Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a ja podziwiam kolegę, że ciągle tu włazi.

... "śmiech to zdrowie" ... więc włazi :lol: ... również trochę z ciekawości i w oczekiwaniu na wiadomość o "regularnych szachownicach na niebie" :lol: przyuważonych okiem "współczesnego Kopernika" :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wracając na chwilkę do żarcia - kiedy to człowiek nauczył się korzystać z ognia? W skali ewolucyjnej niedawno...

W takim razie wszystko co nie surowe powinno nam dawać solidnie w kość i degenerować nasze DNA ;)

 

Savage - zakładaj odłam szkoły guru swego. Tego chyba jeszcze nie ma...

Żeby było już hipereko, jeść można tylko to, co się własnoręcznie złapało i ukatrupiło. Na surowo ofkors.

 

A co do podatku kościelnego - ciekawe, ile by wtedy w Polsce było katolików w procentach? ;)

Edytowane przez Baba_Budowniczy
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ekhem - zboża też rosły na Ziemi dłużej od człowieka, a sam Savage stwierdzić raczył, że konsumujemy je jakoś od niedawna.

Po raz kolejny przeczy sam sobie ;-)

 

Fajny artykuł w kwestii odpowiedzi na pytanie "kiedy"

http://www.naukowy.pl/pierwsi-ludzie-wspolczesni-uzywaja-ognia-do-wytwarzania-trwalszych-i-lepszych-narzedzi-vt33088.htm

Wtedy mniej więcej zaczęliśmy też jeść zboża i inne, pić mleko - wtedy, a nawet wcześniej. Czyli powinniśmy równo tolerować albo nie...

Edytowane przez Baba_Budowniczy
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

myślałem, że twój poziom wiedzy nie pozwoli ci na tego typu argumentacje.

rozumiem, że stawiasz na równi przypadkowo zjedzone kilka kłosków zboża 100 tys. lat temu z dietą opartą na zbożu dziś?

nawet to, że człowiek kilka tys lat temu zaczął uprawiać zboże nie znaczy, że jadł go tyle co teraz. dziś przecież praktycznie nie ma posiłków bez glutenu. jak zatem mówić o przystosowaniu do trawienia tak wielkich ilości "kleju"?

oczywiście w zasadzie zdrowego odżywiania nie można skupiać się na samym glutenie. dyskusja jednak poszła tylko w tym kierunku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...