Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odszczepić się.

bardzo słusznie ktoś zauważył, że trzeba być łachudrą żeby maleńkim noworodkom aplikować związki rtęci do organizmów. reakcje jakie to powoduje już są znane coraz szerszym rzeszom ludzi.

może spotkamy się tu albo gdzie indziej np. za 10 lat i zobaczymy jaką wtedy będziesz orędowniczką tego sposobu leczenia. a jestem pewien, że za jakiś czas "nałukowe" środowisko będzie musiało przyznać się do błędów.

Rtęć to stareńka sprawa, stukrotnie odgrzewany kotlet

http://www.szczepienia.czd.pl/bezpieczenstwo%20szczepien%20ochronnych.php

no nie taka stareńka skoro ciągle się go używa w szczepionkach dla dzieci.

oto co wikipedia mówi o wspaniałych związkach rtęci:

"Tiomersal – metalooorganiczny związek chemiczny zawierający rtęć (sól sodowa kwasu etylortęciotiosalicylowego), odznaczający się znaczną toksycznością. Substancja konserwująca używana w starszych typach szczepionek (choć nadal występuje niektórych szczepionkach dla dzieci), niektórych maściach i innych postaciach leku. Ponadto w recepturze aptecznej jako konserwant leków okulistycznych..."

a to cytat ze strony "infekcje medycyna praktyczna pl":

"Tiomersal – organiczny związek rtęci stosowany od lat 30. XX wieku – jest dodawany do niektórych produktów immunobiologicznych jako środek konserwujący. Nie ma dowodów na szkodliwość małych dawek tiomersalu zawartych w szczepionkach, jednak z większości szczepionek dla niemowląt usunięto ten składnik.

Opinia publiczna jest zaniepokojona skutkami zdrowotnymi narażenia na rtęć w dowolnej postaci, uznano zatem, że eliminacja rtęci ze szczepionek jest sposobem zmniejszenia narażenia niemowląt na rtęć w środowisku, w którym inne źródła rtęci znacznie trudniej wyeliminować lub jest to niemożliwe (np. popularne produkty spożywcze, jak tuńczyk). Od połowy 2001 roku szczepionki rutynowo zalecane dla niemowląt produkuje się bez tiomersalu, a "żywe", atenuowane szczepionki nigdy go nie zawierały. Dostępne są inaktywowane szczepionki przeciwko grypie niezawierające tiomersalu. Inne inaktywowane szczepionki przeciwko grypie zawierają większą lub śladową ilość tiomersalu, która nie odgrywa roli środka konserwującego. Tiomersal nadal jest stosowany jako środek konserwujący w niektórych innych szczepionkach przeznaczonych dla dzieci (np. Td, DT). "

źródło: http://infekcje.mp.pl/wytyczne/show.html?id=50580

ciekawe, skoro nie ma dowodów na toksyczność tiomersalu to po co go usuwać ze składu większości szczepionek... nie wie ktoś? po co został zrobiony ten krok???

a tutaj w ramach rozrywki dla koleżanki orędowniczki masowych szczepień przykład skandynawii. skutki masowych szczepień przeciwko świńskiej grypie. cytat z rzeczpospolitej:

"...Pierwsze alarmujące sygnały pojawiły się w Finlandii w lutym ubiegłego roku. Według raportu służby zdrowia, w latach 2009-2010 wśród dzieci w wieku od czterech do dziewiętnastu lat znacznie wzrosła liczba zachorowań na chroniczną narkolepsję - chorobę objawiającą się nadmierną sennością w ciągu dnia i napadami snu. 52 z nich podano Pandemrix, czyli szczepionkę na A/H1N1. Okazało się, że w tej grupie wiekowej ryzyko zapadnięcia na narkolepsję jest siedmiokrotnie wyższe u szczepionych na świńską grypę.

W Szwecji narkolepsję twierdzono u ponad 150 dzieci. Wiele z nich, by normalnie funkcjonować, już do końca życia będzie musiało brać lekarstwa.

A co zyskała Szwecja na masowych szczepieniach? Lisa Brouwers z Instytutu Epidemiologicznego w Sztokholmie mówi dziennikowi Svenska Dagbladet", że uratowano dzięki nim sześć osób..."

no właśnie... ale w szwecji pani minister zdrowia nie wyciągnęła żadnych wniosków i dalej brnie z wydawaniem ciężkich pieniędzy dla koncernów farmaceutycznych. artykuł krótki więc polecam przeczytać w całości: http://www.rp.pl/artykul/814542.html?print=tak&p=0

i na koniec wypowiedź pani profesor majewskiej. no ja myślę, że za tą wypowiedź i te oszczerstwa powinna już siedzieć co?

Savage - na samo nazwisko p. Majewskiej mam przykre objawy żołądkowe :rolleyes:

tak, tak. znowu nie trafiłem z autorytetem z którym mogłabyś się zgodzić (a to mnie zarzuca się wybiórczość). powtórzę, skoro ta pani rzuca takimi oszczerstwami to dlaczego żadna pokrzywdzona instytucja nie wytacza jej procesu? przecież to są wypowiedzi człowieka z tytułami a nie jakiegoś pana kazia spod budki z piwem? a może racja leży pośrodku? może szczepionki nie do końca są takie cacy i kartele farmaceutyczne o tym wiedzą? coraz więcej słyszy się wypowiedzi na temat tego świństwa popartych liczbami. jakoś nie słyszałem, żeby kogoś za to posadzili.

co do fajnych publikacji na temat aplikowania ludziom związków rtęci sobie darujemy. stoję na stanowisku, że toksyczne substancje w szczepionkach zawsze będą powodowały komplikacje i powikłania o czym farmakologia wie. oczywiście robi wszystko żeby było ich jak najmniej. daleki jestem od twojego entuzjazmu co do praktyk dzisiejszej medycyny bo wiem, że to potężny przemysł jak zbrojeniówka i wiem też, że taka machina rozpędzona raz nigdy się nie zatrzymuje. przecież nikt nie będzie piłował gałęzi na której siedzi.

i na koniec dla poczytania podaję linka do artykułu pt. "jak wymierały epidemie". i mam tylko prośbę aby czytający wyłączyli emocje i jakiekolwiek nastawienie do tego artykułu oraz autora (mój guru :) ). a jeśli jest na sali jakiś historyk lub ktoś kto mógłby zweryfikować prawdziwość artykułu będę wdzięczny.

http://www.bioslone.pl/obalanie-mitow/jak-wymieraly-epidemie

... niechybnie znowu ostanio spryskiwali :)

... nie widzisz Babo tych "regularnych szachownic na niebie" ? ... szczepionki zrzucali zapewne (przeciw wściekliźnie, ... ale czy tylko dla lisów ? ) ;)

... no i Włodzio dostał "przepustkę" ... Napoleon teraz za niego, podkop pod przyszłe WTC robi :)

ps - homeopatia Włodziu ... homeopatia a nie "Homepatia" - chyba, że masz na myśli coś nowego :lol:

Edytowane przez Chef Paul
był

... niechybnie znowu ostanio spryskiwali :)

... nie widzisz Babo tych "regularnych szachownic na niebie" ? ... szczepionki zrzucali zapewne (przeciw wściekliźnie, ... ale czy tylko dla lisów ? ) ;)

... no i Włodzio dostał "przepustkę" ... Napoleon teraz za niego, podkop pod przyszłe WTC robi :)

ps - homeopatia Włodziu ... homeopatia a nie "Homepatia" - chyba, że masz na myśli coś nowego :lol:

Włodek jest forumowym słowotwórcą. Pytanie czy świadomie? :)

drodzy forumowicze.

możemy sobie pieprzyć głupoty o wspaniałej albo zakłamanej medycynie. jedni będą ją hołubić aż do osiągnięcia orgazmu jak np. pani bb a inni twierdzić, że ma wiele wspólnego z rozrzedzonym gównem jak np. ja.

ale nie można udawać, że nie ma żadnych problemów bo były i będą. spraw, które wyszły na jaw nie zamiata się pod dywan albo nie mówi się w momencie oplucia twarzy, że to deszcz pada. w tej chwili mam na myśli powikłania poszczepienne. co medycyna proponuje tej matce, której okaleczyła dwoje dzieci? co koleżanka baba budowniczy powie o bezpiecznych szczepieniach? znowu uszczypnie mnie kąśliwą docinką?

jedno jest pewne..... z faktami się nie dyskutuje.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=-l-qvmdyoYU

Merytorycznie nie chcesz rozmawiać, dyskusja jak w szkole wyznaniowej

cytuję ze źródła: http://www.bibula.com/?p=45240

Szwecja: Odszkodowania dla ofiar szczepionek

Pierwsze szwedzkie dzieci, które zachorowały na narkolepsję i inne zaburzenia snu po zaaplikowaniu im szczepionek przeciwko świńskiej grypie, otrzymały odszkodowania w wysokości 50 tysięcy koron (7340 USD).

„Trudno jest mi powiedzieć czy to dużo, czy za mało. Nie mogę tego porównywać” – powiedział Herman Afzelius, ojciec 10-letniego chłopca, który zachorował na narkolepsję po otrzymaniu szczepionki Pandemrix.

Na chorobę tę zapadło 118 szwedzkich dzieci, które były szczepione przeciwko świńskiej grypie w 2009 i 2010 roku. Dotychczas odszkodowania otrzymało dwanaście rodzin. Według Andersa Öhlena z firmy ubezpieczeniowej Läkemedelsförsäkringen, kwota odszkodowań jest taka sama jak w przypadku innych poważnych chorób, np. głuchoty czy paraliżu.

Rodziny poszkodowanych dzieci mają otrzymać również zwrot kosztów leczenia, pobytu w szpitalu i kosztów leków. Jednak sprawa dodatkowych odszkodowań i zwrotów kosztów leczenia nie jest jeszcze jasna. Gdy dzieci skończą 18 lat mają zostać poddane badaniom lekarskim, które zdecydują czy kwalifikują się one do innych rekompensat finansowych, obejmujących również trudności w zdobyciu pracy. O tym w każdym przypadku decydować będzie komisja lekarska i ubezpieczalnia, która wypłaci jednorazowe dodatkowe odszkodowania.

Firma ubezpieczeniowa przeznaczyła 150 milionów koron na odszkodowania dla rodzin dzieci, które zachorowały na narkolepsję w wyniku szczepienia. Rodzina Afzelius zaznacza, że minie dziesięć lat, zanim dowiedzą się jakie skutki będzie mieć choroba ich syna i jak wpłynie to na jego możliwości pracy przyszłości. Afzelius uważa, że firma ubezpieczeniowa lub państwo powinna pokryć wszystkie niezbędne w leczeniu koszty oraz rentę aż do momentu podjęcia pracy.

czy moje dwa ostatnie posty brzmią bardziej merytorycznie?

Obejrzałam, bo to nie Słowo Guru :rolleyes:

Jak wiadomo, każde lekarstwo może mieć skutki uboczne, nawet witamina C. A nawet trawo-dieta i wpychanie fasolki do własnoręcznie wykonanej dziurki czy masaż jąder w celu wyleczenia raka :p

W przypadku z filmu trudno generalizować - bo sprawa dotyczy wcześniaków, wydaje się, że jednak błędu w sztuce lekarskiej i nie do końca prawidłowej opieki nad bliźniakami. Dla nich kalendarz powinien być inny, a szczepionki na pewno acelularne. Nie obejrzałam do końca, ale nie wydaje mi się, ze takie zostały zastosowane.

Pokazywanie takich (zresztą tragicznych dla rodziny) przypadków jako dowodu na ogólną szkodliwość szczepień to potężne nadużycie. Zwłaszcza analizując rzecz całościowo. Artykuł o odszkodowaniach dla szwedzkich dzieci jest raczej skąpy w fakty, przypuszczalnie także te, które doznały uszkodzeń neurologicznych były z grupy, w której szczepienia powinny się odbywać pod kontrolą neurologa.

A wypociny o orgazmie sobie daruj - nie jesteś w takich tekstach dobry i nawet nie zbliżasz się do celnego dowcipu. A do chamstwa bardzo.

Przepraszam, gdzieś był adres , gdzie można zamówić zmianę pogody 1 km2. To ja bardzo poproszę niech posypią , poleją czy co tam, byle by słońce wyszło.

Bo jak nie, trzeba będzie iść do apteki/sklepu monopolowego/dealera/ inne . Jako klijentka oczekuję usługi expresssssowej oraz ścisłego terytorializmu ( co będę obcym fudnować..) - i usługiw wersji SMS bądź memory. Zlecę stałe zlecenie , nawet zbytnio o rabat skamlać nie będę. Hm, to podeśle ktoś namiary ?

Flaszkę postawię. No doobra. % umowy odpalę..