cassia 25.04.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 witam,na skutek podwieszenia sufitu(bloki, mnóstwo rurek od c.o) sufit obniżył mi się do wys. ok 2,38. może podacie mi jakieś triki żeby optycznie podwyższyć wnętrze? wiem musi być raczej w jasnych kolorach. Będą w nim czerwone meble-połysk+ biały blat, jasne płytki na ścianie.Nie przewiduję żadnych firanek na oknie żeby nie przytłaczać wnętrza-tylko żaluzje drewniane. Nie wiem jaki kolor ścian, płytek na podłodze (planowałam białe+brązowe) no i kolor tych żaluzji .ps. czy ktoś ma pecha mieć takę niską kuchnię i czy da się to przeżyć w codziennym użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.04.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 2.38 m to rzeczywiście nisko. Ja bym zrobiła jednolitą podłogę w ciemniejszym kolorze, do tego biały sufit i jaśniejsze ściany boczne (oczywiście w stosunku do podłogi). Efekt optycznego podwyższenia uzyskasz malując na ścianie przy suficie biały pasek. Nie byłabym pewna co do tych żaluzji. Jeśli chodzi o kolor ścian i płytek to ja bym poszła w szarości. Bardzo ładnie wyglądają z czerwonym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 25.04.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Magda 34 zgadzam się z Twoim postem oprócz tego,że "biały pasek na ścianach przy suficie optycznie podwyższy kuchnię".Według mnie to taki zabieg spowoduje raczej optyczne poszerzenie kuchni z jednoczesnym obniżeniem sufitu.Ściany powinny być raczej pomalowane do samej góry.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 25.04.2010 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 dzięki za rady , podłoga będzie z ciemnobrązowych płytek, sufit biały.Tylko jaki kolor ścian i co ewentualnie dać na okno jeżeli nie żaluzje? nie wiem czy firanki będą pasowały bo to będzie kuchnia w bardziej nowoczesnym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 25.04.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Może jakaś półprzejrzysta, rzymska roleta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.04.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Może jakaś półprzejrzysta, rzymska roleta? Właśnie miałam napisać Tutaj trochę inspiracji http://www.studiodekoracjiokien.pl/galeria_n32.htm Iza, sprawdziłam w necie z tym paskiem, bo już zgłupiałam dla potomności daję link: http://www.studiodekoral.pl/pl/doradztwo/wiadomosc.php?nr=30&stronanr=0 Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 25.04.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Cytat z linku powyżej:"Stosujmy intensywne i ciemne barwy , jeśli zamierzamy POMNIEJSZYĆ POMIESZCZENIE, a jeśli sprawić, aby było bardziej przytulne – koniecznie ciepłe kolory "Zupełnie się nie zgadzam z tym pogrubionym. Uważam, że to bardzo krzywdzący nasze wnętrza mit. Z tym białym paskiem, który ma rzekomo podwyższać wnętrze równiez się nie zgadzam.Mam w jednym pomieszczeniu taki, dokładnie w pokoju u syna i wydaje mi się, że pokój wydaje się niższy od pozostałych.Jednak przyczyną mogą być tez żywsze kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.04.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Biały pasek na ścianach pod sufitem obniża pomieszczenia, jeżeli chcemy je podwyższyć możemy przejść kolorem na sufit w formie paska lub bardzo dorze zrobią pionowe paski na ścianie w mocnym kolorzeAha i zupełnie nie widzę brązowo - białych płytek do czerwonej błyszczącej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.04.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Biały pasek na ścianach pod sufitem obniża pomieszczenia, jeżeli chcemy je podwyższyć możemy przejść kolorem na sufit w formie paska lub bardzo dorze zrobią pionowe paski na ścianie w mocnym kolorze Aha i zupełnie nie widzę brązowo - białych płytek do czerwonej błyszczącej kuchni Ja rowniez nie, do tego ciemne plytki pomniejsza pomieszczenie. Ja mam pomalowane sciany i sufit w salonie i kuchni w tym samym kolorze i pomieszczenia wydaja sie wyzsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.04.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Macie racje dziewczyny z tym białym paskiem przy suficie. On optycznie obniża pomieszczenie. Przepraszam, nie chciałam nikogo celowo wprowadzać w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 25.04.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Podłoga jak chcesz, sufit biały, ściany jakiekolwiek, aby jasne - żyję tak 20 lat: - 2.38 to wcale nie tak nisko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 26.04.2010 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 witam,dzięki za rady :Magda 34 rolety rzymskie piękne-na pewno coś takiego zainstalujęco do płytek to będą takie http://www.dekordia.pl/index.php?s=produkt&id=50124 w połączeniu z takimi http://www.dekordia.pl/index.php?s=produkt&id=50125 do tego pod szafkami cersanit sagra beż. Na wizualce wyglądało to ok, ale po przeczytaniu waszych odpowiedzi zaczynam się wahać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.04.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) http://www.dekordia.pl/pliki/plytki_esklep/050124.jpg http://www.dekordia.pl/pliki/plytki_esklep/050125.jpg Ojej, cassia, takie płytki do czerwonych frontów na wysoki połysk???Zdecydowanie odradzam.Ostatecznie ten grafit, o ile mój ekran nie przekłamuje kolorow.Poszukałabym jednak mniej "maziatego". A może biel, jasna szarość??Co będzie na podłodze? Czy kuchnia łączy się z salonem, a jeśli tak jaki planujecie salon? Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez kuleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 26.04.2010 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 teoretycznie tak to wygląda. Kuchnia nie łączy się z niczym oprócz przedpokoju w którym są właśnie takie płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.04.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Wizualizacja jest kiepskiej jakości, więc nie widać pewnych niuansów, takich jak właśnie zgrzyt tego wzoru i koloru na płytce z lakierowanych na wysoki połysk czerwonym frontem. Uważam, że ostatecznie ten grafit na podłogę (bez dywanika, który tylko pomniejszy i tak małą kuchnię) i biel lub jasna szarość na ściany. A najlepiej jasna szarośc tu i tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 26.04.2010 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 dzięki też tak myślałam, niestety płytki kupione już jakiś czas temu i muszę się dostosować do tego co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 26.04.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 cassia, kuleczka ma rację z tymi płytkami. Skro płytki już kupione, to może zdecydujesz się na zmianę frontów mebli, np. na białe;) Jeśli nie, to te ciemniejsze płytki na podłogę (ja widzę na moim monitorze, że są prawie czarne) i biel na ścianach:) Roleta na okno może mieć takie delikatne paski, ale pionowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 26.04.2010 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 oj widzę , widzę. te płytki w ogóle nie pasują. Chyba muszę kupić inne. Szare przypadły mi do gustu. tylko pytanie mają być błyszczące czy matowe. no i muszę zmienić płytki na ścianę , bo beżowe wtedy nie będą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.04.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Ojej, słuchaj dziewczyn, bo dobrze piszą... Będzie strasznie z tym płytkowym dywanikiem, maziakami i czerwonym połyskiem Edycja po ostatnim poście Cassii: Kup matowe, jednolite szare płytki na podłogę, a ścianę możesz pomalować Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.04.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Cassia, przekolorowałam Twoją wizualkę Kup duże płytki, które optycznie powiększą kuchnię: http://lh4.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S9VcLHCWXgI/AAAAAAAAC9o/UMS8DeOpjzs/cassia.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts