Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej , Słuchaj po tej stronie Wisły jest jeszcze Manufaktura Home. Mają swój salon, ekspozycję na wysokości CH Reduta w Alejach Jerozolimskich , w TTW . Robią w różnych stylach kuchnie, garderoby, zabudowy, drzwi etc. Ja u nich robiłem akurat garderobę. Byłem zadowolony. Warto skonfrontować ich ofertę z innymi .To przecież nic nie kosztuje :)

Matej723 Nie miałeś problemów z czasem realizacji ? Wiesz , bo to często bardzo utrudnia tempo prac , remont w całym domu....

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Matej723 Nie miałeś problemów z czasem realizacji ? Wiesz , bo to często bardzo utrudnia tempo prac , remont w całym domu....

Hej , Nie nie mieliśmy z tym jakiś większych problemów. Wiesz jeżeli, miała być jakaś obsuwa z ich strony , to byliśmy o tym wcześniej uprzedzeni.

Zawsze można było w tym czasie zrobić coś innego, rozplanować prace innych fachowców. Ogólnie firma zdążyła w ramach czasowych na jakie się z nimi wcześniej umówiliśmy .

• 1 month później...
  • 2 months później...

Wykańczanie mieszkania dobiega końca :). Na tym etapie mogę polecić firmę, która robiła u mnie zabudowę kuchenną, słupek w łazience, a w planie mam zamówienie u nich szaf do przedpokoju. To polecana już na forum firma MEKU z Sulejówka tel. 506897040. To dobrzy, solidni fachowcy, przy tym słowni i punktualni, co nieczęsto się zdarza. Bardzo dobry kontakt przez cały okres współpracy. Mogę podpisać się pod tym, co, na poprzedniej stronie, napisała o tej firmie Aga11.

Pozdrawiam Kasia

• 1 month później...

witam,

czy ktoś tutaj może polecić dobrego fachowca od schodów z okolic Grodziska Mazowieckiego, Tarczyna, Nadarzyna...

Mój "fachowiec" zamontował schody, miał dokończyć i się nie pojawił, miał naprawić to co popsuł (schody się odklejają) - i od dwóch miesięcy nie może dojechać - cały czas przesuwa... Mam go już dość i pogoniłam, teraz szukam kogoś kto to zrobi.

pozdrawiam

• 1 month później...
Witam,

mam pytanie do fachowców, którzy tu zagl

Witam,

Pełen wysuw i cichy domyk (samodomyk) nie są równoznaczne, są to dwie różne cechy. Występują systemy szuflad i prowadnic Blum, które mogą mieć pełen albo częściowy wysuw.

To samo dotyczy cichego domyku. Niektóre mają zintegrowany cichy domyk z prowadnicą, inne nie.

W związku z tym, dostępne są różne kombinacje, np. prowadnica TANDEM z cichym domykiem ale częściowym wysuwem (80% wysuwu).

Najbardziej popularne systemy, takie jak TANDEMBOX i LEGRABOX posiadają pełen wysuw ze zintegrowaną funkcją cichego domyku (BLUMOTION) w standardzie.

Pozdrawiam

Doradca Blum Polska

Anna Nowak

• 2 weeks później...

Już pisałem w innym wątku, ale dodam i tutaj. Mamy stolarza godnego polecenia. Naprawdę ładnie robi, ale nie zrobi wszystkiego, raczej mebelki małe i stylowe, do tego stoły, lampki i inne ciekawe rzeczy, jak potrzebujesz schodów, drzwi czy kuchni to raczej nie uda się namówić.

Do tego pełna kultura, wyjaśnienie wszystkiego i słowność (jak mówi że będzie to jest i się nawet nie spóźnia), obsługa high level.

Wiem jak ciężko jest znaleźć fachowca dlatego się dzielę. Forum pomogło kiedyś mi, teraz ja staram się pomóc.

Informację prześlę na priv.

• 3 weeks później...

Dzień Dobry,

moglibyście Państwo polecić wartego uwagi producenta mebli kuchennych? (takiego, którego meble można zobaczyć w Warszawie lub bliskiej okolicy) znam ich sporo, szukałam wiadomości w sieci (w tym na forach) ale wcale nie tak łatwo znaleźć jakieś jednoznaczne informacje.

pozdrawiam

• 1 month później...

Polecam Tobie [spam]

Oni z prac stolarskich robią wszystko i robili już moje 2 mieszkania, jak i robili meble połowie mojej rodziny:) bo jeden drugiemu ich poleca:).

Jak do tej pory wszyscy zadowoleni.

Mieliśmy tylko jakąś małą reklamację frontu ale to od razu bez marudzenia wymienili. Fajny kontakt, umiarkowane ceny.

Z poprzednich postów wynotowałem telefony lub adresy mailowe kilkunastu firm meblarskich , jednak tylko z trzema z nich udało mi się nawiązać

kontakt.Ale tylko jedna zajmuje się wykonawstwem zarówno mebli kuchennych i do łazienki jak również szaf wnękowych oraz garderób. Reszta nie odpowiada( już nie istnieją? albo zmieniły się ich adresy?}.

Chciałbym mieć możliwość porównania ofert kilku firm.Nie tylko pod względem cenowym ale i wzorniczym .

Ponti

Edytowane przez Elfir
ze względu na krótki staż na forum polecenie niewiarygodne

• 1 month później...
U mnie meble kuchenne robił stolarz z okolic Warszawy (nieduża firma Era Mebli), wyszło bardzo ładnie i zdecydowanie taniej niż w salonie meblowym. Wiem z doświadczenia, że różni tzw. fachowcy bywają na rynku, tutaj w końcu nie miałam żadnych problemów i z dogadaniem się i z efektami jego pracy. Robi bezpłatnie pomiary i wycenę, więc ewentualnie można sobie porównać z innymi. Można ich znaleźć na FB, w razie czego mogę podać namiary na priv.

kuchnia biała w połysku, jeden magic corner i blat z konglomeratu, p. Mateusz zrobił to naprawdę porządnie. Możesz napisać do niego albo zadzwonić, przyjedzie, zrobi pomiary, pogadacie, sam zobaczysz, że dobrze się z nim współpracuje. A to też ważne, bo po co się niepotrzebnie denerwować. Tu masz namiary [email protected], tel. 501 336 343 i powodzenia :)

• 1 month później...

Witam,

Ja też zdecydowanie odradzam współpracy z firmą MISE Ekskluzywne łazienki i kuchnie.

Zamówiłem szafkę łazienkową na wymiar.

Podczas pierwszej wizyty nie dokończyli montażu bo gonili za kolejnym zleceniem. Podczas montażu uszkodzili umywalkę.

Na kolejną wizytę czekałem ponad miesiąc. Pracownik przyjechał bez silikonu bo właściciel kazał dokończyć a fachowiec nie pamiętał na jakim etapie zakończył pracę.

Ostatecznie firma nie wykonała uzgodnionego montażu szafki. Przez okres dwóch miesięcy nie wywiązali się z umowy i nie rozliczyli z materiałów.

Właściciel nie odbiera telefonów, nie przyjeżdza w ustalonych terminach.

Szafka została zamówiona w Domotece. Jedna z prób reklamacji w Domotece zakończyła się skierowaniem do wykonawcy (właściciela), który unika kontaktu.

#mise #domoteka #Bartycka #łazienki Bartycka #Atlas Concorde