Ilona Agata 24.08.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Ojej . U nas zawsze było dosyć pozytywnie, bez ochów i achów co prawda, ale patrzył się jakby bez emocji, czasami uśmiechał, jak ta druga osoba się postarała . Pozwalał się brać na ręce, itp. Od jakiś dwóch tygodni jest coraz gorzej . Doszło do tego, że płacze, jak tylko ktoś obcy się do niego zbliża ("obcy" czyli chrzestna, chrzestny, babcia, dziadek) . Nie wiem, co robić? Brać go do ludzi? Narażać na stres (kolejny po usypianiu )? No bo chyba nie separować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Ilona, na pewno nie dawac innym na ręce . Nasze dzieciaki juz odróżniają kto jest swój (mama, tata) a kto obcy i reakcja Roberta jest moim zdaniem normalna. Antoś tez juz się nie szczerzy do wszystkich (on ogólnie jest raczej mało wylewny, do tej pory głośny śmiech słyszałam raz ). A z drugiej strony musi patrzeć, obserwować innych. Jeszcze troche i będzie rozpoznawał rodzinę (albo robił tak jak chrześniak męża, odpycha mnie ręką i krzyczy YYYYYYYYY bardzo niskim głosem hahaha). U nas z tymi rękoma to heca, bo ostatnio raczej niechętnie spędza czas na rękach (a tak mi nieraz łatwiej coś zrobić), chyba że u kogoś obcego jesteśmy w gościach. W takiej sytuacji nie wiem co bym robiła. No i nienawidzi leżeć na brzuchu na szczęście pełza wokół własnej osi, już prawie na rękach się utrzymuje to go nie zmuszam. Lw, a widzisz mój młody z 29 marca (zauważyłam, że o tej dacie zaczęłam myślec jak o jego urodzinach a nie moich a przeciez torty musze zrobić dwa!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 24.08.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 O! urodziłaś go w swoje urodziny!? Wielki dzień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.08.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Na ręce nie daję nikomu poza babcią/dziadkiem. Widzi ich często (kilka razy w tygodniu). Wujka też widzi równie często, on go nie bierze na ręce, ale coś do niego mówi, itp. Kiedyś Robert się uśmiechał (wujek ma fajne podejście do tak małych dzieci), potem robił podkówkę, a dzisiaj wybuchnął strasznym płaczem. A co mam powiedzieć babci czy chrzestnej? "Nie można go wziąć na ręce"? Mina teściowej - bezcenna . Mój Robert zawsze średnio lubił na rękach. Tzn, w pozycji do karmienia tylko przy karmieniu, inaczej płakał. W pionie jak chodzę i pokazuję mu świat to bardzo lubi, ale żeby się tulić - wyrywa się lub głośnym krzykiem nakazuje mi się ruszyć i pokazać, co znajduje się w drugim końcu pokoju. Głowy mi na ramieniu nie położy, nie wtuli się, bo tyle się wokół dzieje, a wszystko trzeba zobaczyć! Na brzuchu uwielbia. Dyszy przy tym tak śmiesznie, męczy się strasznie (tzn. poci na główce), ale jak mu się świat podoba z tej perspektywy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 24.08.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 O, to twój synek też ma mniej więcej tyle samo miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 24.08.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Ilonka reakcja Roberta jest normalna małe niemowlę jeszcze nie kojarzy i nawet jeśli się uśmiecha to mniej lub bardziej świadomie Dopiero w 5 miesiącu bodajże dziecko zaczyna rozpoznawać ludzi Mój mały jest bardzo pogodny, śmieje się do obcych i td., ale boi się starszych siwych panów w okularach, w tym teścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.08.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) O, to twój synek też ma mniej więcej tyle samo miesięcy Tak, ciut młodszy, jest z 10 kwietnia Venus, a jak tam Chodakowska? Ja też ciągle olejuję, podobno moje włosy są ładniejsze, ale sama tego nie widzę, bo nie mam nawet czasu ich ułożyć, więc dla mnie ciągle są kiepskie. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.08.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 ida, masz ci los, czyli rozpoznaje ludzi i nie lubi (poza mamusią i tatusiem), a miałam nadzieję, że moje dziecię będzie bardziej śmiałe/wylewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 24.08.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 ida, masz ci los, czyli rozpoznaje ludzi i nie lubi (poza mamusią i tatusiem), a miałam nadzieję, że moje dziecię będzie bardziej śmiałe/wylewne. E tam, od razu nie lubi...? Poprostu nie czuje się bezpiecznie Mój jest odważny,ale też w większości u mamusi na rączkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.08.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Ale Robert na moich rękach się popłakał, bo wujek (którego widzi co kilka dni) coś do niego powiedział . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 24.08.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 zostawiam dziś olej na włosach na noc i jutro dołożę 2 godziny przed umyciem dobranoc Venuska-jaki olej?:DBo ja nie w temacie:D:yes: Ja mam Kujawski-może być?:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.08.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Gumisia kiedy do nowej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 24.08.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Gumisia kiedy do nowej pracy? wrzesień-ale im bliżej tym więcej wątpliwości:rolleyes:Czekam jeszcze na jedne wyniki konkursu z innej firmy,ale to dopiero połowa września;) a jak dzidzia?bo moja 20-miesieczna-chłopisko śpi już cale noce i to w swoim łóżku,mamuska popija teraz winko i odpowoiada na skrzynki mailowe:) i mamuska przesypia teraz całe nocki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.08.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 dziewczyny - włączcie sobie ignora w Ustawieniach w profilu na osobnika, który robi tu straszny zamęt. Bo ja potem mam przepełnioną skrzynkę od zgłoszeń do moderacji Uzytkownik dostał ostrzeżenie, że Galeria nie służy do pitolenia o dupie maryni, tylko do zadawania pytań na temat wykańczania domu założyciela wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.08.2013 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Hej gaduły Gumisia ja mam kuchenny sezamowy jak ten się skończy to kupię arganowy. Zapomniałam co chciałam napisać... Elfir na kogo? bo na czele ze mną rozmawiamy tutaj o dupie maryni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 25.08.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Heloł Napaliłam się na zrobienie ławeczki ( oczywiście przez CIEBIE!!!! ) ale ja chcę tą ala Ludwiczek siedzisko na giętych nóżkach :yes: Nie mam pojęcia tylko jak zrobić pikowanie reszta chyba się uda lepiej lub gorzej :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.08.2013 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Londonka guziki musisz "obciągnąć" tkaniną, zrobić dziurki w stelażu tam gdzie ma być pikowanie, guzik hand made zamocować na długi podwójnym drucie, przekuć już na naciągniętej tkaninie, wyciągnąć dziurką i zakręcić mocno żeby się nie ruszało to nie jest wersja pro ale do domu na własny użytek powinna wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 25.08.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Super Justyś dziękuje Myślę o kryształowych guziczkach,lub zrobić z gwoździ (pinesek) ozdobnych tylko boki (jak Twoje legowisko) , no i mam toczone nogi od starego stolika kawowego,może jednak dac te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.08.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 helloł laski wiecie co wyjątkowo w ten łikend mogę poczytać, bo jutro bym nie nadrobiła, do niczego się nie odnoszę, bo mogłabym się pomylić i napisać coś nie od rzeczy Magda powiesiłam viviany i bardzo mi pasują, a biorąc pod uwagę cene to są zajebistę, venus powiesiłam jak u ciebie bez firan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 25.08.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Heloł Reni Ja też muszę się zabrać za moje viviany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts