Skajler 24.04.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam serdecznie poszukuję zaszczepek rafidoforii złotej oraz złotego wąsa. Czy ktoś jest w posiadaniu którejś z tych roślin i mógłby mi odsprzedać? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.04.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 rafidoforę mam, ale jak przesłać? Ale co za roślinę masz na myśli pisząc "złoty was" - nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 25.04.2010 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Callisia fragrans, popularnie nazywana złotym wąsem – gatunek rośliny należący do rodziny komelinowatych (Commelinaceae). Pochodzi z Ameryki Środkowej (półwysep Jukatan) i południowej części Ameryki Północnej (środkowy i północny Meksyk), rozprzestrzeniła się także na Florydzie[2]. W wielu krajach, również w Polsce jest uprawiana jako roślina ozdobna. Czasami błędnie nazywana jest trzykrotką. Żródło: wikipedia Podobno ma jakieś właściwości lecznicze, poszukuje jej moja znajoma a ja obiecałam że zapytam na forum. A można zaszczepkę rafidofoii przesłać jakoś w małym pudełeczku? sama nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.04.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 przecież te gatunki są pospolite jak błoto. W Poznaniu, w co drugim bloku rosną na klatkach schodowych. Sama mam rozmnożoną taką szczepkę wziętą z klatki schodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skajler 25.04.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Wiem właśnie, ja pytałam wszystkich znajomych i nawet w sklepach i nikt ich nie ma jak na złość na allegro i innych stronach internetowych też nie..Elfir a tak z innej beczki wyczytałam, że projektujesz ogrody..jak to wygląda? wysyłasz gotowy projekt czy może jakoś w programie komputerowym to robisz? jak to wygląda u Ciebie cenowo? mam do zagospodarowania działkę szer. 20m na 135m dł. dom chcę wybudować troszkę w głąb działki. chciałabym aby ten mój zakątek był moim azylem, odgrodzić się od ludzi, schować za roślinkami za domem chciałabym oczko wodne ok. 30m2 wraz z kaskadą...potrzebuję ogrodu w którym mogłabym wypocząć i zrelaksować się...jaki byłby szacunkowy koszt wykonania takiego ogrodu? jeżeli potrzebowałabyś więcej konkretów to pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts