czarownicaaa 06.05.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 witam potrzebuje pomocy i sugestii w aranzacji mieszkania 62m2 to moje pierwsze mieszkanie w dodatku kupowane w stanie budowy sa plusy- przesuniecie, usuniecia scian ale i minusy dla mnie jako wzrokowca jesli macie jakies propozycje co usunac gdzie przesunac oraz pomysly co do kuchni ktora niestety nie jest moja wymarzona zawsze myslalam ze bede miala duza samodzielna kuchnie.... a tu mala i laczona z salonem to bardzo bardzo prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.05.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Dla ilu osób to mieszkanie? Czy potrzebujesz osobnego wc? Też jestem wzrokowcem, ale swoje ściany na papierze ustawiłam idealnie U Ciebie już na pierwszy rzut oka przeszkadza mi duży, ale niefunkcjonalny przedpokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 24.05.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 na chwile obecna mieszkanie jest dla dwojgaale pewnie za jakis czas moze jakies babyna chwile obecna jest nas dwojkai nad wc tez sie zastanawiam czy zostawiac czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia68 24.05.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 toaletę możesz zamienić na pralnię - pralka, sznurki do suszenia pod sufitem itd, chociaż z doświadczenia wiem, że dwa WC przydają się, szczególnie gdy pojawiają się dzieci . Mnie też nie podoba się wielki przedpokój - prawie 10m2, a tak naprawdę nie masz miejsca na podręczny wieszak czy szafkę na buty, komodę, lustro, cokolwiek. Ja bym ścięła narożniki pokoi po obu stronach kuchni (salonu i tego 12, 64m2) tak, aby w ścięciach zamontować drzwi do pokoi, wtedy ściana z szafą mogłaby się przesunąć do łazienki powodując tym samym powiększenie kuchni. Nie wiem czy nie zagmatwałam za bardzo opisu ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.05.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Ja tez proponuję dodatkowe w-c przerobić na małe pomieszczenie gospodarcze: pralka, szafki na środki czystości, deskę do prasowania, odkurzacz, żelazko, mopa, miotłę itp. My tak zrobiliśmy i mimo, że jeszcze nie użytkuję, to uważam, że to był strzał w 10 - pralka zniknęła z łazienki: dzięki temu jest większa powierzchnia do zagospodarowania i po prostu bardziej estetycznie. We wnęce między kominem a ścianą zrobić zamykaną szafkę od sufitu do podłogi - w ten sposób wszelkie kosmetyki, zapasowy papier toaletowy - nie będą robić tzw. wystawki. Można tam też trzymać zapasowe ręczniki. Miska w-c i umywalka w tym samym miejscu, co na projekcie - po prostu ja je zamazałam i potem nie chciało mi cofnąć - dlatego ponownie namalowałam na turkusowo. Zrezygnowałabym z szafy w przedpokoju - o tę powierzchnię powiększyłabym kuchnię. Jeśli w kuchni jest okno, postawiłabym ściankę pomiędzy kuchnią a salonem - ale nie całkowicie zabudowaną, tylko taką na środku, aby z jednej i z drugiej strony można było przejść do salonu. A na tej ściance dałabym wysoką zabudowę kuchenną. Zrezygnować z drzwi od salonu, a ściankę z drzwiami wyburzyć. Natomiast pociągnąć scianę salonu po prostej - wzdłuż napisu czerwonego z cyframi (metraz przedpokoju) i w powstałą w ten sposób wnękę wstawić szafę od strony w-c. Miałabyś większy salon, przestronną kuchnię, trochę odgrodzoną od salonu, w kuchni miejsce na więcej szafek (ta wysoka zabudowa na nowo powstałej ściance) i podział mieszkania na część dzienną i nocną. http://images44.fotosik.pl/297/1bebfd964549d3bbmed.jpg to moje propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.05.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Jak dla mnie to mieszkanie nie jest takie najgorsze;) W mojej wersji zlikwidowałam WC przez co powiększyła się trochę sypialnia. Wstawiłam tam szafę o dł. 200 cm. Niestety,kuchnia powinna być otwarta na salon ze względu na jedyne w tym pomieszczenie światło dzienne. Zrobiłam tam zabudowę w kształcie litery U. Przesunęłam też nieznacznie drzwi do przyszłego pokoju dziecięcego, co pozwoliło na wstawienie dwóch niezależnych szaf (jedna od strony przedpokoju, a druga w pokoju. łazienka jest moim zdaniem bardzo fajna i nie zmieniałabym jej. Z tymi szafami trochę poszalałam, ale uważam, ze jak się mieszka to z czasem przybywa coraz więcej rzeczy, i nie ma się gdzie z tym podziać. http://foto0.m.onet.pl/_m/06a6935c7a311114c9e889a2f6541634,10,19,0.jpg Edytowane 25 Maja 2010 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 25.05.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 widze ze jednak jestescie za likwidacja WCa ja mam watpliwosci mimo wszystkoprzede wszystkim developer mi namieszal bo gdy uslyszal ze mysle nad usunieciem wc to stwierdzil ze wlasnie oddzielnego WC ludzie bardzo szukajaa takich mieszkan jest bardzo malo bo teraz w wiekszosci buduje sie lazienko-toaletea rozwiazanie ze tak sobie schowam rupiecie tupy deska wiadro itd jakos mnie nie przekonuja bo przeciez w wc za kibelkiem mozna zrobic rowniez szafe na gratychyba juz bardziej decydowalabym sie na zrobienie szafy garderobianej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.05.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Nie wiem jak to jest z tym dodatkowym wc? Czy to się sprawdza czy nie. Nigdy nie miałam i nie widzę takiej potrzeby. 62 m2 to nie jest taki duży metraż,wiec wolałabym mieć garderobę niż np. miejsce na pralkę, która mieści się w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.05.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Jak kto woli moim zdaniem łazienka o wiele ładniej się prezentuje bez pralki, kosza na bieliznę itp. i bez wystawki wszelkiego rodzaju kosmetyków. Ale z garderobą tez fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 25.05.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Jak kto woli moim zdaniem łazienka o wiele ładniej się prezentuje bez pralki, kosza na bieliznę itp. i bez wystawki wszelkiego rodzaju kosmetyków. Ale z garderobą tez fajny pomysł No ma się rozumieć Ja myslałam, żeby pralkę i kosz na bieliznę schować w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.05.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Może tak:http://img229.imageshack.us/img229/9271/mieszkaniee.jpgtrochę zmniejszyłam korytarz i powiekszyłam kuchnię, nie rezygnując z miejsca na odwieszanie kurtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 26.05.2010 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Elfirku chyba nie ma zalacznika ja bym chetnie powiekszyla kuchnie kosztem zaproponowanej szafy no ale brak innej opcji na miejsce na kurtki chociaz przyznam ze jakis fajny stojacy wieszak mnie kusi ale to sie chyba sprawdza tylko jako element dla gosci a dla domownikow trzeba miec jakies miejsce na buty i okrycia wierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.05.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Jest załącznik - wyświetla się w całej okazałości.Czy ktoś jeszcze nie widzi planu?Tutaj link do niego: http://img229.imageshack.us/img229/9271/mieszkaniee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 26.05.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Elfir, świetnie to wykombinowałaś. Jest spora łazienka, oddzielne wc (bardzo ważne), no i garderoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia4444 26.05.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 czarownico ja wiele wiele lat temu zlikwidowałam WC na korzyść kuchni i nigdy tego nie żałowałam . Była nas 4 na 65 m ,ale naprawdę warto. Kuchnia duża 15 m pomieściła duzo szafek, teraz po remoncie zabudowana pralkę , która w łazience zawsze mnie wkurzała i ją szpeciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 widze ze jednak jestescie za likwidacja WC a ja mam watpliwosci mimo wszystko przede wszystkim developer mi namieszal bo gdy uslyszal ze mysle nad usunieciem wc to stwierdzil ze wlasnie oddzielnego WC ludzie bardzo szukaja a takich mieszkan jest bardzo malo bo teraz w wiekszosci buduje sie lazienko-toalete osobne wc jako dodatkowe może być bardzo OK w sytuacji, gdy jeden się kąpie, a drugi chce na sioo natomiast nie wyobrażam sobie łazienki bez wc przez jakiś czas tak mieszkałam bardzo mi to NIE odpowiadało jako że zdarzało mi się latać z gołym tyłkiem między wc a wanną nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts