Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukuję rafidoforię i złoty wąs

Recommended Posts

Callisia fragrans, popularnie nazywana złotym wąsem – gatunek rośliny należący do rodziny komelinowatych (Commelinaceae). Pochodzi z Ameryki Środkowej (półwysep Jukatan) i południowej części Ameryki Północnej (środkowy i północny Meksyk), rozprzestrzeniła się także na Florydzie[2]. W wielu krajach, również w Polsce jest uprawiana jako roślina ozdobna. Czasami błędnie nazywana jest trzykrotką. Żródło: wikipedia

Podobno ma jakieś właściwości lecznicze, poszukuje jej moja znajoma a ja obiecałam że zapytam na forum.

A można zaszczepkę rafidofoii przesłać jakoś w małym pudełeczku? sama nie wiem..

Wiem właśnie, ja pytałam wszystkich znajomych i nawet w sklepach i nikt ich nie ma jak na złość :) na allegro i innych stronach internetowych też nie..Elfir a tak z innej beczki wyczytałam, że projektujesz ogrody..jak to wygląda? wysyłasz gotowy projekt czy może jakoś w programie komputerowym to robisz? jak to wygląda u Ciebie cenowo? mam do zagospodarowania działkę szer. 20m na 135m dł. dom chcę wybudować troszkę w głąb działki. chciałabym aby ten mój zakątek był moim azylem, odgrodzić się od ludzi, schować za roślinkami :) za domem chciałabym oczko wodne ok. 30m2 wraz z kaskadą...potrzebuję ogrodu w którym mogłabym wypocząć i zrelaksować się...jaki byłby szacunkowy koszt wykonania takiego ogrodu? jeżeli potrzebowałabyś więcej konkretów to pisz :)