jaksie 18.05.2010 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 (edytowane) Na twoim miejscu nie inwestowałabym w obudowe kaloryfera, zwłaszcza, że efekt nie będzie zbyt dobry. Poświęciłabym ten kalofyfer, albo odsprzedała i kupiłabym zupełnie nowy, dekoracyjny. Niektóre są boskie i nie przypominają kaloryferów. Rozglądałaś się wsród takich? Edytowane 18 Maja 2010 przez jaksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 18.05.2010 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Szukałam po tym jak napisałaś. Niektóre są naprawdę ładne, ale nic w przystępnej cenie nie znalazłam. A nie dam za kaloryfer 1000 zł Może wiecie gdzie można dostać coś takiego w ludzkiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 19.05.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Za obudowę np. ze szkła lub laserowo wycinaną blachę też slono zapłacisz, a efekt będzie taki sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.05.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Kasiaros, dziękuję bardzo! Zrobiłam bardzo, BARDZO amatorską aranżację klatki schodowej. Kaloryfer zabudowany szybką (taką jak moje drzwi + sona, z której są schody). a nad tym listwa z sześcioma halogenami. Co o tym myślicie? Możesz powiększyć zabudowę grzejnika, dać pod spód oświetlenie LED i nakleić klisze fotograficzną lub zdjęcie czarno-białe wydrukowane na przeźroczystej folii Uzyskasz niebanalny obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 19.05.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Możesz powiększyć zabudowę grzejnika, dać pod spód oświetlenie LED i nakleić klisze fotograficzną lub zdjęcie czarno-białe wydrukowane na przeźroczystej folii Uzyskasz niebanalny obraz Elfir, bardzo podoba mi się ten pomysł! Czy pod wpływem ciepła nic się nie stanie folii ze zdjęciem? Czy po czasie nie zacznie się odklejać? Gdzie można zamówić takie cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.05.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Wydruk na folii zrobisz w każdym większym punkcie poligraficznym (tam, gdzie drukuje się bannery reklamowe). To chyba z 50 zł/m2, ale pewna nie jestem, bo nigdy nie robiłam. Folia możne być wsadzona między dwie płyty szklane lub pleksi, lub samoprzylepna. No i całość usztywniona w ramie z drewna, na na twojej wizualizacji. Oświetlenie LED jest chłodne a grzejnik nastawisz najwyżej na połowę mocy. Taka folia wytrzymuje nagrzewający się samochód latem (folią okleja się samochody firmowe) czy nagrzaną maskę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 19.05.2010 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Bardzo Ci dziękuję Elfir!! Przepraszam, że Cię męczę - jakiej grubości musiałyby być płyty pleksi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.05.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Nie mam pojęcia. Jestem ogrodnikiem, nie architektem wnętrz. Pleksi jest dość miękkie i łatwo się wygina. Są sztywniejsze materiały, np "szkło" akrylowe, poliwęglan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 19.05.2010 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 I tak bardzo dziękuję za pomoc. Popytam w marketach budowlanych, myślę że coś doradzą w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 21.05.2010 00:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Znalazłam zdjęcie, na którym niej więcej widać jaki efekt chciałabym osiągnąć. Tylko jakiś inny, skromniejszy wzór. Na forum doczytałam, że obudowa jest zrobiona z płyty MDF. Wiecie może, gdzie można zrobić coś takiego ( na Śląsku lub Małopolsce)? Jutro idę popytać po marketach budowlanych jeszcze o pleksi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 21.05.2010 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Taki wzór można też wyciąć laserowo w blasze, kolor dowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.05.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Donia, piękny wzór znalazłaś!!!! na pewno grzejniki nim zasłonięte będą super wyglądać! Jeśli dowiesz się, jak/ gdzie/ za ile to można zrobić, proszę podziel się informacją na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.05.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Jaksie, Ty coś na ten temat wiesz - podziel się wiedzą z koleżankami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 21.05.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Ha! Już znalazłam: http://www.ladnie.net/index.php?strona=galeria http://www.obudowy-kaloryferow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 23.06.2010 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witajcie ponownie Co do przedpokoju i nieszczęsnego kaloryfera (dodaje 2 zdjęcia dl przypomnienia jak to wygląda), na razie zrezygnowaliśmy z jego zabudowy ze względu na koszty (remontujemy równolegle mieszkanie). Aczkolwiek, na pewno do tego kiedyś wrócimy Jedynie o czym myślimy to czarno-białe fotografie na klatce schodowej po bokach. Teraz, chciałam się Was poradzić w sprawie oświetlenia. Nad kaloryfer, jak ktoś słusznie już pisał , nie powinno być lampy, która rzuca się w oczy. To moje propozycje : 1. http://www.allegro.pl/item1079814184_kinkiet_ceramiczny_prostokatny_lampa_56cm.html (zdjęcie w załączniku), 2. http://www.allegro.pl/item1080949101_korytko_gipsowe_55_producent_f_vat_promocja.html ( zdjęcie również w załącznik), 3. http://www.allegro.pl/item1080239712_bar_code_ii_kinkiet_technolux.html A może któreś z tej linii (bardziej wyraziste)? W przypadku 3 propozycji można wziąć 2 lampy z jednej serii i dać jako oświetlenie górnego przedpokoju. Przy 1 i 2 wariancie myślałam, żeby zostać przy bieli i natknęłam się na lampę, która bardzo mi się spodobała : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1053768540 (również zdjęcie w załączniku). I ją w tedy dać do przedpokoju. Choć chętnie znalazłabym ja nieco tańszą Co sądzicie? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 23.06.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 te co znalazłaś są ok ale może jednak powinny być jakieś kinkiety, które będą świecić do góry wtedy ten kaloryfer nie będzie tak mocno oświetlany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insula 24.07.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 A może by tak jak mówi Elfik wrzucić tam zdjęcie, bo oświetlenie kaloryfera budzi we mnie mieszane uczucia, zamiast go maskować - jeszcze bardziej zwraca na niego uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 25.07.2010 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 (edytowane) Insula - Myślę, że to dobry pomysł Tylko zdjęcie chyba czarno-białe prawda? Tylko, póki co, nie mam kompletnie pomysłu na wzór. Nad kaloryferem chciałabym dac lampe typu 'korytko' w kolorze białym - tutaj link : http://allegro.pl/item1156657311_kinkiet_ceramiczny_hera_40_wenge_korytko_lampex.html Edytowane 25 Lipca 2010 przez DoniaSuzzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insula 26.07.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Może masz jakieś wyjątkowe rodzinne zdjęcie, ze ślubu dziadków, domu rodzinnego rodziców albo wybierzcie się z rodziną do fotografa i zróbcie rodzinną sesję Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 04.08.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Zupełnie zgadzam się z tym że trzeba dodać coś ciemnego do tych schodów bo są dość jasne i wg mnie troche odstają kolorystycznie od reszty, no chyba że źle patrzyłam na te zdjecia.zatem albo juz wspomniane zdjecia plus jakas ładna oprawa na grzejnik i delikatne oświetlenie, albo zamiast zdjęć welurowe dekoracje - http://www.klimatydomu.pl/o-dekoracjach , są też w wersjach nie welurowych, ale mnie urzekł welur własnie i na pewno w swoim lokum sobie coś takiego fundnę. Niestety wzory, które bardziej mi się podobają nie są z weluru, a są na str np http://www.naklejkolandia.pl/p1,1-drzewo-na-sawannie.html Ale tutaj nei o mnie. moze taki welur można nakleic na grzenik, ale zupełnie tego nie wiem - tzn nakleić pewnie można ale jak długo to wytrzyma to juz nei wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts