Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bill umarł i Św.Piotr pokazuje mu Niebo. Po oględzinach mówi:

- Ale tutaj jest strasznie nudno Św. Piotr się wkurzył i pokazuje Piekło. A tam laseczki, plaża, ciepełko i czego dusza zapragnie. Bill bez namysłu mówi:

- To ja wole iść do Piekła!

Po tygodniu informatyk przychodzi z pretensjami do Św.Piotra:

- Piekło do którego trafiłem jest zupełnie inne, dziewczyny brzydkie, plaża brudna i ciągle pada ...

- Wiem, bo to była wersja demo!

:lol2::rotfl:

Pokaż, jak przyjedzie i będzie się wysypywało z wywrotki. Udowodnisz, że producent pisze nieprawdę w deklaracji.

Akurat to nie wersja demo ale odsypana z produkcji do kartonu próbka materiału. Natomiast co do ilości całosamochodowych to wkleiłem tutaj jakiś czas temu listę obiektów zrealizowanych z użyciem szkła piankowego. Jak ktoś jest zainteresowany to mogę na priv podać kontakty telefoniczne czy też dokładne adresy i można się upewnić od inwestorów co do realnych właściwości tego materiału. Wiadomo, że podczas transportu się to może trochę pokruszyć czy też podczas nasypywania. Jakiś może 1%? Tak samo Geocell daje w deklaracji frakcję powiedzmy od 10mm ale to tylko teoria - jak nasypiesz tego do wanny podczas załadunku z wysokości to na bank ulegnie pokruszeniu na mniejsze frakcje. Tak samo podczas zagęszczania! Tutaj producent daje od 0mm bo po prostu nierealne jest w przypadku tego materiału dostarczenie na budowę frakcji w 100% od 10mm! Jak ktoś to miał w ręku to wie o czym mówię! Proszę zamówić sobie próbkę i zobaczyć jak to wygląda rzeczywiście a nie teoretyzować. Pojechać i porozmawiać z ludźmi którzy to mają pod chałupami i wtedy dopiero można jakieś wnioski wyciągać.

• Odpowiedzi 16,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Akurat to nie wersja demo ale odsypana z produkcji do kartonu próbka materiału. Natomiast co do ilości całosamochodowych to wkleiłem tutaj jakiś czas temu listę obiektów zrealizowanych z użyciem szkła piankowego. Jak ktoś jest zainteresowany to mogę na priv podać kontakty telefoniczne czy też dokładne adresy i można się upewnić od inwestorów co do realnych właściwości tego materiału. Wiadomo, że podczas transportu się to może trochę pokruszyć czy też podczas nasypywania. Jakiś może 1%? Tak samo Geocell daje w deklaracji frakcję powiedzmy od 10mm ale to tylko teoria - jak nasypiesz tego do wanny podczas załadunku z wysokości to na bank ulegnie pokruszeniu na mniejsze frakcje. Tak samo podczas zagęszczania! Tutaj producent daje od 0mm bo po prostu nierealne jest w przypadku tego materiału dostarczenie na budowę frakcji w 100% od 10mm! Jak ktoś to miał w ręku to wie o czym mówię! Proszę zamówić sobie próbkę i zobaczyć jak to wygląda rzeczywiście a nie teoretyzować. Pojechać i porozmawiać z ludźmi którzy to mają pod chałupami i wtedy dopiero można jakieś wnioski wyciągać.

Rozumiemy sytuację z transportem i zagęszczeniem.

Tylko ze tu frakcja 0-9 jest juz na starcie i niewiadomo w jakim procencie.

Czyli w stosunku do Geocell bedzie jej więcej

To, co pokazaĺeś ma się do rzeczywistości tak, jak próbki ekogroszku wystawione w marketach. Też niby "odsypane z produkcji" , tylko "trochę" inne, niż to, co w workach...

Czy możesz pokazać dokument z dopuszczeniem do stosowania pod płytę ?

Edytowane przez fotohobby

Rozumiemy sytuację z transportem i zagęszczeniem.

Tylko ze tu frakcja 0-9 jest juz na starcie i niewiadomo w jakim procencie.

Czyli w stosunku do Geocell bedzie jej więcej

To, co pokazaĺeś ma się do rzeczywistości tak, jak próbki ekogroszku wystawione w marketach. Też niby "odsypane z produkcji" , tylko "trochę" inne, niż to, co w workach...

Czy możesz pokazać dokument z dopuszczeniem do stosowania pod płytę ?

Mówię Ci co sam widziałem i czego doświadczyłem oraz to co się dowiedziałem. Natomiast co do dokumentów to kontaktuj się z producentem - ja nie jestem do tego upoważniony

Do czego nie jesteś upoważniony ?

Do okazania ogólnie dostępnych dokumentów, które powinny być dostępne na ich www, a które jako wykonawca proponujący i stosujący ten materiał powinieneś dorzucać do każdej z realizacji ?

A do okazywania aprobaty Geocell już jesteś upoważniony ?

Nie bądź śmieszny...

Proponujesz (promujesz) dla konkretnego zastosowania materiał, który nie ma aprobaty (dopuszczenia) w tym zastosowaniu ?

Edytowane przez fotohobby

Do czego nie jesteś upoważniony ?

Do okazania ogólnie dostępnych dokumentów, które powinny być dostępne na ich www, a które jako wykonawca proponujący i stosujący ten materiał powinieneś dorzucać do każdej z realizacji ?

A do okazywania aprobaty Geocell już jesteś upoważniony ?

Nie bądź śmieszny...

Proponujesz (promujesz) dla konkretnego zastosowania materiał, który nie ma aprobaty (dopuszczenia) w tym zastosowaniu ?

Nie jestem sprzedawcą tych materiałów i żadnych dokumentów nie jestem upoważniony udostępniać. Również Geocell nie powinienem - to mój błąd i je skasuję zaraz z serwera. Klient kupuje samodzielnie materiał.

amir

Twoje ostatnie posty na tej stronie jednoznacznie wskazują na przedstawiciela handlowego.

Pierwsze dało mi do myślenia, że nie zareagowałeś na mój niepochlebny post o firmie którą tu wychwalasz dostarczającej nie tylko kruszywo szklane ale i beton i inną galanterię budowlaną.

A po drugie brak twojej reakcji jak przytoczyłem koszty takiej podbudowy pod płytę by spełniała warunki techniczne, no i te powyższe posty z tej strony.

Weź wykup płatny profil i przestań dziadować, miej odwagę.

Edytowane przez J&D

Nie jestem sprzedawcą tych materiałów i żadnych dokumentów nie jestem upoważniony udostępniać. Również Geocell nie powinienem - to mój błąd i je skasuję zaraz z serwera. Klient kupuje samodzielnie materiał.

To kto powinien postarać się o wymagane dokumenty materiału, który TY polecasz i TY promujesz i TY stosujesz?

Inwestor ?

Jak to wygląda od strony projektowej ?

Kto podpisuje się na projekcie z tym szkłem pod płytą ?

Kolego a Ty z choinki się urwałeś? Jaki filmik reklamowy?? To moje własne nagranie które zrobiłem jak dostałem próbkę od producenta! Mam deklarację zgodności! Odpisałem Ci na to. Ja nie wiem ale Ty jesteś jakiś uparty człowiek - czytałem Twój wątek o tej Twojej chałupie i ludzie Ci od miesięcy piszą o rozstawie rurek w płycie a Ty dalej swoje 5cm z czapy a OZE dopiero zacząłeś robić?? Zacznij od siebie bo nie masz pojęcia w tej materii widzę a o szkło i konsekwencje jego stosowanie się nie bój. Poukładaj sobie styropianu czy co tam chcesz pod tą płytę i na elewacji (20cm na jakimś "siporeksie"?:) i będziesz miał piękny termosik :) No a co do stropów to gratuluję wyboru gęstożebrowego :) Nie wiem jakie masz tam rozstawy ale dam Ci radę gratis - poczytaj sobie np o stropie Vector (cena, prostota wykonania, wysokość, nośność oraz mała ilość podpór montażowych). Poza tym jak masz badanie gruntu to jak liczyłeś kolektor poziomy w stosunku do mocy PC (nie mając OZE?:)....

ps. dobra dalej zobaczyłem Twój projekt - rozstaw 516cm to spokojnie VECTOR da radę i to ten najniższy. Co do kolektora to rura PE40 się nada ale jak masz piaski i wodę na 2m to kop głębiej kolego niż 2m. Tam generalnie więcej uwag co do tej całej chałupy bym miał ale w sumie to Twój projekt - więc powodzenia! :) Przy następnej może zrobisz mniej błędów :)

Dziękuję za zainteresowanie moją osobą, ale proszę nie róbmy docinek osobistych. Te pytania odnoszące się do mojego projektu dotyczą innego wątku, dziękuje Ci za uwagi i zapraszam Wszystkich do zamieszczania wpisów w moim wątku.

Napisałeś że masz Deklaracje Zgodności, wydaje mi się to niewiarygodne, jeżeli jest inaczej wyślij na priv jeżeli boisz się opublikować.

amir

Twoje ostatnie posty na tej stronie jednoznacznie wskazują na przedstawiciela handlowego.

Pierwsze dało mi do myślenia, że nie zareagowałeś na mój niepochlebny post o firmie którą tu wychwalasz dostarczającej nie tylko kruszywo szklane ale i beton i inną galanterię budowlaną.

A po drugie brak twojej reakcji jak przytoczyłem koszty takiej podbudowy pod płytę by spełniała warunki techniczne, no i te powyższe posty z tej strony.

Weź wykup płatny profil i przestań dziadować, miej odwagę.

Czyli byłem przez dwadzieścia lat ukrytym przedstawicielem firmy której nawet nie znam??:) Ja nie znam firmy HOGAR ani od niej nic nie kupuję to po pierwsze! Po drugie Twoje wyliczenia są całkowicie błędne - jakieś kwoty nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. U mnie płyta wychodzi znacznie lepiej niż na XPSie (cenowo) a dwa to kto Ci każe wkopywać w ziemię szkło? Jego zaletą jest to, że możesz budynek wynieść ponad poziom gruntu (na małym nasypie) w efekcie nie straszne Ci zalewanie przez ulewy czy jakieś powodzie po roztopach.

Dziękuję za zainteresowanie moją osobą, ale proszę nie róbmy docinek osobistych. Te pytania odnoszące się do mojego projektu dotyczą innego wątku, dziękuje Ci za uwagi i zapraszam Wszystkich do zamieszczania wpisów w moim wątku.

Napisałeś że masz Deklaracje Zgodności, wydaje mi się to niewiarygodne, jeżeli jest inaczej wyślij na priv jeżeli boisz się opublikować.

Dostałeś kilka TIPów gratis więc powinieneś podziękować kolego :) Co do deklaracji zgodności - proszę skontaktuj się z producentem a on Tobie ją wyśle. Ja nie jestem jego przedstawicielem handlowym ani tym nie handluję. Po prostu podoba mi się ta technologia i od teraz wszystkie płyty będę wykonywać na tym i tyle w temacie. Zresztą producentó szkła jest wielu - możesz kupić u innego, kto broni??

ps. w Vectorze możesz pięknie zatopić rurki ogrzewania wodnego dla górnej kondygnacji nie zwiększając jego wysokości! Ja tak robię - zapomnij o Terrivie!

To kto powinien postarać się o wymagane dokumenty materiału, który TY polecasz i TY promujesz i TY stosujesz?

Inwestor ?

Jak to wygląda od strony projektowej ?

Kto podpisuje się na projekcie z tym szkłem pod płytą ?

Ja jestem tylko zafascynowany tą technologią. Tak wszystko kupuje inwestor! Poza tym może kupić szkło piankowe dowolnego producenta! Nikt tu nikogo nie zmusza do produktów jednej firmy! Nigdy czegoś takiego nie pisałem.

Aha, fascynat.

Wolałbym jednak fachowca.

No to opowiedz, jak to wygląda ?

Rozumiem ze przyjeżdżasz do klienta, namawiasz,go zmiany elementu konstrukcyjnego i izololacyjnego.

Projektant o tym wie ?

Po czym pokazujesz mu próbkę materiału, jaką posiadasz i zachwalasz producenta który nawet nie potrafi się wykazać odpowiednią dokumentacji namawiasz do kupna...

I Ty to stosujesz ?

Znasz ceny 8inych producentów, którzy mają odpowiednie papiery ?

CTwoje wyliczenia są całkowicie błędne - jakieś kwoty nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. U mnie płyta wychodzi znacznie lepiej niż na XPSie (cenowo).

Ale zaraz, o czym Ty piszesz ? Jakie "u mnie" przecież to ponoć inwestor kupuje szkło (lub XPS) ?

Czy może jednak Ty - czyli najtańsze i to od producenta bez papierów

Poza tym cena to nie wszystko, liczy się opór cieplny, a jak policzon9,wyżej tak różowo nie jest...

Dostałeś kilka TIPów gratis więc powinieneś podziękować kolego :) Co do deklaracji zgodności - proszę skontaktuj się z producentem a on Tobie ją wyśle. Ja nie jestem jego przedstawicielem handlowym ani tym nie handluję. Po prostu podoba mi się ta technologia i od teraz wszystkie płyty będę wykonywać na tym i tyle w temacie. Zresztą producentó szkła jest wielu - możesz kupić u innego, kto broni??

ps. w Vectorze możesz pięknie zatopić rurki ogrzewania wodnego dla górnej kondygnacji nie zwiększając jego wysokości! Ja tak robię - zapomnij o Terrivie!

Deklaracja Zgodności firmy z Mińska to tylko "chwyt marketingowy", nikt jej nie widział, i nie dostanie ( nie prędko ). Jak będzie Deklaracja Zgodności to będzie można zbadać materiał czy jest zgodny z Normą. Producent nie wystawia Deklaracji Zgodności bo prawdopodobnie już jest po badaniu, i materiał może Norm nie spełnia.

Kierownik Budowy zakazał zastosowania szkła piankowego bez Deklaracji Zgodności w obawie nadmiernego podsiąkania i niedostatecznej izolacyjności.

Co innego szkło piankowe z Geocell. To inna liga. Materiał z aprobatą techniczną jak najbardziej polecam.

Kolego fotohobby jak to wygląda to moja sprawa i nic Ci do tego - martw się o swoje inwestycje czy też nie wiem w zasadzie co tutaj robisz poza wypisywaniem postów których naprodukowałeś dziesiątki tysięcy!? Poza tym na zakończenie rozmów z Tobą dodam, że są ludzie którzy robią to co lubią lub im się podoba a nie robią czegoś aby osiągnąć korzyści majątkowe kosztem innych. Natomiast kolego Drops2 - stosuj to co chcesz czy też to co Ci kierownik pozwala. Może to być Geocell a może i suchy piasek. To Twoja budowa i Twoje problemy. Poza tym nie proś mnie o żadne dokumenty bo ja nic Ci nie będę udostępniał żadnych dokumentów żadnych firm gdyż niczym nie handluję. Jasne?

Chłopie, rób to co luibisz, tylko przy okazji skończ siać dezinformację.

Piszesz o domach ma XPS osiadających, bo mrówki wyjadły izolację. Tego nie potrafisz udowodnić, bo "linki przestały być aktywne".

Promujesz i stosujesz najtańsze szkło, nie mając pojęcia, czy posiada stosowne aprobaty.

Przedstawiasz papiery innego producenta - znacznie droższego - choć ponoć "z nikim nie handlujesz".

To, co robisz jest niepoważne....

Czyli byłem przez dwadzieścia lat ukrytym przedstawicielem firmy której nawet nie znam??:) Ja nie znam firmy HOGAR ani od niej nic nie kupuję to po pierwsze! Po drugie Twoje wyliczenia są całkowicie błędne - jakieś kwoty nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. U mnie płyta wychodzi znacznie lepiej niż na XPSie (cenowo) a dwa to kto Ci każe wkopywać w ziemię szkło? Jego zaletą jest to, że możesz budynek wynieść ponad poziom gruntu (na małym nasypie) w efekcie nie straszne Ci zalewanie przez ulewy czy jakieś powodzie po roztopach.

Brawo !!!! Ja nie przytaczałem nazwy firmy:bye:

Kolego fotohobby jak to wygląda to moja sprawa i nic Ci do tego - martw się o swoje inwestycje czy też nie wiem w zasadzie co tutaj robisz poza wypisywaniem postów których naprodukowałeś dziesiątki tysięcy!? Poza tym na zakończenie rozmów z Tobą dodam, że są ludzie którzy robią to co lubią lub im się podoba a nie robią czegoś aby osiągnąć korzyści majątkowe kosztem innych. Natomiast kolego Drops2 - stosuj to co chcesz czy też to co Ci kierownik pozwala. Może to być Geocell a może i suchy piasek. To Twoja budowa i Twoje problemy. Poza tym nie proś mnie o żadne dokumenty bo ja nic Ci nie będę udostępniał żadnych dokumentów żadnych firm gdyż niczym nie handluję. Jasne?

Podobnie jak inni, uważam, że reklamujesz pseudo szkło z Mińska, wprowadzasz ludzi w błąd twierdzeniem że posiadasz Deklaracje Zgodności na ich produkt. Możesz bardzo zaszkodzić, namawianiem do zastosowania, czegoś co nie jest materiałem budowlanym. Ktoś kto zastosuje może wyrządzić sobie szkodę. Piszemy w temacie płyty fundamentowej, proszę Cię niech twoje wypowiedzi odnoszą się do weryfikacji tematu.

Podobnie jak inni, uważam, że reklamujesz pseudo szkło z Mińska

Pomijając kwestię deklaracji szkła z Mińska czy też z Czelabinska czy innego Kijowa, szkło nie powinno być traktowane jako materiał izolacyjny ,tym bardziej pod płytę fundamentową.

Jako fajna podbudowa,mająca lepsze właściwości od podbudowy z podsypki czemu nie, ale nie jako jedyny materiał izolacyjny.

Jeśli ktoś zakłada szkło zamiast EPS czy XPS to dla mnie jest to głupotą ...

Edytowane przez Arturo1972