wiewióra1976 29.04.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) Czy kiedy ma się małe dzieci sadzenie cisu jest rozsądne? Jak to jest z tymi trującymi owocami? Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez wiewióra1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.04.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) Czy kiedy ma się małe dzieci sadzenie cisu jest rozsądne? Jak to jest z tymi trującymi owocami? Owoce cisu nie są trujące a ściślej mówiąc same osnówki, bo jeśli chodzi o nasiona to pewności nie mam. Sama mam małe dziecko i posadziłam cały szpaler cisów. Nie wiem czy będą owocować, ale nawet jeśli to do tego czasu dziecko urośnie A i tak póki co nie zamierzam go pozostawiać bez opieki na ogrodzie. Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez JoShi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.04.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Owoce akurat są jadalne (mdło-słodkie), to nasiona i cała reszta rośliny są trujące. W parku w Poznaniu rosną całe zarośla cisów, między którymi biegają dzieci i jakoś nie słychać o masowych zatruciach.Ale są też odmiany męskie (cis jest dwupienny), które nie zawiązują owoców ("Wojtek", "Krzysztof", "David") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts