Elfir 16.04.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Chiny - właśnie zginęło ponad 1000 ludzi! Czy ktoś to zauważył w Polsce? Czy jest tak jak w stwierdzeniu:zabójstwo jednego - morderstwo, kilkuset - ludobójstwo, tysięcy - statystyka? Pozwolę sobie wkleić wypowiedz euzebiusza z innego forum:"Chile, Haiti, dziś Chiny. Ktoś wpisał: zginęło ponad tysiąc szarych ludzi, więc cisza, ledwie przedostatnie miejsce w nevsach. Ile można u nas pastwić się nad narodem? I ile może naród pastwić się nad sobą, nie widząc tragedii wokół. Tam też pewnie brat stracił brata, żona męża, mąż żonę, rodzice dzieci... Koszmar szarych ludzi. Jasne, ich tam są miliony milionów, więc co to za strata? On był jeden. Od tygodnia wynoszony na ołtarze, jakby był Ojcem Narodu... przypomina mi to niestety stalinizm. Brak powściągliwości, celebra na pokaz, łzy nawet u redaktor Olejnik straszą, a nie wzruszają. Wcześniej minister Sikorski oświadczył, że premier płakał! Ja nie chcę premiera płaczliwego. Wiem, płakał dla prostego ludu. Więc niech teraz wraz ze mną zapłacze nad nieszczęściem tysięcy ocalałych Chińczyków, którzy stracili członków swych rodzin. Niech cofnie się pamięcią i zapłacze nad koszmarnym losem setek tysięcy Haitańczyków. I niech nie płacze za Lechem Kaczyńskim, bo go wyraźnie nie lubił i zwalczał. Ja bym łzy nie uronił. Naród hipokryzji. Polski Narodzie, tobie się ta ciemnota chyba należy, skoro ci ją tak łatwo sprzedają." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.04.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 czytałam na onecie i zastanawiałam się czy powiedzą w wiadomościach. Nie obejrzałam, więc nie wiem, ale pewnie nie mówili. Za to słyszałam dziś, że Poalcy mają pretensje, że we Francji tak mało się pisze o polskiej tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2010 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 ależ pisze: http://wiadomosci.onet.pl/1607707,2678,1,smolenska_farsa,kioskart.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.04.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 tam tysiące czapę dostająjak preferujecie demagogię to wybierzcie tę z sensemjeżeli o takiej można mówića takie bzdety to pozostawcie jako przeciwwaga dla problemu z podróbami trampków typu converse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2010 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Owszem, tysiące giną w więzieniach. W Chinach panuje również kara śmierci. Czy twoim zdaniem, to jest powód dla którego nie należy się tym ludziom, którzy stracili bliskich z powodu trzęsienia ziemi, współczucie? Różnicujemy współczucie, zależnie od wiary, narodowości i odległości tragicznie zmarłych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.04.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 tak różnicujmywidzę różnicę pomiędzy Prezydentem RP, Sztabem Generalnym, Prezesem NBP, Rady Adwokackiej, Premierem II RP a chińskimi kulisami, tym bardziej, że nie jesteśmy 1/4 populacji, jeżeli nie widzisz różnicy to nie jesteś związana emocjonalnie z RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Nie, nie jestem. Moje emocje dotyczą ludzi a nie narodowości czy stanowiska. Dzielenie ludzkości na Polaków i całą resztę, która nie dostąpiła zaszczytu urodzenia się w granicach państwa polskiego nie zostało mi wpojone. Myśląc w ten sposób co ty, nie możemy oczekiwać od świata zainteresowania się ofiarami w Katyniu, Oświęcimiu czy w sowieckich gułagach. Sołżenicyn niepotrzebnie pisał, przecież oni umierali tak daleko, na dodatek byli ruskami a ich i tak jest dużo, więc co za różnica jeden w te jeden wewte.... Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.04.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 jakie Twoje emocje?to, że Patriotyzm nie został Ci wpojony to widać po Twoich postachwięc nie ma co dyskutowaćpozostań w pokojupzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2010 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 ach. Więc rozmawiasz tylko z patriotami. No to dziwię się, że piszesz w tym wątku.Naprawdę, nie obraża mnie posądzanie o brak patriotyzmu. Zwłaszcza takiego o jakim ty myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian666 16.04.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Nie, nie jestem. Moje emocje dotyczą ludzi a nie narodowości czy stanowiska. Dzielenie ludzkości na Polaków i całą resztę, która nie dostąpiła zaszczytu urodzenia się w granicach państwa polskiego nie zostało mi wpojone. wystarczająco emocjonujące? Z hotelu przewieziono pana Przemka i jego żonę do prokuratury. Tam przesłuchano. – Pytali, ile mama miała wzrostu, ile ważyła, jakie miała operacje, jakie blizny, no - długie godziny wyciągania z nas szczegółów. I po tych szczegółach identyfikowali: najpierw 96 zdjęć, potem 70 zdjęć, potem 30, a na końcu trzy. Widziałem kilka zdjęć z tej pierwszej serii, zrobionej tuż po wypadku. Były okropne - ciała ubłocone, z gałązkami powczepianymi we włosy, brudne. Potem w Moskwie, jak umyli zwłoki, porobili nowe zdjęcia, żeby rodzinom zaoszczędzić bólu - tłumaczy pan Przemek. - Przedłożyli nam kilka fotek - a my, że nie, to nie jest moja mama. Prokurator rosyjski wyszedł, długo go nie było. Wraca z panią tłumacz, ona mówi: "a może by jedno z tych zdjęć powtórzyć?". I rzeczywiście - miała rację. To była moja mama. Ona wiedziała to po danych - rozmiar stopy, kolor włosów itp. Już w kostnicy zidentyfikowałem mamę - poznałem ją po dłoniach. Żona - po kawałkach ubrań. Po buzi - posiniaczonej i poharatanej, nie dałoby rady. Pan Przemek twierdzi, że i tak miał niewyobrażalne szczęście. Ciało mamy było w jednym kawałku. To rzadkość, po tym, co widział w kostnicy w Moskwie. - Chcąc nie chcąc, rzuciłem okiem na ciała na pozostałych stołach w kostnicy. To było straszne. To naprawdę były nierozpoznawalne szczątki. Rozerwane, bezbronne kawałki kobiet i mężczyzn. Czego z Moskwy nie zapomni pan Przemek? Mężczyzny, który wyszedł od prokuratora zapłakany i krzyczał, że on zna wszystkie blizny swojej żony i wszystkie jej pierścionki może zidentyfikować, ale mu nie dają, bo mają tylko głowę jego żony, a on chce zobaczyć jej blizny i pierścionki na palcach, bo on je dobrze zna… http://wiadomosci.onet.pl/1607992,720,2,kioskart.html weź się kobieto ogarnij i zamilcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.04.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 ach, niepoczytaj definicję patriotyzmutam nie ma nic o Chińczykachale kosmopolicie to i tak nie robi różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2010 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Marian - czy dramatyczny opis identyfikacji zwłok przywróci komuś życie? Czy moje łzy komuś pomogą? Dlatego rzeczywiście nie emocjonują mnie tak bardzo martwi, wolę zająć się pomocą żywym, w taki stopniu jakie to dla mnie możliwe.Współczucie nie oznacza żałoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2010 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 ale kosmopolicie to i tak nie robi różnicy Internacjonaliście, jeśli wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.04.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 tak różnicujmy widzę różnicę pomiędzy Prezydentem RP, Sztabem Generalnym, Prezesem NBP, Rady Adwokackiej, Premierem II RP a chińskimi kulisami, tym bardziej, że nie jesteśmy 1/4 populacji, jeżeli nie widzisz różnicy to nie jesteś związana emocjonalnie z RP Nawet ci się nie dziwię. Zwykle tak jest, jak umrze cieć w firmie, to cóż, no przykro, MOŻE się zrzucimy na kwiatki, ale jak umrze dyrektor firmy, OOO to już wszyscy lecą na pogrzeb, mimo, ze to już jest BYŁY dyrektor Tak dziwnie ten świat jest urządzony.. Co nie znaczy, że musi mi się to podobać. Czasem ten cieć był więcej wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.04.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 zapewne, ale to ten dyrektor temu cieciowi dał pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.04.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 owszem, ale bez pracowników, to by sobie mógł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.04.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Internacjonaliście, jeśli wolno. znaczy się erokomuchowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.04.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 owszem, ale bez pracowników, to by sobie mógł.... owszem poszukać w Chinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.04.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 nagle Wam ta brać robotnicza jest bliska?a kto Ją wydymał w okresie przemian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian666 16.04.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Dlatego rzeczywiście nie emocjonują mnie tak bardzo martwi, wolę zająć się pomocą żywym, w taki stopniu jakie to dla mnie możliwe. Współczucie nie oznacza żałoby. no rzeczywiście pomagasz, wszystkie twoje posty pisane w tym temacie mogę nazwać tytułem twojego dziennika - Elfir stawia klocka, czy ty kobieto nie masz serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts