Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 473
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

stef-ania napisał:
Witam, piekny dom i świetne wnetrza, baaardzo w moim guście, jestem pod wielkim wrazeniem konsekwencji stylu! czy mogłabys zdradzic jakie to okna, sa piekne, byc moze juz o tym pisalas, ale od razu, po obejrzeniu zdjec pisze, urzeczona wszystkim... pozdrawiam!

Okna z firmy Drutex w okleinie zewnętrznej oregon:)

• 2 weeks później...

Właśnie skończyłam się zachwycać domem:o:jawdrop:

doszłam do siebie....:D

......i pytam- czy te kinkieciki białe siena mają klosz z materiału czy innego tworzywa?

i gdzie można kupić takie srebrne duże lustro, które zresztą wisi między nimi w korytarzu:rolleyes:

Prawda, że fajna ta kuchenna? - Trochę ją musiałam przerobić, gdyż wygrzebana ze stosu... Rolety na zamówienie, u pani która miała punkt najbliżej mojego domu. Przyjechała, zmierzyła, zaproponowała materiał i uszyła - w sumie cztery dość potężne rolety. Cena chyba wysoka - chociaż w skali wszystkiego... ale byłam zdesperowana, wszyscy na ulicy oglądali ze mną telewizję...

Duluni napisał:
Dziękuję za miłe słowa!

Klosz sieny jest płócienny usztywniony. Niestety lustro na zamówienie (szklarz na Kwiatowej w Szczecinie);)

Pozdrawiam!

Duluniu dziękuję, potrzebuję 3 duże srebrne lustra,a nawet 4 widziałam podobne na allegro ale bardziej zdobione ( w sumie nie drogie), Twoje o wiele ładniejsze, takie subtelniejsze. Myślałam żeby zamówić u szklarza ale jeszcze się nie orientowałam ile kosztuje, pamiętasz może cenę swojego? Ach jak zazdroszczę gustu i że już tylko dopieszczasz swój domek :D, u mnie właśnie zaczęła się wykończeniówka :sick:

Duluni pieknie tu u ciebie! asne wnetrza, tyle swiatła i oddechu!!

Poczytałam i juz wiem ze malowaliscie podstopnice na biało. Własne to chodzi mi pogłowie, bo koniecznie chce miec białe ale nie wiem czy zostawic beton czy drewno i malowac. Moge zapytac ile was kosztowały schody? moze byc na priv.;-)

a blat kuchenny drewniany? czy jaki? Wogole fajna kuchnia, eh wszystko fajne! tapety i pokoj córy super;-)

psosin Dziękuję, ale oddech we wnętrzach zawdzięczam głównie małej ilości mebli;)

W kwestii ceny schodów,nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie: były robione etapami, wylane w stanie surowym, potem wygładzone, drewno na stopnie zamówione w internecie a tralki i poręcze kupione w Casto, potem malowane itd... Na podstopniach jest płyta k-g i farba (na razie czyste), przy ścianie na schodach listwa taka jak w całym domu (też zwykła sosnowa przemalowana).

A i jeszcze blat kuchenny to zwykły blat laminowany

Edytowane przez Duluni

Duluni napisał:
Na podstopniach jest płyta k-g i farba (na razie czyste), przy ścianie na schodach listwa taka jak w całym domu (też zwykła sosnowa przemalowana).

m poczekaj czyli na podstopniach na beton przykleiliscie czy pzykreciliscie płyte g-k? i to pomalowane? a nie wystarczy zatynkowac beton i pomalowac? hmm moze tak lepeiej? A myslałam ze tez sa drewniane i pomalowane...

A listwy przypodłogowe drewniane tak? nie wykrecaja sie? nei rozsychają? bo tak mnie nastraszył nasz pan od podłóg, ze drewniane sa gorsze od mdf-ów... a ja wole drewniane..;-((