HenoK 24.09.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 W jakiej temperaturze zamarza woda? .Przy normalnym cisnieniu. Pytanie za 10 punktów Nie wiem na co mi się te punkty przydadzą ? Woda przy normalnym ciśnieniu zamarza po schłodzeniu jej poniżej 0 st. C. Warunkiem rozpoczęcia zamarzania jest istnienie w wodzie zarodków krystalizacji. Przy ich braku może dojść do przechłodzenia wody. Woda przechłodzona w momencie pojawienia się w niej zarodków krystalizacji zamarza błyskawicznie. Jeden ważny warunek - chodzi o wodę czystą, destylowaną. Każda rozpuszczona w niej substancja zmienia temperaturę zamarzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.09.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 HenoK Kiedyś mogłem przewdzieć pogodę po gwiazdach,wietrze,,zachodzie słońca ,księzycu kiedy miał lisią czap ,zachowaniu ptaków,i owadów. itd. Teraz już nie. wszystko nie jest takie jak było. Chemia przewraca wszystko do góry nogami. link do ktorego odsyłasz jest już po photoshopie. Poszukaj to znajdziesz. To nie sa teorie .Puzzle są do układania.Potem mamy obraz. Iluminati o wszyskim informują.. Kiedy ostatnio miałeś wystarczająco dużo czasu, żeby spokojnie poobserwować przyrodę? Może też wzrok nie taki ? Dzisiaj wolisz czerpać swoją wiedzę z internetu. Wybierasz z niego tylko informacje, które pasują do Twoich teorii [spiskowych]. Który, to link jest po photoshopie? Podałem Ci link do portalu internetowego na temat zjawisk pogodowych mający tysiące stron. Masz tam m.in. linki do zdjęć satelitarnych, pomiarów radarów meteorologicznych, pokazujących stan atmosfery na bieżąco. Jeżeli umiesz je odczytać, to pogodę z możesz przewidzieć z dużo większą pewnością niż po gwiazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.09.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Heniu. Nie wysilaj się. Nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 24.09.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Hej Włodek, mam newsa dla Ciebie! Z pierwszej ręki ! Otóz wyobraź sobie że środowiska gejowskie chcą od lat wykończyć heteroseksualistów i w związku z tym wymyślili chytry plan kóry stosują od lat. Zajwisko, które powszechnie określa się mianem "tecza" to nic innego jak radioaktywne wyziewy z odpadów, które geje, przebrane za karzełki przenoszą w ołowianym kociołku zawsze w rejony gdzie pada deszcz (chodzi o to żeby substancje radioaktywene w raz z woda przedostały się do gleby a potem długi czas parowały pod wpływem słońca) - kumasz? No to teraz jak zobaczysz gdzieś tęczę to owiń się szybko folią aluminiową, hlupnij setkę jodu, wsać sobie plastikowy lejek w lewą dziurkę od nosa i połóż się przy krawężniku! Tylko w ten sposób można uniknąć napromiwniowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.09.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Browar wisisz mi za czyszczenie oplutego monitora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 24.09.2010 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) T[B]en sie śmieje kto ostani się śmieje.[/b]Powtarzam jeszcze raz . Tylko to nic smiesznegoI życie toczy się dalej Wybieram z netu to co widzę . Puzzle są do układania. Otórzcie oczy ,ale juz to napisałem poprzednio........ są ślepi trudno ich wybór.Pozdr. Edytowane 24 Września 2010 przez Włodek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 24.09.2010 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 HenokPytanie było do eksperta od fizyki. (z forum )Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 24.09.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 T[B]en sie śmieje kto ostani się śmieje.[/b] Powtarzam jeszcze raz . Tylko to nic smiesznego I życie toczy się dalej Wybieram z netu to co widzę . Puzzle są do układania. Otórzcie oczy ,ale juz to napisałem poprzednio...... .. są ślepi trudno ich wybór. Pozdr. Ty już prawie wierszem piszesz - tylko takim kopniętym... coś jak Białoszewski:wiggle: Pewnie za długo się w niebo gapiłeś... A jeszcze mam jedno pytanie do oszołomów - które linie lotnicze najbardziej "pryskają" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 24.09.