupowac ,bo to magiczna miejscowosc,ale do jasnej cholery czemu dzis doszlas do wniosku ,ze Lanckornie trzeba pomoc?Przeciez o osuwisku wiadomo od 2 tygodni!!!!!Nie wiedzilas wczesniej? Kuzwa czy przeczytalas artyklu o Lanckoronie w "pani domu" lub innym badziwiu i nagle sie obudzilas jak Jaroslaw Zawsze Dziewica ,ktory dzis twierdzi ,ze powinno sie wiecej pieniedzy dla powodzian przekazac z budzetu .Moze Jaro wplynie na bratanice by wsparla 3 milonami zl powodzian ,ktore zreszta wziela tylko dlatego ,ze L.Kaczynskiego i jego zone (ewenement na skale swiatowa ,prywatna osobe tylko dlatego ze jest zona budzetowca z pieniedzy podatnikow ubezpieczono na zycie na 1 mln zl).Wytlumacz skad akurat dzis takie nagle zainteresowanie losem Lanckorony?

A tak mnie naszło .....co ? nie może ? i postanowiłam po - prosić o po - moc .

Kwaśniewski z żoną byli ubezpieczeni tak samo - walisz z tej samej rury jak wtedy gdy od ma w i a n o prezydentowi c z a r t e r ow a n ia samolotu LOTu - bo to pienądze podatników - i nawet na forum muratora wybitne jednostki strasznie głośno o tym krzyczały :D

Trzeba było zapewnić bezpieczny samolot to teraz nie trzeba by było wypłacać ubezpieczenia.

A w ogóle to weź sobie radę Cimoszewicza i wojtka do serca i się u b e z p i e c z -: ::-P

Trzeba było zapewnić bezpieczny samolot to teraz nie trzeba by było wypłacać ubezpieczenia.

W sprawie samolotu. Możesz to rozwinąć.

Bezpieczny. Znaczy jaki?

Podaj przykłady , nazwy, typy. I wskaż jeszcze jeśli możesz nazwiska "bezpiecznej" załogi.

Ta się nie sprawdziła, więc była niebezpieczna, czy tak?

barak-udo, co do lewicy - to akurat PiSowi do lewicy bliżej obecnie nawet niż SLD, więc tym pojęciem szafuj ostrożniej. Co do ubezpieczeń - to jako nasza natchniona emigrantka powinnaś wiedzieć najlepiej jak to w kapitalizmie jest z ubezpieczeniami, pozwami i systemem prawnym - USA są tego najlepszym przykładem - skoro można wyprać kota i pozwać producenta pralki za to, że w instrukcji nie jest napisane, żeby kotów nie prać. I co gorsza - wygrać.

Cimoszewicz miał akurat rację - fakt, że wypowiedział ją w nie najszczęśliwszym momencie. Można oczywiście liczyć na szczęście - ale trudno później mieć pretensje, że inni się ubezpieczyli i dostaną jakieś odszkodowanie, skoro lepiej było pieniądze wydać na papierosy, winko lub inne przyjemności. Oczywiście, zawsze są wyjątki - są rodziny, którym pieniędzy starcza (lub nie) ledwo od pierwszego do pierwszego i ich budżet jest rozpisany na faktycznie potrzebne i niezbędne rzeczy - i to że ciągle są takie rodziny - to powód do wstydu dla kolejnych ekip rządzących. Jednak mnóstwo jest takich "biednych", żyjących z zasiłków, którym na winko i fajki zabraknąć nie może a i satelita być musi.

Podobnie zawsze śmieszą mnie kierowcy, którzy całe miasto zjeżdżą żeby znaleźć benzynę tańszą o 5 groszy na litrze po czym przy kasie kupują 2 paczki papierosów po10 zł za paczkę.

Edytowane przez yarpenowski

-

W ' 97 ludzie tracili pracę , Polska nie była w Unii więc nie mogli legalnie tam pracować i nawet jakby chcieli to nie mieli się z czego ubezpieczać -

w odróżnieniu od tłustego pana Cimoszewicza - zwykła arogancja polityka oderwanego od rzeczywistości .

I dlatego Cimoszewicz był , jest i będzie na spalonym .

I coś ci powiem bez sekretu - ja tylko proszę o pomoc grzecznie i spokojnie dla kogoś kogo nie znam a ty -

wcale nie musisz jej udzielić jak na dzielnego zwolennika lewicy przystało :p

Dom nie był chyba budowany przez osobę , która w nim mieszka .

-

Już ktoś z Katowic kupił i przywiózł generator , więc będie można komórkę naładować i jakąś lampkę zapalić - tam jest też dwuletnie dziecko .:p

Pozdrawiam cię czule :-P:lol::-P dzięki za pouczenia .

Bardzo mi przykro i z przyjemnością , w miarę możliwości pomagam poszkodowanym.

Dorabianie jednak do tego smutnego wydarzenia całej ideologii oraz pejoratywne klasyfikowanie mnie z góry jako zwolennika lewicy jest tradycyjnie z twojej strony zwykłym knajackim bełkotem.

Współczuje tragedii , co nie zmienia logicznego faktu, że za niewiedzę się płaci.

Kupowanie domu na terenach geologicznie niebezpiecznych, czy terenach zalewowych jest zawsze ryzykiem kupującego bez względu na to co wiedział, czy czego nie wiedział budujący-kupujący.

Oszczędność 600zł na opinię geologa ( lub niewiedza) przy zakupie-budowie , szczególnie po 97r gdzie było wiadomo , że takie tereny w Polsce są , okazuje się czasem niezwykle kosztowna i ryzykowna.

-

Nie wiedziałam, że mam do czynienia z supermenem, który wie w s z y s t k o . :D

To świetnie, bo pewno i światowy kryzys ekonomiczny przewidziałeś i o d p o w i e d n i o się u be z p i e c z y ł e ś . :D

Ale trzeba było i na forum po dsunąć tą fantastyczną myśl - i np napisać o wykreowanej bańce kredytów na nieruchomości :D

Za n i e wi e d z ę się p ł a c i .

Na marginesie - umówmy się , że ja n i k o g o nie rozliczam z tego czy pomaga czy nie i komu pomaga czy powodzianom czy nie powodzianom - to sprawa indywidualna .

Ja tylko p r o s z ę :yes: sorry, jeśli tym tak bardzo naruszyłam twoją comfort zone . że aż się tak rozpisałeś :oops:

-

barak-udo, co do lewicy - to akurat PiSowi do lewicy bliżej obecnie nawet niż SLD, więc tym pojęciem szafuj ostrożniej. Co do ubezpieczeń - to jako nasza natchniona emigrantka powinnaś wiedzieć najlepiej jak to w kapitalizmie jest z ubezpieczeniami, pozwami i systemem prawnym - USA są tego najlepszym przykładem - skoro można wyprać kota i pozwać producenta pralki za to, że w instrukcji nie jest napisane, żeby kotów nie prać. I co gorsza - wygrać.

Cimoszewicz miał akurat rację - fakt, że wypowiedział ją w nie najszczęśliwszym momencie. Można oczywiście liczyć na szczęście - ale trudno później mieć pretensje, że inni się ubezpieczyli i dostaną jakieś odszkodowanie, skoro lepiej było pieniądze wydać na papierosy, winko lub inne przyjemności. Oczywiście, zawsze są wyjątki - są rodziny, którym pieniędzy starcza (lub nie) ledwo od pierwszego do pierwszego i ich budżet jest rozpisany na faktycznie potrzebne i niezbędne rzeczy - i to że ciągle są takie rodziny - to powód do wstydu dla kolejnych ekip rządzących. Jednak mnóstwo jest takich "biednych", żyjących z zasiłków, którym na winko i fajki zabraknąć nie może a i satelita być musi.

Podobnie zawsze śmieszą mnie kierowcy, którzy całe miasto zjeżdżą żeby znaleźć benzynę tańszą o 5 groszy na litrze po czym przy kasie kupują 2 paczki papierosów po10 zł za paczkę.

-

Nie palę papierosów i rzeczywiście śmieszą mnie ludzie, którzy płacą za paczkę obojętnie ile .

Firmy ubezpieczeniowe nastawione są na z y s k a nie straty i w razie klęski żywiołowej zawodzą - ten przykład przytaczam żeby nie było l i cz n y c h złudzeń

gdy zalało Nowy Orlean na s k u t ek huraganu Katrina firmy ubepieczeniowe odmawiały wypłacania odszkodowań za zalane i zniszczone przez wodę domy nawet ludziom ubezpieczonym - powód ?

Zniszczenia według firm ubezpieczeniowych powstały na skutek w iatru a od w ia t r u nikt w Nowym Orleanie ubezpieczenia oczywiście nie miał :no:

-

A teraz gdy BP rozlała ropę po całej Zatoce Meksykańskiej - kto był od tego ubezpieczony ?

Kto zapłaci tym ludziom za utratę pracy , zdrowia, a nam wszystkim za skażenie środowiska naturalnego ?

-

-

Nie wiedziałam, że mam do czynienia z supermenem, który wie w s z y s t k o . :D

-

Na każdy temat, na który piszesz jak zwykle gówno wiesz i bredzisz nie na temat.

Nie chce mi się gadać z takimi jełopami.

Tokuj sobie dalej sama, bo tylko o to ci chodzi., żeby klepać bez związku.

barakudo, jeśli towarzyszko nie wiesz, to Cię uświadomię (lepiej późno niż wcale). Firmy ubezpieczeniowe to normalne firmy nastawione na zysk - to nie są towarzystwa charytatywne. Po to zaś jest Komisja Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych, żeby takich cwaniaczków przywołać do porządku - i, z ramienia państwa, powinna być w tym bezwzględna.

Swoją drogą kiepskich macie prawników w tej Hameryce.

Na każdy temat, na który piszesz jak zwykle gówno wiesz i bredzisz nie na temat.

Nie chce mi się gadać z takimi jełopami.

Tokuj sobie dalej sama, bo tylko o to ci chodzi., żeby klepać bez związku.

Niepowetowana szkoda.

Oczywićcie jako jełop rozumiem, że musi być ci ciężko jako człowiekowi który wie wszystko i wszystko przewidział zniżać się do tak miałkiego poziomu intelektualnego jaki reprezentują jełopy .

Nie zniżaj się i trwaj w swej wszechwiedzy ,wyzywając wszystkich od jełopów gdy nie starcza ci rzeczowych argumentów - niezastąpiony supermenie .

pozdrawiam czule - jak to jełopy mają we zwyczaju :hug::hug::hug:

-

PS A powódź też przewidziałeś ?

barakudo, jeśli towarzyszko nie wiesz, to Cię uświadomię (lepiej późno niż wcale). Firmy ubezpieczeniowe to normalne firmy nastawione na zysk - to nie są towarzystwa charytatywne. Po to zaś jest Komisja Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych, żeby takich cwaniaczków przywołać do porządku - i, z ramienia państwa, powinna być w tym bezwzględna.

Swoją drogą kiepskich macie prawników w tej Hameryce.

Zmień okulary .

-

"W 2003 roku grupa deputowanych rosyjskiej Dumy wystosowała do ówczesnego prezydenta Putina list na temat działalności MAK, przekrętów z licencjami i wycinaniu konkurencji, który spotkał się z brakiem reakcji Władimira Putina. MAK oskarżany jest też o nieprawidłowości podczas przeprowadzania dochodzeń dotyczących katastrof lotniczych. Wskazuje się w nich, że ustalona przez MAK przyczyna katastrofy ma decydujący wpływ m.in. na ewentualne odszkodowania czy wręcz los linii lotniczej, której samolot się rozbił."

http://www.bibula.com/?p=22619

barakudo, ..........................................................................................................................................................................................................................................

Po to zaś jest Komisja Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych, żeby takich cwaniaczków przywołać do porządku -.............

...................................

-:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

O ! O ! O !

A ! A ! A !

Help .................dla towarzysza yarpenowskiego.......kompresy i okłady na czoło....może by jaki łyk wody .............pitnej.....

A u kogo w kieszeni siedzą kongresmeni uważasz .................co ?

Teraz gdy BP ciągle leje ropę do Zatoki Meksykańskiej i to gó....no zaczyna docierać na Florydę okazuje się , że po pierwsze c z ł o n k o w ie komórki federalnej zajmującej się ochroną środowiska i mającej zajmować się kontrolą bezpieczeństwa tych urządzeń zresztą 30 letnich - właśnie za pieniądze BP urządzali sobie orgietk i bibietki no i wychodzi na aaaaaa j a w , że sporoa część s ę d z i ó w we pięknej ale biednej Luizjanie - jakieś analogie ? - była również na wsparciu finansowym BP .

I między innymi dlatego BP - gdy były sygnały , że coś jest nie tak - dłubała palcem w nosie .

Pewnie uważali, że wyciek bądzie mały , da się jakiemuś sądziemu w łapę , podsypie się parę czerwońców jakiemuś kongresmenowi i będzie po sprawie.

Trochę się przeliczyli .

Ale latali zaraz potem po rybakach i kazali im podpisywać jakieś oświadczenia, że za drobną kwotę zobowiązują się nic nie mówić , że widzieli jakiś wyciek - ha ha , byłoby wesołe żeby nie było takie tragiczne ...................bo wyciek taki, że raczej t r u d n o go przeoczyć........

-

w radio wczoraj szla jakas satyrycza audycja apropo tych oszolmow z Jasnej Gory.Ktos tlumaczyl nawiedzoym glosem ,ze to byly rosyjskie i niemieckie samoloty i rzad zamierza je zestrzelic ,bo powoduja powodz ,zas podobne duzym zgrozniem sa tez niemieckie auta i rzad powienien je eliminowac z drog bo krowy przestaja mleko dawac ,kury jaj nie nosza itp po katolicku brzmiace kretynizmy.Swaja droga te teksty braciszkow z Cezstochowy powinny zaowocowac obligatoryjnie przymusowa hospitalizacja psychiatryczna osobnika je gloszacego.

w radio wczoraj szla jakas satyrycza audycja apropo tych oszolmow z Jasnej Gory.Ktos tlumaczyl nawiedzoym glosem ,ze to byly rosyjskie i niemieckie samoloty i rzad zamierza je zestrzelic ,bo powoduja powodz ,zas podobne duzym zgrozniem sa tez niemieckie auta i rzad powienien je eliminowac z drog bo krowy przestaja mleko dawac ,kury jaj nie nosza itp po katolicku brzmiace kretynizmy.Swaja droga te teksty braciszkow z Cezstochowy powinny zaowocowac obligatoryjnie przymusowa hospitalizacja psychiatryczna osobnika je gloszacego.

Nie zniżaj się i trwaj w niewiedzy.

-

No jak w radio szła to musi być coś ekstra :-P

-

No popatrz barakuda jaki ja ciemny jak tabaka w rogu, nie wiedziałem nawet że w naszej zaściankowej Komisji Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych kongresmeny zasiadają i zajmują się wyciekiem ropy do Zatoki Meksykańskiej. Toż dziwne mi teraz nie jest, że czasu nie mają żeby się naszymi ubezpieczycielami zajmować.

Nie wiem towarzyszko co wy tam popijacie - ale działa. Daje chyba nawet naprawdę mocnego kopa.

No popatrz barakuda jaki ja ciemny jak tabaka w rogu, nie wiedziałem nawet że w naszej zaściankowej Komisji Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych kongresmeny zasiadają i zajmują się wyciekiem ropy do Zatoki Meksykańskiej. Toż dziwne mi teraz nie jest, że czasu nie mają żeby się naszymi ubezpieczycielami zajmować.

Nie wiem towarzyszko co wy tam popijacie - ale działa. Daje chyba nawet naprawdę mocnego kopa.

Na starym paliwie yarpenowski jedziesz :D

Takiej komisji w Polsce nie ma :cool: