Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

" Ląduj , kur*a , ląduj!"

ot cała tajemnica...

Bardzo ciekawa teoria, bardzo...

Chodzi mi o to, że inne portale aż huczą, że nic w oficjalnej wersji się nie zgadza, i że jest cała masa faktów jej przecząca, a tu, na forum Muratora, mamy odpowiedź co i jak.

Wygląda ta teoria co prawda jak pisana dla ćwierć inteligentów z poczuciem humory tryglodyty, ale zawsze...

Chodzi mi o to, że inne portale aż huczą, że nic w oficjalnej wersji się nie zgadza, i że jest cała masa faktów jej przecząca, a tu, na forum Muratora, mamy odpowiedź co i jak. .

A mógłbyś tak konkretniej - co się według Ciebie nie zgadza w oficjalnej wersji?

Chodzi mi o to, że inne portale aż huczą, że nic w oficjalnej wersji się nie zgadza, i że jest cała masa faktów jej przecząca, a tu, na forum Muratora, mamy odpowiedź co i jak.

A co Ci nie pasuje? Wiadomo przecież, że Tusk mgłę puscił...

... a żeby to udokumentować kazał operatorowi TVP (S. Wiśniewski) ostawić kamerę w oknie hotelu rozpocząć nagranie jeszcze przed przylotem Tutki.

Film ten nosi tytuł roboczy "When The Smoke Is Going Down"

I słusznie ten fakt wzbudził zainteresowanie posłów Sekty, którzy podczas posiedzenie komisji parlamentarnej skupili uwagę właśnie na tym aspekcie. :D

A mógłbyś tak konkretniej - co się według Ciebie nie zgadza w oficjalnej wersji?

Skoro MAK np. manipuluje faktami, pisze półprawdy, robi niczym nie poparte insynuacje, nie dostarcza niezbędnej dokumentacji i materiałów technicznych, to co można o tym sądzić ? Ile jest wart taki raport ? Czytałeś uwagi rządu RP do raportu ?

Skoro MAK np. manipuluje faktami, pisze półprawdy, robi niczym nie poparte insynuacje, nie dostarcza niezbędnej dokumentacji i materiałów technicznych, to co można o tym sądzić ? Ile jest wart taki raport ?

Prosiłam, abyś napisał konkretnie co się według Ciebie nie zgadza w oficjalnej wersji. Jeśli to co napisałeś, to są konkrety, to aż strach pomyśleć jak wyglądałyby w Twoim wydaniu insynuacje i półprawdy...

Czytałeś uwagi rządu RP do raportu ?

Tak.

Mhm... czytałaś uwagi do raportu i nie dostrzegasz dysonansu ?

Ciekawe...

Co więcej, nie nurtuje Cię np. zerwana linia energetyczna przed upadkiem, brak lejów/ kolein od walącego się samolotu o wadze 80 ton, brak akcji ratowniczej, brak eksplozji i pożaru, brak zniszczeń na kilkaset metrów, brak foteli i ciał ofiar, brak kokpitu, brak oparów paliwa, zimne części wraku, mnóstwo dezinformacji, w zasadzie brak świadków upadku samolotu...?

Masz może jakąś teorię które rzuci światło na te i nie tylko te sprawy ?

Dysonans? Dostrzegam. Szczególnie dysonans między materią badaną przez MAK i polską komisję, a zaprzątającymi Twe myśli "niezwykłymi" zjawiskami.

Rozumiem, że skoro MAK tych spraw nie poruszał to te "niezwykłe zjawiska" (?) nie istnieją ?

Rozumiem, że ciekawsze co odczytają "specjaliści" z ruchów warg gen. Błasika stojącego tyłem do kamery...

I daruj sobie treści ad personam.

Rozumiem, że skoro MAK tych spraw nie poruszał to te "niezwykłe zjawiska" (?) nie istnieją ?

MAK zajmował się przyczynami jakie doprowadziły do katastrofy. Trudno aby zajmował się wyjaśnianiem nurtującego Cię pytania, dlaczego gdy samolot rozbija się schodząc do lądowania we mgle ograniczającej widoczność do ok. 200m, w terenie niezabudowanym, to w zasadzie brak świadków upadku samolotu. Owszem jest parę osób, które widziały jak leciał obracając się po utracie części skrzydła, ale rozumiem, że ci są dla Ciebie niewiarygodni... Brak bezstronnych, czyli nierosyjskich obserwatorów, wydaje Ci się pewnie istotnym uchybieniem.

Natomiast o uszkodzeniu linii przesyłu energii elektrycznej, o przebiegu akcji gaśniczej i ratunkowej, o stanie ciał, o położeniu i stanie poszczególnych elementów samolotu po katastrofie, o zniszczonej całkowicie kabinie załogi i o bruzdach pozostawionych w ziemi przez samolot - to wszystko jest w raporcie MAK.

Edytowane przez Gabi.gg

Natomiast o uszkodzeniu linii przesyłu energii elektrycznej, o przebiegu akcji gaśniczej i ratunkowej, o stanie ciał, o położeniu i stanie poszczególnych elementów samolotu po katastrofie, o zniszczonej całkowicie kabinie załogi i o bruzdach pozostawionych w ziemi przez samolot - to wszystko jest w raporcie MAK.

Przecież wszystko jest w raporcie MAK... rozumiem, że np. polskie uwagi,które czytałaś, typu. np. brak dowodów (bo. np. nikt nie widział ciał czy kokpitu, brak dokumentacji foto/video z miejsca katastrofy, samolot 80m nad ziemię gdy niby zrywał linię energetyczną) na stwierdzenia MAKu przyjmujesz za prawdę... ciekawe podejście... widzę, że wiara w to co pisze MAK jest niezachwiana, niezależnie od np. sprzecznych zeznań świadków...

Ciekawy też jest fakt, że media, tzw. mainstreamowe, skupiają się li tylko i wyłącznie na próbach obciążania tylko i wyłącznie polskiej strony ! Ciągle słychać a piloci to, a Błasik tamto, natomiast nic o np. stanie technicznym lotniska, kwalifikacjach kontrolerów, sprawa braku zgody na ekshumacje... ale, jak zwykle, czepiam się pewno jakem moher...

Stan techniczny lotniska, a raczej jego wyposażenie - jeszcze inaczej -brak odpowiedniego wyposażenia, bezapelacyjnie przyczynił się do powstania tragedii. Nie był jednak bezpośrednią jej przyczyną. Nikt ze zdrowym zmysłem, jeżeli nie ma bezwzględnego przymusu, nie ląduje samolotem z VIPem na pokładzie na takim lotnisku! Nikt przy zdrowych zmysłach nie wyznacza takiego lotniska, nawet jako zapasowego. Nikt przy zdrowych zmysłach nie wyrusza w podróż samolotem z VIPem, nie znając ani lotniska, ani warunków pogodowych! Rosjanie popełnili astronomiczną ilość błędów, ale żaden z nich nie był śmiertelnym [błędnie podawana ścieżka nalotu była wynikiem decyzji pilota o lądowaniu]. Był takim natomiast wybór tego lotniska jako docelowego oraz decyzja pilota o lądowaniu [jak się okazało nawet próba lądowania okazała się katastrofą]. Dlatego obojętne mi są błędy, wypaczenia, wynaturzenia itp. itd. po stronie rosyjskiej. Odpowiedzialność moralna, karna, polityczna i jakakolwiek inna leży po naszej stronie. Tylko dlaczego w raporcie MAK nie ma ani wzmianki o burdelu na rosyjskim lotnisku? A kto by się czymś takim chwalił?

K.

Nikt ze zdrowym zmysłem, jeżeli nie ma bezwzględnego przymusu, nie ląduje samolotem z VIPem na pokładzie na takim lotnisku! Nikt przy zdrowych zmysłach nie wyznacza takiego lotniska, nawet jako zapasowego. Nikt przy zdrowych zmysłach nie wyrusza w podróż samolotem z VIPem, nie znając ani lotniska, ani warunków pogodowych!

Pomijając już kwestie np. znajomości lotniska czy warunków pogodowych, jesteś doskonałym reprezentantem tego co się dzieje w mediach, a o czym napisałem w poście powyżej... a mnie bardziej interesuje np. dlaczego samolot nie odleciał pomimo polecenia "odchodzimy" czy dlaczego spadał wtedy prawie jak kamień... albo fakt, skoro się robił zawadzając skrzydłem, dlaczego nie widać śladu po "oraniu" skrzydłem pola czy śladów uderzenia kadłuba o ziemię, czego skutkiem było zdefragmentowanie, jak to nam się usiłuje wmówić, przecież ziemia tam to nie był beton... gdzie jest brakująca połowa samolotu, wyparowała ze mgłą ? Gdzie jest dokumentacja fotograficzna miejsca katastrofy, ciał, z sekcji zwłok ? Czy jak samolot mógł zerwać linię energetyczną będąc na wysokości 80 metrów?

Rosjanie popełnili astronomiczną ilość błędów, ale żaden z nich nie był śmiertelnym [błędnie podawana ścieżka nalotu była wynikiem decyzji pilota o lądowaniu].

No tak... nawet błędne informacje rosyjskich kontrolerów co do pozycji samolotu to też wina polskich pilotów...

no comments.

Był takim natomiast wybór tego lotniska jako docelowego oraz decyzja pilota o lądowaniu [jak się okazało nawet próba lądowania okazała się katastrofą]. Dlatego obojętne mi są błędy, wypaczenia, wynaturzenia itp. itd. po stronie rosyjskiej. Odpowiedzialność moralna, karna, polityczna i jakakolwiek inna leży po naszej stronie.

A mnie ciekawi bardzo dlaczego samolot spadał prawie jak kamień po wydaniu polecenia "odchodzimy", a nie wzbijał się w powietrze...

Tylko dlaczego w raporcie MAK nie ma ani wzmianki o burdelu na rosyjskim lotnisku? A kto by się czymś takim chwalił?

K.

Jaką wartość ma raport które jest nierzetelny, nieprawdziwy, nie poparty żadnymi dowodami a wręcz zafałszowany ?

Kto wierzy takiemu raportowi, czy na jego podstawie, wystawie opinie o zdarzeniu ?

Edytowane przez Dopuser

jesteś doskonałym reprezentantem tego co się dzieje w mediach

Nigdy nie robię osobistych wycieczek, ale jak teraz czytam Twój post, to mam wrażenie że masz jakiś deficyt intelektualny. Bardziej Cię interesuje kim ja jestem [jakimś reprezentantem?] niż to co napisałem.

a mnie bardziej interesuje np. dlaczego samolot nie odleciał pomimo polecenia "odchodzimy
A mnie bardziej interesuje [chociaż to też jest ciekawe] dlaczego dopuszczono do próby lądowania i konieczności odejścia na drugi krąg.
No tak... nawet błędne informacje rosyjskich kontrolerów co do pozycji samolotu to też wina polskich pilotów...

z premedytacją, po swojemu interpretujesz mój wpis. Powtarzam: gdyby nie było durnej próby lądowania to Ruscy nie popełniliby tak karygodnych błędów. Nie jest to tożsame ze stwierdzeniem zacytowanym powyżej, nieprawdaż?
Jaką wartość ma raport które jest nierzetelny, nieprawdziwy, nie poparty żadnymi dowodami a wręcz zafałszowany ?

no comments.

K.

Dla mnie żadną, a czy wywnioskowałeś inaczej?

Nigdy nie robię osobistych wycieczek, ale jak teraz czytam Twój post, to mam wrażenie że masz jakiś deficyt intelektualny. Bardziej Cię interesuje kim ja jestem [jakimś reprezentantem?] niż to co napisałem. A mnie bardziej interesuje [chociaż to też jest ciekawe] dlaczego dopuszczono do próby lądowania i konieczności odejścia na drugi krąg. z premedytacją, po swojemu interpretujesz mój wpis. Powtarzam: gdyby nie było durnej próby lądowania to Ruscy nie popełniliby tak karygodnych błędów. Nie jest to tożsame ze stwierdzeniem zacytowanym powyżej, nieprawdaż? Dla mnie żadną, a czy wywnioskowałeś inaczej?

Nie oczekuj od dousera jakiś logicznych wyjaśnień. On ma za zadanie promować tezy Jarosława Prezesa Wielkiego a nie je uzasadniać bo jest to niewykonalne. Prezes powiedział że to zamach a ci co twierdzą inaczej to agenci Rosji, czy Tuska (co na jedno wychodzi). Kacza grypa jest najwyraźniej nieuleczalna.