Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Nie no nie możliwe, Polacy są jacyś zaczadzeni chyba.

Tyle dziwnych rzeczy wokół Smoleńska, tyle kłamstw zaserwowanych zarówno przez władze Rosji jak i obecny rząd Polski, a spora część udzielających się w tym wątku wciąż jest ślepa. Wciąż wali w tych co od początku głosili, że rząd robi źle, co od początku informowali o nieprawidłowościach i starali się gdzie mogli o pomoc (nawet w USA). Kukiz już się ocknął, ale wielu ma jeszcze problem.

Tak samo przebudzili się już pracownicy Uniwersytetu Warszawskiego. Nie zastanawia was, że o takim znaczącym i ważnym liście nie zająknęły się żadne media mainstreamowe??

Ludzie zerknijcie trochę poza mainstream, bo żyjecie w oparciu o fałszywie przedstawianą rzeczywistość.

Przykład realnego opisu rzeczywistości pod rządami obecnej ekipy można sobie przeczytać np. tutaj:

http://wpolityce.pl/view/7204/_Chodzi_o_to__by_w_ciagu_najblizszej_dekady__podczas_ktorej_decydowac_sie_bedzie_nowy_globalny_porzadek__Polska_zostala_wyeliminowana_z_gry_.html

W ogóle polecam wpolityce.pl, obecnie nie ma lepszego portalu obiektywnie analizującego rzeczywistość i informującego o niej bez manipulowania informacją.

Kolejny ciekawy artykuł, przygotujcie się na lansowanie Kwaśniewskiego na nowego premiera!

Kukiz zawsze był "ocknięty" . Od zawsze popierał PIS i kaczorki. Więc nic nowego.....

Nie zgodzę się.

Jego piosenka "ksiądz proboszcz już się zbliża" raczej nie hołubi wartości prawicowych , albo tutaj, list do Ziobry.

A tutaj już ewidentny dowód na to, że jednak Kukiz się ocknął: http://hgw-watch.pl/2007/09/o-krtkiej-pamici-pawa-kukiza.html

Edytowane przez jarek_bolo

Kukiz zawsze był "ocknięty" . Od zawsze popierał PIS i kaczorki. Więc nic nowego.....

"Polecamy lekturę całości - w "Gazecie Polskiej". No i tyle w temacie:)

Ja to czytałem i jakos nie znalazłem w tym wywiadzie poparcia dla polityki PiS. Z kilkoma rzeczami myślę każdy się zgodzi. Pierwsza i najwazniejsza to pytanie co się dzieje z PO? Gdzie te reformy? Myślę że Kukiz nie tyle popiera PiS co podobnie jak spora część Polaków rozczarowany jest dotychczasowymi działaniami PO. Nie zgadzam się z nim w kilku kwestiach: politykę wschodnią Kaczyńskiego Lecha uważam za beznadziejną, katastrofę smoleńską uważam za efekt naszych przede wszystkim zaniedbań oraz uporu byłego prezydenta, nie widzę w PO ludzi byłego PRL-owskiego systemu. On antykomunizm wyssał z mlekiem matki i trochę przeszkadza mu to obiektywnie spojrzeć na świat. Ja też uważam że komunista to albo naiwniak albo cwaniak ale ci drudzy ktorzy tak naprawdę wykorzystywali ten komunistyczno - socjalistyczny PRL-owski niedojebek będą istnieć zawsze czy to jako prawica czy też lewica. To bezideowcy czy też raczej cyniczne typy robiące karierę gdzie się da. W świętojebliwym PiSie też sa tacy: Kurski, Ziobro, Brudziński czy tez taki fajtłapowaty na pozór Czarnecki. Ich poglądy znaczenia nie mają. W innych partiach podobnie. Powinien to Kukiz zauwazyć bo głupi nie jest.

Gość Pepeg z Gumy
Ja to czytałem i jakos nie znalazłem w tym wywiadzie poparcia dla polityki PiS. Z kilkoma rzeczami myślę każdy się zgodzi. Pierwsza i najwazniejsza to pytanie co się dzieje z PO? Gdzie te reformy? Myślę że Kukiz nie tyle popiera PiS co podobnie jak spora część Polaków rozczarowany jest dotychczasowymi działaniami PO.

---------------------------------------

. Powinien to Kukiz zauwazyć bo głupi nie jest.

To dosyć szybko się rozczarował,albo piszesz jakieś rewelacje, bo w 2002 roku miałem okazję z nim rozmawiać ( Platforma była wówczas stowarzyszeniem i ruchem społecznym PiS -partią) i widać było jak pan Paweł jest oddany gorąco idei socjalizmu katolickiego w wykonaniu PiSu.

Zamieniał wówczas artysta Kukiz codzienną setkę porannej wódki na zdrowaśkę i strasznie się wstydził przy tym "muzycznej napaści" na ZChN a zwłaszcza niewinnego proboszcza.

Ja to czytałem i jakos nie znalazłem w tym wywiadzie poparcia dla polityki PiS. Z kilkoma rzeczami myślę każdy się zgodzi. Pierwsza i najwazniejsza to pytanie co się dzieje z PO? Gdzie te reformy? Myślę że Kukiz nie tyle popiera PiS co podobnie jak spora część Polaków rozczarowany jest dotychczasowymi działaniami PO.

Nie zgadzam się z nim w kilku kwestiach: politykę wschodnią Kaczyńskiego Lecha uważam za beznadziejną,

Polityka wschodnia Lecha Kaczyńskiego to jedyna polityka wschodnia jaką można zaobserwować w ostatnim okresie. Lech był po prostu aktywny. To nie podobało się Rosji, że Polska stara się budować swoją strefę wpływów na wschód od swoich granic. Rosja dzięki wciąż silnym swoim wpływom w Polsce na media, instytucje, "ałtorytety" (ilu nie zlustrowanych ma teczki w Moskwie i jest na każde skinienie palcem?) forsuje takie właśnie opinie o polityce wschodniej Polski pod sterami Prezydenta Kaczyńskiego czy rządu PiSu.

A obecna polityka to co to ma być?? Dopiero jest dobra i przedstawiana jako dobra w mediach jak godzimy się na wszystko co powie Rosja, jak wycofujemy się z aktywności politycznej na wschodzie ?? Polecam poczytać o doktrynie wschodniej Giedroycia, którą nawet Kwaśniewski uznawał za coś oczywistego angażując się politycznie we wspieranie Rewolucji Pomarańczowej na Ukrainie. Ziemkiewicz fajny artykuł o tym zrobił niedawno, cytat wyrwany: ...bo przy jego (Tuska) polityce zagranicznej Kwaśniewski wydaje się Piłsudskim... Polecam cały artykuł.

Wytłumacz dlaczego uważasz, za coś beznadziejnego starania o poszerzanie wpływów Polski na wschodzie ??

katastrofę smoleńską uważam za efekt naszych przede wszystkim zaniedbań oraz uporu byłego prezydenta,

Po co powielać nieprawdziwe insynuacje. Wiemy już dzisiaj, że padła komenda odchodzimy. Gdyby Prezydent upierał się na lądowanie, a załoga go posłusznie słuchała nie padła by taka komenda.

nie widzę w PO ludzi byłego PRL-owskiego systemu.

A Boni? Ilość TW i ludzi dawnych służb jaka za rządów PO została przywrócona albo dopuszczona do ważnych funkcji w państwie jest bardzo długa.

Ostatni przykład, powołanie jakiejś śmiesznej rady od korupcji przy CBA, w skład której wszedł człowiek służb płk. Reszka. Jego dokonania tutaj: http://niezalezna.pl/5814-aferalny-doradca-szefa-cba

Albo kim otacza się Prezydent wybrany z ramienia PO: http://niezalezna.pl/5853-polscy-wojskowi-pod-lupa-gru

On antykomunizm wyssał z mlekiem matki i trochę przeszkadza mu to obiektywnie spojrzeć na świat. Ja też uważam że komunista to albo naiwniak albo cwaniak ale ci drudzy ktorzy tak naprawdę wykorzystywali ten komunistyczno - socjalistyczny PRL-owski niedojebek będą istnieć zawsze czy to jako prawica czy też lewica. To bezideowcy czy też raczej cyniczne typy robiące karierę gdzie się da. W świętojebliwym PiSie też sa tacy: Kurski, Ziobro, Brudziński czy tez taki fajtłapowaty na pozór Czarnecki. Ich poglądy znaczenia nie mają. W innych partiach podobnie. Powinien to Kukiz zauwazyć bo głupi nie jest.

Zbyt łatwo uogólniasz. Ja nie uważam Kurskiego, Ziobry czy Brudzińskiego za bezideowców. Tak samo jak nie uważam za takich Arłukowicza, Iwińskiego, Kwaśniewskiego, Millera.

Tak samo przebudzili się już pracownicy Uniwersytetu Warszawskiego. Nie zastanawia was, że o takim znaczącym i ważnym liście nie zająknęły się żadne media mainstreamowe?

I jest dalszy ciąg tej sprawy tak bardzo przemilczanej przez media mainstreamowe.

http://wpolityce.pl/view/7249/Polska_inteligencja_po_stronie_prawdy__przeciw_zdziczeniu__147_osob_z_Poznania_popiera_glosny_artykul_naukowcow_z_Warszawy_.html

Polityka wschodnia Lecha Kaczyńskiego to jedyna polityka wschodnia jaką można zaobserwować w ostatnim okresie. Lech był po prostu aktywny. To nie podobało się Rosji, że Polska stara się budować swoją strefę wpływów na wschód od swoich granic.

Polecam Ci książkę "Daleko od Wawelu" autorstwa Michała Majewskiego i Pawła Reszki, czyli ani PO, ani PiS, ani SLD... ani żadna inna partia. Suche fakty. Dużo tam jest m.in o "polityce wschodniej" i jak była robiona. Nie kompromituj się.

Polecam Ci książkę "Daleko od Wawelu" autorstwa Michała Majewskiego i Pawła Reszki, czyli ani PO, ani PiS, ani SLD... ani żadna inna partia. Suche fakty. Dużo tam jest m.in o "polityce wschodniej" i jak była robiona. Nie kompromituj się.

To wrzuć jakieś tezy z tej książki, chętnie się z nimi zapoznam, a nie pustym tekstem krytykujesz i sugerujesz kompromitacje.

Gość Pepeg z Gumy

Jak każdy , kto nie myśli kategoriami pisowca, jesteś poważnie zmanipulowany.

Z Tobą jest jednak pewien problem. Co to za media tak Cię zmanipulowały, że plujesz jadem ? :rotfl:

Opamiętaj się Stary.

To dosyć szybko się rozczarował,albo piszesz jakieś rewelacje, bo w 2002 roku miałem okazję z nim rozmawiać ( Platforma była wówczas stowarzyszeniem i ruchem społecznym PiS -partią) i widać było jak pan Paweł jest oddany gorąco idei socjalizmu katolickiego w wykonaniu PiSu.

Zamieniał wówczas artysta Kukiz codzienną setkę porannej wódki na zdrowaśkę i strasznie się wstydził przy tym "muzycznej napaści" na ZChN a zwłaszcza niewinnego proboszcza.

Przeczytaj wywiad w gazecie polskiej (ten tytuł w stosunku do treści to taki "polish joke" :) ). Pierwsze wrażenie to czemu Kukiz tak tylko czarno - biało. Albo kocha, albo nienawidzi. Taki charakter chyba.

Gość Pepeg z Gumy
. Pierwsze wrażenie to czemu Kukiz tak tylko czarno - biało. Albo kocha, albo nienawidzi. Taki charakter chyba.

No jest w nim coś z dziecięcej naiwności.:D

Z jednej strony, trzeba go podziwiać, że wyszedł na prostą z zawieruchy życiowej w jakiej się znalazł ( niestety po części też ze swojej winy), z drugiej dziwi , że przejście odbyło się z jednej skrajności w drugą skrajność.

Może górale tak mają jak elektrony na orbitach .:lol2:

Edytowane przez Pepeg z Gumy

Polityka wschodnia Lecha Kaczyńskiego to jedyna polityka wschodnia jaką można zaobserwować w ostatnim okresie. Lech był po prostu aktywny. To nie podobało się Rosji, że Polska stara się budować swoją strefę wpływów na wschód od swoich granic. Rosja dzięki wciąż silnym swoim wpływom w Polsce na media, instytucje, "ałtorytety" (ilu nie zlustrowanych ma teczki w Moskwie i jest na każde skinienie palcem?) forsuje takie właśnie opinie o polityce wschodniej Polski pod sterami Prezydenta Kaczyńskiego czy rządu PiSu.

...Wytłumacz dlaczego uważasz, za coś beznadziejnego starania o poszerzanie wpływów Polski na wschodzie ??

Jesteś kolejnym tutaj PiSiem mającym innych za matołow ktorzy myśleć nie potrafią. Jasne jest dla ciebie że większość Polaków, również my ulegamy bezkrytycznie propagandzie. Jakbys tak włączył sobie myślenie (może masz taki guziczek?) to dostrzegłbyś rzeczy oczywiste. Kaczyński budował sojusz słabych państw wokół konfliktu ktory przez pozostałą liczacą się część Europy uważany był za konflikt wywołany rozmyślnie przez Saakaszwilego. Dał się prezydentowi Gruzji wciągnąć w to jak dziecko! Polityka wobec Rosjii zawsze już chyba będzie najtrudniejszym zadaniem dla polskich polityków. Jedyną chyba sensowną jest integracja militarna i gospodarcza z Europą i wspieranie powstania państw buforowych na wschodzie. Kaczyński potrafił nas tylko ze wszystkimi w Europie skłócić do tego ośmieszył siebie i nas przy okazji dając się wciągnąc w jakąś awanturę na granicy. Gorszego prezydenta nie było i chyba długo nie będzie. To nie był Prezydent Polski tylko prezydent swojego brata.

Kaczyński nie poszerzał naszych wpływów tam gdzie powinien czyli na Ukrainie i Białorusi z bardzo prostego powodu. Te państwa uznałyby polskie starania za skuteczne gdyby akceptowały je państwa liczące się w UE. Niestety Kaczyński Lech z nikim z nich nie potrafił rozmawiać nie mówiąc o przekonaniu do czegokolwiek. Z nim sie po prostu nikt nie liczył. Dlaczego? Może obejrzyj sobie film jak na jakiejś konferencji klepie Tuska po ramieniu szczęśliwy że "spłatał mu psikusa" i przyleciał. Taki wesoły kazio, brat kazał to on przyleciał i sie cieszył. Żenujące to było. Tak wyglądała cała prawie jego prezydentura. Słaby charakter, polityk bez wyobraźni i bez charyzmy.

A obecna polityka to co to ma być?? Dopiero jest dobra i przedstawiana jako dobra w mediach jak godzimy się na wszystko co powie Rosja, jak wycofujemy się z aktywności politycznej na wschodzie ?? Polecam poczytać o doktrynie wschodniej Giedroycia, którą nawet Kwaśniewski uznawał za coś oczywistego angażując się politycznie we wspieranie Rewolucji Pomarańczowej na Ukrainie. Ziemkiewicz fajny artykuł o tym zrobił niedawno, cytat wyrwany: ...bo przy jego (Tuska) polityce zagranicznej Kwaśniewski wydaje się Piłsudskim... Polecam cały artykuł.

Lawiruje rząd bo też niewiele więcej może zrobić. Nie jestem do końca przekonany co do obecnej polityki ale przynajmniej nie robią głupot. Ziemkiewicz jest dla mnie wypowiadającym się o sprawach powaznych ignorantem. On ma argumentację rodem z magla niezaleznie czy pisze o tych z prawa czy z lewa.

...Zbyt łatwo uogólniasz. Ja nie uważam Kurskiego, Ziobry czy Brudzińskiego za bezideowców. Tak samo jak nie uważam za takich Arłukowicza, Iwińskiego, Kwaśniewskiego, Millera.

To już jest po prostu naiwne. Co do reszty to nie wypowiadam się bo musiałbym powielać to co zostało juz wielokrotnie napisane.

No jest w nim coś z dziecięcej naiwności.:D

Z jednej strony, trzeba go podziwiać, że wyszedł na prostą z zawieruchy życiowej w jakiej się znalazł ( niestety po części też ze swojej winy), z drugiej dziwi , że przejście odbyło się z jednej skrajności w drugą skrajność.

Może górale tak mają jak elektrony na orbitach .:lol2:

A kiedyś chciałem się związać z góralką, miałbym w domu wesoło. Dwa dni seksu, dwa dni rzucania siekierami. :) Nie wiem co z tym Kukizem. Lubię go ale jakoś dziwnie człowiek zakręca.