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 T[B]en sie śmieje kto ostani się śmieje.[/b] Włodek, zastanów się. To, że w to wierzysz, albo o tym wiesz, nie oznacza, że nie jesteś narażony. Działają na Ciebie skutki fizyczne i efekt placebo. Na niczego nieświadomych ignorantów działają tylko skutki fizyczne. Wniosek - ignorańci będą zdrowsi i będą śmiać się na końcu Wierzysz, czy mam to sfilmować, wrzucić na YT i podesłać linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 24.09.2010 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 BrowarNie wierszem tylko przysłowiem i nie ja je wymysliłem.Tylko powtarzamA tu bajka tylko nie wiem czy jestes wstanie ją zrozumieć. http://www.youjotube.com/playlist/AC99E18B0C8F9DE7 Milego ogladania Taki bystry a nie wie jakie linie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 24.09.2010 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 m.k.k.Dotyczy mnie i moje j famili tez ,narazony jest każdy.Cos trzeba zrobić Jeżeli Wichelm Reich miał racje to damy radę .A chyba tak . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 24.09.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 m.k.k. Dotyczy mnie i moje j famili tez ,narazony jest każdy. Cos trzeba zrobić Ale co? Może każdy powinien kupić sobie takie coś do domowego użytku i dbać o swój kawałek nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 24.09.2010 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Jani_63I zamkna Cie za brak pozwolenia.Lepiej miec kawałek noża plastikowego i zaatakowac obługę samolotu. i zrobić bumhttp://www.youtube.com/watch?v=pRZeUFfmkbUJasne. spisku nieeeeeeema Tylko kamerki i big brader I Nowe przeisy .Państwo totalitarne. O........... 1984Obejrzyj sobie <Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 24.09.2010 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Jani_63Co zrobić http://boberov.maszyna.pl/Kippin/!a-...ka/org-001.htmto może być odpowiedz i to http://www.youtube.com/watch?v=pFmaW...eature=relatedTak mi się wydaje.Mozna podyskutować http://www.youtube.com/watch?v=CPamCQY9naM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 24.09.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Mnie nikt nie zamknie bo się w to nie będę bawił. Ale wśród nawiedzonych niejeden jest wstanie machnąć ręką na prawo i rozpocząć samodzielną krucjatę w imieniu wszystkich przeciwko siłom zła Tak na marginesie, Ty swoją wiedzę na temat zjawisk fizycznych opierasz w całości na YT, czy korzystasz też z innych źródeł? Bo tak się zastanawiam, czy jak w domu zrobię instalację w miedzi włącznie odpowietrznikiem wod-kan, i do tego kupię szklaną kulę ze złotą rybką, to zawsze dla mnie będzie świeciło słońce i zapanuje nieustający dobrobyt. Może ja dziwny jestem, ale chętnie przeszedłbym na utrzymanie totalizatora sportowego zamiast ZUS-u za kilka lat. Znasz jakieś materiały jak tego dokonać? A może przynajmniej nazwę specyfiku kory pozwoli się wprowadzić w odmienny stan świadomości pozwalający zrozumieć to co do tej pory było niezrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 24.09.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Jani_63 Co zrobić http://boberov.maszyna.pl/Kippin/!a-...ka/org-001.htm to może być odpowiedz Poprawiony link Teraz, po zapoznaniu się z rewelacyjnym urządzeniem pozostaje nam tylko założyć działalność i szukać w Chinach producenta. Potem szybko sprowadzić drogą lotniczą kilkaset pierwszych sztuk do nas i natychmiast przeciwdziałać skutkom sprowadzania następnych. Pozostałe sprzedawać w sieci, a reklamy zamieszczać w Muratorze i Zjawiskach Paranormalnych. Szkoda, że ten tekst nie mówi, co będzie jak 2 urządzenia kupią od nas taki Kargul z Pawlakiem i jeden ustawi na pogodę słoneczną, a drugi, za płotem, na deszcz BTW, skoro jednym wiadrem, kilkoma metrami rury, oraz mieszaniną żywicy z kryształami i metalem można rozpraszać smugi kondensacyjne i inne, to może dałoby się je też wywoływać. Powinno być taniej, niż wysyłać samoloty. To mogłoby podratować nasze finanse publiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.09.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 BTW, skoro jednym wiadrem, kilkoma metrami rury, oraz mieszaniną żywicy z kryształami i metalem można rozpraszać smugi kondensacyjne i inne, to może dałoby się je też wywoływać. Powinno być taniej, niż wysyłać samoloty. To mogłoby podratować nasze finanse publiczne. O naiwności ludzka. Nie kapujesz? Przecież to wszystko finansowane jest przez CIA i FBI do spółki z Mossadem. A oni dostają środki bezpośrednio z kosmicznej bazy zielonych ludzików zlokalizowanej na księżycu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.09.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Niech więc ktoś mądry wytłumaczy mi, dlaczego "normalne" smugi zanikają w kilka minut, a TE specjalne rozpraszają się po niebie, tworząc niby chmury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 25.09.2010 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 O naiwności ludzka. Nie kapujesz? Przecież to wszystko finansowane jest przez CIA i FBI do spółki z Mossadem. A oni dostają środki bezpośrednio z kosmicznej bazy zielonych ludzików zlokalizowanej na księżycu. No, zgoda. Ale jeśli partycypuje w tym nasz kraj i zamiast generować chmury samolotami zrobi to za pomocą wiadra, rurek i żywicy, a zaoszczędzone środki przeznaczy na leczenie kolegi z forum, to chyba zielone ludziki się nie kapną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 25.09.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Niech więc ktoś mądry wytłumaczy mi, dlaczego "normalne" smugi zanikają w kilka minut, a TE specjalne rozpraszają się po niebie, tworząc niby chmury? A może dla tego, że jest różna pogoda. Jeśli są warunki sprzyjające powstawaniu chmur, to smuga utrzymuje się długo i przekształca w którąś z chmur piętra górnego, zazwyczaj w Cirrusa. Jeśli jest ich odpowiednio dużo, łączą się i tworzą Cirrostratusa. Warunki do powstawania lub zanikania chmur, w maksymalnym uproszczeniu ilość pary wodnej w powietrzu i temperatura tego powietrza. Do tego dochodzą ruchy powietrza, którym towarzyszy transport pary wodnej i zmiany temperatury, choćby adiabatyczne. Jeśli przy danej zawartości pary wodnej (wyrażonej w gramach na kilogram powietrza), temperatura spada, to wzrasta wilgotność względna powietrza i to sprzyja formowaniu się chmur. A spadek temperatury może wiązać się na przykład ze wznoszeniem się powietrza. A te smugi z przerwami, niezłomny dowód na sypanie, wynikają z tego, że samolot leci na wysokości końca troposfery (dolna warstwa atmosfery), w tropopauzie, gdzie są bardzo duże gradienty, zarówno w pionie, jak i w poziomie. Innymi słowy, granica warstw powietrza o różnych właściwościach nie jest idealnie płaska, ale falista, a samolot przecina te fale. Zobacz, zwłaszcza latem to widać, że przy ładnej pogodzie rano jest często bezchmurnie, ok. 10 powstają pierwsze chmury, takie "baranki" Cumulusy, które są coraz to większe, ok. 16 są już potężne i zdarza się letnia popołudniowa burza (zazwyczaj po 16). Mechanizm świetnie widoczny w dolnych piętrach atmosfery, ale zachodzi również, choć mniej intensywnie, bo wpływ podłoża jest mniejszy, wyżej. Zatem to, że szłaś rano na plażę przy bezchmurnym niebie, a potem rozwijały się chmury nie jest aż tak zaskakujące. No i w nocy jest mniejsza intensywność ruchu lotniczego, więc nawet jeśli powstają i utrzymują się smugi kondensacyjne, to prima - mniej (bo mniej samolotów lata), secundo - nie widzisz ich bo jest ciemno, a Ty nie spędzasz nocy na plaży opalając się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts