dorana 06.05.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 WitamCzy ktoś może mi napisać ile kosztuje wylanie fundamentów w okolicach Elbląga? Albo w ogóle ? Będę bardzo wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 06.05.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 witaj, za ogólne pytanie. Robocizna czy materiał czy razem?Lana tylko ława a reszta z bloczków czy lana całość?pozdrawiamala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 06.05.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 50 do 70 zł za m3 (cena urobienia betonu z materiałów zakupionych przez inwestora, podanie i rozprowadzenie)ale osobiście doradzam klientom beton z gruchy (z betoniarni)maszynowo robiąc nie dasz grubej frakcji ponieważ przez węże nie przejdzie zapychać się będzie... dlatego osobiście nie biorę fundamentów, kumplowi podsyłam on lubi stropy, fundamenty itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorana 06.05.2010 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 domek 123m2 wymiary 14,6 na 9 m, jeśli chodzi o materiały to jesteśmy zieloni. Z czego lepiej? Domek wg projektu GRANAT (dom.pl) Jeśli można w informacji uzyskać cenę materiałów i razem (czyli z robocizną). Będziemy bardzo wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RADIO 20.05.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 nie wliczajac koparki.i w wersji betonu z gruchy.czyli reczne poprawki po koparce,oszalowanie (nie wliczajc desek),powiazanie zbrojenia(nie wliczajac kosztow materialu).no i asysta przy gruszce podczas zalewania.robocizna nie powinna przekroczyc 2 tys zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorana 21.05.2010 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Jeśli jesteście zieloni to czeka was duuuużo czytania bo to podstawa przy budowie systemem gospodarczym. Bez podstawowej wiedzy nie zabierajcie się za budowę. Najlepiej budować...ze wszystkiego Ile opinii tyle najlepszych materiałów i technologii budowy. Dla mnie faworytem jest ściana dwuwarstwowa z BK24+18cm styro na zewnątrz,w środku ściany z silikatu,chociaż długo podstawowym materiałem była silka18+20styro. Co do fundamentu to ja bym poszedł w płytę fundamentową,same zalety a koszt w Waszym przypadku,moim zdaniem,zamknął by się w 30tys.zł i tyle kosztowałby ocieplony stan "0" Jeśli chodzi o ten dom,to kosztorys jest na stronie,co prawda z 2007r ale dodacie 10-20% i będzie git: http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/granat/161/opis Na forum też coś jest napisane na temat tego domku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52012-Granat Dzięki za wszelkie podpowiedzi Dopiero się wgryzamy w temat budowy. Wczoraj rozmawiałam z wykonawcą i powiedział, że plus minus wyjdzie 12 tyś za robociznę nie licząc materiałów (tych na razie wycenić mi nie jest w stanie bo nie mamy jeszcze wszystkich papierów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 21.05.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Za 12 tysi to calusi dom można zrobić. Natomiast jeśli nie przeczytacie tych wątków od deski do deski to nie bierzcie się za budowę, szkoda kasy.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?20373-Najwi%C4%99ksze-fuszerkihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?160831-Wykonawca-oszust-partacz-niszczyciel-charakterystyka-Po-czym-pozna%C4%87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorana 22.05.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Popytamy jeszcze innych wykonawców, ten za 12 tyś jest z polecenia, ale na forum ad fuszerek i tacy spartaczyć robotę potrafili... Tak sobie myślałam, ze skoro fundamenty lane z gruchy za tyle, to co z resztą roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 22.05.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 przeczytaj te wątki OD DESKI DO DESKI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RADIO 22.05.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 za samo wylanie 12 tys to spora SPORA PRZESADA.zorganizuj jednego pana z okolicy co sie zna na robocie plus on sam weznie sobie jakiegos spod sklepu do pomocy i gora 3tys wezmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorana 23.05.2010 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 za samo wylanie 12 tys to spora SPORA PRZESADA.zorganizuj jednego pana z okolicy co sie zna na robocie plus on sam weznie sobie jakiegos spod sklepu do pomocy i gora 3tys wezmie. ... na tę pomoc spod sklepu no nie wiem czy po takiej ekipie nie trzeba będzie poprawiać roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 23.05.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 PRZECZYTAJ TE WĄTKI OD DESKI DO DESKI, tam jest też o chłopaczku spod sklepu jak kołki montował. PRZECZYTAJ, zajmie Ci to dużo mniej czasu niż zarobienie kasy aby naprawiać partactwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawix 23.05.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Wykonanie fundamentów to nie odśnieżanie a poprawki są bardzo kosztowne i na fundamentach bym nie oszczędzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 24.05.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Dom podobnych wymiarów i majster mi powiedział okolo12 tyś za fundament mury i deke.oczywiscie ja z ojcem i brat za pomocników.beton z gruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_st 24.05.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witam, Temat również dla mnie nie długo zaczynam budowę domu Poziomka 3G. W tym roku tylko stan zerofundament ok 55 mb Fundament 0,35*0,50*55 mb ściana fundamentowa bloczki betonowe 1,2 * 55=66 m2 ok 1300 bloczkówzbrojenie ?rury do kanalizacji?ocieplenie robię sam, pod fundamenty kopie koparka ok 350 zł zasypanie też po mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorana 26.05.2010 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Dom podobnych wymiarów i majster mi powiedział okolo12 tyś za fundament mury i deke.oczywiscie ja z ojcem i brat za pomocników.beton z gruchy Ale stan zero? czy również mury i dach??? I w jakim regionie Polski, o i kiedy to było? To aż tak by nam facet dosolił te koszty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezka 26.05.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam, Temat również dla mnie nie długo zaczynam budowę domu Poziomka 3G. W tym roku tylko stan zero fundament ok 55 mb Fundament 0,35*0,50*55 mb ściana fundamentowa bloczki betonowe 1,2 * 55=66 m2 ok 1300 bloczków zbrojenie ? rury do kanalizacji? ocieplenie robię sam, pod fundamenty kopie koparka ok 350 zł zasypanie też po mojej stronie juz sama koparka jest dla mnie zagadką -350 zł,średnio godz. ok. 70-80 zł netto - 5 godz. ? to se ne da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_st 26.05.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam zebranie humusu z 70m2 + wykopanie fundamentów o wymiarach szer 0,50m wys. 0, 30 m dobry operator koparki chyba zrobi w 5 h, geodeta za darmo (teściu), fundamenty zasypane w środku i na zewnątrz. Oczywiście tylko stan zero rejon Opolszczyzna mam zamiar to robić na przełomie lipiec- wrzesień. Z moich wstępnych obliczeń myślę ze stan zero uda mi się zrobić wraz z robocizną z 18 000 ale czy się da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 27.05.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Ale stan zero? czy również mury i dach??? I w jakim regionie Polski, o i kiedy to było? To aż tak by nam facet dosolił te koszty ? Z murami i deką.podbeskidzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jactal 28.05.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Za fundamenty zapłaciłem 150 zł za metr bieżący...Geodeta ,koparka,,zbrojenie ,wylanie i wymurowanie z bloczków i na koniec ocieplenie i izolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts