Elfir 19.06.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 pięciornik kurze ziele lub srebrny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dcschue 22.06.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Witam, Zwracam się do was z pytaniem. Mam trawnik, który po każdym cięciu wygląda jak by kosiarka miała tępe ostrza -postrzępione końcówki trawy (a była w tym sezonie ostrzona). Dodatkowo jak się chodzi po trawie to jak po toporzysku - strasznie sztywna trawa. Niestety nie ja zakładałem trawnik, mam opakowanie z którego wynika że to trawa z tarnowa - wembley. Ja robiłem dosiewki Graminexem - Wembley. Poczytałem trochę i wydaje mi się że wdała mi się chwastnica jednostronna. Poniżej zdjęcie chwasta. Czy to chwastnica ? i czy naprawdę pozostaje tylko mechaniczne pielenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 raczej perz. a nie kosisz za rzadko lub za wysoko? Bo trawa jest twarda gdy się wykłasza (tworzą się kłosy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dcschue 23.06.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Koszenie mniej więcej raz w tygodniu. Na wiosne miałem trochę dłuższy przestój ponieważ robiłem dosiew i nie chciałem wessać nasion- prawie miesiąc nie było koszone. Co do wysokości koszenia to koszę prawie na najniższym poziomie. Jeśli to perz to przy częstym koszeniu powinien ustąpić - jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.06.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 dlaczego twoim zdaniem perz miałby ustąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cityneversleeps 11.10.2017 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 pięciornik kurze ziele lub srebrny kurze ziele - https://www.stolicazdrowia.pl/2271/pieciornik-kurze-ziele-wlasciwosci-lecznicze-zastosowanie-uzycie/ znalazłam tu opis. Mam zamiar posadzić u siebie na następny sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts